Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildikó Járdi

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója születésétől kezdve Budapesten él, de ez nem akadályozta abban, hogy alaposan megismerje a madarakat. Megtanít egy angol kifejezésre: a madarászat selling point, amin keresztül el lehet adni a természetvédelmet. Halmos Gergő számára élményt…..
Gyerekkorától rajong a növényekért. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságon botanikai tudását és rendszerszemléletét is nagyra értékelték, ám vezetőként egyre több szakmailag nehezen vállalható ügyet kellett volna elfogadnia, ezért 17 év után szomorúan, de saját döntéséből befejezte nemzeti parkos…..
Kalotaszeg történelmi központjától, Bánffyhunyadtól alig 6 kilométerre található egy több mint ezer lakosú falu, Kalotaszentkirály-Zentelke, amely a magyarországi civil környezetvédők között egyáltalán nem ismeretlen. Ez nagyrészt Péter György-Árpád alpolgármesternek köszönhető. Nem jön zavarba, ha…..
Mi lehetne jobb mulatság, mint egy ártéri erdő fái között bolyongani, és a növényzetet kémlelni? Talán csak az, ha az ember valamelyik borsodi településen standolhat. Az utóbbi szó leggyakoribb jelentése műszakvégi kocsmai elszámolás, de környezetvédő körökben másról van szó: fesztiválokon vagy…..
Nincs ritka neve, de ha magyar környezetvédő körökben megkérdezzük, hogy Kiss Józsi hova való, nagyon sokan rávágják: Miskolc, Holocén Egyesület. Azt kevesebben tudják, hogy a parasznyai Pitypalatty Nonprofit Kft. igazgatója. Pedig ez is igaz, bármennyire úgy hangzik, mint egy Lázár Ervin mesében…..
Közel húsz éven át Magyarország képviselője volt a klímatárgyalásokon, amit sokoldalú képzéssel alapozott meg. Tanult villamosenergetikát, majd matematikus lett, megismerkedett a légkörtudománnyal és a földrajztudományok kandidátusává minősítették. Elkötelezte magát a környezeti ügyekkel, és fontos…..
  Nem szokványos alakja az MTVSZ csapatának. Az Elnökség munkájában egyéni tagként vesz részt, a szakértői munkát fogja össze. Tanult, kutatott és tanított a Kertészeti Egyetemen, később akadémiai doktori címet szerzett. Igazán akkor volt elemében, ha tudását másokkal megoszthatta. Nagyon sok…..
A veszprémi Csalán Egyesület elnöke. Ahogy honlapjukon írja: „Nem kell fenekestül felfordítanod az életed. Ha csak egy kicsit változtatsz, ha egy apró lépést megteszel mindennapi teendőid során, máris az eddigieknél többet tettél környezetünkért.” A honlap megírása óta Timi belső mozgatórugói…..
A Magosfa Alapítvány elnökhelyettese. Ha megguglizod a Magosfa szót, a találatok jelentős része a váci alapítványra utal, pedig az csak 2003 óta létezik, míg a névadó Magosfa évezredek óta. (Túrázók kedvéért: a Börzsöny második legmagasabb csúcsa 916 méter magas.) Éva a hazai környezeti nevelés…..
Ezt a vendégposztot az e-Figyelő blogról vettük át a Fenntarthatóság Felé Egyesülettel közös, a tervezett elavulás elleni kampányunk keretében. Két számítógépgyártó óriás, a DELL és a HP a közelmúltban figyelmeztette üzleti ügyfeleit, hogy néhány SSD típus, amelyet adattároló tömbjeikbe…..
Ezt a vendégposztot az e-Figyelő blogról vettük át a Fenntarthatóság Felé Egyesülettel közös, a tervezett elavulás elleni kampányunk keretében. A járvány során az elektronikai eszközök, ha lehet, még az eddigieknél is fontosabb szerepet kaptak életünkben. Ezek segítségével dolgozunk,…..