Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildike2

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az angolul általánosságban bullyingnek vagy workplace mobbingnak nevezett munkahelyi pszichoterror sajnos nem ritka jelenség hazánkban sem. A verbális zaklatás súlyos következményekkel járhat: egyrészt megmérgezi a munkahelyi kapcsolatokat, másrészt az áldozatnál testi-lelki problémák egyaránt…..
Ildike2 2020.10.06 17:27:44
Átéltem ezt egy multinál, ahol 8 évig dolgoztam,ebből hatot az engem terrorizáló főnök alatt. Miután elkezdődött, pszichiáterhez fordultam, és az ő tanácsait követtem végig: először pár hónap múlva, másodszor újabb 1 hónap letelte után kértem tőle négyszemközti beszélgetést.Sajnos nem vezetett eredményre,bár szóban mindent elismert,megígérte, hogy abbahagyja. Még azt is bevallotta, hogy irritálja, hogy friss házas vagyok, míg ő 11 éve magányos.Az is "zavarta", hogy családi házban lakom, ő meg panelben.
Ezután újabb néhány hónap múlva az ő főnökéhez fordultam, aki azzal intézte el a dolgot, hogy ne foglalkozzak vele, róla mindenki tudja a cégnél, hogy arrogáns, primitív,mindig kipécéz magának valakit. A munkámmal meg van elégedve a cég( amit tényleg rendszeresen nagy bónuszokkal honoráltak), szóval ne vegyem úgy a szívemre,"mi itt fent tudjuk, mi a helyzet".
A pénz miatt maradtam, de az utolsó két évben már nyugtatókon éltem, pánikszindrómám lett.
A pohár akkor telt be, amikor édesapám meghalt, és mondtam, hogy én most nem megyek csapatépítésre, vagy elmegyek napközben, de nem alszom ott. Erre főnököm válasza az volt, hogy este 10 és 11 között ellenőrizni fog a szobámban a szállodában, hogy az ágyamban vagyok-e, és ha nem, fegyelmi (sic!)
Másnap úgy mondtam fel, hogy fogalmam sem volt, mit hoz a jövő.
Azt jó volt látni, hogy megnyúlt a képük:)
Két hét sem telt el, amikor megkeresett egy kicsi cég, a régi és az ők közös ügyfele ajánlására.
Azóta ott dolgozom, békében, szabadon.
A különbség leírhatatlan. Jól alszom, nincs hajnali ébredés, gyomorgörcs, gyógyszerek.
Azért írtam le a történetemet, hogy illusztráljam:lépni kell. Ha nem lépünk, nem talál meg az új lehetőség sem.
PS: a régi cégnél a kilépésem után bő egy évvel a teljes felsővezetést kirúgta az angol tulajdonos, azóta állítólag egy fokkal élhetőbb a munkahely és volt terror főnökömet berakták egy irodába valami logisztikai munkakörbe ergo emberekkel alig érintkezik.
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
Ildike2 2020.04.14 15:37:39
@fordulo_bogyo: Tudom, én is április 10-ig néztem, mert az a fordulónapom, a 11-i és azutáni költéseket már nem számoltam bele, de akkor is vannak járulékos költségek, amik 1-200 forintok, de valamiért a bank nem hajlandó a pontos összeget közölni. Ezért keresgetem őket egy ideje, nade holnap majd személyesen:)))
Amúgy április 25-ig kell visszafizetni/nem annyira sürgős, de teljesen igazad van, megalázó ez a nemtörődömség, jobb esetben, uzsorakamatra hajtás,rosszabb esetben.
Ildike2 2020.04.14 15:40:10
@fordulo_bogyo: azta
Meseország
Itt SMS küldési díj, éves kártyadíj 5990 stb
Ildike2 2020.04.14 15:30:50
@fordulo_bogyo: Nem, sajnos Magyarországon nem opció, hogy a bankod látja, mennyit költöttél a hitelkártyádról az adott hónapban és hozzáadva a járulékos költségeket, szépen a megbízásod alapján átutalja a bankszámládról a hitelkártyádra. Én is ezzel kezdtem volna, de körberöhögött az üzletkötő, aki megkeresett:( Viszont adott cserébe tippeket, hogy szívathatom meg a bankot a visszatérítésekkel(tudod 4 ill.1%) Csak ez meg nem érdekel, nem veszi be a gyomrom az ilyen pitiánerkedést, meg lusta is vok hozzá.
Ki az igazi szingli? Míg azt, hogy ki házas, elég egyszerű meghatározni, hiszen anyakönyvezik, és a bejegyzett élettársi kapcsolat esetében is van papír, mindenki más, akinek nincs dokumentuma arról, hogy valakivel párban él, szinglinek számít. Vagyis a szinglit csak úgy tudjuk meghatározni, hogy…..
Sokan gondolják, hogy párban élni szinte mindig jobb, mint egyedül. Bár lehet, hogy egyre csökken azok száma, akik ezen a véleményen vannak. De még mindig ott tartunk, hogy a közbeszédben a párok együtt maradása pozitív, míg a szakítás, válás, kifejezetten negatív előjelet kap. Mégpedig anélkül,…..
Ildike2 2020.03.13 20:02:16
@Billy Hill: egyetértek teljesen!