Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meseanyu

914 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Elégedett vagyok azzal, hogy a tizenkettőből csak három könyvet nem olvastam el az őszi polcról, mert teljesen tudatosan döntöttem úgy, hogy ezek most nem érdekelnek, nem véletlenszerűen maradtak ki. A Ferrantét elkezdtem, de nem tetszett, az Atwood meg nehéznek tűnt most, majd talán egyszer.…..
Jó könyvek Novemberi zárás 2021.12.01 08:17:10
Beszerzések (0): Rendeltem egy-két könyvet a napokban, de még nem érkeztek meg, úgyhogy majd a decemberi zárásnál regélek róluk. Olvasások (23): A novembert egy olyan könyvvel kezdtem, amit nemrég vettem Bécsben. Valahogy nagyon vonzott, éreztem, hogy tetszeni fog, és így is lett. Mostanában…..
A tavalyi sikerből tanulva idén ismét bővített listával indultam Lobo várólistás kihívásán, és most sikerült is számolni, úgyhogy a maximálisan megengedett huszonnégy könyv várt arra a virtuális polcomon, hogy elolvassak belőlük legalább tizenkettőt. Pandémia ide vagy oda, idén ismét úgy gondoltam,…..
Valószínű a képen látható regényt fogom utoljára hagyni, mert ez az egyetlen saját példány, a többit meg szeretném még karácsony előtt visszavinni a könyvtárba. Először pedig a Skandináv karácsonyt fogom olvasni, hátha találok benne valami jó receptet. A kettő között pedig lesz két regény, az egyik…..
Most, hogy véget ért a csodaszép október és kicsit hidegebb, borúsabb az idő, gondolom minden könyvmoly szeret  a kinti hűvös szelek elől elmenekülve a jó meleg szobában, bolyhos takaró alatt, valamilyen forró italt kortyolgatva elmerülni valami igazán kellemes, ehhez az időhöz passzoló…..
Jó könyvek Októberi zárás 2021.11.01 09:38:20
Beszerzések (4): Egy bécsi könyvmegállóból szereztem: Dagmar H. Mueller: Die Chaosschwestern sind unschlagbar Carla Berling új könyvét szerettem volna megvenni, de nem volt sajnos abban a kis boltban Bécsben a Hauptbahnhofon, ennek viszont nagyon tetszett a sztorija, és Safier többi könyvével is…..
Azt szoktam mondani viccesen, hogy azért vonzódom ennyire a házakhoz, mert már óvodában is házikó volt a jelem, de tény, hogy valamiért nagyon élvezem azokat a történeteket, amelyek középpontjában egy hangulatos, régi ház áll. Érdekes, hogy míg meglehetősen modern házban lakom, és imádok itt élni,…..
Jó könyvek Újdonságokról 2021.10.20 15:45:05
Tervezek egy nagyobb rendelést a közeljövőben, és természetesen ennek a könyvnek mindenképpen rajta kell lennie. Christie rajongóként minden ilyesmit beszerzek, ráadásul már a Poirot magánéletéről szóló kötet is tetszett, Marple-t meg még jobban szeretem. Csodás vidéki hangulatokra…..
Jó könyvek Szeptemberi zárás 2021.10.01 20:55:07
Beszerzések (4): A földvári könyvmegállóban találtam ezt a két német nyelvű könyvet: Georges Simenon: Frau Maigret als Detektivin Enid Blyton: Fünf Freunde erforschen den Schatzinsel (Ennek nagyon örültem, mert pont elkezdett  érdekelni az Ötösfogat, ugyanis a Dombvárosi rejtekjáratokban sok szó…..
Csupán négy könyv szerepelt a nyári polcon, de így is csak a felét sikerült elolvasni: Eve Chase: Borostyánba szőtt titkok Király Anikó: Strand, papucs, szerelem A várólista-csökkentős polccal elég csehül állok még mindig, három könyvet olvastam róla a nyáron, így összesen négy kötetnél…..
Jó könyvek Augusztusi zárás 2021.09.01 11:01:31
Beszerzések (2): A Nők Lapja előfizetésemhez kaptam ajándékba ezt a két könyvet: Margaret Atwood: Macskaszem Elena Ferrante: A felnőttek hazug élete Olvasások (11): Stuart Turton regényére a Molyon figyeltem fel, és annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy be is szereztem. (A könyvtárban…..
Jó könyvek Júliusi zárás 2021.08.04 13:57:20
Beszerzések (1): Kedves barátok voltak nálunk látogatóban, és tőlük kaptuk ezt a csodaszép albumot, ami remélhetőleg jó tippeket ad majd ahhoz, hogy milyen kirándulásokat tegyünk kishazánkban: Kocsis Noémi: Magyarország Részlet a fülszövegből: "777 ​lenyűgöző és izgalmas hazai utazásra csábít a…..
Jó könyvek Júniusi zárás 2021.07.03 09:03:15
Beszerzések (6): Szomszédasszonyomtól kaptam: A. J. Finn: Nő az ablakban Férj rendelte magának, de egyszer lehet, hogy én is elolvasom: Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer Tesómtól kaptam: Rosie Blake: Hygge szerelem A következő könyvek pedig úgy jutottak a háztartásba, hogy ismét…..
Jó könyvek Könyvek nyaralásra 2021.06.23 15:45:50
Gondoltam csinálok egy összeállítást arról, hogy én milyen típusú könyveket szeretek olvasni a nyaraláson, és hogy idén konkrétan milyen könyveket fogok vinni magammal a Balatonra vagy a tengerpartra. Először is itt vannak az ifjúsági könyvek, amiket mindig szívesen olvasok, ha könnyedségre vágyom.…..
Jó volt a megérzésem, amikor csináltam update-et a tavaszi polcnak, mert az eredetiről 0, azaz nulla darab könyvet olvastam el. Nem olyan nagy baj ez egyébként, mert olyan kötetek vannak rajta, amiket nyáron is szívesen olvasnék, úgyhogy egyszerűen csak meghosszabbítom a szavatosságát, és…..
Jó könyvek Májusi zárás 2021.05.31 11:27:43
Beszerzések (2): Gill Hornby: Austen kisasszony Alex Pavesi: Nyolc nyomozó Ebben a bejegyzésben már írtam róluk. (Egyébként maga a vásárlás azért történt, mert unokahúgomnak rendeltem két könyvet a névnapjára, és kellett még valami, hogy ne legyen szállítási költség. :D) Olvasások…..
Jó könyvek Májusi beszerzések 2021.05.14 09:37:28
Múlt héten érkezett ez a két könyv a háztartásba, egyiküket már el is olvastam. Annyira szomjazom mostanában a jó krimire, valahogy talán ez a műfaj tudja kisimítani a járvány borzolta idegrendszeremet a legjobban, hogy a Pavesire rögtön rávetettem magam, ahogy megjött. A londoni…..
Jó könyvek Áprilisi zárás 2021.05.01 09:15:00
Beszerzések (0): Tegnap, azaz április utolsó napján rendeltem egy adagot, de még nem jött meg, úgyhogy erről majd a májusi zárásban írok. Olvasások (19): Befejeztük családilag Víctor Escandell rejtélyeinek megfejtését: Víctor Escandell: Rejtélyes történetek Olvastam még egy könyvet a karantén…..
Agatha Christie az egyik legnagyobb kedvencem, nem csak minden könyvét olvastam, hanem a róla és munkásságáról szóló összes magyarul megjelent ismeretterjesztő jellegű munkát is, láttam a megfilmesítések túlnyomó részét, úgyhogy mondhatom, hogy eléggé kötődöm a szerzőhöz. Nem véletlen talán, hogy…..
Jó könyvek Újdonságokról 2021.04.08 15:45:44
Régóta készülök már bejegyzést írni újra az újdonságokról, de mindig csak tologattam, mert nem volt annyira kedvem blogolni, de most egy júliusra várható kötet miatt muszáj belekiáltanom az örömömet az internetbe. Abbi Waxman könyve rajta volt a molyon azon a polcomon, amin azokat a könyveket…..
Jó könyvek Márciusi zárás 2021.04.02 18:45:00
Beszerzések (8): Volt harminc százalékunk a HVG kiadónál, így rendeltünk onnan egy rakat könyvet. Az első kettő az én választásom volt,  a többi Tibornak kellett, de lehet, hogy én is olvasok majd belőlük: Víctor Escandell: Rejtélyes történetek Rutger Bregman: Emberiség Brian R. Little: A…..
Reméltem, hogy nem így lesz, de sajnos bekövetkezett az, amitől kicsit tartottam, és teljesen bezárt a könyvtár, ami eléggé felülírja a tavaszi terveimet, hiszen mind a tavaszi polc esetében, mind a várólista-csökkentésnél csak könyvtári könyveket választottam. Remélem nem fog a tavasz végéig…..
A téli polcról öt könyvet nem olvastam el eddig, de ezek mindegyike nagyon érdekel továbbra is, úgyhogy remélem a közeljövőben sikerül őket is sorra keríteni. Közben persze már egy csomó könyvet beterveztem tavaszra is, meg jó lenne nekiállni már a várólista-csökkentésnek is, a zsűrizés is a…..
Jó könyvek Februári zárás 2021.03.01 14:11:39
Beszerzések (4): Ezt az újdonságot Tibornak rendeltem, mert szerintem neki való, de én is el fogom olvasni: Morgan Larsson: Az utolsó szög És ha már ott voltam, rendeltem három antikvár könyvet, amik nincsenek meg a könyvtárban: Katharine L. Oldmeadow: A sárkányház titka Eduard Fiker: Éjszaka…..
Jó könyvek Januári zárás 2021.02.02 15:42:36
Beszerzések (7): Habár szeretem Obamát, és érdekel is a politika, ezt a könyvet most inkább csak a férjemnek vettem. Lehet, hogy sort kerítek rá egyszer, de nem hiszem, hogy mostanában, mert valahogy jelenleg más könyvek jobban vonzanak: Barack Obama: Az ígéret földje Ezt azért rendeltem meg,…..