Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunyoka

1 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A trend az önéletrajzokat sem kerüli el, egyre több csilli-villi sablon jelenik meg, sőt az álláskereső portálok is gyártanak ilyet a regisztrációkor megadott adatokból akár… A toborzási módszerek is kezdenek átalakulni, összességében elmondhatjuk, hogy a 20 másodperces szabály - hű, de rég írtam…..
bunyoka 2019.03.20 11:31:25
@MAXVAL bircaman közíró: Itt az igazság, és mondom ezt 10 év Recruitment tapasztalattal. Lehet, hogy csak velem van a baj és az IT-ban nem elvárás a csicsás önéletrajz, de engem egy pillanatig sem hat meg, ha valakinek szivárványszínben pompázik az önéletrajza és borzasztó kreatív, ha nem tartalmazza azokat a lényegi információkat, amik szükségesek a munkavégzéshez. Előny lehet, megmosolyogtató, kellemes, de nem ezért fog az ember behívni interjúra jelölteket. Vannak munkák, ahol ez tényleges előnyt jelenthet (pl. designer, UI researcher, grafikus, marketinges, stb.), de az esetek 99%-ban semmit nem számít. Legalábbis nekem nem, és azt hiszem sok hasonszőrű kolléga is ezt az irány képviseli.
Nyilván az fontos, hogy egy áttekinthető, informatív képünk legyen a jelöltről, de a design csak hab a tortán. Az Europass szerintem is botrányos, de - ahogy werinter is írja - legalább tudod mit és hol keress benne.
Először vádoltak meg emberöléssel egy kerékpárost az Egyesült Királyságban. Charlie Alliston tavaly februárban ütött el Londonban egy nőt, aki később belehalt fejsérüléseibe. A biciklist most bűnösnek találták, de nem emberölés bűntettében. Charlie Alliston (Fotó: PA)..
Irodalmi harsona A Hitler-szalonna 2017.06.21 08:54:12
Nem valami szépen csengő neve ellenére, egy roppant kellemes édesség volt. A név onnan ered, hogy II. világháború vége táján, mikor már komoly gondokat jelentett a lakosság és a hadsereg ellátása, valakinek az a zseniális ötlete támadt, hogy ezzel próbálják feldobni az étrendet. Állítólag Hitler…..
Sokáig húztam-halasztottam ezen cikk megírását abban reménykedve, hogy a kezdeti nehézségek után a folyamatosan érkező patch-ek javítanak a DLC színvonalán, de be kellett látnom, hogy ez bizony ilyen marad. Bár a főbb hibákat és igazságtalanságokat kijavították a készítők, látszólag nem céljuk a DLC…..
bunyoka 2017.02.20 19:52:47
Hogy micsodaaaa? Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd! :D

Egyébként teljesen igazad van, ez a mod nem sikerült túl jól:
1. Elkövettek megint hibákat a release napján (ott kezdődik, hogy csúszott az egész AB+ letöltése vagy fél napot), illetve megint default unlockolt jónéhány achievmentet. Ez csak azért szomórú, mert az AB-nél is ugyanez volt, tehát tanulhattak volna a hibából.
2. Valami eszméletlen durva lett a játék a "gólemekkel", hál' Istennek azt a hibát kijavították, de a teleportkapu / gólem kombináció fájdalmasan idegesítő volt (és részben most is az, főleg az Ultra Greed mode-ban). Ez utóbbiban szerintem nem kevesebb pénzt ad, hanem durvább szörnyeket (amihez több sebzés kell és valamilyen extra tulajdonságuk van: pl. robban, lő, újraéled, stb.)
3. Nekem az igazi csalódás az, hogy már megint ment redditen a brainstorming, hogy milyen új item-ek legyenek és valami elképesztően jó ötletek merültek fel, de egyet sem csináltak meg belőle (vagyis teljesen jogosan írtad, hogy kb. alig van értelmes új dolog, csak arra jó, hogy fel legyenek higítva az eredeti / hasznos tárgyak)
4. Állítólag dolgoznak a modkészítésen és lesz róla guide / videó, hogyan működik, ebbe nagyon nem ástam bele magam, de remélem be fog indulni
5. Hogyha valakinek ez nem elég, akkor próbálja ki az Antibirth-öt (aminek a modját próbálják az AB+-ra majd megcsinálni).

Ne adjátok fel, ez így is egy nagyon király játék!!! Hogy a Fortune Telling Machine-t idézzem: "When life gives you lemons REROLL!" :)
bunyoka 2017.02.20 20:34:52
@SamuelDivinium: Jól teszed, mondanám, hogy sok sikert, de inkább kitartás kell hozzá... Nekem még sok dolog van hátra, hogy 100%-on legyek, de nem adom fel. Mondjuk valami gebasz van a lost achievementek unlockolásával (ti. egyáltalán nem működik, de lehet, hogy csak valamit én bénázok).
Ja, és még egy hiba: fogalmam sincs, hogy a statokban milyen úton-módon számolja melyik lényből mennyit öltél meg, de hogy az rosszul működik, az tuti :D Nem mintha lényeges lenne...
Mindenképpen legyen cikk majd róla és szerintem érdemes figyelemmel követni milyen modok jönnek ki, mert ha tényleg beleraknak még egy kis energiát, akkor nagyot fog ütni. Viszont vicc, hogy a modolás volt a nagy selling point, aztán kb. - amennyire hallottam - nem is nagyon lehet használni.
  A kooperatív társasjátékok korát éljük, és talán nem túlzó állítás, hogy a műfaj egyik legfontosabb úttörője és egyben legnépszerűbb képviselője Matt Leacock 2008-ban megjelent Pandemic című mesterműve. Az itthoni közönség szerencséjére a játék elérhető magyarul, sőt, nemrégiben hazai kiadást…..
bunyoka 2016.10.21 10:51:08
@Yobbágy Fery: Szerintem a Készenléti Specialista kivételével mindegyik szerep nagyon hasznos tud lenni (sőt, még az is, ha jól jönnek a lapok), de az tény, hogy a Kutató / Mikrobiológus kombináció a legjobb.
Egyébként nagyon ajánlom mindenkinek, iszonyat jó játék és kezdőkkel is simán le lehet ülni mellé. Aki nem tudja kivárni a szabad estéket / hétvégéket, annak nagyon ajánlom a mobilos / tabletes változatot is, talán az egyik legjobb táblás adaptáció (a Galaxy Trucker és a Ticket to Ride után) és van magyar fordítása is (ami nem tökéletes, de bőven érthető, mondjuk szerintem nem túl fontos, de hátha valakinek ez kritérium)
Talán egy dolgot tudok felróni a játéknak, de ez igazából minden kooperatívra igaz: ha van egyvalaki, akinek nagy szája van vagy rá tudja nyomni az akaratát a többiekre, akkor onnantól kb. egyszemélyes a játék. :)
És a végére: köszi a posztot, nagyon jó lett! :D
A múltkor írtam arról, hogy végre voltam egy olyan állásinterjún, ami rendben volt, jól éreztem magam, és várom a visszajelzést. A visszajelzés kicsit késve, de megérkezett. Engem választottak, szeretnék ha bemennék megbeszélni a továbbiakat. Gondolkodási időt kértem, mert…..
bunyoka 2016.02.10 20:47:08
@Showmiller: Mármint ide a blogodra? Szívesen írok, ha úgy gondolod, hogy van olyan téma, ami nagyon megválaszolásra várna és akár Téged, akár az olvasóközönséget érdekelné. Nem mondom, hogy rengeteg időm van erre, de jó lenne néha megvédeni a mundér becsületét vagy legalább tisztázni egy-két dolgot, ami jelöltként nagyon neccesnek tűnő, de közben HR-esként pedig pontosan látni, hogy mi a probléma forrása.
Visszatérve erre a posztra: szerintem ha tettek ígéretet erre az alkalmi / megbízásos munkára, akkor nyugodtan írj rájuk 1-2 hét múlva, hogy mi a helyzet, mire számíthatsz, nem zaklatásképpen, csak hogy Te is úgy oszd be jövőben az idődet (ez egy korrekt szöveg, szerintem és nem hiszem, hogy zaklatásnak vennék)
Van olyan, hogy az embernek társasozni lenne kedve, de nincs kivel éppen. Van olyan, hogy lenne is kivel, de éppen nem alkalmas a hely. Erre kínálnak megoldást a tabletes és mobilos verziói az ismert társasjátékoknak. Összeszedtem nektek az öt kedvencemet, hogy ha nincs kedvetek kimozdulni a…..
bunyoka 2016.02.03 19:20:38
@Mistwalker: Köszi! ;) Szerintem az alap ára a Splendornak nagyon magas, várj egy akciót Google Play-en vagy Amazonon (én is ezt tettem). Nem mondanám amúgy, hogy nem éri meg, nagyon jó és igényes a grafika, a zene is okés és ami a legfontosabb, a játékmenet is pörgős. Talán az AI kicsit gyengusz, szerintem legnehezebb fokozaton se kell nagyon sokat izzadni, hogy megverd, ritkán megy rá a gép az extra kártyákra.
Azért elnéző vagyok a Talismannal, mert mégiscsak egy "vén rókáról" van szó, de köszönöm a tippeket, ez a Blood Moon izgalmasan hangzik (ez akkor nincs a digitálisban?). A többit is megnézem. Most meghoztad a kedvem, de ha megint átváltozom békává és felszedik a cuccaimat fél óra játék után, akkor ITT fogok anyázni :DDD
bunyoka 2016.02.03 20:04:20
@Mistwalker: Amúgy nem tudom mennyire ismered a Splendort táblás játékként, mert ha már profi vagy és ismered a szabályt, akkor talán ezzel is tehetnél egy próbát: play.google.com/store/apps/details?id=com.pgssoft.prestige.app
Személy szerint nem próbáltam, nem tudom milyen, csak egy tipp...
Unod már a Monopolyt és az Betűtorony sem köt le igazán? Szeretnél valamit, amiben kicsit többet kell stratégiázni, mint Az élet játékában? Ne keress tovább, itt van tíz olyan társasjáték, amik túlmutatnak a monoton kockadobáláson és amiket bárki bátran kipróbálhat!..
Mint itt a blogon már kiderülhetett elég sok állás interjún voltam, és még nem is írtam le minden tapasztalatomat. Nemrégiben viszont olyan történt, ami a sok állásinterjú után is meglepő volt. Volt egy olyan állásinterjún (igazából két fordulón), ahol azt éreztem, hogy rendben volt, korrektek…..
Autofire Round 1 - FIGHT! 2015.09.28 15:29:24
Vajon mi visz arra egy harmincas éveinek végén járó öregembert, hogy számítógépes játékokról kezdjen el írni 2015-ben? Ráadásul nem is manapság divatos kreálmányokról, hanem régi, elnyűtt, a sarokban porosodó kazettán lévő, floppy vagy CD lemezekre mentett, elfeledett…..
Lobsterizmus Mi bajom a HR-rel? 2015.09.21 15:21:13
Azt árulja már el nekem valaki, hogy honnan a fészkes pokolból vélitek mindig tudni, hogy titeket miért nem hívnak vissza a háeresek? Mindenkitől hallom, hogy ő túl kövér/fiatal/öreg/képzett/hintaló, és őt azért nem veszik fel sehová. Csak jelezném, hogy tudománytalan a…..
bunyoka 2015.09.22 11:22:06
@Quadrille Lobster: Lehet az én értelmező készségemmel van baj, de nem értem, amit írtál. Most Magyarországon nem mond semmit az ELTE vagy Corvinus (kétlem) vagy külföldön? És külföldön nincs átjárhatóság a szektorok között? Egyébként a külföldi pályázásnál el tudom képzelni, hogy nehezebb visszajelzést kapni. És mi köze ennek a HR specialistákhoz?
Amúgy a HR-esek két dologban "specialisták": 1. jelöltkeresés 2. jelöltkiválasztás (ha recruitmentet nézünk). Nos, hogy ehhez mennyire kell speciális tudás az már egy másik kérdés... Legtöbb esetben a HR egy végrehajtói szerepet tölt be és a szakmai oldal adja, hogy milyen emberre van szükség és nem a HR-es találja ki, hogy a legjobb egyetemről a legokosabb embert vegyék fel (amúgy nem ez lenne az ideális, ha Te a saját cégedbe keresnél? Ettől még egyetértek az általad leírtakkal, szerintem sem ez lenne a fontos...). Viszont - mint a fenti válaszokból is kiderül - rájuk aztán nagyon lehet haragudni, mert ők állnak az első sorban és utasítják el a jelölteket / közlik (jobb esetben) a rossz hírt, ők azok, akiknek konfrontálódniuk kell. Ezzel ugyanúgy kiszúrnak a zemberrel, mint a BKV ellenőr, a behajtó, a rosszkedvű pincér, stb. Ugyanakkor mindenkit óva intenék, hogy egy teljes szektort elítéljen. Van jó és rossz munkaerő. Van aki azon fáradozik, hogy tartalmas visszajelzést adjon és van aki pont tesz rá magasról. Ugyanúgy, ahogy minden más szakmában is van ilyen.
Ma van az új Mad Max-film hazai premierje, a szaksajtó éppen hanyattesett tőle, ezen fellelkesülve kaptok egy toplistát, mint az Avengers-filmnél. Ugye jön majd ősszel az új Mad Max-játék is, addig is itt van tíz fasza játék vagy játéksorozat időrendben, ami valamilyen szempontból…..
A Bleacher Report nevű, kosárlabdával foglalkozó portálon találtam egy remek gyűjtést, akár most tessék oda kattintatni. Az oldal szerkesztői összeszedték szerintem az összes valaha készült játékot, amiben kosárlabdázni kell. Semmi fakszni, csak játék neve, évszám, platform…..
bunyoka 2013.12.05 20:46:30
@Dester: Igen, nekem is feltűnt, hogy a Jammit kimaradt. Te jóóó ééég, mennyire nagy játék volt: trash talk-kal, lökdösődéssel, Slam Cam-mel, a végén a magas fekete sráccal, aki mindent blokkolt és a Cutthroat játékkal, amikor mindenki mindenki ellen nyomta...

Amúgy valakinek van tapasztalata az újabb NBA 2KXX játékokkal? A 2K11 (Jordan-es) megvan és én annál jobb kosaras játékkal nem játszottam, de kíváncsi vagyok érdemes-e beleölni pénzt az újabbakba?
bunyoka 2013.12.05 21:03:52
@Sam. Joe: Ez a játék nagyon jó volt az adott korszakhoz képest, sokat toltam én is spectrum-on.

A C-64-es Omni Play Basketball is kimaradt (ami btw bazi nehéz volt) ezen kívül egy felülnézetes kosaras játékot is hiányolok, de a címére sajna nem emlékszem.

@Holnap Kapitány: Street Sports Basketball-hoz csak annyit fűznék: elpattan a labda a vérbe a padkáról... :D
Tele van az internet azzal az interjúval, amit az a nemrég leszerelt amerikai kommandós adott, aki lelőtte Osama Bin Ladent. A nyilvánvaló okok miatt csak mint Lövészként emlegetett katona nyilatkozatának a lényege, hogy nem kap munkát, hiába lőtte ő le az USA legnagyobb ellenségét,…..
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
bunyoka 2013.01.14 17:02:41
Az egész videó erről szól: voltor.narod.ru/cp2020/051.htm

És a kiscsajt is beszervezik C-Swatesnek, ennyi, aki ismeri a CP 2020-at, annak szerintem nem újdonság

Amúgy másnak is feltűnt, hogy 0:44-nél a háttérben lévő reklámban a CP 2020-ban szereplő egyik rajz van?
Fontos kérdésem van: ki látott reggel hókotrót a magyar települések fontos tömegközlekedési útvonalain? Nem csak budapestiek játszhatnak. A kommentekben gyűjtsük össze a tapasztalatokat, hátha így hamarabb észbe kapnak a hómunkások. Mobiltelefonnal készült videókat is…..
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
bunyoka 2012.08.31 11:30:01
Több, mint 10 év budapesti bringázás után azt mondom, hogy aki manapság nem tudja megoldani, hogy ne találjon magának egy utat, ahol bringázni tud az adott célponthoz, az vagy béna vagy nem mer autók közt menni. Viszonylag sok bringaút van már, az autósok 90%-a pedig jóval toleránsabb, mint régebben volt. Ha ne adj Isten, mégis járdázol, akkor viszont kushadj! 5-tel gurulj, figyelj a kapualjból kiugró gyerekre/felnőttre/kutyára, ha előtted mennek várj! Ne kattogj a fékkaroddal, ne csöngess! Ha elengednek, KÖSZÖND MEG, mert te használod az ő útjukat és ha ne adj isten az útban áll valaki (pláne háttal), akkor szállj le és szépen kérd meg, hogy engedjen el! Így tuti nem lesz belőle probléma. Ha mégis beszól, akkor menj tovább (és ez minden közlekedési helyre vonatkozik), abból még sok jó nem sült ki, hogy üvöltözöl valakivel (mint a fenti szituáció is bizonyítja), ráadásul a forgalmat is feltartod. Ez alól kivétel, ha meghúztad, tükörnek mentél vagy valami baleset történt. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy utána majd a következő bringáson fog bosszút állni az illető (tapasztalatból mondom).
A zsidózásra és az öklösre viszont nincs mentség, utóbbival azért a rendőröknél lehetne próbálkozni.
Mindenkinek azt ajánlom, legyen bármely tagja a közlekedésnek, hogy mielőtt nagyon elkezd pofázni, kicsit próbáljon a másik fejével is gondolkozni és úgy talán könnyebb túllendülni a problémákon.
bunyoka 2012.08.31 11:47:02
@asebes:
1. Igen, tudom, hogy az autósok sokszor taplók, de mint ebből a példából is kiderül, a bringások se szentek. A másik dolog, hogy az senkit nem ment fel, hogy ők olyanok, amilyenek. És ettől függetlenül is azt mondom, hogy az autósok 99% figyel ránk és ők sem hülyébbek nálunk! A maradék egy százalékkal pedig nem tudsz mit kezdeni!
2. A kopott festékről nem a gyalogos tehet, tény, hogy jobban odafigyelhetne, de tényleg olyan fontos az max 10 másodperc amit nyersz azzal, hogy halálra rémíted és centikre mész el vagy lecsöngeted?
3. Ahogy mondtam, szerintem kevés tahó van, de nyilván ez a feltűnőbb: az autósok közt is van, aki előrecikázik a következő pirosig, a bringások közt is, aki nekimegy a tükrödnek és továbbhajt és a gyalogosok közt is, aki zsidózik és üt!
Eléggé világos, hogy a C64-es korszak legnagyobb klasszikusai egy-egy korosztályon belül többé-kevésbé azonosak (a "korosztály" itt 1-2 éves eltérést jelöl a fertőzés dátumát tekintve). Vannak ugyan apróbb eltérések, és persze voltak már akkor is hipszterek, akik olyasmikért…..
bunyoka 2012.07.03 13:31:44
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Öööö, Sex Games? :))) Az is durván joy gyilkos volt.
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
bunyoka 2012.06.25 09:05:44
@algi: Nekem simán ment az X-Wing Dosboxban, a sebességén ugyan állítani kell (asszem Ctrl+F11 és Ctrl+F12), de amúgy semmi probléma nincs vele. Ugyanígy a Tie Fighter is. Mondjuk újra megtanulni az egész irányítást, hogy éppen mikor hogyan irányítsam át az energiát a pajzsra meg a lézerre elég sokáig tartott a numpad nélküli laptopon. :)
Nagy ötlet a villanyszerelők által használt gyorsszorító (kötegelő): minden télen fel is bukkan több cikk arról, hogy miként lehet vele pillanatok alatt felkészíteni a kerékpárt a havas útviszonyokra. Kipróbáltuk. A pofonegyszerűnek és gyorsnak kikiáltott módszer eleve csak a…..
bunyoka 2012.02.14 12:28:45
bunyoka 2012.02.14 13:42:02
@Hindu Rain: szerintem azért, mert nekik van abban tapasztalatuk, hogy milyen 5+ éve hóban-fagyban-zuhogó esőben tekerni. Azt pedig, hogy egy 351 méteres tornyot ki tervezett ne hasonlítsuk már ahhoz, hogy Ferihegyről el kell bringázni Zugligetbe térdig érő hóban! :)
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
Akik csak a postok első mondatát szokták elolvasni, azoknak mondom gyorsan, hogy nem kell összeomlani fejben, a Last.fm továbbra sem lesz fizetős, csupán a rádiót dugják el a havi 3 euróba kerülő lakat mögé.Amúgy én eddig sem használtam a Last.fm rádióját. Az ember nem is azért…..
bunyoka 2009.03.25 21:52:23
Alapvetően nem a 3 Euroval van a probléma. Nekem ne mondja senki, hogy nem költ el ennyit cigire/piára/fagyira/kalácsra egy hónapban.
Itt az elvről van szó.
1. A fő probléma, hogy nem lehet megosztani egy web kettes oldal felhasználóit, mert ez (last.fm-es fórum is mutatja), hihetetlen elégedetlenséget szül (még azoknál is, akik az "ingyenes" országokba tartoznak). Vegyünk egy sarkalatos példát: tegyük fel, hogy az iwiw tulajdonosai (mindannyian tudjuk kikről van szó) pl. a romániai magyarokkal kifizettetnek minden hónapban 1000 Ft-t mondjuk azért, hogy be tudjanak jelölni valakit, azért, mert ők biztos nem veszik meg azokat a termékeket, amiket ott hirdetnek, mi lenne. Milyen hatással lenne ez a wiw-es közösségre?
2. Sokan nem azért hagyják majd ott, mert fizetni kell, hanem mert kapcsolatépítésre is használták és ez le fog épülni, sok felhasználó felháborodásában egyből törli minden infóját. Nálunk nyilván nem olyan elterjedt ez az aspektusa a last.fm-nek, de külföldön igen
3. Hogy fognak fizetni olyan országokból, ahol nincs Paypal?
4. Az egész oldal a felhasználókból él. És igen, a tőlük bejövő adatokból is (és itt nem a konkrét vásárlásokra gondolok). Márpedig higyjétek el, Amcsiban nem kevés pénzt adnak ki csak adatokért és statisztikákért, mert nekik nagy bizniszt jelenthet, hogy később milyen üzletpolitikát tudnak folytatni egy régióban, mibe fektetnek, milyen megoldásokat vezetnek be.