Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarkSlayer

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hillsite LightStroke PS Tutorial 2009.01.26 21:01:00
<> Hozzunk létre egy 500x500 pixeles képet                            Szinezzük be a hátteret feketére (#000000)                  …..
A biztonságosabb információátvitel egy különösen érdekes formájába fogunk most betekinteni. Gondoljunk arra milyen jó lenne átküldeni jelszavakat, bizalmas információkat e-mail-ben egy másik személynek anélkül, hogy mások meglátva az üzenetet nem jönnének rá hol is keressék…..
Előfordulhat, hogy valaki szeretné megváltoztatni az alapértelmezett telepítési mappát. Most éppen ezt fogjuk megtenni.Tehát a telepítési mappa megváltoztatásához igénybe kell vennünk a Windows beépített regisztrációs adatbázis szerkesztőjét, amely a "Regedit" névre…..
Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy szeretett volna az internetes társadalom egyéb tagjaival – leginkább barátokkal, ismerősökkel – fájlokat megosztani valamilyen hálózaton keresztül. Erre rendkívül sokféle lehetőség áll rendelkezésre, viszont nem…..
Nyissuk meg a Asphalt.jpg képet                              Kijelöljük a réteget                       Másoljuk le a…..
Készítsünk egy olyan scriptet ami hibaüzenetekkel riogatja a kedves felhasználót! Mindenekelőtt nyissuk meg a Jegyzettömböt és írjuk bele a következőt: text1=msgbox("Ide azt írsz amit akarsz!", 52, "Ide az ablak címsorában megjelenő szöveget!")   Most…..
A Jobb klikk >> Küldés menüpontjának elemeit fogjuk bővíteni vagy ha úgy tartja kedvünk szűkíteni is. Igen hasznos menüpont a "Küldés", mivel nem kell újabb ablakokat nyitogatnunk, ha másik adathordozóra akarunk másolni egy fájlt, vagy esetleg parancsikont hoznánk…..
Az Windows Vista Start menüje tartalmaz egy nagy piros gombot, amelyen található jelzéssel ellátott gombbal rendelkező elektromos eszközöket szoktuk áram alá helyezni, illetve kikapcsolni. Viszont itt nem ezt a szerepet kapja, a Microsoft természetesen felrúgja a hagyományokat.…..
Egy olyan script-et fogunk készíteni amivel örületbe kergethetjük ismerőseinket. A lényeg, a végső cél egy olyan fájl létrehozá amit ha elindítunk, a CD/DVD meghajtó a tálcát folyamatosan kinyitja-becsukja majd a gép. Először is nyissuk meg a Jegyzettömböt és írjuk bele a…..
Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy véletlen megszabadult olyan fájloktól, melyektől nem lett volna szabad. Esetleg valamilyen hiba miatt adatvesztés következett be a szívünknek oly fontos fájljaink között. Ilyenkor milyen jó is lenne visszapörgetni az időt és biztonsági…..
Valószínűleg volt már olyan alkalom, hogy szerettük volna szabályozni vagy esetleg teljesen meg is szüntetni a böngészőből származó „zajokat”. Egy könyvtárban, az iskolában, a munkahelyen; esetleg otthon ha zenét szeretnénk hallgatni játék közben. A flash-alapú…..
Manapság rendkívüli mértékben elterjedt az „azonnali üzenetküldő szolgáltatások” (IM – Instant Messenger) használata az Internetes kommunikációban. Mint minden közösségben használt szolgáltatás használatához, ehhez is szükségünk van felhasználónévre és…..
Sokan nem szeretnének mindent a "C:\Program Files\" mappába telepíteni és esetleg megunták már a telepítő programokban a célmappát saját bevált könyvtárukra tallózgatni. Most megtudhatjuk egy kis registry állítgatással hogyan is lehet kedvünk szerint módosítani az…..
A Windows nagyszerű szolgáltatása, ha behelyezünk egy adathordozót rögtön felkínálja nekünk, hogy választhatunk programot a rajta található médiák lejátszásához, fájlok megnyitásához. Ez az automatikus lejátszás. Sokan rögtön a legegyszerűbb lehetőséget választják, azaz…..
Egy olyan scriptet fogunk készíteni, ami egy parancsikon segítségével leállítja nekünk a gépet egy hibaüzenet kíséretében. Ez természetesen teljesen haszontalan saját célú felhasználásra, de másokkal való poénkodásra igencsak megteszi. Csak annyi a dolgunk, hogy kicseréljük…..