Regisztráció Blogot indítok
Adatok
athomedesign

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha röviden kellene válaszolnom a kérdésre annyit mondanék, hogy Tőled és egy lakberendező kreativitásától illetve stílus érzékétől. Biztos jártál már úgy, hogy beléptél egy térbe, egy házba, érezted azt, hogy nagy összegeket költöttek el a tulajdonosai vagy akár Te magad a belső terekre, ennek…..
Szeretnélek beinvitálni az otthonodba, abba az új csodálatos élettérbe, amelyre vágyad van.Arra kérlek, ha elolvastad a sorokat, hunyd be a szemed egy pillanatra. Képzeld el milyen,amikor belépsz az új konyhádba, kihúzod a konyhaszekrény mély fiókját. Lassan kigördül,nézz bele, nézd mennyi…..
A közelmúltban egyik nagyon kedves régi ügyfelem kérésére terveztük a képen látható vendég ház belső tereit. A ház egy nagy étkezőből,mosdóból, konyhából, hűtőkamrából, grill teraszból áll. A fa tetőszerkezetet láttató megoldás kezdetben nem volt szimpatikus az ügyfelem számára, viszont gipszkarton…..
Central Park Tower  92. emelet fotó : Arcihitectual Digest Lauren Rottet   amerikai belsőépítész  a New  York-i Central Park Tower  92. emeletén található  38,4 millió dollár értékű luxus apartman megálmodója.  Az épület egyébként a világ legmagasabb lakóépületeinek egyike. A tervező elmagyarázza,…..
Sokan álmodozunk kényelmes, hangulatos, fényűző,  meleg otthonról hívogató légkörrel. A természetes luxus megjelenés  a fénnyel teli szobákon kívül a kiváló minőségű természetes anyagokon és a kiemelkedő fókuszpontokon alapul, mint a műalkotások  vagy  a káprázatos világítótestek. Ha követed a…..
Kukoricából és halász hálóból padlószőnyeg, újra felhasználható csomagolóanyagok, variálható, hosszú élettartamú bútorok egyre nagyobb szerepet kapnak a jövő otthonaiban. Napjainkban egyre több nagy gyártót és tervezőt foglalkoztat a kérdés: Hogyan óvjuk még tudatosabban a környezetünket? A Cyclic…..
Nem lesz sötét ez a fürdőszoba? kérdezte a megrendelőm. Az ablaktalan helyiségben jobbra, balra, majd felfelé tekintve.  Valószínűleg bármit teszünk, mesterséges világítás nélkül sötét lesz .- mondtam. Nem számít milyen színeket használunk. Fess színeket a mennyezetre Azzal a szokatlan ötlettel…..
Most azonnal el kezdeni a világítás tervezést!- szólt a kivitelező cég szakembere.Vajon miért ilyen sürgős, hiszen az építkezést még nem kezdték el?- töprengtem. Nem gondoltam, hogy valamit ennyire fogok szeretni és nem szeretni egyszerre, és el sem tudtam képzelni, hogy szerkezet építés előtt …..
Március volt, emlékszem éppen az asztalomnál ültem. Csörgött a telefon Zsuzsa volt az. Csak annyit mondott: erre gondoltunk, nekünk nagyon tetszik! Hallottam, ahogy legurult a kő a szívemről, mert megkapták amit nagyon szerettek volna, az álmaik otthonát egyelőre még csak terveken. Nem volt…..
Hogyan tűnjön tágasabbnak a tér ? Számtalan projekten túl sokszor már első alkalommal amikor meglátok egy teret, egymás után jutnak eszembe  olyan térnövelő megoldások amire korábban nem gondoltam. Gyakran megesik a lakás tulajdonosokkal leginkább akkor ha a felújításról van szó, hogy nem látják a…..
A tervezői pályám során gyakran találkoztam olyan helyzetekkel amikor valamilyen okból, lehet ez egy anyagi, ami legjellemzőbb, de akár esztétikai okból egy-egy terméket, amelyet a lakásba, házba terveztünk a megrendelőnk szeretett volna kiváltani egy alacsonyabb árú és más külsejű…..
 KI gondolta volna, hogy a természetes anyagok és a csillogó kiegészítők, bútor részletek tökéletesen megférnek együtt, sőt emelik egymás különlegességét. Az egyik megbízásom során a tulajdonos hölgy azzal a szeretetteljes kéréssel fordult hozzám, hogy tervezzük meg a vidéki otthonát úgy, hogy…..
A télikerteket lehet szeretni vagy nem szeretni, de közömbösek kevesen maradnak velük kapcsolatban. Óriási előnyük, hogy világosak, tágasak ( alapterülettől függően természetesen ) több funkciónak megfelelően alakíthatók ki. Ezek a majdnem minden oldalon üvegezett építményeknek nagy előnye a sok…..
Meglepő de igaz hogy, azok az otthon tulajdonosok is, akik keveset főznek és többnyire a házhoz szállítást vagy a személyzet segítségét veszik igénybe, ragaszkodnak az ergonomikus, kényelmes, jól működő profi konyhához. Mi van akkor ha a tulajdonosok szeretnek főzni? Akkor abban a házban egy…..
Ugye utálod a rendetlenséget, a túl gyorsan elkoszolódó, sápadt falakat, a kényelmetlen bútorokat, a rossz világítást és az unalmas textileket ? Amikor elkezdünk együtt dolgozni a megrendelőimmel egy új megbízáson, akkor mindig nagyon kíváncsi vagyok arra, hogyan fogalmazzák meg azt miért van…..
Manapság már nem olyan nagy kiváltság belsőépítészt vagy lakberendezőt megbízni a lakások házak megtervezésével. Sokkal több szakember elérhető ma, mint akár tíz évvel ezelőtt. Biztos, hogy megtalálhatod a számodra szimpatikus tervezőt akinek a stílusa, egyénisége összhangban áll a tiéddel. Ha…..
A kis terekről már írtam korábbi blogomban, leginkább azt meséltem el hogyan tudod optimálisan kihasználni a helyet úgy, hogy legyen elég tárolód. Most viszont azokat a fényűző megoldásokat fogom bemutatni, amelyek igazán különleges, luxus minőségű térélményt nyújtanak neked. Évekkel ezelőtt…..
A burkolat választás egyszerű terület, abban az esetben ha tudjuk, hogy mire figyeljünk. De ha hiányosak az ismereteink akkor könnyen balul sülhet el a dolog. Láttam ilyen helyzeteket, és sajnos utólag már nehéz lecserélni a hidegburkolatot, nem marad más mint együtt élni vele, hacsak nincs kedvünk…..
Erre a kérdésre nagyon gyorsan rengeteg választ tudnék adni. De nem azt akarom bemutatni, hogy mennyi ötletem, tapasztalatom van, hanem szeretnék egy teljesen új nézőpontot átadni neked, amire talán eddig még nem is gondoltál. Egy pár hónappal ezelőtt még senki nem gondolta komolyan, hogy hatalmas…..
Számtalan kihívást okoznak a sötét, rosszul berendezett terek, vagy azok az új tervezésű házak ahol nem fordítottak elég figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű fény jusson a helyiségekbe. Korábbi blogomban ( Hogyan varázsoljunk elképesztően jó fényeket sötét terekbe ?) már írtam…..
Az elmúlt években rájöttem arra, hogy a tárolási kérdések a lakásokban, házakban legalább olyan fontosak, mint az hogy kényelmesen berendezett és szép tereket hozzunk létre. Mindig voltak olyan igények a megbízóim részéről amelyek hosszas gondolkodáshoz vezettek. Szerintem a hivatásunkban az az…..
Ügyfeleim között  nagyon sok édesanya van, akik az anyai hivatásuk mellett egyéb "világi" területen is sikeres karriert futottak be. Amikor velük illetve nekik dolgozom, mindig többnyire ugyanazokkal az igényekkel találkozom -ami az otthonuk kialakítását illeti. Korábban nem voltak számomra ennyire…..
Az évek ugyan eltelnek felettünk, de lelkünk mélyén mi mindannyian gyerekek maradunk, imádunk játszani. A játékok amelyekkel felnőttként játszunk sokszor nagyobbak drágábbak, mint amelyekkel gyerekekként szórakoztunk. Egy valami viszont nem változott, ugyanazt az önfeledt kellemes érzést keressük,…..
Két olyan bútor, vagy inkább bútor rendszer, van a házban amelyre mindig különösen nagy figyelmet fordítok. Ezek pedig a gardrób és a konyha.  Az életünket vagy megnehezítik vagy megkönnyítik ezek a bútorok. Mindig érdekelt, hogyan lesz kényelmes egy otthon amellett, hogy szép is. Azért lettem…..
Szeretem a szakmai kihívásokat, egy villa és egy kis lakás tervezésekor egyaránt akad belőlük, csak az különbség, hogy más jellegűek. A 40 négyzetméter körüli kis lakásokban az elegendő tárolóhely kialakítása a lakás különböző funkcióinak az elkülönítése egyaránt gondolkodást igénylő feladat. A…..