Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mateleki

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
mateleki 2020.03.15 12:50:40
@tiboru: Ausztria karantén alatt. Ők se olvasták a posztod. Itt az ideje felülvizsgálni a butaságokat.
mateleki 2020.03.15 13:10:36
@tiboru: Bécs és Madrid jelenleg karantén alatt van hiszen mindkét városban korlátozzák a szabad mozgást, hogy lassabban terjedjen a koronavírus. Ebben bármelyik híroldal vezető hírét olvasva meg tudsz bizonyosodni.

Abban igazad van, hogy a jogrendben nincs definíciója a karanténnak, ezért ajánlom figyelmedbe a wikipédiát ahol viszont van:
en.wikipedia.org/wiki/Quarantine
Lefordítom az első mondatot: A karantén a szabad mozgás korlátozása egy járvány megelőzése céljából.

A posztod egy fővárosi tilalmi zóna felállításáról szól. A karantén nem ezt jelenti. Ez az a félreértés amit igyekszem elmagyarázni, ha nem sikerült eddig világosan akkor elnézést.

Szóval újra kérdem, szerinted Magyarország el tud kerülni 1400 esetet? Mert a posztod arról szól, hogy semmi eshetőség esetén nem lesz Budapest karantén alatt. Miközben Madrid és Bécs már karantén alatt van. Az első kommentemben nagyon jól eltaláltam, hogy hogyan néz ki a bécsi karantén amit a kommentem után foganatosítottak.

Nem vagyok gyengeelméjű. Szerintem ezek után világosnak kell lennie, hogy miért nem releváns a cikked, hiszen nem karanténról hanem tilalmi zónáról szól amit a csernobili erőmű köré vontak például.