Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pusztai Boglárka

120 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon látványos, egyszerű és különleges ízvilágú recept, annak ellenére, hogy nevében csak egy muffin és az elkészítéséhez sincs szükség semmilyen plusz energia vagy időbefektetésre! A gesztenyés tömörebb stílusú tészta, a savanykás-édes málnalekvár és a ropogós mogyorószórás alkot harmóniát…..
 Vásárokról már ismerhetjük a finom, ropogós, fűszeres spirálburgonyát, azonban nem kell egy újabb kivételes alkalomra várnunk, hogy újra élvezhessük, otthon is könnyedén elkészíthetjük akár főétel mellé akár harapnivalóként. Mindössze egy burgonyaspirálozóra van szükségünk, mivel késsel nem kis…..
 Egy igazán egyszerű, könnyed és friss ízvilágú pite receptet mutatok ma nektek, ami semmiben sem bonyolultabb, sőt egyszerűbb, mint a hozzá hasonlóak, éspont ezért bizony szinte lehetetlen egy szeletnél abbahagyni, fogyasszuk akár hidegen vagy melegen! :) A kissé savanykás édes íz tökéletesen…..
Most, hogy lassa vége a télnek és a szervezetünk kimerült, ideje újra feltölteni és a friss zöldségek, gyümölcsök felé kacsintgatni újra, hiszen egy nagy tál laktató és változatos saláta ugynanolyan üditő tudlenni, akár egy igazi főétel! A téli hónapokban természetesen mindenki jobban kívánja a…..
Kis kihagyás után új lendülettel és új receptekkel kezdjük az új évet, melyek közül az egyik új kedvencem az alábbi nagyon egyszerű, de elképesztően finom és sokféle képpen variálható, kis falatnyi, kényezetető finomság! Az elkészítéséhez nincs szükségünk semmilyen extra hozzávalóra, és minimális…..
Bár azt hihetnénk, nagy munka lefőzni egy ilyen minden elemében egészséges és finom főételt, ez egy fél óra alatt elkészíthető fogás, amelynek az elkészítése közben akár az elmaradt házimunkát is folytathatjuk! Bármilyen diéta alatt magabiztosan és élvezettel fogyaszthatjuk, az ízek tökéletesen…..
Egy újabb mentes és kényeztető finomság receptjét hoztam ma nektek, amelynek az elkészítése természetesen gyerekjáték bárki számára, állagra és formára a brownie-ra emlékeztet egy kis csokifagyi ízzel, és könnyedén meglephetjük vele magunkat a hosszú őszi estéken! Bűntudat nélkül fogyszthatjuk…..
Nem is gondolnánk, hogy sokszor a legegyszerűbb és alig pár alapanyagból készült ételek mennyire nagyszerűek és micsoda ízvilággal rendelkeznek! Az olasz konyha számomra pont ezért annyira zseniális, mert csodálatos ízeket és illatokat csalogathatunk elő a konyhában, igazán kevés hozzávalóval és…..
Milyen életmentő is tud lenni pár szem keksz, mikor az ember szeme már kopog az éhségtől, viszont még nagyon messzinek tűnik a következő kiadós étkezés! Tapasztalatból mondom,ezekben a helyzetekben, főleg diéta alatt, kevés olyan gyors harapnivalót találni, ami megfelel az igényeinknek, akár cukor,…..
Egy kis kihagyás után, ma új saját recepttel készültem számotokra, gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételemmel a hortobágyi palacsintával! Mióta tej és gluténmentesen étkezem, keresem azokat a megoldásokat és változtatásokat, amelyekkel nem kell nagy kompromisszumokat kötnöm régi kedvenceim felé,…..
Pusztai Boglárka 2021.10.07 12:54:20
@Hortobágyi Húsos Pál: Nagyon kedves, köszönöm!!
Egy igazán egyszerű recept, amit bárki el tud készíteni munkából hazaérve vagy egy jó hétvégi fogásként, hogy feldobjuk az unalmas rizs-hússal kombinációt! Friss, ízletes és egészséges, minden fontos alkotó elemét tartalmazza egy komplex főételnek, és tej, glutén vagy IR diéta alatt is…..
Sok pitét sütöttem már életemben, ilyen-olyan formában, hiszen ez egy nagyon egyszerű és sokféle képen kombinálható és alakítható desszert, a gyümölcs és tészta választást is személyre, illetve alkalomra szabhatjuk az ízlésünk szerint. Én most szilvával próbálkoztam, mert pont volt otthon egy kiló,…..
Ugyan nyakunkon az ősz, a gyümölcsök és a hideg, frissítő italok még mindig nagyon jól esnek egy fáradt délutánon vagy egy rohanós reggelen, hogy egy kis energiát és vidámságot szolgáltassunk a testünknek és a lelkünknek. :) A turmixok vagy "smoothiek" nagy segítségünkre lehetnek, ha szeretnénk…..
Tudom, hogy nem egy igazi nagy kedvenc a sütik között, és ez azért lehet, mert emlékeinkben a menzás, vagy az igazi  retró, száraz rizskoch típus van meg, csak minimális öntettel, ami nem igazán javít szegény desszert helyzetén.  Nekem akkor jutott eszembe ez a recept, mikor egy egyszerű,…..
Megesik, hogy éppen nincs otthon egy kis nassolnivaló vagy desszert, pedig igazán megérdemelnénk, nekiállni készíteni valamit és hosszú perceket tevékenykedni a konyhában pedig nincs időnk vagy energiánk. Hát, ha még vegán vagy különböző mentes diétákon vagyunk, akkor a sarki boltba is hiába…..
Ez egy nagyon kis egyszerű, finom, komplex egytálétel, mindössze pár hozzávalóval, amit nyugodtan készíthetünk egyszerre nagyobb mennyiségben is, és nem csak azért, mert gyorsan elfogy, hanem mert kiváló ebéd vagy vacsora lehet még másnap is! Három egyszerű lépésből áll az elkészítése,…..
Pár hete már, hogy teljesen tej és gluténmentesen étkezünk, így új elkészítési módokat, új alapanyagokat és alternatívákat fedeztem fel én is, ami a hátrányok mellett rengeteg előnnyel is együtt jár.  Például magunknak sütöm a kenyeret és javarészt az összes többi pékárut is, mivel ritka, hogy…..
Nyáron szeretjük a hideg desszerteket, pudingokat, pohárkrémeket előnyben részesíteni, ezért a héten még egy ilyen kényeztető receptet hoztam nektek, amit kár lenne kihagyni! Nem olyan régen találtam rá erre az igazán különleges, praktikus és finom alapanyagra, ami szinte rögtön megnyerte a…..
A chia mag egy nagyon hasznos élelmiszer, mégsem használjuk elég gyakran, vagy egyszerűen csak nem jut eszünkbe, milyen finom és praktikus fogásokat készíthetünk belőle. Nagyon jó a tápanyag-összetétele, rengeteg kalciumot tartalmaz, többet mint a tehéntej, és a vastartalma is…..
A világ legegyszerűbb édessége bármilyen alkalomra, akár magunknak akár társaságnak készítjük! Szabadon variálhatjuk az ízeket, a piskótát és a tölteléket is, akár éppen abból, amit a hűtőnk vagy a kamra rejt, és még kis mutatósak is! :) Ezt a receptet nem nehéz a saját diétánknak megfelelően…..
Elkészítés: Egy finom, nyárias és könnyed tejberizs szelet, amit gyerekjáték összedobni és bárki bűntudat nélkül falatozhatja! A recepthez nem használtam cukrot, glutént, illetve növényi tejből készült, mégis mennyei és észre sem vesszük a különbséget! A kakaós piskóta alaphoz és a vaníliás…..
Egy egyszerű és gyorsan elkészíthető friss főétel, amiből minden allergént elhagytunk, így bármilyen diéta esetén jóízűen fogyasztjuk! Tartalmazza minden fontos összetevőjét egy komplett tányérnak, és még csak sokat sem kell vele foglalkoznunk! A húsgolyókat gluténmentes panírban sütöttem ki, és a…..
Egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető praktikus finomság, amit reggelire vagy uzsonnára, de akár desszertként is bármikor összedobhatunk és akár magunkkal is vihetünk egy hosszú napra! Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, hidegen vagy melegen, tálalhatjuk kedvenc gyümölcseinkkel, kakóval…..
Mai posztomban amellett, hogy egy finom lenmaglisztből készült egészséges keksz receptet mutatok nektek, bemutatnám milyen gyönyörű posztereim érkeztek a Poster Store - tól, amelyeket teljesen a lakásunk berendezéséhez és az ételek iránti szeretetemhez tudtam kiválasztani a konyhai tematikájú…..
Ebben a meleg időben hajlamosak vagyunk megkívánni az édességet, legalábbis az én szívem két dolog felé húz igazán, a hideg csokis sütik és a saláták irányába. Így ha pár percem is van rá, hogy készítsek magamnak valamit, ezt a két a dolgot bármikor szívesen összedobom, ezzel nem kell sok időt…..