Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andi és Tito

16 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Posztolónk értetlenül áll kortársaival szemben, akik szeretik elfelejteni, hogy hány évesek. De hiába gyorsult fel a világ, és hiába semmi sem a régi már, azért ne dobjuk ki a méltóságot a kukába.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
„ Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük” – A pasi az előző kapcsolatából származó gyereke miatt kénytelen az exével is tartani a kapcsolatot, ami Posztolónknak külön nyaralásokat és az ő háttérbeszorulását jelenti.   Ha esetleg nem…..
Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott régi játékreklámokat. Ezúttal is a nyugati televíziók műsorában futó reklámokból hoztam egy válogatást.Ismét a 90-es években járunk majd, aminek köszönhetően valószínűleg sok ismerős játékkal találkoztok majd a videóban. Tartsatok velem…..
       Miután a 2021 legjobb telefonjait felsoroló listát( ide kattintva érhető el) sok jogtalan vagy jogos kritika érte amiatt, hogy túl sok a kínai mobil a listán, a készülékek némelyikét be sem lehet szerezni idehaza, illetve, hogy a Xiaomi, az Oppo, vagy éppen a Realme igazából gagyi kínai…..
Tegyük fel, hogy egy valóban unalmas összejövetelen vagy. Nincs pia, mobiltelefon és internet sem. Képzeld csak el a csendet! Ha unalmas beszélgetésindítókkal próbálkozol a beszélgetés azonnal lapossá válik és semmire sem vezet. Szerencsére ennek nem kell így lennie. Elgondolkodtató kérdések…..
A spanyolok hangosak, lusták, előszeretettel késnek, és jó hosszan sziesztáznak. Hosszan sorolhatnánk az előítéleteket, amelyekkel persze általában véve is sok probléma van, kezdve azzal, hogy nem is nagyon lehet definiálni, ki is a spanyol. Szóval az alábbi posztot inkább egyfajta játéknak…..
Andi és Tito 2021.04.12 15:06:09
A "spanyolok hangosak" sztereotípiára pont azt szoktam mondani, hogy totál nem igaz, azok az olaszok!!! A bárokban valóban szeretnek kiabálni és a hagyományos puritán berendezés miatt a legtöbb hely még direkt visszhangzik is, de amúgy az utcán nem kiabálnak, a strandon nyugi van, a metrón csend van és az üzletekben sem őrülnek meg. Ezzel szemben bármelyik fenti szituációban messziről észre lehet venni egy olasz családot, mert kitűnnek a hangos, feltűnő beszédükkel.

Hagyományosan tényleg vallásosak, mert a történelem során mindig nagyon fontos volt hogy ki a keresztény és ki a mór, ezért ezt a mai napig kifejezik, nincs olyan mértékű ateizmus és egyházellenesség, mint Magyarországon, de a miséken itt is kevesen vannak és szinte csak idősek. A teltházas mise lengyel vagy filippínó nyelven megy.

A munka terén nem lustának mondanám őket, hanem csak olyan a hozzáállásuk, hogy más is hozzá férjen, itt is tipikus kép, hogy egy dolgozik, miközben három nézi. Valóban az az érzésünk hogy rengeteget dolgoznak, de a hatékonyság kétséges. Ez nyilván összefüggésben van az éghajlattal, minél melegebb éghajlatra megyünk, annál könnyebb a létezés, annál kevésbé fontos a kemény munka és a jó teljesítmény.

Amúgy ha egy szóval jellemezném a spanyolokat, azt mondanám nagyon szociálisak, imádnak mindent közösségben csinálni, megosztani, megbeszélni, csoportot formálni. Szerintem ez az oktatás miatt van, már nagyon kis koruktól közösségbe kerülnek és a nevelés nagy részét az oktatási intézmények végzik. A csapatszellem nagyon erős és sokkal jobban szeretnek egyformák lenni, a nyájban eltűnni, mint individualistaként kitűnni.
Ruhát vásárolni nem nagy kihívás, pláne, ha pólóról vagy farmerről van szó. Az ember bemegy a boltba, kiválasztja a megfelelő méretet, színt és stílust, majd fizet és örül. A helyzet azonban kissé más, ha a helyszín a Fülöp-szigetek. Hogy miért, az kiderül Met posztjából...
Hollandiában egészen pontosan négyszer akkora a népsűrűség, mint Magyarországon, márpedig ez azt jelenti, hogy elég zsúfolt országról van szó. Ahol pedig kis helyen sokan laknak, ott nyilván elég nagy a lakáshiány, amire néha egészen elképesztő ötletek születnek, derül ki Vera írásából...
A nyáron tapasztalt városi hőhullámok negatív hatásai nem minden társadalmi csoportot érintenek egyenlő mértékben. Barcelona számára hatványozott kihívást jelent a hőhullám jelenség, ezért újra kell gondolniuk a városi tereket, a zöldfelületek arányát, a város kialakítását, kezdve ezt elsősorban a…..
A fokozatosság elve alapján múlt hét végén kiengedtek 6 millió gyereket levegőzni, ma pedig 30 millió felnőttet sportolni. Szóval mindenki azonnal sportoló lett. 10 millió idős ember is ma szabadul, mehetnek sétálni. Ebben már semmi fokozatosság nincsen, sőt, inkább hirtelennek mondanám, hogy mától…..
Andi és Tito 2020.05.03 16:47:34
@Tollaska: Ezt milyen nyelven írtad? Viva la luz! Viva la libertad! Valami ilyesmire gondoltál?
Ha romlanak a mutatók, nem léphetünk a második fázisba. (Ez a sportolós az első) Elvileg május 18-tól lehetnek további enyhítések, családi, baráti találkozók max 10 főig, teraszok, üzletek, ilyesmi... (Valamennyi üzlet már most az első fázisban kinyit hétfőn, 400 négyzetméter alapterületű kell legyen minimum, azt hiszem és a fodrászatok is visszatérnek.)
A karantén szó negyvenet jelent. A XIV. században a pestis idején kezdték alkalmazni a negyven napos elszigetelést Velencében, tehát az olasz quaranta szóból ered. Spanyolul is a spanyol negyven alakját viseli, csak egy betű különbséggel. Cuarenta días en cuarentena, annyit jelent, negyven nap…..
Andi és Tito 2020.04.28 00:44:31
@Tollaska: Igen, tényleg Medárd! Nemzetközi időjárási fordulópont!

Ez az ünnep a feministák rémálma: A fiúk könyvet kapnak, mert ők az okosak, a lányok rózsát mert ők a szépek...
Nem elég, hogy mindenki magába van fordulva, az emberek lehajtott fejjel járkálnak az utcán és a boltban, vagy otthon depiznek, most még a Ramadan is elkezdődött, a muzulmánok egy hónapos böjtje, amikor napkelte után és napnyugta előtt nem ehetnek és nem ihatnak semmit. Ettől alapból is már a…..
UzonKAlandjai Az egyenruha titka 2020.04.18 23:55:00
Tulajdonképpen miért nem az egyészségügyi szakközépiskolában tanultam tovább általános iskola után? Már nem is emlékszem arra, hogy egyáltalán szóba került-e. Talán túlságosan is kézenfekvő volt az óvónőibe menni ... meg aztán biológiából (is) csak hármas voltam. Igaz, Miskolc legerősebb…..
Andi és Tito 2020.04.19 21:51:08
Remekül áll az egyenruha! Jó kép, látszik, milyen büszkén viseled! :)

Azt tudtad amúgy, hogy a matrózos fotót a 21. századi szemlélet már nyilvánosan elkövetett szexuális zaklatásnak nyilvánította? Ugyanis a lány beleegyezése nélkül történt a csók. Érdekes, hogy változnak az idők!

index.hu/kultur/2019/02/28/csokolozo_matroz_times_square_eisenstaedt_meghalt_george_mendonsa/

"Az ő nemzedékük számára nem volt még egy olyan őrült, eufórikus nap, mint 1945 augusztus 14., amikor az emberek közötti érintkezés hétköznapi szabályai átmenetileg érvényüket vesztették."

Nagyszerű kontraszt a mi nemzedékünk őrült időszakával, amikor az emberek közötti érintkezés hétköznapi szabályai átmenetileg (?) rendkívüli mértékben szabályozottak lettek.
Egész nap esik az eső, de tulajdonképpen tök mindegy, mi folyik odakint. Csak Tito panaszkodik, hogy nem tud kimenni az udvarra. Néz rám és úgy nyávog, mintha én csinálnám az esőt. És valóban, honnan tudhatná, hogy nincs hatalmam felette, mikor a kaját is én szerzem, sőt, én adagolom, a világításról…..
Míg a magyarban a húsvét napját megelőző napok 'nagy-'előtagot kapnak, addig a hollandban 'fehércsütörtök', 'jópéntek' és 'csendszombat' van. Nagycsütörtökön emlékezünk meg arról hogy a Mester elköltötte tanítványaival az utolsó vacsorát. A katolikus egyház ezen a napon liturgikus színként a fehéret…..
Mindig ledöbbenek itt a húsvéti körmenet láttán. Hatalmas tömegek gyűlnek a templom elé, mozdulni sem lehet az emberektől, a környék ablakai, erkélyei is megtelnek, és mindenki vár a Jézuskára, egyre izgatottabban, egyre türelmetlenebbül, mint gyerekkoromban karácsonykor. Csak itt a húsvéti…..
Mindenféle fordulóponthoz érkeztünk. Először is abba hagytam a statisztikák nézését, mert a minap egy műsorban összeszedtek három nemzetözi járványügyi szakértőt, akik jó alaposan, mindent összevetve kielemezték a helyzetet, majd egymástól függetlenül megállapították, hogy három- vagy négy- vagy…..
Két hete a madarakért aggódom, mert a városban már nem vadállatok többé, hanem generációk óta az emberi környezethez és tevékenységekhez alkalmazkodott fajok. Élhetnének a vadonban is, de velünk élnek a civilizációban. Bár a legtöbb fejlett nagyvárosban már régóta tilos az etetésük, mégis sokan…..
Letöltöttük a két hetet, amit elsőre kiszabtak ránk. Mi az eredménye? Semmi. A görbe továbbra is egyre meredekebb, egyre több a napi halott, egyre több a fertőzött, a vírus terjed. Az ország vezetői két hete ugyanazt szajkózzák: Közel a csúcs, hamarosan le fog törni a görbe. Szerintem amúgy…..
Mivel viccelődünk a bezártságban? A karanténhelyzet kezdetén nagyon aktív volt a humor mindenfelé, özönlöttek a hülyeségek minden csoportban. Ezekből válogattam a kedvenceimet. 1. Készleteket halmozunk A bevásárlókocsi-dodgem. Alá is raktak egy jó kis nótát a bucsuból, ami pont erről…..
Behívtak a frontvonalra. A kórházból telefonáltak reggel, hogy van most szabad időpont a CT-re. Nem is értem. Most? Április végére adtak időpontot februárban, csak akkor kikönyörögtem, hogy tegyenek inkább várólistára és szóljanak ha van üresedés, de mostanában már igazán nem számítottam rá, hogy…..
Andi és Tito 2020.03.25 16:07:34
@]{udarauszkasz: Mit jelent magyarul? Már leírta: lopáspárti GLOBÁLKUFÁR :D A nap szava! Persze csak a LIPSI után :D
Andi és Tito 2020.03.25 16:43:53
@]{udarauszkasz: Van benne valami, én is rájuk gyanakodtam másodszor (először persze az amerikaiakra) de nem látom, hogy jól jönnek-e ki belőle, hatalmas piacokat vesztettek, oké, hogy Amerikával kereskedelmi háborúban vannak, de nem érdekük például az európai fogyasztás leállása és az önellátó rendszerek ösztönzése. Mindeközben az oroszok mintaállamként viselkednek a járvány kezdete óta, már januárban lezárták a határokat, elkezdték a karanténokat, felkészítették az egészségügyi rendszert és a telesulit, egyfolytában napra készen tudják mit kell tenni, jól is állnak nagyon. Putyin gyorsan meg is erősítette a hatalmát kihasználva a szitut, és ki tudja éppen miket művel Szíriában, erről most ugye nagy a hallgatás, csak a törökök meggyengülését lehet sejteni arrafelé. Ráadásul az USA-ban idén elnökválasztás lesz, ilyenkor szoktak az oroszok benyüzsögni, és ez most egészen jól sikerül, Amerikában még a héten kialakul a káosz, mert egyedülállóan gyorsan növekszik ott az esetszám, szerintem nem véletlen, rásegítettek. És ez a saját népből feláldozósdi is elég oroszos vonás... Közben nagy humanitáriusan segítik Európát... Majd meglátjuk, kinél van a vakcina!
Andi és Tito 2020.03.25 18:25:39
@]{udarauszkasz: A vírust? Vakcina nélkül? Mi értelme vírust eladni? És venni? Gondolod ha Kína fertőzni akar Ausztriában fogja a vírust megvenni és nem tud sajátot kifejleszteni? Ez így nekem nem kerek...

Más téma: A teszteket ki gyártja, amit most milliószám vesznek?
Oroszország lakossága 232-szer több, mint Luxemburgé, mégis harmadannyi azonosított koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak a kontinensnyi méretű országban, mint a nyugat-európai törpeállamban. Vajon ilyen hatékony a Putyin vezette ország védekezése, vagy csupán egy kiváló kozmetikázás…..
Andi és Tito 2020.03.25 11:57:50
@Ekrü: A három felsorolt országból pont nem Kubára vonatkozott legjobban a megjegyzésem :)
Az egész EU nagy bajban van, mindnehol ég a ház, mindenki el van foglalva a saját helyzetével, tök érthető, hogy kívülről jön a segítség, ahol még van tűzoltó kapacitás.
Most akkor mi van? Az EU ne mondja meg nekünk mindenki azt csinál amit akar, vagy az EU védjen meg minket és intézkedjen egységesen? A kettő együtt nem megy.
Andi és Tito 2020.03.25 12:16:40
@Ekrü: Ha januárban korlátozták volna a beutazást, amikor még semmi járvány nem volt errefelé, mindenki fellázadt volna a csúnya gonosz elnyomás ellen, mert a nép még nem tudta, nem értette, hogy baj van, sokan még most sem fogják fel. Grétike azért kellett, hogy már előre kidomborítsák a mostani válság hasznát. (Grétike győzött! Nem röpködünk, nem szórakozunk és beindult végre a távmunka...)
Andi és Tito 2020.03.25 12:34:36
@Ekrü: "... senki nem tiltakozott volna..." A magyar falvakban. Mindenki más teljesen kiakadt volna Európában, mert szükség van, volt a mozgásra és akkoriban nyoma sem volt még járványnak meg pániknak, mindenki a tagadás fázisában volt, velünk nem történhet meg, azt hittük ez csak Ázsiában lehetséges. Sokat változott a hozzáállás január óta.