Adatok
Polimer
44 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
1978-ban Michael Cimino Erich Maria Remarque Három bajtárs című regénye alapján elkészítette korszakalkotó filmjét. Amikor versenyen kívül bemutatták az 1979-es nyugat-berlini filmfesztiválon, a bemutató elleni tiltakozásul a Szovjetunió kezdeményezésére a szocialista országok…..
Polimer
2012.06.17 15:23:04
Tizen-egynéhány évesen a karate kölyökre akartunk beülni a moziba, és rossz jegyet vettünk! Ez volt a szarvasvadász! Ott kezdődött a rajongásunk a filmek iránt!!!!
Két napja tették közzé a Prometheus újabb előzetesét, amihez most megérkezett a feliratos változat is...
Polimer
2012.03.20 17:44:57
Ilyenkor karácsony előtt különösen elfogja az embert a meleg családi fészek utáni vágy, viszont pillanatnyilag más élehetőség nem lévén, az örökbefogadás mellett döntöttem. Sok kellemetlenségtől megkíméli magát az ember, és legalább olyan izgalmas hazaállítani egy idegen…..
Polimer
2011.11.10 23:29:02
Az Egy nap a városban blogon alapvetően Budapest szerethető arcáról írunk, és úgy tűnik, nálunk akkor is pozitív a sztorik kicsengése, ha véletlenül valami kellemetlen élményről számolunk be. Olyan történt velem ugyanis, amire nyolc évnyi újságírás és három évnyi…..
Polimer
2011.04.13 20:48:15
@szuzz: Nem kell ahhoz panaszkodni. Én mint "egyszerű" szakács aki az Ő termékeiket használom szóltam, hogy körbe néznék és mily meglepő már mehettem is!!
Aki rendszeresen követi a blogot, annak talán feltűnt már, hogy egyik kedvenc fejlesztőm a Monkey Islandek és a Day of the Tentacle révén elhíresült Tim Schafer. A másik pedig az ötletmilliomos Peter Molyneux, akiről most fogok bővebben megemlékezni, hiszen múlt héten a Populoust…..
Polimer
2010.12.02 13:52:00
@Vödör: Killuspal!!!! Stöki te emlékszel még erre?! Milyen rég volt, tán igaz sem volt!!!!
üdv!
Sárközi Józsi
üdv!
Sárközi Józsi
Polimer
2010.12.02 20:52:47
@Stöki: Persze hogy itt! Szerinted én miken nőttem fel?! És a nagy Magyar mátrixban nincs még egy ilyen blog!!! ;)
Menü ajánlatTavaszi zöldség leves, szegfűgombával-Friss kevert saláta, meggyel és szezámmagos jércemell csíkokkalHidegen szeletelt rózsaszín kacsamell, epres kevert salátával és bodza dresszinggelBorjúhússal töltött vajkaralábé, tárkonyos krémmártással-Sertésszűz,…..
világevő
Egy ausztrál 2-csillagos francia étterme - Gasztroföldrajz Londonban 3.
2010.11.24 11:00:00
A fantasztikus indiai vacsora után tovább folytatom képzeletbeli hajóutamat kelet felé, a cél ezúttal az egykori fegyencsziget, Ausztrália. Innen származik ugyanis a Pied à Terre étterem séfje, Shane Osborne, aki elmondása szerint csak pár hónapra jött Angliába egy bő évtizeddel…..
Polimer
2010.11.24 11:21:03
Igényes szakács /gasztronómia/
Félig sült tonhal wasabis mentás zöldborsó pürével, távol-keleti zöldségekkel és sült rizsgombóccal
2009.07.26 23:30:00
..
Polimer
2010.06.28 13:20:47
@gambas: Nem itt nincs értelme, ezt használni. A jó zöldborsó krémleves titka, a zsenge fiatal zöldborsó. Én így készítem: póré vagy mogyoró hagymát vajon lepirítok, hozzá adom a zöldborsót (ha sűrűre szeretném rakok bele burgonyát) sózom, borsozom (esetleg kevés cukrot rakok bele), a szín megtartása miatt késhegynyi szódabikarbóna (persze ez elhagyható), zöld petrezselyem. Felöntöm csirke vagy zöldség alaplével, ha kész turmixolom. Ha szereted felöntheted fele-fele arányban tejjel és alaplével, vagy joghurttal/tejföllel is készülhet. Betétnek én jérce mell pudingot és sült szalonnát adok hozzá. A zöldborsó szereti még a mentát, a wasabit illetve a vaníliát.
Széchenyi kastélyszálló-spárga ajánlatLevesSpárgakrém leves fehérspárgából, zöldspárga fejekkel és sonka morzsávalElőételSpárga duett, hollandi mártássalMarinált spárga saláta, kecskesajt terrinnelCitromfűvel párolt fehérspárga, füstölt kacsamellelFőételSpárga,…..
Polimer
2010.05.11 21:20:00
@beatbull: Teljesen lázba jöttem az újburgonya mártástól! :) A spárga vaj nagyon egyszerű: kevés mogyoró hagymát és fehér spárgát lepirítok, majd nagy adag vajjal ,(és itt) turbolyával cutterban egyneművé dolgozok, majd a csirke bőre alá töltök és így sütöm meg. Recept nemsokára! :)
Mi is az a fekete fokhagyma?Egy fermentálással, avagy erjesztéssel előállított delikatesz, amit 20-60 nap alatt ellenőrzött hőmérséklet (40-90 Celsius fok) és magas páratartalom mellett készítenek, ami elősegíti a természetes erjedést. Ezáltal a gumók a fehér színből…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Narancsos édeskömény saláta, szárított mangalica sonkával
2010.04.16 10:31:00
Narancsos édeskömény-saláta szárított mangalicasonkával Hozzávalók:1 édeskömény2 endívia2 narancszöld saláta (frízé, lollo, tölgy, rucola és madársaláta) fekete vagy zöld…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Pina coládás rizottó, mangó zselében portói mártással
2010.04.15 20:01:00
Pina Colada-s rizottóHozzávalók (4 személyre):160 g rizottó rizs50 g cukor 750 ml kókusztej150 ml tejszínPina coladakókusz reszelékvanília rúdvajPortói mártásHozzávalók:40 g cukor100 ml vörösbor150 ml vörös portóiMangó zseléHozzávalók:1 mangó100 ml fehérbor2 db kardamom…..
Széchenyi kastélyszálló menü ajánlatTurbolya krémleves, füstölt pisztránggalZsázsás újburgonya levesLibamájjal töltött kucsmagomba, cékla carpaccionCéklával sült harcsa filé, párolt mángoldal és rakott túrós csuszávalSertés szűz, koktélrákos kucsmagomba raguval és…..
Hegykői sárgarépatortaHozzávalók:30 dkg sárgarépa5 tojás15 dkg méz10 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg mogyoró/dió/mandula1 teáskanál őrölt fahéj1 csipet őrölt szegfűszeg Elkészítés:A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A mogyorót megőröljük. A…..
Marinált nyúlgerinc sárgarépa-variációvalHozzávalók:4 személyre24 dkg házi nyúl filéPáclé:1 dl sárgarépa alaplé vagy könnyű szárnyas erőleves (nálunk most nyúl csontból készült egy alaplé, amit sárgarépával főztünk be)1 dl Verjus vagy fehér balzsam ecet2 dl Olíva…..
Előételek:Húsvéti sonkatál( házi füstöltsonka levében főtt tojással, tavaszi zöldségekkel és frissen reszelt tormával)Narancsos édeskömény-saláta szárított mangalicasonkávalMarinált nyúlgerinc sárgarépa-variációvalLevesek:Medvehagyma krémlevesTavaszi zsenge…..
Séf párbajon jártunk. Ez volt a verseny kiírása, amit az esemény előtt két héttel kaptunk meg.Soproni Ízutazás és Telebendő napok 2010.03.13.-03.14.Séfpárbaj 2010.03.13.(szombat)Helyszín: Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó…..
A napokban betértem 1000 mg-os C-vitaminénért egy natúrpatikába és az eladónővel beszélgetésbe elegyedtem... Rákérdeztem néhány érdekes dologra ami mostanában foglalkoztatott, összeszedtem amire szükségem volt, majd fizetés után örömmel távoztam az boltból, mert megtaláltam…..
Polimer
2010.02.01 12:06:29
Széchenyi Kastélyszálló, Valentin napi pezsgős vacsoraFebruár 12-14Rozé PezsgőNarancsos édeskömény saláta, házi mangalica sonkávalGrillezett fogasfilé, fekete kagyló raguval és vörös lencsés jázmin rizzselvagyRózsaszínre sütött kacsamell, vaníliás gránátalmával,…..
Igényes szakács /gasztronómia/
Minden kedves Olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk!
2010.01.08 20:15:00
Remélem, hogy Mindenki számára nyugalomban, családdal együtt, kellemes gyantaillatot árasztó fenyőfafa mellett telt el a Karácsony és pezsgős, pezsgő hangulatban sikerült köszönteni a 2010-es újesztendőt. Szeretném megköszönni, hogy az olvasás mellett, egyre többen…..
Polimer
2010.01.09 11:13:20
@Hepci: Rókalyuk pizzéria és söröző: www.rokalyuk.hu/ . Innen lehetne közvetíteni az igénytelen szakács blogot! :)
Igényes szakács /gasztronómia/
Roston sült vadlazac filé tejszínes capris mártással forgatott pappardellével
2010.01.07 18:14:00
VadlazacHozzávalók (4 fő):600 g. vadlazac (mi Ír vadlazacot használtunk, ha halványabb lenne a színe, mint a tenyésztetté az nem hiba)olívaolajsófrissen őrölt borsMártásHozzávalók (4 fő):4 dl hal alaplé2 dl tejszínvajkaprikaporsóPappardelleHozzávalók:1 kg. TL-50 liszt…..
Polimer
2010.01.08 10:29:06
@Hepci: Nem, ezek még a régi ételek! Várlak bennetek! Elküldöm magánba a számom, hogy tudjam mikor érkeztek.
Igényes szakács /gasztronómia/
Csicsóka krémleves, kéksajttal töltött derelyével
2009.12.02 22:00:00
Hozzávalók:Csicsóka leves400 g. csicsóka 100 g.…..
Polimer
2010.01.07 18:47:58
@Hepci: Köszi, javítva!
Polimer
2010.01.07 19:23:55
@Hepci: Köszi! Nem ismersz véletlenül egy Lektort? ;)
Csokoládés naspolya torta (kb. 12 szelet, 28 cm.-es tortaformához)Torta alapHozzávalók:150 g. min. 65%-os étcsokoládé100 g. marcipán massza6 tojás160 g. vaj150 g. liszt3 ek. kakaópor1 tk. sütőpor80 g. darált mandula150 g. cukorsóNaspolya lekvár (Töltelék)Hozzávalók:2 kg érett…..
Polimer
2010.01.07 18:46:24
@Hepci: Ez tulajdonképpen egy sacher torta, csak barack lekvár helyett naspolyával! Tehát ha más lekvárral próbálod ki, úgyis biztos jó lesz!
Classic Étterem és Panzióajánlat /November 28.-tól/- Feketegyökér krémleves, ajókával és gránátalmával- Csülök kocsonya, ecetes lilahagymával, madársalátával és házi kenyérrel- Barbari kacsamell, grillezett édesburgonyával és zöldség krokettel- Házi krémes, málna…..
Polimer
2010.01.07 18:45:05
@gambas: Sajna egy kicsit most elvagyunk "havazva", de remélhetőleg nemsokára újra utolérjük magunkat!
Igényes szakács /gasztronómia/
Fürj mell, grilezett édesburgonyával és saját jus-vel
2009.12.03 16:04:00
Hozzávalók:fürj mellvajfleur de sel Édesburgonya400 g. édesburgonya2 kg libazsír2 gerezd fokhagymakakukkfűrozmaringsóbors ElkészítésFürj mell:A vajat megolvasztjuk, majd a fürj mellet a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni. Folyamatos locsolgatás mellett addig sütjük,…..
Polimer
2009.12.05 23:49:58
@Zéé: Így van ezek mind ott vannak az étteremben amuse-ként (üdvözlő falatka), vagy menü ajánlatban vagy mint most az új étlapon! Esetlegesen valamilyen csoport extra ajánlataként. A téli étlap még nincs fenn a honlapon, hamarosan az is ott lesz.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz