Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tél Miksa

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lehető legtöbb hiba egyetlen ingatlanfotón Jól hangzik, jól is néznek ki a modellek, de egy-két fotó azért elkelne Nagy-Magyarországgal díszített családi ház Öt éve eladhatatlan a Győzike-villa (korábban ugyanerről itt) Falikutas, lugasos kert a Belvárosban…..
Budapest Száksz Budapestikum 2010.03.29 07:40:00
Vonaljegy: 320 forintHavi Budapest-bérlet: 9800 forintKortárs művészet élvezete utazás közben: felbecsülhetetlen..
Gondolom már mindenki halálosan unja a picsogásom arról, hogy az új készletek milyen nagyok, kevéssé játékosak és egyébként is: hova lett a báj a legóból? Elárulom, már én is.  A mai posztban megmutatom miért lettem ilyen tutuka, nem pedig olyan, akinek minden tetszik, csak…..
- Több mint egymillió fontért kelt el aukción egy 230 éves Temze-híd, amelyen még ma is hídpénzt szednek: autósoknak öt penny (15 forint), teherautóknak 50 penny (148 forint) a díj. A környék lakói és az ingázók azonban aláírást gyűjtenek a hídpénz eltörléséért. - A…..
Van ez a Magdolna-torony a Kapisztrán téren. A torony részletes történetét a hg.hu-n lehet olvasni és ugyanott szép fotókat nézegetni; itt, a blogon, más oldalról közelítjük meg a témát. Mi legyen a toronnyal?! - ez a kérdés, amire válaszokat várunk. Nem 40 oldalas…..
HamPLÓ Kőbánya alulról 2009.09.28 19:59:00
Idén egyszer már lemaradtam a kőbányai pincerendszer látogatásáról, a Szent László-napi ünnepségekkor. Nem kicsit morogtam akkor, hiszen még "csak" 20-25 éve akarok lejutni oda, de valahogy mindig csak másnap szoktam megtudni, hogy lett volna lehetőség rá. No, az idei…..
A legjellegzetesebb budapesti hangoknál nem csak nekem jutottak eszembe a szagok. Hamster egyből oda is kommentelte a válaszát: Ugye felkészültél arra, hogy ha ilyen kérdést teszel fel, nem éppen kellemes válaszokat fogsz kapni? Sajnos Budapest ugyanis büdös város, nem is annyira a…..
Tél Miksa 2009.07.27 12:36:54
A legutóbbi anno és most fotók készítése közben kezdett el jobban érdekelni a Kálvin téren, a református templom mellett található áruház. Elkészültek a fotópárok, aztán egyszer csak azon kaptam magamat, hogy a könyvtárban kutatom a telek és az épületek történetét.…..
  Nem, ez nem egy építészeti blog. De éppen ezért érdekelne véleményetek: kit tartotok a XX. század legnagyobb magyar építészének? Semmi szakma, csak szeretet. Egyetlen kikötés, hogy még/már a XX. században is alkosson…..
Tél Miksa 2009.05.30 10:50:16
Hát nem a TV2 táskás műsora vezeti ilyen szempontból a listát, ám ha nyerek, esküszöm, újragondolom. De azért milyen jó hülye téma ez, nem? A TOP1 Húsvéti Film kommentjei közben pattant ki az ötlet. Fontos táskák? Ahogy a Forrest Gumpból kiderül, hogy van rák rizzsel, rák…..
UPDATE 2014.06.28.: A napló közlése folytatódik - az I. Világháború hátországának napi eseményeit követhetjük nyomon a napló révén: nap mint nap olvashatjuk, mi történt 100 nappal ezelőtt - a naplóíró szemszögéből. Az első bejegyzés: itt (Ferenc Ferdinánd…..
Tél Miksa 2009.03.21 18:42:37
(A három részes bejegyzés sorozat előző részében Pesten jártunk)Ma a háború budai oldalon végzett pusztítását próbáljuk meg leltárazni. Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezek a bejegyzések éppen a sok sérülés miatt egyéni válogatások. Ha valakinek valami…..
Nem 20. századi találmány a szegénység, csak korábban nem aluljáróban partyzó csövesek, hanem nyomornegyedek formájában volt tetten érhető. Budapest ebből a szempontból ráadásul színes városnak bizonyult, nyomornegyede nemcsak sok, hanem sokféle is volt. Ebben a sorozatban…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Megjelent az Aetas történettudományi folyóirat 2008. évi (23. évfolyam) 3. száma. A "Személyes történelem" című tematikus számot Deák Ágnes szerkesztette. Híreink szerint sok helyen már nem lehet kapni a társadalomtörténészek körében oly nagyon várt…..
írta: Katona CsabaAz írásnak egy hosszabb változata már megjelent: A szerencsejátékos haszonbérlő és a "professionatus spielerek" (Egy pillantás a reformkori társadalom peremvidékére). Acta Papensia, VIII. évfolyam, 2008. évi 1–2. szám.…..
Vannak ezek a Gotham-hangulatú szobrok a Rákóczi út 14. tetején. A jobbszélsőnek egy zacskó van a fején. Némiképp oldja a furcsaságát, hogy a mellette állón meg egy bukósisakféle van. Le kell ugraniuk és az egyik nem mer lenézni, a másik pedig ebben a fejfedőben bízik? Vagy…..
autózz! Hülyeség az egész M0? 2009.01.02 15:46:00
Gondolom, Olds mobil valahol Észak-Buda környékén lakik, mert kicsit egyoldalúnak érzem a levelét, mintha úgy jellemezné a fővárost elkerülő körgyűrű elkészült részét, hogy annak van egy bejárata, meg egy kijárata a másik végén és az egész csak egy bazinagy fölösleges…..
Mit tegyen az ember, ha csöpögő esőben vagy épp verőfényes decemberben szeretne egy kis adventi hangulatot érezni Budapest utcáin - másfél liter szegfűszeges forralt bor elfogyasztása nélkül. Természetesen ott a hibátlan Vörösmarty tér és környéke, na de van még valami ebben…..
Aki nagy hirtelen netre vet ezt-azt, az bizony könnyen ejt hibát - ennek sajnos az Urbanista is ékes példája olykor-olykor. Arra azonban kínosan szoktam ügyelni, hogy bejegyzéseim többségét a "helyes mondatok száma nagyobb-egyenlő hibás mondatok száma" jellemezze. Ebben a…..
Észrevették már kedves Olvasók, hogy a mostanában felújítás alatt álló Andrássy út 3-as számú ház (az egykori Saxlehner-palota) arcán nem saját ráncfelvarrási maszkja látható? - teszi fel a kérdést Kambekk, aki felfigyelt rá, hogy teljesen mást ábrázol a reklámháló…..
Tél Miksa 2008.11.28 07:55:51