Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sol Durka

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában nem szoktam TV-t nézni. Ha nagy ritkán mégis bekapcsolom annak reményében, hogy hátha ezúttal lesz benne valami értelmes, körülbelül öt perc után felhúzom magam azon, hogy mindenhol reklám megy és kikapcsolom. De ha az ember türelmes, akkor bizony ráakadhat gyöngyszemekre, melyek után a…..
Sol Durka 2016.11.18 10:37:57
@Tamás Biró: Nem hiszem kedves Tamás, a Barátok közt ezekhez képest igényes műsor. A nyugati bulvár televíziózás import szemetét öntik a nyakunkba, nem mellesleg ezzel is rontva a közízlést, és bizony a közerkölcsöt is - VVX. és VVY "csillagok" némi felvilágosító munkát végeznek a fiatalok és a kukkolók számára.
William Paul Young, a nagysikerű A viskó című könyv szerzője új regényt írt, amely az Alexandra Kiadó gondozásában rekordsebességgel ért el hazánkba is. A történet most is a hit és vallás körül forog, de a fiatalkori útkeresés után a központi téma most a teremtés és az eredendő bűn...
A szakirodalom, de legalábbis azok a humán etológusok, akik már kénytelenek voltak végignézni legalább egy Szeszélyes évszakokat a rendszerváltás derekán, szekunder szégyennek nevezik a jelenséget, amikor mi érezzük magunkat kínosan, hogy mások égnek. A szekunder szégyen legnagyobb pillanatai talán…..
Sol Durka 2016.08.29 18:14:56
@exterminador: ahol nem divat a könyvolvasás, csak a pénzszámlálás, a valóságot elfedi a bulvártrutyi, meg a kormányzati hazugságözön, amit a közszolgálatinak mutatott, csicsásra hímzett média reklámoz, hatalmas a hülyeség piaca. Minél több a funkcionális és erkölcsi analfabéta, annak háborítatlanabbul lehet lopni a világ legmagasabb áfájából beözönlő pénzt. Ezért sem divat a tudás, sőt szégyellnivalóvá silányították, holott a Kádár-korszakban Ki Mit Tudon- és komoly vetélkedőkön nevelődött a nép.
A brit egészségügyről sok jót és legalább annyi rosszat lehet hallani, rengetegen panaszkodnak és legalább annyian dicsérik is – mindez persze valahol viszonyítás kérdése is. A mai poszt szerzője, Vibi egy betegség kapcsán szerzett alapos (és nem kívánt) tapasztalatot, és ha…..
Sol Durka 2016.08.19 19:49:09
@Mme Seldon: Kiderült. A hányás és hasonlók miatt kiszáradt, ami bizony akár életveszélyt is okozhat. Egyébként kiválóan bemutatja az angliai egészségügyet.
Sol Durka 2016.08.02 19:59:13
@conchita wurst: miről beszélsz? A "kókuszolaj-országokban élnek vagy 50 évig az emberek?" ! Elgurult a gyógyszered. Nagyon is sokáig és nagyon is egészségesen élnek! És nem ostobák az iparilag manipulált, gyulladáskeltővé tett napraforgóolajat megenni. Ki is öklendezné azonnal. Midnight codernek: A kókuszolaj épp a benne lévő laurinsav miatt (ez van az anyatejben is) a föld egyik legegészségesebb, sőt gyógyító olaja. Szükségtelen az extra szűz-et fogyasztani, csak ne legyen hidrogénezett. Nem mellesleg isteni finom. A lényeg, hogy gyulladáscsökkentő zsírsavakkal van tele.
Sol Durka 2016.08.03 11:25:48
@conchita wurst: Nagyon sajnállak. Csak az ír ilyen cinikus, mást hülyének néző hsz-t, akinek baj van az önismeretével. Őszinte részvétem a családtagjaidnak!
A narancsbőr is egy olyan dolog, amit talán könnyebb lenne megelőzni, mint eltüntetni, de ha már ott van, kezdenünk kell vele valamit. Rábukkantam egy konyhában kotyvasztható nagyon durva csodaszerre, amit egy héten keresztül használtam is. Tény, hogy nem ez a csípős paprikás…..
Introvertáltak Ki vagyok én? 2016.06.05 10:47:17
Nemrég beszélgettem egy introvertálttal, akinek elég sok minden nem úgy alakul az életében ahogy ő akarja. Adtam neki pár ötletet a változtatásra, volt amit jónak is látott, de ezt válaszolta: “ha rágyúrnék minden szempontból akkor abból nagy baj menne mert elveszteném önmagam akit egyébként én…..
Egy ismerősöm arról számolt be a közösségi oldalán, hogy egy rokona temetésén a katolikus pap Orbánért és a kormányért is imádkozott.  (az Orbánt ábrázoló kép forrássa: index.hu) A gyászolók egy részét felettébb felkavaró eset egy Borsod megyei, Miskolchoz közeli faluban történt pénteken, ahol az…..
Sol Durka 2016.06.05 16:16:35
@BircaHang Média szerkesztősége: Ilyen messzire gurult el a gyógyszered? A rokonok elhunyt szerettüket búcsúztatni kérték az egyházat, nem azt, hogy az általuk kifizetett nem csekély pénzen a pap élő politikusért imádkozzon! Ha történetesen Gyurcsányért fohászkodott volna, most úgy pattognál - JOGOSAN - mint az a bizonyos kecskebogyó a deszkán.
Sol Durka 2016.06.05 16:40:44
@BircaHang Média szerkesztősége: Mert a rokonok nem kértek ilyet! Ők is megdöbbentek rajta. Mindezt egy másik rokon mondta, aki szintén ott volt.
Sol Durka 2016.06.06 11:19:51
@BircaHang Média szerkesztősége: Érdekes, épp egy közeli rokon mondta másként. De mindegy is. Aki a rokona végső búcsúztatóját politikai felhanggal színezi, az számomra egy az isten állatkertjéből. Az ilyen gyomorforgató és kegyelettelen.
A közszolgálati média - így a közszolgálati televízió - feladatai közé tartozik a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás a hírműsorokban, valamint a nemzeti hagyományok, értékek képviselete a kulturális és oktató műsorokban, továbbá kellő megszólalási és bemutatkozási lehetőség…..
Arra kérem a kedves Olvasót, szánjon arra öt percet, hogy végigtekintsen az életén, és elgondolkodjon az alábbi kérdésen: van az életében olyasmi, ami bosszantja, ami kellemetlenséget jelent, ám ez mégis újra és újra visszatér? Lehet szó egy álomról, egy élethelyzetről, egy…..
Sol Durka 2016.04.14 21:41:33
Már gyermekfej nagyságú volt, amikor az általános sebészeten is azt mondta a szakorvos, hogy nem probléma, nem kell operálni. Tisztelt Cím!   Röviden leírom a történetemet. Jó magam is egészségügyben dolgozom, sőt, az említett kórház  dolgozója voltam (Kecskeméti Kórház). Decemberben derült fény…..
Régóta szemezgettem már a zöldségesnél a céklákkal - és most úgy éreztem, hogy itt az ideje egy leves projektnek. Kesztyűt a kézre, így még úgysem dolgoztam a konyhában... :-)..
  Petri György és Várady Szabolcs „A listás választásokat tekintve mintegy 0,9, tehát kevesebb, mint 1 százalékkal a legfőbb riválisunk, az MSZP fordult előnnyel. Egyéni kerületben mi 20, ők pedig 25 mandátumot szereztek már meg az első fordulóban. Budapesten jelentős fölénnyel győztek, és…..
A TV2-nél úgy gondolták, hogy április 1 ide vagy oda, a pénteki nap pont jó lesz megtizedelni az állományt, jön a hétvége, hétfőre mindenki elfelejti, hogy ma már a negyedik alkalmazottat rúgják ki a csatornától. Az első fej Kárász Róberté volt, őt három óra körül hívták be Kökény-Szalai Vivien…..
A blog története során még sosem értekeztem thaiföldi élményeimről, pedig gyakran vendégeskedtem Bangkokban egy szingapúri üzlettársam lakosztályán. Először csak nézőként nyertem betekintést a koszos klubok alagsorában zajló illegális harcok világába. Ott aztán egy kupacba fújta a szél az alvilág…..
György Sándor Egyesületünk egyik célja, hogy közel hozza ezen blog olvasóihoz a Horthy-korszak mindennapjait, legyen szó az utca embere rovatról (15 perc hírnév), az egész országot lázba hozó bűnesetekről, vagy a polgári, nemzetiségi, esetleg a tipikus katonai ételekről. Ez utóbbiakkal kapcsolatban…..
Sol Durka 2016.03.26 11:54:57
@György Sándor Balázs: Köszönöm a korrekt választ, azon kevés egyike, amelyből sokat lehet tanulni. A leírtakkal egyetértek, kíváncsian figyelem a blogot (örülök, hogy rátaláltam): Engem az I. Világháború korának élete érdekel nagyon, de eddig nem találtam megbízható információkra a neten. Ha esetleg tudnának információval segíteni, az igazi öröm volna.
A teljes fogalmatlanság. Parasztvakítás 2...
Amikor Friderikusz Sándor megfogalmazta azt a közleményt, amiben megszakított minden kapcsolatot a számára vállalhatatlanná vált TV2-vel, minden bizonnyal végiggondolta a következményeket is, vagy ha nem, akkor az ügyvédje vélhetően felhívta a figyelmét arra, hogy érvényes szerződésből, egy…..
Szóval, ugye, a demokráciákban az Országgyűlés ellenőrzést gyakorol a végrehajtó hatalom fölött. Nálunk például történelmileg úgy alakult, hogy többek között olyan módon, hogy időnként a saját színe elé citálja a minisztert ("szolga"), vagy annak meghatalmazottját, kérdéseket tesz fel,…..
Repülős Gizi, a Magyat Blöff című közéleti portál szerint, tegnap éjjel egy egész repülőt ellopott, mert véleménye szerint a gépek a Malév megszünésével elveszítették közvagyon jellegüket. A hír alig látott napvilágot, már szalagcímben futott alatta, hogy Fekete László, az ország legerősebb embere…..
Orbán évet értékelt, de egyre kevesebb sikerrel tudja elfedni a Fidesz kormányzat hat éve bűzlő szennyvízként ömledező förtelmét, a nyugdíjpénzek lenyúlását, a trafik mutyit, a lenyúlt ezer milliárdokat, a “levajazott” milliárdos közbeszerzéseket, a magyar termőföld elrablását és a jogaink…..