Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tiltsál ki te gyökér

0 bejegyzést írt és 1629 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy olvastam a híradást azon beterjesztésről, miszerint vármegyére keresztelik a megyéket, és főispánra (?) a kormánymegbízottakat (más néven komisszárok), Hofi jutott eszembe, amikor is a tolvajváltás után mondta: és jöttek a lovagok, és a lovaginák... Számomra röhej... Ez most a legfontosabb?Már…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.23 09:22:17
@ulрius66: Ja. Ez így volt kétszáz évvel ezelőtt bazmeg.
Most meg inkább olyan mint a bogár meg a rovar.
Parancsolj, akkor wiki
MN 15. Gépesített Lövészhadosztály

A hadosztály alakulatai az 1980-as években
MN 115. Híradó Zászlóalj (Nyíregyháza)
MN 103. Rendészeti Komendáns Zászlóalj (Nyíregyháza)
MN 67. Felderítő Zászlóalj (Nyíregyháza)
MN 48. Gépkocsizó Lövészezred (Debrecen)
MN 65. Gépesített Lövészezred (Nyíregyháza)
MN 45. Gépkocsizó Lövészezred Mozgósítás ("M") Előkészítő Törzs (Nyíregyháza)
MN 44. Harckocsi Ezred (Abasár)
MN 17. Tüzérezred Mozgósítás ("M") Előkészítő Törzs (Jászberény)
MN 87. Légvédelmi Tüzérezred Mozgósítás ("M") Előkészítő Törzs (Karcag)
MN 71. Páncéltörő Tüzérosztály Mozgósítás ("M") Előkészítő Törzs (Karcag)
MN 94. Harckocsi Felderítő Zászlóalj (Harcászati Rakétaosztály) (Nyíregyháza)

Tehát ahogy látom a gépesített lövészhadosztályban mintha benne lettek volna a tüzérek meg a légvédelmisek meg harckocsizók.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.23 10:33:30
@Sorállományú előfelvételis:
Figyelj, úrfi. Mondd már meg, hogy mi az a 10 betű és nem kalifornia.
Vagy legalább a zuhi nevét, ha már annyira azt hazudod, hogy katona voltál.

"Oszt a tüzérek meg a többi miért is külön ezredek? Mégiscsak más fegyvernem?
Egy hadosztályban vannak, szóval valahol összetartoznak, nem? Egyébként én nem mondtam, hogy ugyanaz lenne, hanem az, hogy fogalmam sincs arról, hogy melyik melyik. Nem is érdekel, most sem tudom, és nem is érdekel, hogy egyik sötét tüzér mivel lő, és mitől más mint a másik.

"Sebaj, fejlődsz. A Kurt meg fog téged dicsérni, de örökké az orrod alá fogja dörgölni. :-D"
Ez ilyen tudathasadás nálad?

"Akkor most egyszer és mindenkorra megjegyzed, hogy mivel lő a lövész és mivel a tüzér? Kérd meg az ütit, mutasson neked egy tarackot."
Felfogod, hogy nincs minden laktanyában tarack? Sőt, tank sem. Sőt, helikopter sincs mindenhol. De a tüzérek pont annyi ejtőernyőt láttak, mint ahány tarackot vagy rakétát én.

Na, hajrá úrfi, halljam a 10 betűs szót.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.24 18:52:40
@ulpius66: Miért?
Most attól, hogy a megye vármegye lesz, az égvilágon semmi nem változik.
Átszabni a közig határokat nem feltétlenül van értelme, van akinek jól jönne, van akinek kevésbé, nem tudom.
Az elcsatolt területek most már veszett fejsze, kell a francnak.
Rokaffy Farkas 4 : 0 és 400 2022.06.15 11:28:43
4 : 0 és 400 Kezdjük azzal, hogy gratulálunk a csapatnak. Hosszú idő után van erre őszinte szívből jövő módon lehetőségünk. „90 éve a legnagyobb vereség” ilyen és hasonló címekkel jelentek meg a mérkőzés másnapján az angol lapok, tehát elismerik vereségük nagyságát, mi pedig fürdőzünk a győzelmünk…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.18 23:39:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Na, kurt, sikerült megtalálni a neten, hogy mi az a 10 betű ami nem kalifornia? Vagy hogy hívják a zuhanyzót a seregben? Na, hajrá, ha lettél volna a seregben akkor tudnád fas zfej.

Szerintem a lövészezredeknél hivatásosok voltak a mesterlövészek.
A rígók meg akkor sem sorállomány.
Nem keverem a tüzért a lövésszel, pont fogalmam sincs, hogy mi a különbség, és nem is érdekel a sötétek mit és hogyan csinálnak.

Azt azért el tudod mesélni, hogy hogyan kell kilőni a pilótát a gépből?
tiltsál ki te gyökér 2022.06.18 23:59:02
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, és még egy.
Én értem, hogy meleg vagy mint a kályha, és folyamatosan férfiak seggéről meg zuhanyzókról fantáziálsz.
Nos, el kell, hogy keserítselek. Filmélményeiddel és nedves fantáziáiddal ellentétben, ha összezársz néhány tizennyolc-húsz éves hetero srácot, akkor azok nem fognak megb uzulni. A seregben hajolgathatsz szappanért, maximum jól valagba rúg valamelyik katonatársad.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.20 23:19:04
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Te ostoba majom!
Szerinted csak tüzérekből áll a hadsereg? Mi köze van a tüzérséghez egy felderítőnek, egy flotillásnak, egy határőrnek, egy műszakinak, egy pontonosnak, egy utásznak?
Látod, ennyire sötét vagy, hogy magadat buktatod le, egy átlagkatona foglalkozott a saját dolgával, és igazából azt sem tudta, hogy a másik század mit csinál, és nem is érdekelte.
Ha lett volna a sereghez bármi közöd, akkor leírnád, hogy hogy hívták a zuhanyzót, mi az ami 10 betű és nem kalifornia. De fingod sincs, mert te csak olvastál az egészről. Azt sem sokat.
Négy gólt rúgtunk az angoloknak, négyet aludtunk rá. Remélem, már tudatosult bennünk, hogy ez nem álom volt. Ennyi idő alatt felébredhettünk a mámorból, mert hogy az volt, az nem is kétséges. Így lassan itt az ideje, hogy ezt az állapotot, – meg természetesen az idáig vezető utat is – józanul…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.19 11:43:14
@birkamenet: Annyira röhejes vagy matyi, annyira jó olvasni a szánalmas vergődésedet... :D
Nem véletlenül tagadott le saját anyád. :D:D:

Jordan Pickford
Kyle Walker
John Stones
Harry Maguire
Kieran Trippier
Kalvin Phillips
Declan Rice
Mason Mount
Raheem Sterling
Harry Kane (c)

Tessék. Ezek mind EB ezüstösek, aztán térdeltek szerdán.
Ugye tudjátok miről van szó? A benzin, a csirkefarhát árstopról, a kamatstopról, no meg a hitelmoratóriumról. Továbbra is 480 a benya, és óccsó a csirkeláb! Mert Magyarország továbbra is jobban teljesít! És mert mi fizetjük szlovák, osztrák testvéreink ebédjének egy részét is! Tényleg! Te, én, mi…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.18 21:33:02
@Kyria:
"Ami elkeserítő - továbbra is, tisztelet a kivételnek - az az, ahogy az egészségügyi személyzet beszél a betegekkel és főleg az idősebbekkel, ennek ezúttal is tanúja voltam. És nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy ez megváltozzon, én nem hiszem, hogy ez pénzkérdés."
Ó, hát dehogynem. Ez az orbán hibája. 2009ben öröm volt betegnek lenni, annyira szuper volt ez eü.

"Az oktatáshoz inkább nem nagyon szólok hozzá, mert már az én időmben sem adott át túl sok hasznos ismeretet az iskola, pedig az már elég régen volt."
Már bocs, ez azért egy nagy baromság. Mi volna a hasznos ismeret? Ami persze mindenkinek hasznos, nem csak neked, aki akármit dolgozik, hanem mindenki másnak is.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.18 23:34:49
@birkamenet: És egész európában miért 2.2 euró a benzin?
Qubit.  2022. június 7. Sz. Bíró Zoltán KÍNAI ELEMZŐK SZERINT ELKERÜLHETETLEN OROSZORSZÁG VÉGÉRVÉNYES VERESÉGE UKRAJNÁBAN Kínai elemzők azt állítják, hogy Moszkva a nyilvánvaló vereség felé tart Ukrajnában, derül ki a csak előfizetők számára elérhető moszkvai republic.ru összeállításából, ami…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.14 23:56:15
@tomfree:
"zt nem tudom megítélni, hogy mit tud a magyar hadseregről, de a háborúban részt vevő felekről egy eléggé szubjektív és egyoldalú ismerete van. Ez a 17 ezer szpecnazos meg egy google és wikipédia keresés lehetett csak."
Már bocs, mégis mit kéne csinálnom, odamenni, és megszámolni, hogy hány specnazos van? A specnaz tudtommal nagyságrendekkel nagyobb mint a Furkó féle felderítők. Tudtommal voltak/vannak deszant/szárazföldi és haditengerészeti dandárok is. Az pedig nem kevés ember.

És ja, élég szubjektív ismereteim vannak, én ténylegesen láttam dolgokat. Mondjuk olyat nem láttam, hogy a pilótát kilőtték a gépből.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.14 23:58:30
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én nem tudom, hogy mi a sorállomány? :D:D:D:
Na, kis kurt, mesélj, hogyan lehet pilótát veszteni a háborúban, úgy, hogy a gépek megmaradnak...
tiltsál ki te gyökér 2022.06.15 19:51:46
@tomfree:
Már bocs. A specnazról én régen olvastam, ott annyi maradt meg, hogy sokan vannak, nem pár száz fős, mint az SAS vagy SBS vagy a Seals.
Aztán a legegyszerűbb megnézni egy wikipediát, hogy nagyjából mi a szám. Egyébként teljesen érdektelen a pontos szám, az állítás az volt, hogy nagy részüket lekapcsolták az ukránok, ez pedig nem igaz.
Egyébként én úgy tudom, hogy ott nem nagyon van "tegnap kezdte a kiképzést" hanem már alapból a kiképzettekből merítenek.
Játszhatunk olyat, hogy ki tud többet a specnazról, és simán veszíteni fogok.

"Zajlik egy kommunikációs háború is, mindkét fél eltitkolja a saját és felnagyítja az ellenség veszteségeit, ezt ennek megfelelően kell kezelni."
Na, akkor idézz tőlem egy olyat, amikor egy orosz híradást vagy beszámolót idéztem, vagy az orosz adatokat hoztam volna fel...
Többek között azért sem foglalkozok az orosz propagandával, mert nem is nagyon lehet hozzájutni.
Bezzeg az ukrán marhaságok a csapból is folynak, a sok okos kommentelő meg zabálja őket mint a kacsa a nokedlit. Ha meg esetleg felhívom a figyelmüket az ellentmondásokra, meg nyilvánvaló baromságokra, akkor én nyomom az orosz propagandát.
És mindent. Gondolkodás nélkül. És utána faszán megvitatjátok, hogy énnekem nincs közöm semmihez, miután a vegyipar esze közli, hogy sok pilótát vesztettek az oroszok, a gépek meg megmaradtak...
Mára kiderült, a gránit nem elég szilárd. Inkább puha, mint a vaj. Hiszen tíz év alatt tízszer is át lehetett faragni. Nem úgy, mint a tízparancsolatot, amelyet tényleg kőbe véstek, és évezredek óta egyszer sem kellett módosítani. Hiába, van még mit tanulni. Nálunk az Alaptörvény helyett az állandó…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.13 18:16:27
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
tiltsál ki te gyökér 2022.06.01 16:14:36
@arthurthedent:
"szonyatos butaságokat beszélsz erről az egész jogállam, van -e joga lefoglalni, meg mit tehetnek meg témáról. Gyakorlatilag egyetlen kijelentést sem találtam a dumádba, aminek ne ez ellentéte lenne igaz."

Mert hülye vagy mint a segg, és fogalmad sincs se jogról se semmi egyébről. Aztán aki elmondja neked, hogy hogyan is működik a világ, az trollkodik.
Egyébként mi vagyunk a hibásak Kovácsnéval, rád kéne hagyni a baromságaidat. Buta vagy, az is maradsz, és ennyi.
Nyilván nem fog megtörténni, de betegre röhögném magam, ha mondjuk holnap az Orbán kormány közölné, hogy artúrdentnek a pénze összefüggésben van háborús bűnökkel, ezért lefoglalják.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.01 16:23:42
@arthurthedent:

"1) Megbeszéltük, hogy a zárolást nem kell bizonyítani. Jogállamban nagyon sok mindent nem kell bizonyítani, például a lefoglalást és az előzetes letartóztatást sem. Így van, még bilincsbe is verhetnek anélkül, hogy bármit is bizonyítanának."
Nem látsz némi különbséget a zárolás (neZÁRják előled, hogy ne tudj hozzájutni) illetve az elkobzás között?
Továbbá bilincsbe vernek, de 72 óra múlva kell valami vád, hogy mégis miért.

"2) Ráadásul nagyon sokszor később sem kell bizonyítaniuk. Nagyon sokszor van úgy, hogy a hatóság vélelmez és ha akarod megpróbálhatod bizonyítani az ellenkezőjét. Az USA-ban például ha megbuksz kábszer árusítással simán lefoglalják anyukád házát. Vélelmezik, hogy nem a saját pénzéből vette, mert túl drága és ha akarja bizonyíthatja, hogy pl. nyert a lottón."
És Abramovicsnak milyen bűncselekménye volt?

" Ha beviszel vagyontárgyat, pénzt, akármit egy országba, akkor van joghatóságuk felette. Nem mondhatod, hogy "nem nyitom ki a táskámat" meg "nem lehet nálam házkutatást tartani", kivéve persze akkor, ha diplomáciai mentességet élvezel."
És ez mégis hogy jön ide? Bevitte a házát?

" Az, hogy politikusok mit nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban teljesen mellékes. Ha azt mondja a politikus, hogy azért tartóztattak le, hogy elítéljenek gyilkosságért és kivégezzenek az ő dolga. Nem a rendőr nyilatkozta, egy kivülálló mondott valamit. Ennyi."
Na, akkor meséld el, hogy mit mondott a rendőr. Sőt, egyáltalán volt rendőrség ebben az egészben?

"A lopás köztörvényes bűncselekmény. Az, hogy a sértett él -e, tudja -e, akar -e feljelentést tenni, fél -e vagy nem érdekli mind nem számít. "
Ez baromság, ahogy van. Ha te tőlem ellopsz valamit, és én nem teszek feljelentést, akkor ott van vége a nyomozásnak.

"Ha nem polgári peres ügyről van szó, hanem bűncselekményről, akkor a rendőrség nyomoz és eljár, az ügyészség vádat emel, feltéve, ha meg vannak győződve arról, hogy tényleg bűncselekmény történt és az bizonyítható is."
Hol volt itt a nyomozás, 30 évvel ezelőtti ügyekben?

Jajj, szörnyen buta vagy, kevered a jogot az amcsi filmekkel. Ugye te voltál az a barom múltkor aki arról okoskodott, hogy a bíró nem kérdez a tárgyaláson? Nyilván te. Akkor sem volt fogalmad semmiről.
tiltsál ki te gyökér 2022.06.02 08:53:03
@chrisred: "Bűnügyi zár alá helyezte "
Biztos voltam benne, hogy valamelyik marha felhozza ezt, mint érvet.
Bűnügyi zár, nyomozóhivatal.
Bűncselekmény gyanúja, nyomozás érdeke, zárolás.
Akkor az orosz fasziknál melyik is van? Bármelyiknél. Mi a bűncselekmény? Volt joga és lehetősége védekezni? Tárgyalás? Bármi?

" én egy olyan országban élek, ahol már hét éve különleges jogrend van érvényben ilyen-olyan okok miatt, ami miatt az állam jogszerűen korlátozhatja a polgári jogokat."
Na, és akkor mondj egy nyomorult példát, hogy kinek vették el a vagyonát. Vagy mondjuk melyik jogodban voltál korlátozva.

"Úgyhogy nem tudok sírni amiatt, hogy az orosz latorállam oligarchái nem tudnak hozzáférni a vagyonukhoz, amíg nem lesz mód arra, hogy a háborús agresszióban és a népirtásban való közreműködésüket független jogi fórum elbírálja."
Hehehe. Na, a jogállam védője. Azért csak előjött a lakótelepi proli mentalitás, ugye? :D:D
Kezded a terelést azzal, hogy rohadt szemét gazdagok, nem fogsz sírni miattuk. Én sem. Itt arról van szó, hogy jogállam van, és mindenkire ugyanaz vonatkozik, többek között az, hogy elszedjük a pénzük, aztán majd valahogy kitaláljuk, hogy hogyan működtek közre egy 4000 km-rel odébb folyó esetleges bűnben..
Csak úgy megjegyzem, hogy a náci németek is elvették a pénzt, aztán a jogrendjük alapján a bíróság jóváhagyta. Na. Pont ezt csinálja Európa.
Az Ukrajnában február 24 óta zajló háború esetleges eszkalálódása ma a legjelentősebb biztonságpolitikai kérdés (és kockázat) a világon. Jelenleg senki nem ismeri ugyanis Vlagyimir Putyin (vagy kiszemelt utódja) terveit. Az sem világos (még a katonai szakértők számára sem), hogy legyőzheti e…..
1895. Bergeni halpiac, Norvégia..
tiltsál ki te gyökér 2022.05.29 22:06:06
@Kedélyes Paraszt:
A halnak árt a víz?
Vitatkozom Soros Györgynek a davosi világtalálkozón elhangzott megállapításával, miszerint „az elnyomó rezsimek felemelkedésének lehetünk tanúi, miközben a nyílt társadalmak ostrom alá kerültek. Mára Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalmakra”.…..
tiltsál ki te gyökér 2022.05.28 19:56:24
@fkv.115: "Kína csak addig jampizhat, amíg az amcsik vissza nem viszik haza a gyártást. Onnantól nincs mit lemásolni, hamisítani, viszlát jampeckodás! "

Átaludta az elvtárs az elmúlt 20 évet?
tiltsál ki te gyökér 2022.05.28 19:59:47
@Boldeone2:
" Az nem realitás, nyilván nem fogják hagyni azokat a területeket az orosznak."
Hahaha. Aztán ki nem hagyja Ágica?
Basszus, itt magyaráztad március elején, hogy mennyire rábaszott az orosz, már se üzemanyaga, se embere, se tankja, se semmije... Erre két hónap után még mindig ott vannak :D:D:D:

" Ráadásul , nem elèg elfoglalni , az meg is kell tartani ès kèsőbb reorganizálni valahogy, ami több tízmilliárd dollár alsóhangon"
Igen. Át kell írni a táblákat, vagy mi olyan nehéz?

"Ráadásul Dèl-Ukrajnában már többsègèben ukrán indentitású emberek èlnek"
Ja. Mondja az ukrán propaganda..
tiltsál ki te gyökér 2022.05.29 09:16:43
@Boldeone2: Te Ágica!
Nem érzed cikinek, amikor nekiálltok mazsolázgatni a külföldi példák közül, azt ami épp tetszik? Pedig az.
Jujj de jó a cseheknek, hogy erősödött a pénzük. Biztos.
A Bruttó átlagfizetésük volt 23ezer korona volt 2010ben, 20ban pedig 35. Derék 50%. Nálunk meg 200ról 440re emelkedett. Biztos nagyon örülnek az erős koronájuknak ami 26ról 24re erősödött...

Az sem ciki ugye, hogy amikor családok adóvisszatérítést kapnak azt esztelen osztogatásnak hívjátok. Még egyszer: a befizetett adója egy részét visszakapja, az számotokra esztelen osztogatás. Hiszen sokkal jobb ha nincs az embereknek pénze, ugye?
A csütörtöki kormányinfó szerint, már a külföldi rendszámú személygépkocsik sem tankolhatnak az „olcsó” üzemanyagból. Mondanám, hogy bombaként robbant a hír, de ebben a „háborús vészhelyzetben” ez nem túl „divatos” kifejezés. Arról nem is beszélve, hogy (legalábbis) a benzin igencsak…..
Elég az orbáni álháborúkból! Kis túlzással állíthatjuk, hogy az épp beiktatásra került 5. Fidesz kormány legitimációját, a Fidesz pedig választási győzelmét a háborúval való riogatásnak és Orbán Viktor mindent felemésztő, tündöklő békeapostol beállításának köszönheti. kép: infostart Legalábbis…..
tiltsál ki te gyökér 2022.05.26 22:38:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ha nem érted, hogy mit idézett, akkor szívesen segítek neked.

"az elfojtsak az lyos lyééé:))))) legalább is a progresszíveknel:))))"

Nem olyan hosszú ez az idézet, hogy ki kelljen ragadni részleteket.
Tudod ki írta azt, hogy a "képviselőkbe folytani a szót illendő"?
Elvileg van megoldás Ukrajna és Moldávia gyors Európához való csatlakoztatására - máskülönben az Európai Unióba egy hosszú, több évnyi jogharmonizáción keresztül vezetne csak út - a megoldás neve: „Európai Konföderáció”. Ennek a terve már a berlini fal leomlásakor, 1989-ben felmerült, akkor…..
tiltsál ki te gyökér 2022.05.17 23:49:20
@élhetetlen: Ma különösen nagyot mész...

"nglia, a feleség hazajön hétvégére, mert magyar állampolgár, a férjének vízum kell, ötletszerűen nem jöhet"
Az megvan, hogy egy ország maga határozza meg, hogy kell-e vízum a belépéshez, vagy milyen dokumentumokkal lehet belépni. Lehet, hogy meglep, de Szerbia nincs az eu-ban, és nem kell nekünk se útlevél, se vízum.

" Vámhatárok, "
Ismét. Egy ország maga dönti el hogy milyen vámokat használ, és kikkel köt vámuniót. Tudtommal Norvégia nem Eu tag, mégse nagyon van vám az eu irányába.
"Tudom, az export több mint az import, ja nem. ha az itt gyártott, összeszerelt áru vámköteles lesz kifelé, akkor viszik ki a gyárakat, de lesz jól bezárt, rengeteg gyári munkás gyár nélkül."
Megint a baromságod. Ha a gyár idehozza az alapanyagot, és a kész terméket kiviszi, az nem feltétlenül vámköteles. Az aktív feldolgozás címszónál keresd. A vámokról meg egyébként már előbb írtam. Tudtommal mondjuk 2004 előtt is voltak itt gyárak. De szerintem Ukrajnában is vannak. Meg nagyon sok helyen a világban.
" Mert elég buta szöveg az, hogy kiviszik a hasznot, "
Hát tényleg. :D:D:
"Befektetnek, kiviszik a hasznot, de sokan megélnek abból, hogy nekik dolgoznak. "
Így ez igaz, de épp előbb írtad, hogy butaság, hogy kiviszik a hasznot. Most akkor hogy is van?

"Mészáros is, Tiborcz is kiviszi a hasznot, külföldön vesznek szállodákat"
Mintha Mészáros itthon is vásárolgatott volna, nem? A strabag vezérkara vagy tulajdonosi köre mit vásárolt itt valaha is?

Ez csak egy gondolatfutam.
Szerintem ami nem megy, azt ne erőltesd.
tiltsál ki te gyökér 2022.05.18 20:31:46
@élhetetlen: "Nem csak, renitens az is, aki a józan eszű döntések ellen lázad."
AHam. Tehát a józan eszű döntések az olyanok, hogy zárjunk el minden orosz csapot, hátha attól megáll Putyin, vagy hogy a férfiak szülhetnek...

" Az látszik, hogy te szoktál gondolkodni? Még nem égette ki lángeszed a monitoromat."
A körülötted levő sötétséget nemhogy a monitor, de egy szuprnova sem égetné ki.

" Téged is kezeltetni kéne, 26 ország vezetője hülye, csak Orbán a helikopter."
Ja, tehát ha sokan vannak, akkor nem lehetnek hülyék. Bravó, okoska. Mondjak történelmi példákat, hogy milyen az amikor 300 millió kínai hülye?
Te tényleg egy igazi szervilis kispályás senki vagy :D "26an azt mondják, akkor nyilván nekik van igazuk."

" A felvetés az volt, hogy, ha nem lennénk EU tagok, az mindenkinek jobb lenne. Ha egy útlevéllel, vagy személyivel mehetsz minden tagországba, az kényelmesebb, mint egyenként figyelni, hogy melyik országgal milyen megállapodásunk van."
Megint feljön az, hogy ha minden országgal megállodnak, akkor nincs ott semmi baj. Lásd Norvégia. Ugye?

Én értettem, hogy mit írtál. Csak hülyeséget.

"És az öngól. „Mintha Mészáros itthon is vásárolgatott volna, nem?”. Ebből jött össze, hogy egyes Balaton parti falvak, városok lakói nem tudnak lemenni a vízre, vagy pereskednek az elvett jogaikért."
Nem, ilyen nincs. Hazugság. Mondj egy balatonparti (így írják helyesen) falut ahol nem tudnak lemenni a vízhez. Miért hazudsz?

"Az, hogy a strabag vezérkara nem vásárolt itt, az senkinek nem okozott kárt."
Hát tényleg, te ennyire hülye vagy. A Strabag megcsinálta itt a nagy pénzt, aztán kivitte magával, és élnek belőle.
Amit Mészáros itt keres meg, azt itt is költi el.

"Értem, hogy megpróbálsz lehúzni, de ahhoz több ész és logika kéne részedről, de nem vagy hajlandó belátni, hogy nincs."
Téged a kutyám is lenyom ész meg logika terén.

" OK, erőltesd, de előtte próbáld meg értelmezni, amit írtam."
Sok baromságot. Én értem, hogy egy nyomorék vénasszony vagy, akinek az összes infóka a világról amit olvas a 444-en. Csak annyira ostoba vagy, hogy nem érted meg, hogy át vagy verve.
tiltsál ki te gyökér 2022.05.19 21:10:40
@élhetetlen:
"És jöhetnek a példák, amikor Kínának egy egyidőben 300 millió első embere volt, (mert a vezetőkről beszélünk) és mind hülye volt."
Nem vezetőkről beszélünk, hanem megválasztott hülyékről. De tessék, magyarázd meg, hogy hogyan szülhet egy férfi. A biológiáját légyszi.

„egy igazi szervilis kispályás senki vagy”. Hogyne, te meg a király, csak Orbán még nem tudja, hogy őt is, és az országot is te mozgatod. Ja."
Megint nem érted. Nem mozgatok én semmit, de úgy gondolom, hogy igenis álljon ki a kormány az én érdekemben, és ne vágja hanyatt magát senki előtt. A te mentalitásod meg nagyjából ott van, hogy ha külföldi, akkor annak van igaza. Igazi szánalmas szolgalélek.

„HA minden országgal megállodnak, akkor nincs ott semmi baj”. HA valamelyik ország mégis vízumot kér, akkor az kellemetlen, de ez nem következhet be, mert te nem engeded."
Ez egy teljesen meddő baromság, nem is értem miért lovagolsz rajta. Ott van Norvégia, nem uniós tag, nem kér tőle senki vízumot. Annyira meg ne legyél már hülye, hogy kitaláld, hogy ha egy schengeni országgal köt valaki vízummentességet, akkor az a többire nem érvényes. Egy unióból való kilépéssel- bár senkiben nem merült fel ilyen, de teoretikusan - egymilló probléma lenne. Amit te felfogsz, ez a vízumkérdés kb. a legkisebb ezekből. Az, hogy neked eddig terjed a tudásod, az mondjuk nem meglepő.

"Nem tudom értékelni az olyan embereket, akik fel sem tételezik, hogy a másik téved, rögtön odavágják, hogy HAZUDSZ. Itt egy példa, a többit keresd ki te."
Most attól, mert linkelsz egy hazugságot, attól még hazudsz amikor te is terjeszted.
Ha elolvasnád a cikket, akkor láthatnád, hogy nem igaz, hogy nem mehetnek le a vízhez.
Jaaa, hogy az önkormányzatok fizetőssé tettek strandokat? Hát igen. Legalább a cigányok nem lopni járnak le, meg esetleg van vécé is.

"Tiborczék miatt nem lehet lemenni a partra Balatonaligán | 24.hu ,"
Ehhez meg gratulálok, azért linkelted, hogy mutasd, hogy nem egy agymosott idióta vagy, akinek fogalma sincs a világról. :D::D Jól sikerült.
Első mondat:
"Sorompóval korlátozzák a lejutást a strandra és nem engedik be a horgászokat a tulajdonosok az egykori balatonaligai pártüdülő területére "
Tehát egy magánterületen akarnak átmászkálni. És az régen is magánterület volt, TE sem hagyod, hogy az előszobádon keresztül menjen az M7, ugye?

„Amit Mészáros itt keres meg, azt itt is költi el.”. Aha. Itt vette az eszéki focicsapatot, a két osztrák szállodát, amit most átpasszolt Tiborcznak, ami mindegy, mert egy kör, Tiborcz is it vette a Marabellai szállodáját, és a haverok is itt vették a tengereken futó luxus yachtokat, sőt, itt is tankolnak. Mintha te lennél kicsit tájékozatlan."
Na, akkor most fuss neki még egyszer. Mi is a baj azzal, hogy befektetnek külföldön? Mert ha egy magyar ember vesz egy szállodát, és van haszna, - és esetleg mint Mészáros - itthon lakik, akkor a nyereséget itt költi el. Egészen érthetetlen a mentalitásod, hogy persze, az rendben van, ha a Strabag itt keres pénzt, vigye csak haza, de magyar ember ne keressen se itthon pénzt, se külföldön, és főleg ne költse el itthon semmire. Az meg annyira szánalmas, hogy jujj, a yachtokat a tengeren tankolják...

"Az meg mindennek a legalja, ha azzal érvelsz egy vitában, hogy nyomorék vagyok."
Ez nem érv, hanem egy tény. Fogalmad sincs a valóságról, élsz a buborékodban, baromi okosnak hiszed magad, és szövegelsz dolgokról, amikről lövésed sincs. Nem véletlenül nincs se kutyád se macskád.
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
tiltsál ki te gyökér 2022.05.05 08:57:41
@Larrikin: Na, szóval nincs időm az összes ostobaságodat megcáfolni.

"Kepesek voltak az ujsagirok szemszogebol nezni a helyzetet a propagandakozpont szemszoge helyett?"
Ja. Riporterek határok nélkül? Ami egy opensociety foundation (tényleg írjam le a nevét???) által gründölt valami? Hát az aztán hiteles tényleg bazmeg. Feláll az index szerkesztőség, átmegy egy másik helyre, aztán rinyál a fél világ, hogy micsoda elnyomás van, mert a tulajdonosnak elege lett.

"Most speciel olyat nem lehet leírni, hogy a nőknek nincs pöcsük."
"Erdekes lehet orvosira jarni."
Hát, érdekes is. Te valami kő alatt laksz?

"De arról sem nagyon lehet tudósítani, ha egy bűnöző nagyjából olyan fekete, mint az éjszaka. "
"Magyarorszagon tenyleg nem."
Pfff.

"Ja, ha esetleg leírod, hogy az orosznak teljesen igaza van, az se nagyon jut a nyilvánosság elé."
Pedig Tucker Carlson 2 honapja tolja."
Na, akkor miért tiltották le az orosz médiát?
tiltsál ki te gyökér 2022.05.05 09:45:23
@Larrikin: "a. Riporterek határok nélkül? Ami egy opensociety foundation (tényleg írjam le a nevét???) által gründölt valami?"
Tevedesben elsz."

Hát tényleg. Ők írták bazmeg.

www.opensocietyfoundations.org/what-we-do/themes/journalism

"Our Program on Independent Journalism supports both global freedom of expression organizations, such as the Committee to Protect Journalists, Reporters Without Borders, and IFEX, as well as several regional and national press freedom organizations."
tiltsál ki te gyökér 2022.05.05 09:49:02
@Larrikin:
Mondom, nincs időm kifejteni az összes hazugságodat.

Baszod, most BTK vagy cenzúra? Az index nyomora sincs a BTK-ban, akkor miért hivatkozol rá?

Az, hogy a wiki szerint az emlősök mit csinálnak remek dolog, nézz már körbe egy gender szakon. Tudod, a férfiak is szülhetnek...

"Rendkivul nagyvonalu volt, hogy egy egyre nyiltabban ellenseges orszag nyugati fogyasztasra szant dezinformacios platformjat engedtek uzemelni, sorozatos jogsertesek es folyamatos alhirterjesztes ellenere"
Ja, ez a szólásszabadság, nem?
Na, hagyjál már, nagyon ostoba vagy.
Mozdonyvezetők nyílt levele itt érhető el. A mozdonyvezetők nyílt levelet írtak az autósoknak, annak apropóján, hogy idén már rekordot döntő - 39 vasúti átjárós baleset történt, köztük tizenhét halálos áldozattal. A baleset során nemcsak a gyászoló család érzi meg a tragédiát, hanem a…..
Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.   Nem csak én mondom, ők is mondják... Szóval sok baj van az orosz hadsereggel,…..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.30 10:18:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Biztos, hogy létező személy volt, biztos a hazájáért adta az életét. Igen, tisztelet neki.

De az is biztos, hogy nem lőtt le 40 ellenséget.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.30 10:26:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, a civilek azért tudnak furcsa dolgokat csinálni.
Szerbia bombázásakor az utolsó hídra kiterelték a civil lakosságot. Az amcsi repülő nem is bombázta le a hidat. (Nem tudom, hogy saját döntés volt, vagy a parancsnokok nem engedték. )
Akkor azt mondták, hogy a mocsok szerbek kiterelték a népet, élő pajzsként. Azóta olvastam olyat, hogy a polgármester vitte ki a lakosságot - önként, hogy megvédjék a megmaradt hídjukat. Na, szóval a franc tudja, hogy melyik az igaz.
És így szép a történet, hogy megmaradt a híd, elérték a civilek amit akartak. Viszont ez egy dolgot mutat csak, hogy az amcsiknak nem volt annyira rettenetesen fontos szétlőni. Ha ott komoly amerikai érdekek lettek volna akkor lebombázzák a faszba.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.30 16:51:01
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Mégis ki baszna le és miért?

Lehet, hogy neked tényleg ilyen nehéz felfogni, hogy vannak, akik gondolkodnak? Csak úgy maguktól?
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.28 21:24:18
@Etniez: Te azt írtad, hogy olyan Magyarország, mint Ukrajna.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.28 21:25:51
@exterminador:
"a, a Kreml-propaganda szajkózásán túl esetleg konkretizálhatnád, milyen sikereket ért el eddig a "hadműveletek második szakasza". Elvégre már vagy tíz napja folyik. Valamit csak ki kellett csikarni ez idő alatt. Vagy nem?"
Nézz rá a térképre.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.29 09:40:02
@exterminador:
Akkor elég rossz a szemed...
   ..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.29 09:10:09
@Ambiorix:
"Másrészt nem ártana a poszt szövegének értelmezése sem: nem a nézők (cuzammen), hanem egy meghatározatlan hányaduk (jó részük) hagyta ott az előadást, de nem előadás közben, hanem a végén. Mit csináltak volna, maradtak volna ott?"
Aham, tehát a nagy művészek performansza tart, vergődnek a kivetítő előtt a színpadon, de teljesen normális, hogy a nézők szépen kimennek, hiszen vége van az előadásnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem tetszett nekik a szenvedés, hanem "tényleg maradtak volna ott????" :D:D:D
EZ pont az a valóságtagadás, mi miatt már negyedszer szopott ki az okos ellenzék, de csináld csak tovább. És vigasztaljon a tudat, meg mondogasd hangosan, hogy nem mindenki ment ki, csak egy meghatározhatatlan szám, a csendes többség ti vagytok....
tiltsál ki te gyökér 2022.04.29 09:11:22
@CSOKKI MÁLNA: Igen, de az a durva, hogy a kommentek kb. 90 százaléka elmagyarázta, hogy a Szovjetunió volt, ami ugye állt mindkettőből.
Határonkívül Hogy van Putyin? 2022.04.24 12:19:35
           /Copyright: Reuters/              Egy biztos, az ördög nem alszik           Putyin egyáltalán nem tűnik egy makkegészséges,kicsattanó formában lévő 69 éves férfinak.       Arca felpuffadt, egyes plasztikai szakértők szerint  arca "túl" sima, ránctalan korához képest. Feltételezhető…..
Az ukránok szerint rengeteg tankot vesztett az orosz hadsereg ukrajnában. Az oroszok szerint nincs is háború, hogyan vesztett volna annyit, ugyan már! Szóval akkor mi lehet az igazság? Hogy lehet egyáltalán eldönteni? A szokásos eljárás az, hogy az átlag őstermelőnek vagy az egyik, vagy a másik fél…..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.24 17:58:51
@arthurthedent:
"Na, hát ez az. Egyik mondatodban erőlködsz, hogy az orosz hadsereg nem is lövi a lakosságot, a másik mondatodban meg azon örömködsz, hogy milyen sikeres volt az orosz hadsereg, hogy szétlőtte a városokat meg a lakosságot.

Tudom, hogy elnézőbbnek kellene lennem veled, mert beteg vagy, de nem tehetek róla, hányingerem van tőled."

A saját ostobaságodtól lehet hányingered. Egyszer nem örömködtem. Szembesítem az ostoba fajtádat a realitásokkal.
Te írtad, hogy mindenki röhög a ruszkikon, nem én. Én azt írtam, hogy itt senkinek sincs sok oka röhögcsélni.
De ne próbáld már meg ukrán sikernek beállítani, hogy szarrá lőttek városokat. Hogy elvesztettek egy magyarországnyi területet, és hogy két héten belül nem lesz tengerpartjuk.
Gondolom azt sem nagyon fogtad fel, hogy mit jelent Ukrajnának, ha elveszti az utolsó kettő megmaradt kikötőjét, ugye?
tiltsál ki te gyökér 2022.04.24 18:08:33
@arthurthedent:
"A helyzet az, hogy "az ukrán" a háború eleje óta leült tárgyalni. "
Aham. Az egyik tárgyalót a negyedik napon ítélték halálra? Mondjuk ránézésre is orosz kém lehetett, az egyetlen volt az ukrán delegációban aki öltönyben tárgyalt meg talán meg is fürdött.

Csakhogy az oroszok elképzelhetetlen feltételeket szabtak, mert nem akarták befejezni a háborút.
Hát tényleg:
a Krím-félsziget elismerését Oroszország részeként
az ukrán vezetés "nácitlanítását"
és Ukrajna semlegességét
Ez a három tényleg teljesíthetetlen dolog. A Krím veszett fejsze, a semlegességgel nem tudom kinek mi a baja, azzal, hogy pár azovi srácot elküldtek volna Hágába nagy kockázatot nem vállaltak volna.
Ezek azok a rettenetes feltételek. Aztán két héttel később belekerült már a két szakadár régió függetlensége is.

"Gondolták, hogy majd elfoglalják kijevet és feltétel nélküli megadás lesz a vége."
Nem. Ezt te gondoltad. Az orosz meg mást gondolt.

"Aztán visszavonultak. Most úgy gondolják, hogy akkor porig rombolják egész ukrajnát, ha nem lehet az övék senkié sem lesz."
Jujj, te ostoba. Ezt megint te gondolod így, nem az orosz. Akkor miért nem rombolják módszeresen porig? Légierő, szőnyegbombázás?
Buta vagy, nem értesz hozzá, semmit nem értesz a világból
tiltsál ki te gyökér 2022.04.24 18:11:12
@arthurthedent:
" erre meg rá fog menni az egész nagy orosz birodalom."
:D:D:D:
Ezt csak most látom.... Az igen. És mégis hogy? Trianon kettő, és szétszakítják Oroszországot négy részre?
Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.   Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy…..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.16 13:58:11
@arthurthedent:
"Azért, mert szemet vetett azokra a területekre, mert oroszországhoz akarja csatolni."
Igen. Tényleg, az orosznak mindig is problémája volt, hogy nincs elég területe.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.16 14:03:32
@arthurthedent:
És ugyan miért beszélsz itt, egy magyar fórumon az angolszász jogrendről? Ja, mert hülye vagy, aztán ezt rendesen benézted, és fogalmad sincs.

"De persze a magyar jogrendben sem kérdezik meg az áldozatot arról, hogy a tettes miért tette azt, amit tett. "
Arról megkérdezik, hogy mi történt. Pontosan Aztán a tettest is. Aztán a tettest megkérdezik baszod, hogy miért csinálta. Ugyanis a miért az enyhítő (önvédelem, erős felindultság) vagy a súlyosbító ( nyereségvágy, aljas indokból elkövetett) tényező.

"Az áldozat nem gondolatolvasó,"
Kivéve, ha ukrán, akkor az ő verziója létezik csak és kizárólag, ugye?
tiltsál ki te gyökér 2022.04.16 14:05:20
@arthurthedent:
"Tehát ha megverik a családtagodat, akkor megkérdezed, hogy "miért?"."
Igen, megkérdezem.

"hogy ezt mondtad, most meg azt mondod, hogy az a kérdés, hogy "mi történt?". "
mind a kettőt megkérdem
A sorozatban negyedik kormányzati ciklusára készülő Orbán Viktor jelenleg épp új kabinetje névsorának összeállításán dolgozik, és a miniszterek kiválasztásánál bizonyára fontos szempont az, hogy a válságkezelés lesz a legfontosabb feladat a következő hónapokban. Az orosz-ukrán háború miatt a…..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.16 09:26:43
@white999:
Szakértő úr, meséljen már arról, hogy a fideszes képviselők mikor szavazták meg, hogy ne legyen Paks2 meg olajembargó.

Akkora kurva nagy szakértő mindenben, nyilván nem hazudik soha.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.16 09:28:21
@midnight coder:
"A ruszki atomrakétáidtól nyugodtan alhatsz Győzike. Látván ezt a csodálatos ruszki haditechnikai fejlettséget, egyértelmű, hogy ha az elmebeteg putyin elkezdi kilőni a rakétákat, egyik se fog tudni a ruszki határon túl repülni. Egyesek már a silóban felrobbannak."

Ebben az esetben tényleg hallgathatsz Matyira. Ő aztán tudja, hogy mi történik a föld alatt... Amolyan inverz ballisztikus rakéta.
Orbán és Magyarország sorsa a francia elnökválasztáson dől el Avagy; Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Érdekes hangulat uralkodik az országban, mintha mindenki szép lassan ébredezne egy brutálisan átbulizott éjszaka után, ahol felébredt valaki mellett, akit nem ismer, keresi bizonyos…..
tiltsál ki te gyökér 2022.04.09 22:49:08
@Zionnépe: "Az csak engem zavar, hogy a magyar kormány képes volt 10 milliárd euro (3700 milliárd Forint !) kölcsönt adni Le Pennek?!"

Hát, a te kényszerképzeted, nyilván csak téged zavar.
tiltsál ki te gyökér 2022.04.10 11:15:54
@Sir Gombóc: Szerintem vezesd le, hogy mekkora győzelmet arattatok...
tiltsál ki te gyökér 2022.04.10 13:15:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Igen, tudjuk, MZP-re az elit szavazott csak. :D:D
Hogy aztán este 9kor már meg is világosodjatok, és azóta mindenki valahogy tudja, hogy miért nem nyertetek.