Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalicz Andras

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autó őrültek világa egy furcsa világ.  Van aki szereti a fél éves kisautóját, minden mütyürrel "otthonossá, vagy egyedivé teszi.  Van aki  úgy lóg ki a sorból, hogy fékeveszettül megy a végzetébe. Van aki csak építgeti, holott tudja, hogy soha nem gurulhat vele az úton, csak egy elvetemült…..
Ugye mondtam már?  Vannak olyan autók, amik  - hála a film világának, ikonikus darabok lettek. Gyerekek hada nőtt fel ezeken a filmeken, gyerekek hada álmodozott ilyen autókról.  Ha egyszer megérzi a férfi ember a dús múltú fém jellegzetes szag-aromáját, az úgy ég bele, mint lepattanó hegesztőszikra…..
 Egyszer volt, hol nem volt, kurtafarok, üveghegy, és azután jöttek az 1960-as évek.. A Pontiac előpattintott a tervezők papírjai alapján egy brutálisan jól sikerült autót. Az egyik a GTO, a másik a LeMans nevet kapta. Lényegi különbség csak apró belső dolgokban volt, illetve egy-két kiegészítővel…..
Kalicz Andras 2020.03.09 21:06:23
@Szablencs: lesz! “Unásig”!
Délelőtt kertészkedtem. Várom már az igazi tavasz hangulatát, de nagyon! Közben viszont - tőlem elvárható módon - a múlt nagy vasdarabjaira gondoltam.  Pár éve úgy éreztem egy szép napos reggelen, hogy hívok egy taxit. Hála Istennek nem a Taxi című film Peugeot-ja érkezett, hanem egy akkora…..
 2001-ben vettem meg. 1983-as Camaro 5000-es V8-as motorral. Persze, mint minden ilyen autó, az évek alatt annyi gányolást és gondatlanságot kapott, hogy mikor beleszerettem, már utolsókat rúgta.  "Innen szép nyerni" hozzáállással gyakorlatilag utolsó csavarig szét lett bontva, és újraépítve. A…..
Azt nem tudom, hogy is indult.. Tulajdonképpen nem is emlékezhetek..  Elmondás alapján, amikor Édesanyám terhes volt velem, 9 hónapon keresztül benzinszagot érzett mindenhol.. Talán ez volt az, ami miatt a kevéske vérem kissé fel lett hígítva, hogy mindig legyen emlékeztető számomra.  Kb 6-7 évesen…..
Lóerő és nyomaték . 2020.02.26 18:17:38
Legelső bejegyzésem.   Mindenféléről szeretnék írni, ami eszembe jut, ami foglalkoztat, lassan kialakul majd az is, hogy mi az a téma, ami sokakat érdekelhet.  Persze alapvetően autók, leginkább a klasszikus amerikai autók, ami alapötlet, de amikor kisüt a tavaszi nap, első örömömben máris a…..