Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caramelanddrizzle

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már régóta tudjuk, hogy a Balaton és környéke nem csak a strandolásról és a lángosevésről szól; a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A Keszthelytől 20 perces autóútra fekvő Zalaszántó mesebeli erdejében például egy Magyarországon szokatlannak ható, ritka kincs – egy buddhista templom bújik…..
Megelevenedett történelem a szűk utcácskákban, jóleső szieszta és sós tengeri szél a strandokon és utánozhatatlan olasz ételek, amikbe beleharapva a hamisítatlan olasz dolce vitát ízlelhetjük meg – Cagliari, Szardínia szigetének impozáns fővárosa garantáltan mindenkit rabul ejt. Poszt-karantén…..
I love being in motion and I often feel like I don’t travel as much as I want. But is it true? Now an online survey inspired me to count how many countries I've been to and I was genuinely surprised by the result. After revealing the magic number, I also tell you which locations have the most…..
Four world heritage sites, four national parks, the deepest canyon and the southernmost fjord of Europe: yes, these wonders created by nature and humankind are all found in Montenegro, one of the most versatile and exciting countries of the Balkan Peninsula. The power of nature: Tara River…..
There’s no doubt that Gerald Durrell is a legend: I’m pretty sure the title ‘My Family and Other Animals’ sounds familiar even for those who don’t know his other works in depths. The famous writer and zoologist has left an exemplary legacy with his love of nature and animal protection activities…..
Nem vitás, hogy Gerald Durrell egy legenda: a Családom és egyéb állatfajták valószínűleg még azok számára is ismerősen cseng, akik nem ismerik behatóan a munkásságát. A könyveiben egyedi és addiktív humorral megörökített természetszeretetével és állatvédő tevékenységével a híres író és zoológus…..
Négy világörökségi helyszín, négy nemzeti park, Európa legmélyebb kanyonja és legdélebbi fjordja: igen, ezeknek az ember és természet alkotta csodáknak mind a Balkán egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb országa, Montenegró ad otthont. A természet ereje: a Tara-kanyon Montenegró (nevének…..
Imádok mozgásban lenni, és sokszor úgy érzem, hogy nem utazok annyit, amennyit szeretnék. De van-e ennek alapja? Most egy online felmérés arra inspirált, hogy összeszámoljam, hány országban jártam eddig, és az eredmény őszintén meglepett. A bűvös szám leleplezése után azt is elárulom, mely helyek…..
Wanderlust. Szinte elcsépelt kifejezés a mai világban, ahol az utazás már nem kiváltság, sokkal inkább egy hétköznapi tevékenység. Ám van, akinek az utazás iránti leküzdhetetlen vágy az élet fő mozgatórugója – és bizonyos kutatások szerint erre van tudományos magyarázat. A Condé Nast Traveler ezt a…..
Letelt a nyári szezon Cipruson, így fájó szívvel, de hazafelé vettük az irányt. A csodás őszi színek ellenére is kissé fakó hangulatban összeszedtük, hogy mikre emlékszünk vissza a legszívesebben a vibráló ciprusi hónapokból. A kis szuperhős, aki dacol a hullámokkal Az egyik szabadnapunkat a…..
A múltkor összeszedtünk egy iróniában tocsogó listát Ciprus „hátrányairól”, most viszont – kicsit komolyabbra fordítva a szót – mesélünk a pozitívabb tapasztalatainkról. 1. Az időjárás megbízhatóan egyhangú Ha minimálisra szeretnéd csökkenteni az időjárás miatti rizikófaktort a nyaralásod alatt,…..
Budapest, Magyarország, 2018 áprilisa, újabb nap a mókuskerékben, akarom mondani egy kommunikációs ügynökség irodájában. Álmatlan éjszaka utáni félkómás zombi üzemmód, motiválatlanság, bemelegítésként maratoni és totálisan céltalan Facebook görgetés – vajon ma reggel mi éri el az ingerküszöböm a…..
1. A homok kiszedése a fürdőruhákból (papucsból, táskából stb.). 2. Az egyenletes barnulás titkának megfejtése. (Valaki tényleg képes rá?) 3. Hogyan maradjunk egy helyben, amikor hullámtörő homokbuckákont ücsörgünk, hogy ne mosson el az ár? 4. Rájönni, hogy a sós víz vagy a naptej csípi-e a…..
J.R.R. Tolkien az egyik legismertebb szerző a világon – könnyen lehet, hogy az elfogultság is beszél belőlem, de szerintem nem létezik olyan ember, akinek ne mondana valamit A Gyűrűk Ura vagy A hobbit. Nagyon sokat jelentenek nekem ezek a könyvek, nem is beszélve a filmekről, amiket bármilyen…..
Megint itt tartok. Illetve ez a megint miatt egy kicsit negatív lett, úgyhogy inkább azzal nyitok, hogy itt tartok. Pont, mint két éve és néhány hónapja, és mégis teljesen máshogy próbálom betuszkolni a cuccaimat néhány limitált számú bőröndbe, a fennmaradó tárgyakat pedig elpasszolni, hátha…..
Ha Oxford, akkor egyetem, méghozzá az egyik legrégebbi a világon, ez egyértelmű. Ennél azonban sokkal többet tud adni ez a sokrétű hely, amit az álmodó tornyok városának is neveznek. Nagyon tetszik ez a kifejezés, mert van benne valami tétova romantika, ugyanakkor utal Oxford bámulatos történelmére…..