Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holevezzek

44 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannok olyan slágerek, amiket már ezerszer hallottunk, de minden elcsépeltségük ellenére jó újra meg újra elővenni őket. Ha most párhuzamot kellene vonni, akkor nálunk a Száguldás, Porsche, szerelem-re pont passzol az RSD.  A Ráckeve-Soroksár közti Dunaágat sok kajakos tényleg úgy ismeri, mint a…..
Amióta a technika elérhető áron a fenekünk alá rakja minden jóságát, gyakorlatilag mindenki fotózik és videózik. Életünk összes jó és rossz pillanata ott van a zsebünkben, a telefonunkon, vagy ha kicsit kényeztetni akarjuk magunkat, akkor egy 2-3 gyufásskatulya méretű kamerában.  Akinek egy…..
  Pár nap múlva karácsony, a kajakosok ilyenkor már leginkább a rájuk szakadt szabadidővel sakkoznak, hogy minél több túra beleférjen a családi bejglizés mellett. A téli evezések egyik legfontosabb kelléke a megfelelő ruházat, így indítunk egy a témát kiveséző sorozatot. Kezdjük egy kis…..
Evezni nem csak nyáron lehet, sőt, érdemes némi előkészület után szisztematikusan végigjárni a téli vizeket, hiszen elképesztő élményeket adnak az időnként áradó folyók és patakok. Tavaly végijártuk az Ipolyt, a Zagyvát, de idén egy sérülés miatt óvatosabban tervezünk. Rácalmást már régóta…..
Évek óta nézegettük a Mur Challenge videókat, igezi veretős víz, jó fej banda, így hát néhány héttel ezelőtt beneveztünk. Mivel lassan lezárjuk a nyarat, jó alkalomnak igérkezett ez egy utolsó jóidős evezésre.    Leoben helyes osztrák kisváros, a Mur partján építették fel a versenyhelyszínt, itt…..
Erre már régóta vadásztunk, nyilván mindenki a halál f@xára kívánja a viharokat, de mi örültünk, mint a gyerekek. Szóval kocsiba be, ablakot le (mondjuk lefagyott a fülünk) de megtaláltuk azt a helyet, ahol biztonságosan vízre lehet szállni a Rákos patakon. A Rákos-patak a Pesti oldalt átszelő…..
Engem is fiam... mondhatnánk, de tényleg. Az Ipoly minden nap más és más arcát mutatja. Az egyszeri kajakos csak kapkodja a fejét, mint Marika az árleszállításnál, ha nincs résen, gyorsan megvan egy arconcsúszás valamelyik zúgón, vagy rőzsegáton.  Az Ipoly Grand Prix évek óta remek kihívás, száz…..
A GYROSOM a görög gyros egyik jeles képviselője Káposztásmegyeren található és már többször is olvastam/hallottam jókat róla, így aztán csupán idő kérdése volt, hogy leteszteljem. Ráadásul én nagyon szeretem a görög gyros variációkat, utoljára viszont már viszonylag régen volt hozzá szerencsém, mert…..
Ez az év is eltelt, és mivel mással lehetett volna jobban lezárni, mint egy jó adag önszívatással. Az enyhe tél jó alkalmat ad az evezésre, bár ha a videót végignézitek (ezúton is köszönjük Farkas-Kontra Máténak) még így is túlélőtúra lett a pizsipartynak indult óévbúcsúztató pacsálásból.  Az…..
Voltak azok a régi-régi irodai mappák, amik nem voltak szépek, inkább rondák, de elpusztíthatatlan mivoltuk sokat lendített a piaci értékükön. Micike, a titkárnő álmában sem gondolta volna, hogy a nyilvántartós-iktatós cucc egyszer főnix módjára születik újjá, csapkod néhányat amerikai szárnyával,…..
Annyiszor láttuk az Olasz meló című filmet, hogy megszámolni sem tudjuk. Minden alkalommal biztosabbak voltunk abban, hogy egyszer mi is megnézzük a lagúnákat, de saját hajóval.  Még mielőtt felmerülne kérdésként, utánanéztünk a szabályoknak, helyi facebook csoportokban tájékozódtunk és kiderült:…..
holevezzek 2022.09.05 08:49:02
@Telapu: Nem kellett napijegy, minden 20 méteren van beszálló, hiszen mindenki hajóval közelekedik. A hidak tövénél mindenhol van 1-1, és a lagunák mentén is rendszeres, nem kellett keresgélni....
holevezzek 2022.09.07 11:29:39
@1303LS: A Canale Grandét közvetlenül a tengerrel összekötő nagyobb csatornák
Az Ásás-csatorna még mindig zseniális, ha igazi túlélős-dzsumbujbankúszós-káromkodvaevezős helyet kerestek, akkor nagyjából kötelező útvonal. Az más kérdés, hogy ki mennyire bírja idegekkel az alacsony vízállást, de ezesetben nekünk talán ez a helyzet még jól is jött, merthogy ki kellett próbálni…..
holevezzek 2022.04.26 12:25:06
@Telapu: kicsit megkésve, de válaszolok, kb bárhova viheted, ahová mást nem tudsz vinni. Nyilván a rafting az elsődleges cél, de mi most tervezünk egy Amsterdam túrát, illetve egy velencét. Mivel a cucc ki helyen is elfér, tényleg megéri bedobni a csomagba...
  Attól, hogy ősz van, még nem állt meg az élet, sőt, van ahol ilyenkor indul a kajakos szezon. Ilyen a Hévíz patak, ami csak időszakosan evezhető, ráadásul pont akkor, amikor a leghidegebb van. A hőforrás táplálta víz a legnagyobb mínuszokban is kellemes hőmérsékletű. Olyannyira, hogy senki ne…..
 Rácsúsztunk a vadkemping/bushcraft mizériára, a kajakok ugyan jól pakolhatóak, de nyilván az ember igyekszik minél kevesebb vacakot magával cipelni, így a felszerelés minimalizálását néhány hét alatt művészi szintre emeltük. Így bármi történik, simán el tudunk indulni 2-3 napos kajakos…..
Van az a bácsi a viccben, akit elvisznek repülni. Aztán mindenre számít, csak egyvalamire nem... na pont így járt a Rábalapátolás mezőnyének egy része, akik a táv felénél a NASA-t megszégyenítő mentőakciót hajtottak végre. Mindjárt lesz róla videó, csak előtte egy kis rizsa.   Az evezzitthon.hu…..
Evezz száz kilométert két nap alatt! Aha, köszi. Így indultunk neki tavaly, a Depo-Z két napos versenyének. Az embert mindenféle komfortzónájából kimozdító 48 órás sátorozós, szúnyogcsapkodós, hódváras-torlaszos őrület végül annyira bejött, hogy a tavalyi csapat jelentős része idén is rajthoz…..
 Nem igaz, hogy a járvány csupa rosszat hozott magával. Az emberek nagy része újragondolta az életét, szakított a stresszel és megbarátkozott az úgynevezett "slow living " fogalmával. Az otthoni munka, a home office megtanította a kényelem fontosságát, a távolsátartás pedig azt, hogy nagyobb…..
 Az Ipoly Balassagyarmattól Szobig kanyargó szakasza mintegy száz kilométer, erre találta ki egy zebegényi csapat tavaly az Ipoly Grand Prix elnevezésű versenyt. Az első, tavalyi próbálkozás adta az alapot, akkor kiderült, hogy működik a túra, végig lehet rajta menni, tehát érdemes idén egy újabb…..
holevezzek 2021.06.21 11:44:47
@gigabursch: Na arról sajnos nincs még, de bakancslistás :)
 Egy-egy árhullám a Dunán sok evezős szívét megdobogtatja, hisz ilyenkor az ártéri erdőkben olyan helyekre juthatunk el, amik az év nagy részében szárazon, vagy nem megközelíthető helyeken vannak. Így volt ez május végén is, bár az előjelzett vízszint többet sejtetett, lehetőség adódott bőven.  A…..
   A nádasokban való dzsindzsázást a túrakajakosok vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem. El lehet jutni olyan vízfelületekre, amiket normál vízi közlekedési útvonalon nem tudnánk megközelíteni. Ez az előnye. Hátránya, hogy nagyon könnyen el lehet tévedni, így gps nyomrögzítő ajánlott, emellett…..
Mit csinálj hétvégén, ha a párod nem ér rá? Erre biztosan mindenki több választ tudna mondani csípőből, első körben a friss terasznyitás miatt valószínűleg az első öt legtöbb szavazatot kapott lehetőségből három fröccsözés és kettő sörözés.  Ennél azonban egy sokkal jobb programlehetőség is…..
A járvány kellős közepén álljunk meg egy pillanatra, vegyünk magunkhoz nyálcsorgatás fedezérésére szolgáló papírtörlőt/partedlit és néhány perces néma csendben irigykerdjünk Lilláékra, akik Tenerifén evezgetnek, méghozzá életvitelszerűen. Vendégposzt, csak erős idegzetűeknek... A kajakozás sokak…..
Azt már tudjuk, hogy nagyjából ez az év megint megy a kukába, utazni csak oltással, teszttel, stb, de nagy ez az ország, és rengeteg a víz.  Úgyhogy érdemes listát írni azokról a helyekről, ahova be lehet cuppantani a kajakot és már lehet is nyaralgatni békében, nyugalomban.  Lesz nemsokára egy…..
 Koronavírus ide vagy oda, jó kis évünk volt. A kajakozást karanténszülte sportnak tekintettük. Úgy voltunk vele, hogy a vízen aztán abszolút be lehet tartani a szociális távolságot, a lassú csordogálás pedig pont jó pihenő lesz.  Így gyakorlatilag csak a szabadnapjaink száma korlátozta le, hogy…..
Egyre jobban hiányoljuk a nyarat, ami idén különösen sok élményt adott nekünk. Köszönhetően a hajóknak, és igen, köszönhetően a járványnak is, mert elkezdtünk teljesen másképp gondolkodni, új megoldásokat találni arra, hogy menjünk is, meg maradjunk is. Így volt jónéhány olyan kirándulás, ami eddig…..