Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SDSYS

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A NetAccounting könyvelő és számlázóprogram fejlesztése 2013-ban indult, és 8 éve töretlenül zajlik. A Struktúra Coop Zrt. akkori könyvelői régóta kerestek már egy olyan rendszert, amely amellett, hogy átlátható, gyors és pontos, bárhonnan elérhető, valamint kényelmi funkcióival is támogatni tudja…..
Egy nemrégiben bevezetett frissítéssel a NAV felé történő adatszolgáltatás folyamatában számos cég kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha nem reagál gyorsan. A 2018. óta érvényben lévő kötelező számlafeltöltés (előbb a 100 000 Ft ÁFA tartalmat meghaladók, majd szépen “lassan” minden számla is felkerült…..
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövőben rendszeresen tájékoztatja az online számlaadat-szolgáltatást küldő adózókat sikertelen vagy figyelmeztetést kiváltó adatszolgáltatásaikról. A levél 2021 októberétől az elektronikus tárhelyre érkezik. Összhangban a NAV jelenlegi koncepciójával, nem…..
Régóta várt funkció került élesítésre az Online Számla (OSA) rendszerben. A NAV hivatalos közlése szerint, október 1-től az Online Kassza rendszer (OPG) és az OSA összekapcsolásra kerül. A most megjelent közlöny, valamint a github-on bemutatott dokumentáció  legfontosabb eleme az egyszerűsített…..
2021. június 25-én újra frissítjük a Matching rendszerét. Az újítások az alábbiakat tartalmazzák: Optimalizáljuk a belső SQL utasításokat és a kereteltávolító megoldást is. További finomítása kerül a keresések dinamikáját javító technika. Átírásra kerül Matching és NDL rendszerek…..
Az SDSYS MATCHING szolgáltatása megoldást nyújt a vállalkozásokhoz beérkező belföldi számlák adatainak akár teljesen érintésmentes rögzítéséhez. Mindezt úgy teszi, hogy a számlák XML adatait automatikusan letölti a NAV szerveréről és egyből összekapcsolja a számla képi adatával, ezáltal gyorsítva a…..
Kiszámoltad már valaha, hogy a vállalkozásod mennyi papírt fogyaszt feleslegesen? Ha papíralapon kezeljük és kinyomtatjuk az összes szerződést, számlát, dokumentumot, amelyet alá kell írni vagy elküldeni, akkor számolnunk kell az ezzel járó környezeti hatásokkal is. Az összes lerakott hulladék…..
2021 március 31-én éjfélkor megszűnik az Online Számla rendszerben a 2.0-s XSD verzió szerinti számlaadat-szolgáltatás lehetősége és ezzel együtt lejár a szankciómentes időszak is. Április 1-jétől már kizárólag a 3.0-s XSD verzió szerinti adatszolgáltatásra van lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a NAV…..
Volt egyszer egy rejtélyes idegen, akit anyukája OCR-nek becézett és mindenki más is csak így ismerte.Ahogy cseperedett egyre okosabb és ügyesebb lett, éjjel-nappal számlákat evett.Az volt a szuperképessége, hogy majdnem olyan jól tudott olvasni, mint a földön lakó emberek. Egyre többen használták,…..
Az SDSYS MATCHING szolgáltatása lehetőséget nyújt arra, hogy a beérkező belföldi számlák adatait akár teljesen érintésmentesen lehessen rögzíteni. A rendszer összekapcsolja a számla képi adatait a NAV-tól érkező XML adatokkal, ezáltal gyorsítva a számlák feldolgozását, iktatását és rögzítését.  A…..
Vegyünk példának egy szolgáltatást – fűtést - amelynek időszaka 2020. december 15. és 2021 január 15. közötti. A számla 2021-ben kerül kiállításra, mondjuk 2021. január 16-án, így a számlát a 2021-es könyvelésbe tesszük be.   Mivel ez egy folyamatos teljesítésű szolgáltatás és az számvitel, illetve…..
A rövid válasz, hogy igen, igen, igen és igen. De nézzük, hogy miért! Szükség van-e a számla képére a könyveléshez?  Mindenképpen szükség van, hiszen ha Vevő könyvelője az XML-ből dolgozik, akkor csupán az adatokat látja – ha nem kíváncsi a tételekre, csak az áfa összesítőkre – így nem  kerül…..
2020. szeptember 30-án lejárt a NAV kibővített kötelező adatszolgáltatására vonatkozó moratóriuma (ami a 2020. július 1-én bevezetett 2.0 szabályokra vonatkozott), ami azt jelenti, hogy már büntetés vár azokra, akik nem tesznek eleget a NAV 2.0 kötelező adatszolgáltatás 2020. július 1-én bevezetésre…..
Cégünk az SDSYS Zrt. vásárolt monitorokat egy Kft-től. Mivel mi már kihasználjuk a kötelező adatszolgáltatás előnyeit számláink képi állományát az SDSYS Ügyfélkapuján keresztül a NAV-tól lekért XML adattal együtt párosítva küldjük könyvelése. A párosítás dolga, hogy a PDF ismeretében keresse meg a…..
Az SDSYS szakértői összeszedték ezeket a legfontosabb változásokat és segítenek értelmezni azokat.1. A 3.0  a szerkezet teljesen új és a NAV későbbi felhasználásra (sejtésünk szerint, akár a SAFT-T-hez) lett „kiképezve”. Ki vannak emelve (common basic) „névterek”. Ez egy olyan állományt jelent,…..
Az SDSYS hónapok óta azon dolgozik, hogy a NAV-tól kapott XML adatokat ne csak lekérje, hanem az adatok segítségével olyan plusz funkciókkal lásson el könyvelő programok és ERP rendszereket, amelyektől a könyvelés folyamata gyorsabb, hatékonyabb és pontosabb lesz.  De nézzük meg, hogy hol állunk…..
Nézzük, hogy mi változik július 1. után?Minden belföldi adóalanynak által kiállított számlát összeghatár nélkül kötelező lesz feltölteni a NAV-ba áfa értéktől függetlenül – így az áfamenteseket is (természetesen lesz pár kivétel, mint mindig).  Emellett a kézi számla adatait is fel kell tölteni a…..
2020.01.01.A nap, ami az SDSYS életében komoly mérföldkő. Kihúztuk a nyomtatót. Téged, te mindig halkan zümmögő, tökéletesen láthatatlan lézer fénnyel, digitális térben létező science fiction-öket kézzelfogható, kissé langyos és kellemesen szagos valódi dokumentumokká varázsoló gépszörnyeteget.  A…..
Mit is jelent az, hogy E-számla? Elektronikus számlának tekinthető egy számla (számviteli dokumentum) ha elektronikusan lett kiállítva, elektronikusan lett továbbítva és elektronikusan lett befogadva. Azaz a pdf formátumba konvertált számla nem feltétlenül minősül E-számlának, azt papír-alapú…..
Az üzleti világ fele egyik pillanatról a másikra home office munkavégzésre váltott. Pénteken még az irodában nyakkendőben, hétfőn már az otthoni “sufnituning” íróasztalnál donáldkacsázva vezette le a cégvezető a szokásos hétindító megbeszélést. A már korábban is -többnyire kényszerből és esetlenül-…..
Smart changes Előrelátás 2020.04.15 10:50:15
1. Készüljünk előre Mik voltak a tervek második negyedévre, milyen százalékban érhető el? Mi hagyható el? Látjuk az éves zárásokat. Vajon azt is, mi várható utána? Fel vagyunk készülve a kevesebb számlára? Fel vagyunk készülve július 1-re?2. Egy hónapja 2 hetekben gondolkodunk. Akkor most megint…..
Ez azt jelentheti, hogy anélkül is el lehet kezdeni könyvelni, hogy a könyvelő bármilyen adatot elkérne ügyfeleitől vagy egyeztetne velük. A kérdés, hogy szükség van-e a vállalkozások jóváhagyására a könyvelés megkezdése előtt, vagy automatikussá válhat a rendszer? Az eddigi megszokott gyakorlat…..
De mi történik akkor, ha kicsit újragondoljuk? Biztos így vannak?Készítsenek a kollégák listát, mely feladataikat tudják otthonról elvégezni, és melyek azok, amelyek irodához kötöttek. Ha 50%-nál több, ami otthonról elvégezhető - legyen! Csináljuk, bízzatok az emberekben! Legyen minden nap…..
Digitális átállás VAN: ha sikerül most jó megoldásokat találnod, azokat tudod tovább vinni. Az a jó, ami a TE céged működésének segítség. Gondold végig azokat a folyamatokat, amikben most megoldásra (segítségre) szorulsz, és azok mentén keress digitális válaszokat. Ha nem találsz jó megoldásokat,…..
Ez azonban nem lesz automatikusan elérhető minden könyvelő számára. A jó hír, hogy most még elegendő idő van ahhoz, hogy könyvviteli szakemberek tájékozódjanak, átgondolják a folyamataikat és lépéseket tegyenek. A NAV tegnap közzétette, hogy a 2020. április 1-jei határidő helyett csak 2020. július…..