Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komádi Mónika (MEGAKOM)

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tanulhat egy magyarországi kisváros egy transznacionális projektből? Milyen eszközökkel mozgósíthatók a meghatározó helyi szereplők a városi célok azonosítása és elérése érdekében? Lehet-e várostervezési eszközökkel biztonságosabb városi környezetet kialakítani? Hogyan érezhetik nagyobb…..
Az angol „nudge” szó nehezen magyarítható és nehezen magyarázható. Szó szerint valaki megbökését jelenti, a szakzsargonban azonban az egyéni döntéshozatal valamilyen irányba terelésére használják – úgy, hogy közben a választás szabadsága sem csorbul. Némi elméleti felvezetés után kreatív,…..
Városfejlesztőként küldetésünk, hogy a városokat élhetőbbé és ezáltal szerethetőbbé tegyük. Nem biztos azonban, hogy (jól) ismerjük azokat a szempontokat, amelyek valóban befolyásolják a városlakók elégedettségét – ennek felmérését tűzte ki célul az Európai Bizottság. Az Európai Bizottság…..
Komádi Mónika (MEGAKOM) 2020.11.16 09:12:42
@hopp11: Az angol nyelvű kérdőív itt érhető el közvetlenül: ec.europa.eu/regional_policy/sources/docgener/work/qol2020/master_questionnaire_en.pdf
A közösségi távolságtartás lassan beépül a tudatalattinkba, és már-már ösztönösen odafigyelünk a szembejövőkre, a mellettünk sétálókra, biciklizőkre, vásárlókra – zárt és nyitott térben egyaránt. De vajon lehet-e magát a városi környezetet úgy alakítani, hogy a mágikus 2 méter szinte automatikusan…..
Panelbontás olasz módra, egy svéd elfűrészelt ház, nemnövekedés Észtországban – három különböző helyszín, három érdekes történet. Közeledik a nyári uborkaszezon, ilyenkor az ember néha kilép a hétköznapi taposómalomból, és több ideje van a szakmához szorosan nem kötődő könyveket, hírforrásokat,…..