Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Severo

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy micsoda? Omlett? –kérdezné például a nem igazán divattudatos apukám. Nos, idén nyáron biztos, hogy mindannyian (még ő is) megtanuljuk ezt a szót. 2021 nyarán éljen a bralette! Az elmúlt évek zoom-kapcsolattartása után már meg sem lepődünk, hogy ezerrel dübörög az athleisure irányzat, és egyre…..
Az elmúlt napokban nagy vihart kavart a Nők Lapja július 7-én megjelenő számában a Návai Anikó által publikált Scarlett Johansson-interjú. A patinás periodika, valamint a hetilap kiadója gyakorlatilag azonnal megszakított minden szakmai kapcsolatot a szerzővel, miután – ahogy a szerkesztőség…..
Severo 2021.08.03 17:17:07
Elolvastam a "képzelt riportokat". Jók voltak!
Kicsit kilóg a lóláb, hogy ezekkel a nagynevű filmszínész emberekkel milyen meghitt viszonyban van egy aprócska ország világviszonylatban jelentéktelen lapjának tudósítója.
Egyébként meg semmi sértő, bántó dolog nincsen bennük a képzelt riportalanyra nézve. Szakmai és emberi szempontból is jó benyomást kap róluk az olvasó.
Hogy ezek nem a saját szájukból hangzottak el /vagy ha igen, akkor nem most/ , hanem régebbi riportjaiból ollózta össze, és más megjelent forrásokból, az ugyan nem korrekt, ha annak tünteti fel, de ennél nagyobb baja soha ne legyen senkinek.
Végül is nem hazugságokat terjeszt róluk, mint egyes bulvárlapok bevett szokása, akik legfeljebb egy kérdőjellel megtoldják a hazug címeket.
Azért elgondolkodtató, hogy egy férfi filmproducer börtönbe kerül nemi erőszakért, és ezért a hozzá kapcsolható újságírókat, akik annak idején promotálták és sikerre vitték a filmjeit bojkottálják, és nem készíthetnek riportokat a színészekkel.
Pedig ők nem voltak olyan bennfentes közelségben a producerrel, hogy tudtak volna a viselt dolgairól, vagy támogatták volna, mint a náluk nevesebb közeli munkatársai és barátai.
Ha egy bivalyt sárba rántanak, messzire fröccsen a sár, olyanokat is besároz akik csak a munkájuk miatt voltak érintőlegesen kapcsolatban vele. Most akkor mindenki kövessen el harakirit, aki részt vett a stúdiói munkáiban, vagy hírt adott róluk?
Severo 2021.08.04 17:20:43
@zord íjász: 2021.08.04. 10:55:21

A Wikipédia szerint N.A. 1998-ban visszaköltözött az USA-ba. Így valószínűnek tartom, hogy nem áll napi kapcsolatban a Nők Lapjával, hanem külsősként ad anyagokat nekik.
Elektronikusan küldi az anyagait, és nem kávézik reggelente a konyhában velük, és nem panaszkodik, hogy milyen nehéz lett az életük a Hollywood Foreign Press Association tagjainak, amióta végre ürügyet talált a konkurens International Press Academy, hogy a H.W.-vel való kapcsolódási pontjaik ürügyén kiszorítsa őket a a filmművészettel foglalkozó nemzetközi újságírói társadalomból.
Külsős anyagokat lehozni egy lapban mindig is bizalmi kérdés volt.
A felelős szerkesztő/ rovatvezető/főszerkesztő nem fog lecsekkolni világsztárokat, hogy azt mondták-e ami a megírt interjúban elhangzott, és egyáltalán találkoztak-e a riporterrel, vagy látták-e a kész interjút. Mindez a tudósító felelőssége, akivel valószínűleg nem állnak sem munkaviszonyban, sem megbízási viszonyban, hanem a cégén /Atlantic Press/ keresztül szolgáltat tartalmakat.
Rövid pihenő után újra itt veletek, de mindenekelőtt: nektek. Mindjárt egy Napi érdekessel kezdünk, és kérünk, hogy olvassátok a következő bejegyzéseket is, mindennél jobban kell kitüntető támogatásotok ezekben a hetekben hogy így maradhassunk, és itt maradhassunk. Ha ritkábban néztek az indexre,…..
Severo 2020.08.24 16:43:38
@jamboox:
A tehertroli képe 1941-ben készült, amikor hatalmas tehergépjármű hiány volt, mert mindent ami képes volt valamit szállítani bevontak katonai feladatokra, a háborúhoz., de a városnak valahogy élnie kellett. Így a trolinak csak a kabinja maradt meg, az utasteret "teherautóvá" alakították, Ezt rendkívül megkönnyítette az erős keret és az alváz kialakítása, és a DTB-60 villamos motor (60 kW vagy 82 LE), amely sokkal könnyebben húzta el a nehéz tehergépjárművet. Sokszor még egy utánfutót is kapcsoltak hozzá, ami nagyobb volt, mint maga a trolibusz.
A háború után a normál teherautók visszatértek Moszkvába, ezek az átalakított trolik pedig addigra úgy elkoptak, hogy nem volt értelme a javításnak.
1946-ban pedig megkezdték a fűtéshez a gázvezetékek átadását Moszkvában.
Severo 2020.08.24 16:56:08
@szeme közé, laposan!:
Nagyon jó sorozat valóban! Már régi képeket kell nézegetni úgy látszik, hogy valódi csöcsöket lehessen látni... A mostani képeken a ceruza vékony csajszikon a nagy mű lufik a divat. Hát a plasztikai sebészeknek is élni kell valamiből, de már egészen elszokott a szemem a valódiak látványától a képeken.
Severo 2020.08.25 10:24:46
@bioLarzen:
A Villa Casale-ban talált padlómozaikok közül számomra nem is az atlétikai versenyen résztvevő nők voltak a legérdekesebbek. A sok ott lévő padlómozaikon a távoli földrészeken élő vadállatok megformálása volt volt az igazán elképesztő nekem. Még az emberalakok és a használati tárgyak megformálása a mozaikokon nagyon élethű, addig a vadállatok kinézete, és testarányai roppant mulatságosak.
Az elefánt:

www.tripadvisor.co.hu/LocationPhotoDirectLink-g580232-d793511-i111302229-Villa_Romana_del_Casale-Piazza_Armerina_Province_of_Enna_Sicily.html

A tigris:

ttnotes.com/villa-romana-del-casale-imperial-roman-villa.html#gal_post_36264_villa-romana-del-casale-imperial-roman-villa-sicily-6.jpg

Az orrszarvú:

hu.123rf.com/photo_97720648_a-mosaic-of-villa-del-casale-in-piazza-armerina-sicily-an-ancient-roman-villa.html

Mintha a mozaikot készítő művész/ek/ élőben soha nem látták volna ezeket az állatokat /csak képen/, olyan torzak az arányaik.
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
Severo 2020.07.26 20:32:25
@J.László:
Ez inkább a mai kulturális körutazásnak felelt meg, mint közlekedésnek.
A kiadott jegyen rajta van, hogy hol álltak meg látványosság céljából.
Ide tartozott a Rajna-völgy, a Raj út, a Taj Mahal, a páva trónja és a Gange-ban található Banaras. Megálltak Bécsben, Isztambulban, Kabulban, Salzburgban, Teheránban és Újdelhiben, ahol az utasok szabadon vásárolhatnak.

A legjobb az egészben az volt, hogy teljes luxusban utazhattak, a jegy alapján gondoskodott az utazás szervező mind az utasok alapvető, mind a luxus kényelméről, ideértve az ételeket, a ventilátorokat, a társalgót, a hálószobákat, a szőnyegpadlót, a rádiót és a hasonlókat.
A hát, szóval, izé szavak az emberek többségét elborzasztják. Úgy látszik, e tölteléknek titulált elemek nehezen tudnak kilépni az „elátkozott szóosztály” kategóriájából. Pedig ha megnézzük, hogy mire használjuk őket, rögtön kiderül, hogy egyáltalán nem elrettentőek, hanem inkább rettentően…..
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
Severo 2020.06.12 15:27:41
@lujo1111: Ott a pont!
De van ennek egy másik vetülete is. Amíg mindenki azt firtatja, hogy N.A.-nak mi a foglalkozása, milyen végzettsége van, és K.L. miért nem járt ennek utána, addig sem azzal foglalkoznak, hogy IGAZ-e amit a kórház kiürítéseknél történt.
Azért nem N.A. az egyetlen és az első, aki súlyos állapotban hazatessékelt betegekről beszámolt!
Sikerült megint elvinni olyan irányba a dolgokat, amikor nem a kínos lényeggel foglalkoznak, hanem azzal, hogy tudja-e N.A. hol van Regensburg.
Ez még mindig ezerszer jobb, mintha a "történelmi érdemű" Dr. K.M.-ről derülne ki, hogy tömeggyilkos, nem mint egyén, hanem mint egy szervezet irányítója.
„A lemúr lények a galaxis legkiválóbbjai közül jöttek, és komoly elismertség övezte őket Tejút-szerte. Nem mindenki jött ide közülük, hiszen egy csapat hátramaradt. Hogy honnan érkeztek, valódi tartózkodási helyük nem publikus azonban. A Nap már létezett, de sokkal nagyobb volt, és mai formáját…..
Severo 2020.03.12 10:43:49
@Peter266:
Nem ölték meg, nem adagolta túl magát, nem lett öngyilkos.
Csak úgy meghalt hirtelen, mint Attila a hun király.
A szüleitől tudom, hogy a boncolás belsővérzést állapított meg. A kivérzés miatt a szervezetét ért sokk lehetett a halál közvetlen oka. /Mint Attilánál, egyes források szerint./
Severo 2020.06.08 14:54:41
@Hunfonix: Tóth Bálint /Marioatreides, dangbird/ élete 40. évében 2020. február 5.-én váratlanul meghalt.
Temetése február 19.-én volt az isaszegi temetőben.
"nem gyarapítja már bejegyzéseit az oldalon, és nem tud válaszolni egyetlen hozzászólásra sem"
A BBC History című ismeretterjesztő magazin júniusi száma leginkább Trianonról közölt nagyon érdekes dokumentumokat. A szerkesztő azonban nem készített „múzeumi” számot, gondoskodott egyéb olvasnivalóról is. A címoldalra kirakta például a hírszerző postagalambokról írott cikket is. Gordon Corera…..
Hangos a net a Nők Lapja botrányától. Röviden összefoglalva, egyik rovatukban lelki támogatást, tanácsadást lehet kérni tőlük levélben, amit megjelentetnek, és válaszol rá egy… szakértőt akartam írni, de pont az a lényege a botránynak, hogy nem szakértő válaszolt, és nem szakértői választ…..
Severo 2020.05.26 20:22:24
Az újságíró nő Nők Lapja profilja:

www.noklapja.hu/author/koronczaylilla/

Ma már nem elég magyartanári végzettség ahhoz, hogy valaki egy párkapcsolati tanácsadó rovat szócsöve legyen.
A Nők Lapja legnépszerűbb rovata volt Német Irén főszerkesztősége alatt /1959-1986/ az "Okos Kata levelesládája" levelezési rovat, ahová gondjaikkal levélben fordulhattak az olvasók.
Ha az archív példányokból elolvassuk ezeket a leveleket, és az azokra adott válaszokat, kibontakozik egy kép, hogy kinek mi a dolga, és kinek hogyan kell viselkednie /az akkori/ társadalmi elvárások szerint.
Manapság igen sok kivetnivalót találnánk a hajdani levelekre adott válaszokban, amiket akkoriban óriási érdeklődéssel olvastak, és nem kérdőjeleztek meg, hiszen "megírta az újság".
A magazin azóta is szívügyének érzi, hogy az olvasók gondjaival foglalkozzon, csak már nem elég a hajdani "Okos Kata" színvonal, mint ezt most a főszerkesztő is belátta.
A kirúgásról meg csak annyit, hogy egy magazin újságírója még számtalan területen kibontakozhat, nem kell okvetlenül párkapcsolati tanácsadással foglalkoznia, ha nem az a szakterülete. Készítsen riportokat, írjon tényfeltáró cikkeket, könyv kritikát, stb.
A hibázó dolgozó kirúgása nem csak a hibázóra vet rossz fényt, de arra is, aki a számára - végzettségénél fogva - nem megfelelő munkára választotta ki őt.
Végre van a kormánynak olyan döntése, mely azt sejteti, hogy képes túllépni a beidegződésein. 75 ezer fiatalembernek engedte el a nyelvvizsgát. Sokan több évnyi szünet után kapják meg a diplomájukat. Az indoklás szerint az országnak szüksége lesz arra, hogy végre értelmiségi munkát végezhessenek.…..
Kivel kell itt orális szexuális kapcsolatot létesíteni ahhoz, hogy kapjak egy takarót? Kedves Praxis!   Előrebocsátom, hosszú lesz. Eddigi életem legborzasztóbb éjszakáját töltöttem a Jahn Ferenc Kórház frissen felújított sürgősségi osztályának betegszobájában. Ennyi embertelenséggel,…..
Érdemes beírni a magyar nyelvű média legújabb kori történetébe egy lábjegyzetet. A Klubrádió beszélgetős műsorába egy hang jelentkezett be 2020. március 5-én, 17 óra 48 perckor. A meglett korú férfi nem közölte velünk a nevét, de azt elárulta, hogy felelős beosztásokat tölt(ött) be a…..
Severo 2020.03.10 15:54:22
Véleményem szerint, nem ijedt meg semmitől a "Büntetésvégrehajtási bennfentes".
Amikor betelefonált a Klubrádióba, el akarta mondani a börtönviszonyok és a kártérítések közötti összefüggéseket büntetésvégrehajtási /b.v./ szemszögből. Felvállalt egy beszélgetést azon a napon, abban a hangulatban.
Egy másik napon, egy másik hangulatban már nem volt kedve felvállalni a beszélgetést, ami úgyis csak szószaporítás, mert az ő elmondott véleményétől még nem fog megváltozni semmi.
Vagy esetleg mégis, mert ezután már nem csak a jogi képviselőket /ügyvédeket/ vádolják igaztalanul a "börtönbiznisszel", hanem a b.v. dolgozókat is. Másnapra már nem állt be a sorba a sokadik pofonért, amit a kormány oszt a büntetésvégrehajtásnak.
Mivel először a fogvatartott panaszait, az alapjogokat sértő elhelyezés miatt, a börtönparancsnoknak kell megvizsgálni, ha ő nem tudja a saját kompetenciájában orvosolni a panaszt, akkor az országos parancsnokságnak kell /BVOP/ megvizsgálnia, hogy lehet-e valamilyen módon a panaszos helyzetén javítani /pld. másik börtönbe való átszállítással, másik zárkába helyezéssel/. Ha erre nincs mód, akkor nyílik meg a lehetőség a kártalanításra.
A kormány által szigorított büntetőpolitika következtében - a mindig is túlzsúfolt - börtönökben a körülmények még a korábbiaknál is embertelenebbek lettek, ami így is óriási terhet ró a büntetésvégrehajtásra. /A zsúfoltság konfliktusokat, agressziót, verekedéseket szül, amit nekik kell kezelniük./ A MAGYAR jogszabályokban foglalt, de a jelenlegi viszonyok között teljesíthetetlen minimum feltételekért, már nem kérik, hogy rajtuk verjék el a port.
Nem tudok a betelefonáló fejével gondolkodni, de meg tudom érteni, hogy visszalépett egy olyan beszélgetéstől, aminek haszna nem sok, de esetleg kára annál több lehetne a volt kollégáira nézve.
Most már végleg betelt a pohár, elég volt a balkáni, embertelen viszonyokból!  Kedves Praxis Blog!   Lehet, hogy kicsit összeszedetlen leszek, de fel vagyok zaklatva, az Orosházi Kórházban uralkodó  felháborító, embertelen viszonyokból már rettentően elegünk van! 69 éves édesanyám sokadjára…..
Severo 2020.03.03 11:10:16
Látszik, hogy az itt kommentelők közül senkinek nem volt még kórházban, magatehetetlen, ápolásra szoruló betege.
Amit A. leír a levelében az sajnos nem egyedi eset, hanem általánosan elmondható a kórházi állapotokról.
Hiába kifogástalan az orvosi ellátás, ha a felépülést segítő ápolási munka szinte nem létezik, magatehetetlen betegek esetében.
Az egyik ismerősöm, kórházi fertőzés következtében került magatehetetlen állapotba a tarcsai kórházban. Ha a lánya nem jár be etetni, mosdatni, ápolni őt - naponta többször - nem épült volna fel, meghalt volna. Ezt ő maga mondta el, amikor örvendeztünk, hogy nagyon sok idő alatt, és nagyon nehezen felépült a kórházi fertőzésből, amibe egyre többen belehalnak. /Amihez azért véleményem szerint, az ápolási munka hiánya is sokat hozzátesz./
Egyik idős ismerősünket combnyak töréssel műtötték Cegléden, a műtét jól sikerült, az ápolás hiánya azonban végzetes lett a számára is. Neki nem volt olyan rokona, aki bejárt volna ápolni őt, a nővérek helyett.
Amikor Törőcsik Mari színésznő kórházban volt, olvasni lehetett a cikkekben, hogy a lánya állandó, külső ápolónőt fogadott mellé a kórházi tartózkodás idejére. Pedig ő nem az eddig említett kórházak egyikében volt.
A levél írónak is ezt tudom ajánlani. Vagy járjanak be reggel-délben-este ápolni az édesanyját, ők mosdassák, etessék, forgassák, vagy fogadjanak egy külső valakit, aki állandóan mellette van, és ezt elvégzi helyettük.
A probléma annyira rendszer szintű, hogy egyik irodalmi oldalon olvastam ezzel kapcsolatban egy elbeszélést Magyar eutanázia címmel, akit érdekel, itt elolvashatja:

iroklub.napvilag.net/iras/61623

A levél igazságtartalmában kételkedőknek meg azt kívánom, hogy soha ne kerüljenek egyetlen magyar kórházba sem magatehetetlen állapotban. Vagy legyen olyan szerető rokonuk, aki bejár ápolni őket.
Severo 2020.03.03 13:04:25
@micimate: Nem vonom kétségbe az általad leírtakat. Azonban a kettőnk hozzászólása nem ellentétes egymással, bár elsőre úgy tűnik.
Az első feleségedet - gondolom - nem a közelmúltban műtötték, és ápolták odaadóan. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és sok minden változott sebészeti osztályok ápolási munkájában. A levélíró, és én a mai állapotokat nehezményezzük.
Ki írta, hogy a kórházi fertőzéseket a nővérek okozzák? Én biztosan nem.
Arról írtam, hogy a kórházi fertőzések következtében magatehetetlenné gyengült betegeket az ápolási munka hiánya is a leépülés és a hálál felé tolja, nem pedig a felépülés felé.
Minden tiszteletem a krónikus osztályon erején felül dolgozó feleségedé! Azonban a levélíró által megírt eset ugyanúgy a sebészeten történt, mint az általam írt egyik eset / a másik a belgyógyászaton/.