Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S.Viendo

243 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zserbót mindig is imádtam, volt is egy jó receptem hozzá, de meg kell hagyni, elég pepecselős az elkészítése, és nem épp egészséges hozzávalókból készül. Azóta találtam egy sokkal egészségesebb alternatívát, amit rögtön ki is próbáltam és bevált!..
Viendo Vegán hamis túrós tészta 2021.04.17 13:07:23
Egy rendkívül egyszerű és gyors ételt készítettem, aminek hagyományos verzióját nagyon szerettem, de már rég nem ettem. Nem tudtam milyen lesz, mennyire fog hasonlítani, de nem is igazán ez volt a fontos, hanem, hogy finom legyen, és az is lett...
Viendo Csupaszín vegán uzsonna 2021.04.12 21:47:47
Az alapötletet egy korábbi receptből vettem, de nem akartam sokat pepecselni az étel elkészítésével, így jócskán leegyszerűsítettem.Hozzávalók:1 db közepes cékla2 csónak sült sütőtök1 db közepes birsalmafőtt barna bulgur (vagy bármilyen más teljes gabona)őrölt pisztáciaoreganoElkészítés:A céklát…..
Viendo Újra itt! 2021.04.11 21:11:23
Január óta nem igazán posztoltam, de sok minden történt. Közben valószínűleg átestünk a covid-on is, habár pozitív teszt nem lett, de a tünetek sok más ismerősünkével megegyeztek. Nem emiatt nem írtam, hanem csak kicsit elment tőle a kedvem, nem akartam erőltetetten, minden áron írni valamit. Most…..
Viendo Paradicsomos gombóc 2021.03.14 20:47:08
Mindig is imádtam ezt az ételt, de akkoriban még ugye hússal ettem, ám inkább a paradicsomos ízvilág miatt volt az egyik kedvencem. Mióta növényi étrendet folytatok, nem ettem, pedig a hús számos alternatívája létezik, nekem most a lencsére esett a választásom. Isteni finom főétel kerekedett belőle,…..
Viendo Quinoasaláta 2021.02.22 22:15:47
Ideje lenne már posztolni is, nem csak főzőcskézni - gondoltam én, úgyhogy jöttem megosztani ezt a szuper fincsi és tápláló receptet...
Már rég nem írtam, és ennek az az oka, hogy erőteljesen rákoncentráltam a hízókúrámra, amelyről nagyjából egy hónappal ezelőtt írtam itt. Remekül haladok, már visszahíztam arra a súlyra, ami a fő célkitűzésem volt, úgyhogy innen már csak pár lépés a kívánt végeredmény. Közben sütöttem-főztem,…..
Viendo Vérképem 2021.01.16 23:16:31
Nem régiben említettem, hogy a fogyásom hátterében mik állhatnak, meg mi történt velem mostanság, többek között ezért küldött el a körzeti dokim vérvételre, na meg mert már két éve nem voltam. Az eredmény megdöbbentő volt számomra.....
Viendo Téli vitaminbomba 2021.01.11 22:04:16
Kicsit tudtam pihenni, kezdek rendbe jönni, már nem rohanok és aggodalmaskodom annyit, legalábbis egyelőre, ezért kellőképp át tudtam gondolni a dolgaimat. Egy kis nátha is kezdte felütni a fejét a családban, de természetes immunerősítéssel hamar elejét vettük a dolognak. A recept igen egyszerű,…..
Viendo Lassíts! 2021.01.08 20:48:31
Szépen elterveztem mindent, mit hogy fogok csinálni, milyen ételeket fogok enni, mit és mennyit adok a gyereknek, a férjemnek, a vendégeknek, közben sportoljak, házimunkát csináljak. Elviseljem a fogszabályzó által okozott evési nehézségeket, fájdalmakat, a gyógytornász szükséges, de fájdalmas…..
Van egy kedvenc pizzatészta receptem, ami azért vált kedvenccé, mert gluténmentes, sőt teljes értékű összetevőket tartalmaz, és nagyon finom is, úgyhogy már jó néhányszor elkészítettem. Most is ezt tettem, azzal a különbséggel, hogy az egyik értékes hozzávalót kicseréltem egy másikkal, pusztán…..
A tegnapi reggelin felbuzdulva újra megpróbálkoztam a kölessel, amit már felhasználtam párszor kásához, de még sosem lett ennyire krémes. Sőt, ez a mai sokkal finomabb is, mint bármelyik eddigi köleskásám, köszönhetően annak, hogy felturbóztam mindenféle földi jóval. Régóta, egészen pontosan az…..
A kásákat mindig is szerettem, mert gyorsan és változatosan elkészíthetők, iszonyatosan finomak, és nem utolsó sorban tápanyagokban gazdagok, feltöltenek energiával. Általában zabot használok hozzájuk, de néha bevetem a kölest, a hajdinát, a tápiókagyöngyöt, vagy az árpát is. Végtelen számú…..
Viendo Top 9 kedvenc turmixaim 2021.01.02 14:31:05
Az első turmix (vagy smoothie), amit kipróbáltam, almás-banános-spenótos volt, és azóta már több száz smoothie-t készítettem, melyek közül most megosztom az abszolút kedvenceimet. Azért ezek a kedvencek, mert nagyon finomak, egészségesek, valóságos vitaminbombák, villámgyorsan kész vannak, ezért…..
Rengeteg olyan oldalba botlok a neten, ahol hagyományos húsételeket készítenek el csupa növényi összetevőkből, és ugyanazt a nevet adják az ételnek, mint ami az eredetinek van, de ez sokakból felháborodást vált ki. Ilyen például a halászlé, a paradicsomos húsgombóc, a fasírt, de ilyen a hurka vagy a…..
Most azokat a számomra legfontosabb momentumokat, mérföldköveket szedtem össze, amelyeket sikerült elérnem ebben az évben, és a végén megosztom azt is, jelenleg hogy áll a dolog, és hogyan tovább, mik a későbbi terveim. Úgy gondoltam, hogy ez a téma lesz leginkább méltó az idei év utolsó napján, az…..
Sokféle gyümölcskenyeret sütöttem már, ezeknek nagy részét főleg banánból, vagy egy sütőtököset, de általában valamilyen konkrét recept alapján dolgoztam. Most is nézegettem recepteket, ám végül úgy döntöttem, hogy ezúttal magam próbálom meg összeállítani a tésztáját, az eddigi tapasztalataim…..
Ez a sós sütemény annyira finom volt, hogy még párszor biztosan el fogom készíteni! A maradék kapros kölest szerettem volna felhasználni a hűtőből, és ez az isteni finom étel lett belőle, sőt ez volt a mai uzsonnánk, és úgy döntöttem, hogy ez lesz a holnapi is. Laktató, tejmentes, tojásmentes,…..
A rösztinek manapság már mindenféle verziója létezik, a megszokott krumplin kívül számos más, egészségesebb zöldségből is el lehet készíteni. Én most zellerből szerettem volna, mert ebből volt maradékom, de mivel az íze igen karakteres, tettem még bele sárgarépát és sok-sok fűszert. A végeredmény…..
A karácsonyi menümhöz hozzátartozott még ez az étel, mert mindenképp szerettem volna valamilyen levest is készíteni. Gesztenyésben gondolkodtam, sok receptet végig néztem, és végül erre esett a választásom, mert nagyon tetszett a koncepció, ráadásul cukormentes is...
Már hetekkel ezelőtt megpróbáltam összeállítani a karácsonyi menüt, melynek nagy részét húsmentesre terveztem, és láttam nagyon jó vegán töltött káposzta recepteket a neten. Aztán osztottam szoroztam, mérlegeltem, mire mennyi időm lesz, mielőtt megjön a vendégsereg. A vége az lett, hogy hasonló…..
S.Viendo 2020.12.26 22:36:16
@Medgar: Az íze viszont annál finomabb.
S.Viendo 2020.12.26 22:37:31
@Bkkzol: Nem csak hogy ehető, de nagyon finom is lett, örülök, hogy elkészítettem ezt az ételt. Az ételízesítő, amit használtam, tartósítószermentes. A növényi tejfölt én készítettem házilag kesudióból, de a linkre kattintva ez ki is derül. Konzerv lencse helyett meg akinek van rá ideje, használhat szárazlencsét is, előre beáztatva, nekem most nem volt időm. A konzervek nekem is csak vésztartalékok, jobban kedvelem a száraz árut.
Viendo Spenótos hajdinapalacsinta 2020.12.26 20:49:08
Már csak egy karácsonyi ételt fogok posztolni, amit idén erre az alkalomra készítettem, még pedig egy leves formájában, de addig is megosztom a mai vacsinkat, ami nem volt más, mint egy palacsinta. Szerettem volna használni a maradék friss spenótomból, és már untam, hogy smoothi-ba rakom, ezért most…..
A bejgli sütéssel még soha életemben nem próbálkoztam. Se a hagyományossal, sem pedig más fajtával, mert úgy igazán sosem mertem belevágni. Hiszen mégis csak egy Karácsonyi süteményről van szó, ami ugye különleges alkalomra készül, úgyhogy jól kéne sikerülnie. Mióta gyerekem van, egyre bátrabb…..
Egy karácsonyi sütemény is lehet finom és egészséges, ráadásul könnyen el lehet érni, hogy a megszólalásig hasonlítson arra a megszokott ízvilágra, amit anyáink és nagyanyáink alkottak. Ez a süti ilyen, nagyon finom, ráadásul számomra tényleg hozza az igazi karácsonyi hangulatot. :-)..
Viendo Mindenmentes mézeskalács 2020.12.22 21:42:50
A mézeskalács a Karácsonyhoz kötődik, és ilyenkor az emberek hajlamosak több cukrot, zsírt, és szénhidrátot bevinni a szervezetükbe már csak az édességek révén is. Ez a mézeskalács viszont lényegében egy egészséges nassnak mondható, az összeállítása és az elkészítése is roppant egyszerű és gyors…..