Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vendég bejegyzés

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: 4IM projekt Mindössze kilenc terv nyerte el az Európai Unió támogatását a szociális innováció területén; ezek között Közép-Európában egyetlenként az önkormányzati kezdeményezésű “Miskolc a Mi helyünk” mottójú 4IM projektet találták szakmailag érdemesnek. A város vezetése ugyanis még…..
Miskolc vezetése 2021-ben a várost érintő problémákkal való szembenézés alapján kezdeményezte a “Miskolc a mi helyünk!” mottójú társadalmi innovációs projektet, mely Közép-Európában egyetlenként kapott támogatást az Európai Uniótól. A 4IM-program célja a szegénység elleni hatékony intézkedések…..
Miskolc vezetése, a szegénységi problémákkal való szembenézés alapján kísérleti tervet készített intézményei fejlesztésére. A terv, melyet az Európai Szociális Alap foglalkoztatás és szociális innováció programjában (EaSI) támogatásra kiválasztottak, azzal a céllal született meg, hogy a város képes…..
Miskolc vezetése 2021-ben a várost érintő problémákkal való szembenézés alapján kezdeményezte a “Miskolc a MI helyünk” mottójú társadalmi innovációs tervet, mely Közép-Európában egyetlenként kapott EU támogatást. A 4IM projekt célja a szegénység elleni hatékony intézkedések beazonosítása, új…..
Önismeretre alapozott reális életcélok, az állásinterjúk jellemző kérdései, önéletrajz írás, valamint az online munkakeresés megannyi apró, ám annál hasznosabb ismerete volt a témája a miskolci Tetemváron tavaly év végén zajlott képzéseknek. A nehéz élethelyzetben lévő lakosok számára szervezett…..
Mindössze kilenc terv nyert el európai támogatást a szociális innováció területén; Közép-Európában egyetlenként az önkormányzati kezdeményezésű “Miskolc a MI helyünk” mottójú 4IM projekt. A miskolciakhoz hasonló törekvés zajlik Toszkána iparilag érintett részein is, ahol jelentős kihívás a…..
A szegénység és a szegénységgel szembeni teendők volt a fő témája a szociális szakemberek november 6-i, miskolci megbeszélésének. Az ellátó- és támogatórendszerek munkatársai, valamint a velük együttműködő szervezetek önkéntesei arra keresték a választ, milyen új módszerekkel lehet javítani az…..
A szegénységgel kapcsolatos hazai kihívások számos települést érintenek. Miskolc vezetése 2021-ben a várost érintő problémák valódi mélységével való szembenézést választva a helyiekkel közösen kezdeményezte a problémák beazonosítását a korszerű és hatékony válaszok megtalálása érdekében. A “Miskolc…..
Miskolcon régóta jelen van a szegénység, amely a szakemberek szerint a lakosság egyre nagyobb részét érinti. Az ellene való küzdelem egyik esélye a leszakadó városrészek rehabilitációja, az ott élők integrációja. A problémával való szembenézés és a helyiek aktív részvételével kidolgozandó lehetséges…..
A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB- https://www.elte.hu/innovacio/tinlab), egy úttörő kezdeményezés, melynek célja a társadalmi innováció nemzeti szintű fejlesztési keretrendszerének kidolgozása. A TINLAB ezen keretrendszer és az ahhoz kapcsolódó módszertan kialakításán túlmenően…..
Image by <a href="https://www.freepik.com/free-photo/female-hand-putting-coins-stack_3442430.htm#query=minimal%20income&position=14&from_view=search&track=ais">Freepik</a> Habár az elmúlt évtizedekben a gazdaság tőkevonzó képességének és teljesítményének köszönhetően szinte…..
A közösségi coach egy iránymutató személy, aki támogatja a közösségeket és szervezeteket céljaik azonosításában és elérésében. A közös munka alapja az együttműködés. Valamennyi segítő szakma axiómája ez, tudniillik tartós eredmény nem várható az érintettek aktív részvétele nélkül, legyen szó akár a…..
Gyermekprogramok a Bábonyibércen (A Társadalmi Innovációs Forrásközpont fotója) Évszázadokon át királynők székhelye, majd gazdag kertkultúrával és kiemelkedő vásárvárosi kereskedelemmel bíró vármegyeszékhely. Különleges, hegylábi fekvésű település, mely a történelme során régiókat és számtalan…..
Fiatalok a városfejlesztés középpontjában Globálisan 2030-ra a városi lakosság többsége 18 év alatti lesz, 2050-re pedig a világ lakosságának 68%-a városokban fog élni. E statisztikák azt mutatják, hogy a városok jövője és fejlődése jelentős mértékben fog függeni a fiatal generációktól. Hazánkban…..
A városfejlesztésben tevékenykedő, nyíregyházi kötődésű MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Kft. elhivatott aziránt, hogy Nyíregyháza minden lakos számára egy szerethető, kellemes, élhető város legyen. Ennek érdekében irodánk 2019 nyarán pályázatot nyújtott be a Nyíregyházi CLLD program „Lakosság…..
↓Scroll down for English↓ Írta: Eduardo SEISDEDOS, Climate-KIC úttörő az EX ANTE-nál "Vigyáznunk kell a közterületre, hiszen sok ember számára csak az az egy, csak az van.” Francesco Tonucci, olasz gondolkodó és pedagógiai pszichológus tökéletesen leírja ebben a mondatban Pontevedra…..
↓Scroll down for English↓ Írta: Maija Nikkanen, az EX ANTE Kft. Climate-KIC pioneer-ja, a Helsinki Egyetem környezetpolitika szakos M.Sc. hallgatója A 2018-as nyárra a hatalmas hőségről fogunk emlékezni, ami májustól augusztusig perzselte egész Európát. A legfrissebb számítások szerint ez csak egy…..