Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vendég bejegyzés

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önismeretre alapozott reális életcélok, az állásinterjúk jellemző kérdései, önéletrajz írás, valamint az online munkakeresés megannyi apró, ám annál hasznosabb ismerete volt a témája a miskolci Tetemváron tavaly év végén zajlott képzéseknek. A nehéz élethelyzetben lévő lakosok számára szervezett…..
Mindössze kilenc terv nyert el európai támogatást a szociális innováció területén; Közép-Európában egyetlenként az önkormányzati kezdeményezésű “Miskolc a MI helyünk” mottójú 4IM projekt. A miskolciakhoz hasonló törekvés zajlik Toszkána iparilag érintett részein is, ahol jelentős kihívás a…..
A szegénység és a szegénységgel szembeni teendők volt a fő témája a szociális szakemberek november 6-i, miskolci megbeszélésének. Az ellátó- és támogatórendszerek munkatársai, valamint a velük együttműködő szervezetek önkéntesei arra keresték a választ, milyen új módszerekkel lehet javítani az…..
A szegénységgel kapcsolatos hazai kihívások számos települést érintenek. Miskolc vezetése 2021-ben a várost érintő problémák valódi mélységével való szembenézést választva a helyiekkel közösen kezdeményezte a problémák beazonosítását a korszerű és hatékony válaszok megtalálása érdekében. A “Miskolc…..
Miskolcon régóta jelen van a szegénység, amely a szakemberek szerint a lakosság egyre nagyobb részét érinti. Az ellene való küzdelem egyik esélye a leszakadó városrészek rehabilitációja, az ott élők integrációja. A problémával való szembenézés és a helyiek aktív részvételével kidolgozandó lehetséges…..
A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB- https://www.elte.hu/innovacio/tinlab), egy úttörő kezdeményezés, melynek célja a társadalmi innováció nemzeti szintű fejlesztési keretrendszerének kidolgozása. A TINLAB ezen keretrendszer és az ahhoz kapcsolódó módszertan kialakításán túlmenően…..
Image by <a href="https://www.freepik.com/free-photo/female-hand-putting-coins-stack_3442430.htm#query=minimal%20income&position=14&from_view=search&track=ais">Freepik</a> Habár az elmúlt évtizedekben a gazdaság tőkevonzó képességének és teljesítményének köszönhetően szinte…..
A közösségi coach egy iránymutató személy, aki támogatja a közösségeket és szervezeteket céljaik azonosításában és elérésében. A közös munka alapja az együttműködés. Valamennyi segítő szakma axiómája ez, tudniillik tartós eredmény nem várható az érintettek aktív részvétele nélkül, legyen szó akár a…..
Gyermekprogramok a Bábonyibércen (A Társadalmi Innovációs Forrásközpont fotója) Évszázadokon át királynők székhelye, majd gazdag kertkultúrával és kiemelkedő vásárvárosi kereskedelemmel bíró vármegyeszékhely. Különleges, hegylábi fekvésű település, mely a történelme során régiókat és számtalan…..
Fiatalok a városfejlesztés középpontjában Globálisan 2030-ra a városi lakosság többsége 18 év alatti lesz, 2050-re pedig a világ lakosságának 68%-a városokban fog élni. E statisztikák azt mutatják, hogy a városok jövője és fejlődése jelentős mértékben fog függeni a fiatal generációktól. Hazánkban…..
A városfejlesztésben tevékenykedő, nyíregyházi kötődésű MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Kft. elhivatott aziránt, hogy Nyíregyháza minden lakos számára egy szerethető, kellemes, élhető város legyen. Ennek érdekében irodánk 2019 nyarán pályázatot nyújtott be a Nyíregyházi CLLD program „Lakosság…..
↓Scroll down for English↓ Írta: Eduardo SEISDEDOS, Climate-KIC úttörő az EX ANTE-nál "Vigyáznunk kell a közterületre, hiszen sok ember számára csak az az egy, csak az van.” Francesco Tonucci, olasz gondolkodó és pedagógiai pszichológus tökéletesen leírja ebben a mondatban Pontevedra…..
↓Scroll down for English↓ Írta: Maija Nikkanen, az EX ANTE Kft. Climate-KIC pioneer-ja, a Helsinki Egyetem környezetpolitika szakos M.Sc. hallgatója A 2018-as nyárra a hatalmas hőségről fogunk emlékezni, ami májustól augusztusig perzselte egész Európát. A legfrissebb számítások szerint ez csak egy…..