Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cu2

447 bejegyzést írt és 565 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap estétől elérhető a Zandagort forráskódja (csak 17 mega), úgyhogy bárki letöltheti magának, és indíthat saját szervert, vagy akár teljesen át is írhatja. Maga a kód nincsen dokumentálva, van viszont egy telepítési útmutató, ami alapján Legyes például másfél-két óra…..
cu2 2012.12.22 17:30:36
@devDavid: "Ilyen" alatt a spagettit érted? :-)
cu2 2012.12.23 14:24:05
@devDavid: Azért tegyük hozzá, sose gondoltam volna, hogy ez valaha open source lesz. :-)

A magyar változóneveket érzem a legkevésbé problémásnak. Leszámítva ezt a (nem várt) szituációt, hogy felkerült a GitHubra.

A warningok egy fokkal neccesebbek. Mondjuk nekiállhatnék beszúrni egy tonnányi if isset-et, de nyilván nem fogok már.

Szóval ha valami igazán vállalhatatlan, az nem ezek, hanem a spagetti. :-)
cu2 2012.12.23 17:42:19
@devDavid: Lehet, hogy én voltam félreérthető, mert nem vettem rossz néven a(z egyébként jogos) kritikát. Csak arra utaltam, hogy amikről fentebb beszéltünk, azok különböző dolgok és a súlyuk is különbözik egymástól. :-)

Annak meg kifejezetten örülök, ha olyan (is) véleményezi, aki nem ugyanolyan magányos harcos, mint én, hanem egy rendes IT-csapatban dolgozik, és egészen más szokások közt nőtt fel. Már csak azért is, mert rám is ez a jövő vár. :-)
Így a világvége és karácsony között az az örömteli hír, hogy már két független Zandagort szerver is fut. Az egyik PlanetStars néven, amit szucsjoee üzemeltet, a másik pedig a Zandagortica, amit LeGyEs. Mindkettőt kiraktam a zandagort.hu nyitó oldalára, sőt, ha lesz még más, azt…..
Fordulóponthoz érkeztünk: tegnap este véget ért az s8, az utolsó hagyományos Zandagort-szerver. Pontosan egy hete kezdődött a végjáték, nappal harcoló, éjszaka pihenő idegenekkel. A bolygók 87%-a elpusztult, összesen 5691M egyenértéknyi idegen hajó veszett el a harcokban.…..
Tulajdonképpen nincs min meglepődni. Az s8 már eleve nehézkesen indult, mindenféle sunyi technikai probléma miatt. Nem véletlenül lett Omen a galaxis neve. Úgy tűnik, a vége sem megy gond nélkül. Úgyhogy a mai párbajt holnapra (azaz csütörtök estére) halasztjuk. Addigra…..
Hát, ennek is eljött az ideje: két hét múlva pénteken, azaz november 23-án megérkezik Zandagort, és elkezdődik a végjáték. Az s7-hez hasonlóan éjszakánként most is állni fognak az idegen flották, így aki aludni akar, az tud nyugodtan aludni, aki harcolni, az harcolhat tovább…..
Lassan, de biztosan közeleg az s8, és ezzel az utolsó hagyományos keretek közt futó Zandagort-szerver vége. Ezt a szomorú tényt próbálom most felvidítani két képpel. Múltkor azt írtam: "Ebben a játékban, ebből a játékból született már barátság, házasság, gyerek, irodalmi…..
cu2 2012.11.06 21:11:24
@Liet: Jól! :-) Kérsz te is?
Bár a Zandagort életében egy korszak lassan véget ér, a találkozókról semmiképp ne mondjunk le. A következő szeptember 22-én szombaton lesz, délután 3 órától (messziről érkezők kedvéért) egészen estig (későn érkezők kedvéért). A helyszín a szokásos Ennio (egykori…..
Aki nem szereti a melodrámát és a hosszú ömlengést, a spoilert viszont annál inkább, annak két mondatban a lényeg: 1. Ebben a formában ez (az s8) a Zandagort utolsó fordulója. 2. Kiadom az egészet nyílt forráskóddal, vagyis ha a közösség valamilyen formában megszervezi a…..
A múltkori után Norris újabb írással örvendeztet meg minket. Konkrét történet egy konkrét játékbeli eseményről, de azért megint több van benne, mint első ránézésre gondolnánk... - Fényt ki, holovetítő bekapcsol! A karthapolisi tanácsteremre fekete fátyolként hullt alá…..
És igen, Norris visszatért! Méghozzá egy olyan sztorival, ami nem csak saját játékbeli felbukkanását magyarázza meg, de már a készülő kerettörténetre is tesz utalásokat... Valahol, egy nevenincs, jeges világban... Az öregember reszketeg keze még utoljára ökölbe szorult,…..
cu2 2012.07.25 18:04:50
@Zoárd Arcas: Pontosan melyik szó/mondat spoileres szerinted? Direkt próbáltam nem az lenni.
Az utóbbi időben kissé elmaradtak az interjúk, úgyhogy most egy különlegessel térünk vissza. LordMatteo készítette AjemMarcival. (Korábban egy hasonló volt már.) Szia Marci! Kezdésképp kérlek mutatkozz be, mit érdemes tudni Rólad annak, aki Zandagortozik? A Zandagort világában…..
Elnézést a fantáziadús címért, de most több mindenről akarok írni, amiket nem sok minden köt össze (leszámítva persze Zandagortot). Kezdjük ott, hogy holnap délután 3-tól Zandagort-találkozó lesz Budapesten a Keletinél az Ennioban (egykori Baross Söröző). Aki csak este…..
cu2 2012.07.20 14:40:42
@devDavid: Köszi! Amúgy a blog.hu közelében dolgozol még? Csak mert többen többször panaszkodtak már, hogy nem tudnak kommentelni, hátha van valami jó tipped, hogy mi lehet a baj. :-)
cu2 2012.07.20 15:19:30
@devDavid: Szuper!
Megkezdődött a feliratkozás a következő szerverre! A zandagort.hu nyitó oldalán lehet megadni nevet és e-mail címet. Ezen kívül egy akciót is hirdetek: mindenki, aki követi Zandagortot Twitteren, kap egy hónap prémiumot ingyen. Persze a játék szempontjából ez akkor igazán…..
cu2 2012.07.18 01:06:49
@Garmine: Hát, ez egy igazi bukott projekt volt. Kiesett úgy egy havi bevétel, cserébe lett egy csomó inaktív követőm, akik se előtte, se azóta nem Twittereztek/nek soha. :-) Szóval a válasz: nem, már nem él.
Rég voltak már képek, itt az utolsó négy erőmű. Naperőmű: Árapályerőmű: Ozmózis erőmű: Vízi erőmű: ..
Holnap, vagyis július 11-e este 10-től másnap reggel 8-ig karbantartás célú szerverleállás lesz az s8-on. Ez azt jelenti, hogy a két időpont közt nem lehet belépni a játékba, és reggel 8-kor az előző este 10 órás állapot fog folytatódni. Leszámítva az építkezéseket, amik…..
A múltkori szavazás eredménye az, hogy július 21-én szombaton, délután 3-tól lesz a következő Zandagort-találkozó. A délutáni időpont miatt remélhetőleg vidékről is el tudnak jönni többen, hiszen egy késő délutáni/kora esti vonat/busz/autózás megoldja a hazautat. Az eddigi…..
Legutóbb is péntek 13-án érkezett meg Zandagort, úgy tűnik, most is ez lesz. Vagyis jövő hét pénteken este 6 körül elindul a végjáték az s7-en. Pontos infók még nincsenek, de nem kizárt, hogy ami múltkor elmaradt, az most megvalósul, és egyfajta speed szerverré alakul az s7.…..
Mordor volt szíves lenyomozni, hogy újra üzemel a Baross, és felvetette, hogy legyen már a nyáron is egy Zanda-tali. Úgyhogy lesz. A július 20-i hétvége körül. Hogy pontosan mikor, arról ITT lehet szavazni...
Ez most egy kocka bejegyzés lesz, akit az ilyen nem érdekel, nyugodtan hagyja ki. Mint egy-kétszer utaltam rá, nem volt szerencsénk az elmúlt hónapokban. Több szerverhibába botlottunk, mint az előtte lévő 3 évben. Persze a 9-esek száma úgy működik, hogy egyrészt ahogy növekszik,…..
cu2 2012.06.25 16:09:47
@Csavez: Ez felemás dolog. Persze van előnye, hogy egy csomó felelősséget/feladatot át lehet hárítani másra, viszont ugyanezért kiszolgáltatottabb is az ember (így is utálom, amikor a blog.hu-n néha nem lehet kommentelni).

De hogy kicsit konkrétabb (mármint Zanda-specifikusabb) legyek:
- Ha virtuális szerver alatt az ilyen egy gépen kapok 10% cpu kvótát dolgot értjük, az kevés.
- Ha meg az amazonos cloud-os megoldást, az szerintem inkább akkor jó, ha nagyon kiszámíthatatlan a terhelés, és fontos, hogy jól skálázzon a rendszer. A Zanda egyrészt (sajnos) még messze van a skálázási problémáktól, másrészt nem látom okát, hogy miért ne lenne jó mondjuk 2000-3000 aktív játékosonként külön szervert indítani. Lehet, hogy ez nem Eve-szintű élmény, ahol több 10ezren lehetnek online egyszerre egyetlen közös világban, de gyanítom, hogy ott sok olyan probléma is felmerül, ami önmagában nem old meg egy cloud.
Úgy tűnik, az istenek vagy maga Zandagort nagyon nem akarja, hogy rendben elinduljon az s8. Az még a kisebbik gond, hogy volt pár bug a fantomok körül, ami miatt jó páran, akik titokban akartak játszani, kapásból lebuktak. De most nagyon úgy néz ki, hogy komolyabb baj van a szerverrel,…..
cu2 2012.06.21 15:58:02
@Sir Bede: Ennek eldöntése még folyamatban. Mondjuk nekem csak a szám jár, mert nem én csinálom. :-) Amit viszont én csinálok, az a játék hibatűrővé tétele, hogy a jövőben történik bármi, max 15 perc essen ki, a rendszer ezalatt automatikusan helyreállítsa magát.
Freelancer19 régebben fan videókat készített a Zandagorthoz, most inkább írásra adta a fejét. És milyen jól tette...   - Lycoris, most el kell mennem. Pár óra múlva bevetésre indulok. - Nem maradhatnál még egy kicsit, Tayion? - Sajnálom, de nem. Sajnos hív a kötelesség.…..
Hány éves vagy? 24. Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Informatikus vagyok, mellette még egyetemre járok. Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál? A bitfeldolgozo.hu-t valamilyen keresés folytán kidobta a google és megnéztem a futó…..
Van egy jó meg egy rossz hírem. Kezdem a rosszal: most péntek helyett jövő kedden indul csak az s8. Tehát június 19-én kedden este 6-kor. A címbeli kérdés megválaszolására pályázatot hirdetek, mert most így hirtelen nem ugrik be semmi.....
cu2 2012.06.15 23:59:13
@Jadesárkány2: @Norris74: Ezek mind jó hírek!
Hány éves vagy? Két évtizede szívom a drága levegőt. Mit csinálsz, amikor nem Zandagortozol? Elméletileg az egyetemmel töltöm az időt, gyakorlatilag leginkább valamelyik kávézóban. Hogy kerültél először kapcsolatba a Zandagorttal, miért regisztráltál? Őszintén szólva…..
Két éve nyáron Ernobius novellái ihlettek meg, hogy én is megpróbálkozzam az írással. Most úgy tűnik fordítva történt: Ernobius kapott kedvet, hogy visszatérjen. Nem akarok spoilerezni, úgyhogy csak annyi, hogy érdemes végigolvasni... Kedves Olvasóm! Ezekben a viharos időkben…..