Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaszi

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Franciaország, akkor Párizs, esetleg Marseille, vagy a Riviéra, pedig van egy város, amelyet kultúrájával, a rengeteg fiatal egyetemistával, csodás óvárosával együtt kár lenne kihagyni. Ez Lyon, ahol Sophie kalauzol el minket. „Kerek egy éve költöztünk Franciaországba,…..
kaszi 2013.03.11 21:09:31
@Andouillette: most eppen USA-ban lakom, itt szulettek a gyerekeim es igy eleg sokszor belefutottam a LLL-be. Agressziven eroltetik a szoptatast a nokre es pl. leszoljak Franciaorszagot merthogy ott a nok nem nagyon szoptatnak ill. ket honap utan abbahagyjak es megy a gyerek a "creche"-be.

Arrol persze nem beszelnek, hogy Fro-ban a nok 90%-a vissza tud menni dolgozni szules utan, es nem kenyszerul haziasszony szerepbe...
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
kaszi 2010.08.24 14:17:10
Ekkora hulyeseget regen olvastam, latszik hogy a cikkiro max futo latogatast tett az USA-ban...

De talan beszeljen a statisztika:
www.deathpenaltyinfo.org/murder-rates-nationally-and-state
( elso google talalat a "murder rate per state" keresesre)

Szepen latszik hogy a halalbuntetes ( 1000 kivegzes kontra 4 ) es a "barki vehet fegyvert" ellenere : Northeast murder rate 4 / 100 000, South 6 / 100 000.

"Gun free zone" - ezzel is kar jonni ui. ez legtobbszor csak amolyan kinyilatkoztatas, egy rakas helyen raknak ki a sarokra hasonlo elven "Drug free zone" tablat. Gondolom ez senkit nem fog megakadlyozni abban hogy tekerjen egy spanglit odahaza.

Ha barmi modon be lenne tartatva akkor az iskolai lovoldozesek elkovetoi nem tudnanak besetalni fegyverrel az iskolaba - problemasabb kornykeken pl. femdetektorokon kell emiatt a diakoknak atsetalniuk.
A béka marad Miért kell félni? 2009.10.23 18:17:00
Szociológusok, pszichológusok és politológusok biztosan sokat fogják majd tanulmányozni, hogy miért és hogyan alakulhatott ki ez a hisztéria a H1N1 oltások körül. Egyetemet végzett emberek képsek elhinni, hogy az oltással nanocsipet ültetnek beléjük, hogy így oldják meg a…..
kaszi 2009.10.24 00:37:43
@kovacsjancsYYYZZZ: gratulalok a poszt-hoz!
biologuskent teljesen egyetertek - az influenza ellen vedooltani gyakorlatilag = a szellel szemben valo pisilessel ( keves esetet kiveve )
elonyei:
- evente kell oltani ( profit!!!!)
- mivel a betegseg lefolyasa az esetek tulnyomo reszeben nem sulyos, az sem baj ha nem mukodik - nem art
nanochip-es osszeeskuves-elmeletekben nem hiszek, van sokkal egyszerubb magyarazat : $$$.
kaszi 2009.10.24 00:52:21
@Nemlineáris:
"...3) A szezonális influenzának ezer alatti áldozata van évente, ők is többnyire krónikus beteg vagy nagyon idős emberek..."

Eddig a H1N1-nek is fokent ilyen estek voltak az aldozatai, speciel Franciaorszagi hiradasokat neztem, 6x annyi lakos mellett gyakorlatilag nem emlekszem olyan aldozatra aki nem volt mellette legalabb szivbeteg.

"... A H1N1-nél háromezer is lehet a magasabb megbetegedésszám miatt (akkor is, ha nem durvul be sokkal jobban, amire nincs semmi garancia, a spanyolnátha is lagymatagon kezdte).
Plusz két-háromezer haláleset sok vagy kevés? Ezeknek kb fele amúgy egészséges, erős fiatal lenne. "

az 1918-as spanyolnatha elso hullamanak halalozasi statisztikaja Angliaban: 5 halott / 1000 lakos julius honapban. Ez Mo-on 50 000 halott lett volna valamikor nyar folyaman. Masodik hullam : 25 halott / 1000 fo, Mo-ra vetitve 250 000fo. ( innen: en.wikipedia.org/wiki/File:1918_spanish_flu_waves.gif)

Az elmult honapok halalozasi statisztikai H1N1-re : 4735 halott a 400 000 fertozottbol - az 5 kontinensen osszesen. (innen : en.wikipedia.org/wiki/Influenza_A_virus_subtype_H1N1)

Ebbol eleg szepen latszik hogy a ketto nem osszehasonlithato, az idei H1N1 a kozelebe sem er az 1918-as jarvanyt okozo virusnak. Abba kene hagyni a paraztatast.
Azt hittem, hogy hoax a "Kuti Erika r. szds.bűnmegelőzési főelőadó Kiskőrös Rk." aláírással az éterben kerengő, továbbküldésre buzdító levél, de azért feltárcsáztam a kiskőrösi rendőrkapitányságot, mire kiderült, hogy a mail abszolúte valódi, a szerző…..
Kérdezte a minap fanatikus biciklis ismerősöm, miért nem járok biciklivel munkába, amikor összesen 4 kilométer az út. Szinte csak az Árpád-hídon kéne áttekernem. Az Árpád-híd ráadásul elég jól be tud dugulni, főleg olyankor, mint ma, amikor öt autó csattan egymásba, mert…..
kaszi 2009.10.02 14:50:19
@sangp: 4km-ert autoba ulni 20l / 100km fogyaztassal, az f@szsag
persze ha fizetne Winklernek valaki hogy biciklizze mar le azt a par km-t naponta akkor valoszinuleg megcsinalna, mert futni is eljar a Nike penzeert.
Nehéz helyzetbe hozta a bringázás terjedő divatja a fogyasztói társadalom csúcsain élő divatcentrikusokat. Égető kérdés, hogy honnan szerezzenek megszokott életminőségükhöz illő kerékpárt, amivel eleget tehetnek az erősödő külső és belső késztetéseknek, hiszen…..
kaszi 2009.05.18 19:37:29
@tyberius: a valasz agydinamo
a vilag legjobbjanak tartott agydinamoja 150Euro ( Schmidt Original Nabendynamo), 25-30km/h sebessegig nem is veszed eszre hogy eppen be van kapcsolva ( kikapcsolt lampanal >1W plusszt jelent), es boven belefert volna ebbe az arba.
Amugy marhasag - miert eppen Guccitol venne valaki bicajt? Ugy tudtam ruhatervezessel foglalkoznak.
Sok bringást csapnak el az Egyesült Államok útjain. Tipikus baleseti ok, hogy az autósok szűkre vett manőverrel próbálják megelőzni a kerekezőket. Coloradóban ezért megalkották a három láb előzési törvényt, amely, ha a kormányzó is aláírja augusztusban életbe lép.…..
A dán rendőrök új fejezetet nyitottak a szerv és közúti bringások kapcsolatában. Most, hogy a magyar rendőrség épp felvette a jól büntethető közlekedési csoportok listájára a kerekezőket, tanulságos a szeretetakció. A youtube-on néhány napja jelent meg a videóban két…..
kaszi 2009.04.29 17:36:42
@Laciii: ( Hollandia - New York parhuzamra) :
szivembol szoltal!

Bicajjal esni - munkabajaras, napi rutin varosi tekeres kozben - nem normalis.

Ha egy auto elb@sz - meg inkabb kerulendo mind a spontan eleses - akkor inkabb a szerencseben bizzatok, ne a sisakban.

Disclaimer : senkit nem akarok lebeszelni. hordja aki akarja, de kozben ne terjessze azt a baromsagot hogy biciklire ulni veszelyes
kaszi 2009.04.29 17:59:12
@mement: "...esni gyalog allasbos is lehet..." gyalogoskent is hordasz bukot?
"... elkezdenem csapkodni patka kovel azok fejet..." : ezek utan nehezem hiszem el hogy liberalis allaspontot kepviselsz
kaszi 2009.04.30 17:48:09
@mement: 2009.04.29. 18:08:15:
"...ha gyaloglasnal mar akkorat lehet esni eleve hogy siman eltorod ezed azod, meg fejed bereped..."

Pont minta biciklznel vagy futnal. Eddig oke. Aztan irod a kovetkezot :

"... persze hogy nem hordok gyalog bukot... ne legyel mar ertetlen..."

Azert gondolod hogy ertetlen vagyok, mert szamodra (is) nyilvanvalo, hogy csak ugy setalas kozben igen ritkan - szinte sohasem - esik el valaki es zuzza szilankosra a koponyajat?

A velemenyem fenntartom, bicklizni magaban nem veszelyes, es fokent csak ugy magatol nem esik el az ember es nem hal/rokkan bele. Ha szerinted nincs igazam, kerek ellenpeldat mediabol, ahol a kerekparos nem volt profi hanem varosban/falun nyugodtan biciklizett

Ha auto ut el ( barkinek a hibajabol ), az mas. Ez esetben a kerdes az, hogy a sisak ami arra lett tesztelve hogy "20km/h fejjel elore becsapodasnal a fejet ert lassulas ne haladja meg a 200g-t" mennyit hasznal?
Raadasul ezekre a sisakokra azt modjak hogy 3-4 ev alatt "eloregszik az anyaguk es javasolt lecserelni"

"...Biztonsagtechnikai kerdesekben nincs helye "liberalis allaspontnak"... Nem is tudom ezt honnan szedted ezt a hulyeseget..."

Ervelesed alapjan az 5 ev alatti gyerekekre is bukot kene adni mert meg nem allnak biztosan a labukon...

Dontse el ki-ki maganak, de ne legyen kotelezo. Ennyi.

forrasok: "For impact testing, the typical test apparatus consists of a rig that drops a helmeted headform in a guided freefall to an anvil on the floor. You strap the helmet on the headform, turn it upside down so the helmet hits the anvil first and drop it onto the anvil. The variables in the test include the drop height and the shape of the anvil: flat, round, ridge-shaped, pointy or in one case a shape that simulates a horseshoe. Instruments inside the headform register how much shock the headform experienced. The unit of measurement is normally the g, for gravity. (We have put up a page explaining g's.) Guided freefall is used because gravity is almost completely uniform everywhere, and the velocity of the test helmet just before impact is therefore very uniform. " Innen : www.bhsi.org/general.htm
Van szép fekete edzőcipőm, egy derékban bevágó és combra pattanásig feszülő szürke térnadrágom és egy turkált márkás pólóm. Pont úgy nézek ki ebben a szerkóban, mint aki az elmúlt fél évet végigzabálta a tévé előtt és most kétségbe van esve. Az egy dolog, hogy…..
Miközben Magyarországon néhány kilométeres tételekkel mérhető évente a kerékpárutak gyarapodása, az Egyesült Államokban egy olyan program megvalósításán dolgoznak nagy tempóban, amely 50 ezer mérfölddel, azaz körülbelül 80 ezer kilométerrel növeli a biciklibarát…..
Egy augusztus végi hétfői nap volt. Csörgött a telefonom, felvettem, Bogi szólt bele, hogy tudok-e rá szakítani néhány percet valamikor mert hétvégén IRONMAN-re megy és lennének kérdései. Tudta, hogy már láttam, átéltem ilyet. Másnap beültünk egy cukrászdába,…..
DaMartian Balaton-őrült a Balatonnál futott egy Maratont, így ír:Nem tudom ki hogy van vele, én imádom a Balatont! Még azt sem mondanám a magyar tengerre, hogy: „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk” mert bár tény, hogy nem a Riviéra, mégis van egy sajátos bája,…..
Legalább évente egyszer megszállja a médiát a kövér gyerekek hálás témája. 2008-ban ez az elmúlt hétre esett. Minden újság, tévéhíradó és magára adó reggeli műsor foglalkozott a felméréssel, hogy túlsúlyosak a gyerekek. Nem szeretik a tornaórát. Csak tévéznek és…..
A Futóblog egyik sztár-aktív kommentelője Zsola meséli el, hogyan adott le Norbi nélkül 90 kilót egy év alatt. Át is adnám neki a szót.A blogon többször felmerült kérdésként, hogy miként lehetséges 90kg-ot leadni egy év alatt, hát megírom. Bár megfosztom magam attól az igen…..
Bécs - Budapest - Firenze Kovács 'Lensver' Natali emlékére Írta: Czigány "Ras" András A legtöbb hobbifutó nem azért kezd el futni hogy versenyeket nyerjen. Sokan fogyni szeretnének, mások csak egy egyszerű mozgásformát keresnek amit bárhol, bármikor, könnyen, olcsón…..