Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DFMVK2

184 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyáry Krisztián Babarczy Eszterrel beszélget a Buksó jelen epizódjában Néhány szabály a boldogsághoz című kötete kapcsán.  A beszélgetést követően Nyáry Krisztián ezúttal is javasol tíz, a témához kapcsolódó könyvet, tíz kortárs szépirodalmi művet ajánl az öregedésről:..
DEÁK-blog Michael Ende: Momo 2023.08.08 10:22:26
A Momo című történet egy németországi nyaralás során került a látókörömbe, mikor városnézés közben megláttam egy kis furcsa szobrot. Mivel korábban már olvastam egy német írótól az Emil és a detektívek című regényt, ami nagyon tetszett, így a Momo, akiről a szobrot formázták, felkeltette az…..
„Azok, akik nem hisznek a varázslatban, soha nem fogják megtalálni.“ Roald Dahl felnőtt korában is hitt a mesékben és a varázslatban: meséit és történeteit már 63 nyelven olvashatjuk, de láthatjuk őket a színpadon és mozifilmen is.  A világ egyik legnagyobb meseírójának születésnapját már több,…..
  A zalaegerszegi Szent Rafael Kórház 175 éves fennállása alkalmából megemlékezünk további két nevezetes orvosról, akik a város lakosságának egészségügyi ellátása szempontjából fontos feladatot láttak el. Hetés Ferenc (Hodorovits Ferenc) Dr. Hetés Ferenc neve ismerős lehet sokak számára, hiszen…..
Jakupcsek Gabriella újságíró, televíziós műsorvezető. Szabados Ágnes Mutasd a könyvespolcod! című műsorában beszél könyvélményeiről, életútjáról, az általa írt könyvekről. Köztük most megjelent A napos B oldal című kötetéről, mely már könyvtárunkban is megtalálható. Jakupcsek Gabriella könyvei -…..
A zalaegerszegi Szent Rafael Kórház 175 éves fennállása alkalmából megemlékezünk két nevezetes személyről. Két orvosról, akikre szaktudásuk mellett emberségük, és a közösség elkötelezett szolgálata miatt is elismeréssel gondolunk. Háry István 115 éve (60 éves korában) hunyt el Dr. Háry István…..
DEÁK-blog Barátnőm, Bori... 2023.03.06 15:51:12
Liane Schneider Barátnőm, Bori sorozata egy óvodás kislány életének történésein keresztül segít eligazodni a kicsiknek a világban. Az egészségfejlesztéssel, egészséggel, testtudattal kapcsolatos információkat hasznos már az óvodás korú gyermekeknek is továbbadni, mert minél korábban ismerkednek meg…..
Filmajánló: #netflix Könyvről:Raktári jelzet: D 81  >> megtekintés a katalógusbanVélemények a könyvről: moly.hu Filmről: (+16)Kategória: drámaMegjelenés éve: 2022Film hossza: 1 óra 49 percMegtekinthető NetFlix-en: >>>>>..
Dr. Kádár Annamária és Vörös István "...és boldogan éltek - Kérdezd a (mese)pszichológust" podcastjének Nem kell megváltoznod, csak légy önmagad legjobb verziója! című epizódja többek közt az érzelmi intelligenciával és a gyermekek mondókákkal, dalokkal kísért korai fejlesztésével is…..
A Csillagok között egy tudományos ismeretterjesztő film, mely fiktív történeti alappal ötvözi a fizikát és a matematikát. A film a közeli jövőben játszódik, ahol az emberek már képtelenek a Földön maradni, mert természeti katasztrófák sora éri őket. A gazdálkodás ellehetetlenül, hisz a termés minden…..
Agatha Christie a krimi koronázatlan királynője. Méltán érdemelte ki ezt a nevet, hiszen a Biblia és Shakespeare könyvei után az ő könyveit adták ki a világon a legnagyobb példány számban. Regényein kívül irt novellákat, színdarabokat. Sőt még álnéven is irt regényeket. Kötetei 1930-tól jelentek meg…..
A mű a Harry Potter-sikersorozat negyedik kötete. Írója J. K. Rowling angol írónő. A könyv 2000-ben jelent meg, eredeti címe: Harry Potter and the Goblet of Fire. Angliában a Bloomsbury, Magyarországon az Animus kiadó jelentette meg, magyarra fordította Tóth Tamás Boldizsár. A fordítás 678 oldallal…..
DEÁK-blog Filmajánló: Ex Machina 2022.08.03 15:49:11
Néhány éve felkeltette figyelmemet egy film. Már a címe is utánajárást igényelt: a latin Deus Ex Machina kifejezésre (teljes terjedelmében) "isten a gépből" magyarázatot találtam. A film az utóbbi években, a technológia exponenciális növekedésével kapcsolatos félelmeinket vizsgálja...
Nem szoktam francia filmeket nézni, mégis most az egyik személyes kedvencemet ajánlom a kedves olvasó figyelmébe. Ez a mozifilm tabudöntögető: humorral és kifigurázással ábrázolja egy betegséggel küzdő ember életét illetve emberi kapcsolatait, társadalmi rétegek különbözőségét és faji kérdéseket is…..
Colleen Hoover: Ugly love (Csúf szerelem) Az utóbbi időkben felkapottnak éreztem a Colleen Hoover regényeket. Egyből érdekelt, miért imádja a szereplőket az összes olvasó, de ugyanakkor utál is párat. Elkezdtek érdekelni a szereplők. Mi olyat tudtak felmutatni, ami egyesek gondolkodásmódját és…..
A film 2169-ben játszódik és egy érdekes koncepciót ölel maga köré, mivel itt az emberek a saját idejüket használják valutaként. Ami szintén érdekes a filmben, hogy az emberek 25 éves koruktól veszítik csak az idejüket. Addig a karukon lévő digitális számláló el sem indul, ez a számláló mutatja…..
DEÁK-blog Guillaume Musso: Holnap 2022.05.06 12:59:46
Ez a könyv egy impulzusvásárlás miatt került a kezembe. Valószínűleg valahol valami emberfeletti erő akarta ezt így, mert a regény szerelem volt, már első látásra. És a csodaszép borító alatt igazi érték rejtőzik: olyan letehetetlen olvasmány, amilyet már régen nem olvastam. Guillaume Musso kortárs…..
Jeremy Dronfield: A fiú, aki követte az apját Auschwitzba   Ebben a regényben a holokauszt borzalmairól olvashatunk, ami lelkileg nagyon megterhelő, én mégis fontosnak tartom ennek a történelmi kornak a megismerését, ami nem csak áldozatokról és túlélőkről szól, hanem olyan inspiráló emberekről,…..
Miért szeretem a könyveket, vagy épp mit nyújt nekem az olvasás öröme? Vagy épp miért szeretek könyvtárba járni? Hát ezekre a kérdésekre most mind választ adok. Ebben a nagy rohanó világban nincs időnk a másikkal egy jót beszélgetni vagy épp megosztani az éppen aktuális kedvenc könyvünk tartalmát,…..
Victoria Aveyard – Red Queen (Vörös királynő)       Victoria Aveyard 1990. július 27-én született az Egyesült Államokban. Az írónőt a legtöbben a Red Queen, azaz Vörös királynő című könyvsorozatáról ismerhetjük. Akik elolvasták, A párválasztó és Az éhezők viadala trilógiák ötvözeteként jellemzik.…..
Ez a könyvsorozat, mondhatni egy egész képzeletbeli világ! Minden egyes része egyszerűen letehetetlen és én, mint olvasó teljességgel bele tudtam magam élni a történetbe. Egészen kicsiknek is könnyű olvasmány lehet, és az oldalak olvasása után melyik kisgyerek ne várná azt a bizonyos baglyot, azzal…..
Agatha Christie méltán egyik leghíresebb krimije a Tíz kicsi néger, amiből több mint százmillió példány kelt el világszerte, így ez a világ lekeresettebb könyve.  A regény 1939. november 6.-án jelent meg, Magyarországon pedig először a Láthatatlan hóhér címmel adták ki 1941-ben.  A híres regényből…..
Az elit alakulat egy 2001-ben bemutatott 10 részes amerikai sorozat, amely Steven Spielberg és Tom Hanks produceri közreműködésével készült, Stephen E. Ambrose regénye alapján. A katonák magánlevelezéseiket is nyilvánosságra hozták, hogy a sorozat minél valóságosabb legyen.  A készítők rengeteg…..
  A nagy pénzrablás c. filmet többen is ajánlották. A fenti videót Milán készítette. Az alábbi ajánlót pedig Renáta küldte...
Dan Brown műve méltán világhírű. Könyvét a Da Vinci-kódot a világon több, mint 32 millió példányban adták el a könyvesboltokban. A legtöbb folyóirat, magazin kritikus elismerően nyilatkozik róla: „Tökéletes nagyágyú…lelkesítően agyas thriller”. – The New York Times...