Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabo.kata

368 bejegyzést írt és 371 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Enjoy The Silence nem tud elcsépelt lenni. Még akkor sem, ha sokan eljátszották már, ha milliószor hallottad, és ha még annál is többször láttad koncerten. Ez egy olyan dal, ami mindig ott lesz, amíg vannak dolgok, amik képesek zenét lejátszani ezen a Földön. Béna kifejezés, de 'örökérvényű' -…..
szabo.kata 2020.02.15 19:27:16
@Csoxy: 1980 óta DM, szóval..
szabo.kata 2020.02.15 19:32:56
@Csoxy: netto 10 év ide vagy oda :D
szabo.kata 2020.02.17 12:24:41
@ShotInTheDark: kérem?
Fura felvetés, de igaz: az elektronikus zene egyik legfontosabb zenekara több metálos ikont ihletett meg, mint elsőre gondolnánk. De honnan ez a valószínűtlen kapcsolat a Depeche Mode és Marilyn Manson, a Deftones vagy éppen a Rammstein között? Összeraktam a képet, mert nagyon kíváncsi voltam!..
Jó feldolgozást készíteni egyáltalán nem könnyű. Sajátos műfaj ez, amiben lehet nagyot alkotni, csak kevesen tudják összehozni. Pedig egy tényleg jó feldolgozás saját jogon is sláger lehet, sokszor feledtetve az eredetit, ami talán nem is szólt akkorát soha. Marilyn Manson szerencsénkre zseniálisan…..
szabo.kata 2020.01.27 13:00:52
@efmint: Egyértelműen :D
szabo.kata 2020.01.27 13:04:53
@doggfather: Igen!
A One Direction legizgalmasabb figurája a semmiből dobbantott új számot Lights Up címmel, és mivel zsinórban tizedszer hallgatom, mióta rátaláltam, azonnal szeretnék egy albumot is mellé. Én bízom Harry Styles-ban, mert nagyon jó irányba indult 2017-ben, és egy ilyen indítás után nem okozhat…..
szabo.kata 2019.10.22 21:10:09
@MACISAJT: ízlések és pofonok, én imádom :)
Ha mindenki boldog körülötted a tömegben, akkor tudod, hogy valami nagyon jól működik. Szerencsére idén több ilyen pillanat is akadt a Szigeten, ami csak megerősítette bennem azt, hogy ezen a fesztiválon hatalmas szükség van a gitárra, az egyéniségekre, de még a legőrültebb punkokra is! Hoztam a…..
A Foo Fighters olyan zenekar, ami ha az ezer éves, B-oldalas dalaival állna ki a Sziget színpadára kedden, akkor is leszakítaná a fejünket. Ez nem kérdés. Átnéztem azért az utóbbi setlisteket, hogy mire számíthatunk most, és azt kell mondjam ez NAGYON erős lesz. Ha csak az a 10 dal tuti lemegy, amit…..
Ahogy ígértem, jön a másik zenés ajánló az idei Szigetre, csupa olyan előadóval, akikre tán csak véletlen térnél be, de lehet, hogy új kedvenceid lesznek a végén. Mondom is, milyen koncertekre keveredj el, ha nem csak a legnagyobb bulikon tobzódnál....aztán még az is lehet, hogy ezek lesznek a…..
Közeledik a Sziget, el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor összegyűjtöm azokat a koncerteket, amiket nem lesz érdemes kihagyni idén - legyen szó bomba nagy előadókról, vagy éppen kisebb finomságokról. Első körben jöjjenek a nagyok, akiktől borzasztóan hangos lesz a Hajógyári!..
szabo.kata 2019.07.23 18:29:57
@doggfather: Hozzám annál inkább :)
A Stranger Things már eddig is sokat tett azért, hogy a 80-as évek divatja, zenéi, és gyakorlatilag bármilyen popkult eleme vissza-vissza térjen, de számomra most feltették az i-re a pontot. A 3. évad záró epizódjában ugyanis (vigyázat, spoiler!) olyan szerepet adtak egy sokszor kinevetett 80s…..
Az utóbbi időben többször gondolkoztam a rajongáson. Főleg a zenein, hiszen ott olyan sok formában jelen van. Érdekes, összetett. És olyan jó, hogy akármennyi idős is az ember, tud rajongani. Persze vicces, hogy a tinilányt is kiröhögik, ha teljesen odáig van a Backstreet Boysért a posztereivel,…..
Ma már annyira nem jellemző, de a 70-es és 80-as évek rocksztárjai előszeretettel viseltek csajokat megszégyenítően rövid shortokat. Forrónacikat, ha úgy tetszik. A Led Zepp tagjai, Axl Rose, de még Lemmy sem vetette meg ezt a ruhadarabot színpadon innen és túl - jöjjön is egy remek válogatás ilyen…..
szabo.kata 2019.06.17 08:43:36
@nyu: és milyen igaz!!!!
Az olasz popzenét hajlamosak vagyunk elkönyvelni unalmas powerballadák és szenvelgő drámák sorának, amiben számunkra érthetetlen előadók viszik a prímet pár olyan üdítő kivétel mellett, mint Jovanotti. Persze az itthoni füleknek sokszor még az utóbbi is bőven sok, de mégis sokkal hallgathatóbb, mint…..
szabo.kata 2019.05.27 16:21:30
@Adi21: Azért megengeded, hogy rossznak tartsam Pausinit meg Ramazottit? Mert szerintem rémesek, és nagyon jó, hogy van más olasz zene is, amit hallgatni lehet. Ettől még aki akarja, szeresse nyugodtan, csak én had ne tegyem.
Stanley Kubrick nagy hatású rendező, akit olyan filmek miatt ismerhetünk, mint a Mechanikus narancs, a Ragyogás, vagy a 2001: Űrodüsszeia. Pedig filmezéssel csak az 50-es években kezdett foglalkozni, hiszen előtte mindennapjait a fotózásnak szentelte. Fényképezőgépével 5 éven keresztül járta New…..
szabo.kata 2019.05.21 16:11:29
@szepipiktor: tényleg? Tényleg! :D pedig minden eírásban ezt a címet társították hozzá.
Az utóbbi napokban arról beszélt mindenki, hogy a Ponyvaregény, vagy éppen a Holló is már 25 éve jött ki. Ezért megnéztem, hogy ugyan mik taroltak még a mozikban 1994-ben. Az állam meg esett is lefele, mert rá kellett jönnöm, hogy ez bizony az egyik legerősebb év lehetett a filmtörténetben. Persze…..
szabo.kata 2019.05.16 11:48:30
@doggfather: nem fogalmaztam jól, de úgy értettem, hogy a vámpírvilág párévente újra előjön a filmekben, mint pl itt is. 94-ben ennek Anne Rice könyve volt az az alapja, de nyilván nem Anne Rice írta a Drakulát..
szabo.kata 2019.05.16 11:49:22
@satie: értem én ezeket a kicsit passzívagresszív hozzátételeket, de mondtam, hogy tuti kihagytam mások kedvenceit, úgyhogy tessék, csak tessék ;)
szabo.kata 2019.05.17 11:02:27
@Kamuflázs Dzsúlija: megragadtad a poszt lényegét!
Manapság az Instagramon meséljük el képekben, mi történt velünk, kikkel találkoztunk, merre jártunk. Hasonlóan sztorizott fotókkal Andy Warhol is, mielőtt még ez az egész közösségi média menő lett volna: polaroidokon örökítette meg korát. Úttörő volt? Persze, ebben is. A képek pedig ma is mesélnek -…..
Ritkán írok itt színházól, de amikor igen, akkor az nyilván azért van, mert tökjó zenék voltak egy darabban. Teljesen véletlen ültem be a Széttépve című előadásra a Belvárosiban, aztán volt benne Pink Floyd, Quimby, meg Akkezdet. És nem csak ezért érdemes megnézni!..
A Buena Vista Social Club ma már fogalom, nem is csak lemezek, zenészek, és dalok összessége, hanem bátran kimondva: a klasszikus kubai zene dicsősége. Az amerikai gitáros és producer, Ry Cooder hívta életre az azonos című lemezzel, és ezért óriási hála neki! Kedvenc projektjéről és az elragadó idős…..
A 90-es évek vége nem csak a nemzetközi színtéren, hanem itthon is elég nagyot szólt. Nem is gondolnánk, hogy olyan fontos lemezek, mint az Ékszerelmére és olyan óriási dalok, mint a Monte Carlo is már 20 évesek idén. Összegyűjtöttem 12 olyan számot, amit tényleg nagyszerűnek tartok ebből az évből a…..
szabo.kata 2019.01.13 20:47:23
@Dr. Schwanzkopf Rudolf: ó, akkor neked inkább a bon bon és v-tech lista tetszene :(
szabo.kata 2019.01.14 00:14:31
@zolee001: én szóltam, hogy nem lesz benne splahs :(
A W magazin idén is összeállította filmes portfólióját kedvenc színészeivel a gálaszezon kezdete előtt. 2019-ben egy a 60-as éveket idéző fotósorozattal vezették be mindezt, Tim Walker segítségével. Ha már itt a Golden Globe, akkor jöjjenek is a képek!..
Az az igazság, hogy nekem pár hete már karácsonyi hangulatom van, ami egyáltalán nem jellemző. Ennek forrása pedig még meglepőbb: Jeff Goldblum jazz lemezéről van szó. Hogy KICSODA? Igen, jól olvastátok, a színész kiadott egy zenekaros albumot a Deccánál, ami ráadásul egyáltalán nem ciki, sőt!..
David Bowie örök ikon számomra, bár valaha csak feleannyira mernék olyan bátran öltözködni, ahogyan ő a 70-es években! Hoztam egy nagyszerű gyűjtést a zenész legmenőbb szettjeiből, melyekben ebben az évtizedben feszített a színpadon és azon kívül...
Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy…..
szabo.kata 2018.11.18 17:15:31
@Before: százas listát is! :) alapvetően 10-ről indultam :D
szabo.kata 2018.11.18 17:17:54
@midnightcoder2: Az Alphaville-en erősen gondolkoztam, de aztán kimaradt. Tényleg kellene egy százas lista :)
szabo.kata 2018.11.18 17:18:57
@Kopter69: No, nekem ezek a kollektív zeneemlékezetbe nem fértek bele. Éppen azért, mert nem voltak jelen mindenhol, csak fel-feltűntek. Attól még, ha megszólal a Modern Talking, azonnal felismerem :D
Nem mondom, hogy a hét aktuálpolitikai eseményei nem játszottak szerepet abban, hogy Phil Collins dalával élesszem fel az 'egy dalról' sorozatot - mert igen. Örökérvényű jelentése van, amivel most is ugyanúgy érdemes foglalkozni. Emellett pedig szerintem az Another Day In Paradise a 80-as évek egyik…..
A két csodás nagymamám jól tudja, hogy a U2 az egyik legkedvesebb (ha nem A!) zenekar számomra, és azt is jól tudták, hogy ismét Berlinbe utaztam miattuk. Éppen ezért, amikor híre ment annak, hogy Bonó hangja elveszett és le kellett fújni egy koncertet, aggódva telefonáltak édesanyámnak, hogy "jaj,…..
Júliusban jött ki az Architects Doomsday dalának akusztikus verziója, és annyira lenyűgözött, hogy el is gondolkodtam. Hiszen van még jó pár rock/metal dal, ami elektronika nélkül is nagyon rendben van, sőt! Talán még jobbak is úgy. Összegyűjtöttem nektek 8 kedvencemet!..
szabo.kata 2018.08.26 23:14:46
@camfox: hát, ha elolvasod a hozzáfűzöt szövegrészt, ott van ám :)
szabo.kata 2018.08.26 23:23:07