Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balatonfan

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jártál már a fonyódi - bélatelepi kagylós parton? Ha nem, akkor legközelebb feltétlenül látogasd meg ezt a Balaton déli partján található természeti kincsnek számító helyet, ahol több millió éves geológiai folyamatok emlékeire lelhetsz. A látvány szürreális, hiszen a parton szőnyeget képez a…..
Ha nyár, akkor Fonyód, ha Fonyód, akkor Harcsafesztivál! Miért? Mert ez a nyár legnépszerűbb rendezvénye a Balaton parti városban, amit az idén immár a kilencedik alkalommal rendeznek meg a Vigadó téren augusztus 26-27-én. Az esemény minden korosztály számára izgalmas és kihagyhatatlan programokat…..
Minden túlzás nélkül mondható, hogy az egyik legkülönlegesebb égetett szeszes ital a gin. Története még az ókorban kezdődött: fő alkotóeleme a borókabogyó, amelyet már az ókorban is használtak gyógyításra, viszont az első ginszerű gabonapárlat elkészülés e a 17. századra datálható, egy holland orvos…..
A vízpartok szerelmeseinek még most is a Balaton jelenti az etalont. Azt a helyet, ahova érdemes minél gyakrabban ellátogatni és élvezni annak minden szépségét. Igen. A Balatont mindenkinek látnia és “tapasztalnia” kell, hiszen a magyar tenger kiváló feltételeket biztosít mindenkinek, aki pihenésre,…..
Harry Potter télen-nyáron jó ötlet, de a filmeken és a könyveken túl is vannak mágikus élmények felnőtt és gyerek mugliknak egyaránt. Idén a varázsvilág Fonyódot is beveszi, és június első szombatján a Sunset Resort kertje Harry Potter világát nyári hangulatba öltöztetve idézi meg. Varázsige nem…..
Idén (is) egy szempillantás alatt, sok feszültséggel a világban telt el az első negyedév. Szerencsére ez a hónap is (a húsvétnak köszönhetően) tartogat egy hosszú hétvégét, és ha idén nem érezzük annyira a sütés-főzéssel és tojásfestéssel egybekötött készülődést érdemes kicsit kilépni a mindennapok…..
A március a tavasz ígéretével érkezett idén is, ami ezekben a feszültséggel és kiszámíthatatlansággal teli hetekben üdítően hat a lelkünkre. Végre lehet hosszabb napsütés sétákat tenni, nincsenek mínusz fokok, nem is sötétedik már kora délután, sőt, egyre többször indulnak újra madárcsicsergéssel a…..
Bár sokszor hangoztatjuk, hogy a Balaton minden évszakban csodálatos, a legtöbben még mindig nyári úticélként gondolunk rá. Pedig a téli időszakban nem csak az szól a Balaton part meglátogatása mellett, hogy gyorsan elérhető úti cél, hanem az is, hogy egy sokkal csendesebb arcát mutatja ilyenkor.…..
Ma lenne 53 éves Molnár Csilla, 1985-ös magyar szépségkirálynő. Szinte nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné a nevét és ha mutatnánk róla egy fotót akkor sokan felismernék a 17 éves leányzót. Az is biztos, hogy ő tényleg örökre 17 éves maradt és fura belegondolni, hogy az 53-dik…..
Tél van, hideg van, ilyenkor a legtöbben begubózunk a meleg szobába egy forró teával, könyvvel, filmet nézünk és várjuk a tavaszt. Nem szeretünk kimozdulni, sokunk ebben az időszakban még a konditeremig sem szívesen merészkedik el. Közben pedig sopánkodunk, hogy ellustulunk – pedig a hideg sem kell,…..
zinyei Merse Pál a magyar képzőművészet egyik legkiválóbb alakja. Bár képei egyesítik a profi festő tudását a művész egyéniségével, stílusuk és hangulatviláguk illeszkedik a kor sajátosságaihoz, születésük idejében mégsem értek el harsogó sikert. Nem egyedülálló ez a képzőművészetben, Szinyeiről ez…..
Nem figyel rám. Minden fontosabb, mint én. Csak a tévét bámulja, ha otthon vagyunk. Mindent szanaszét hagy a lakásban, a zoknikat is én pakolom el. Középen nyomja a fogkrémestubust…. Ismerős? Minden kapcsolatban, minden házasságban vannak konfliktusok, az együttélés a kompromisszumokról szól –…..
Vége van a nyárnak, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül hátat kell fordítanunk a vízparti üdülőhelyeknek. Igaz, a csobbanás ebben az időben már extrém sportnak számít, de csodálatos élményeket gyűjthetünk a víz mellett is. A kora ősz a maga utánozhatatlan színeivel igazi csoda, s a húsz fok…..
Az igazi kutyagazdi számára nincs annál jobb, mint együtt lenni kedvencével, szeretnénk négylábú barátunkat minél több helyre magunkkal vinni, minél több programot együtt átélni. Tombol a nyár, vágyunk a vízpartra, és szívünk szerint a strandra is magunkkal vinnénk a kutyánkat. Szerencsére ez ma…..
Nyár, napsütés, szerelem, sport, vízpart, hullámok – megannyi kellemes érzés kerít minket hatalmába e szavak hallatán. Vártuk ezt az időszakot, talán jobban, mint bármikor. Lazítani, aktívan pihenni – ki ne vágyna erre? Ennek egyik nagyszerű, viszonylag új, Magyarországon csupán néhány évre…..
Eljött az évnek ez napja is, amikor végre egy szabadtéri programot ajánlhatunk, ráadásul az első, egy szívet melengető, balatoni esti rendezvény, ahol a jó bor és a kellemes zene adja az alapot egy igazán varázslatos környezetben. Végre itt a jó idő és az egész napos strandolást követően mégis mi…..
Azoknak, akik tartalmas kirándulást terveznek, a fonyódi Fácános vár kitűnő választás. Szeretik a felnőttek és a gyerekek is, ráadásul kulturális értéke is van, szóval mindenki jól érezheti magát. Ez a bájos építmény egy cölöpvár, a XVI. század közepén épült, majd harminc évvel később a törökök…..
Minden gazdi leghőbb vágya, hogy kedvencét ahová csak lehet, magával vihesse. Embernek és kutyának egyaránt fontosak a közös programok – az évszak adta lehetőségeken belül. Tavasszal és ősszel szívesen kirándulunk, nyáron pedig szeretnénk együtt strandolni. Igen ám, de ez utóbbira nincs sok…..
Itt a tavasz, egyre hosszabb időre előbújnak a nap sugarai, lágy szellő borzolja a fák ágait. Kezd éledni a természet. Végre lekerülhet a meleg kabát és a csizma is. Mi pedig feltöltődésre vágyakozunk, és ennek legjobb módja az, ha időt töltünk a természetben, ezért összegyűjtöttünk nektek 5…..
Kipróbáltuk Fonyód remek strandjait, meghódítottuk a Sipos-hegyi kilátót és megcsodáltuk a semmihez sem hasonlítható balatoni panorámát? Magunkba szívtuk a víz illatát? Délutánonként élveztük a víz morajlását és a sirályok vijjogását? Tombol a nyár, mégis reggelre kelve sötét fellegek borítják az…..
A külföldi utazást tervezők egy ideje – ha akarták, ha nem - elengedtek a tervezgetést, mert ha valami biztos, ezzel kapcsolatosan, az az, hogy semmi sem biztos. Ha fel is oldják a korlátozásokat, még rengetek megválaszolatlan kérdés marad és egyszerűen lehetetlen előre tervezni. Mi a helyez…..
Pár éve, egy üzleti út miatt kellett leutaznom a Balatonra. Február eleje volt, hideg, havas idő és amikor elhaladtam a tó mellett, meg kellett, hogy álljak. Számomra akkor elképesztően szürreális volt az egész. Ott álltam és úgy éreztem, hogy enyém az egész Balaton, mert közel és távol nem volt…..
Az utazás iránti igényünk erőteljesen belénk van kódolva, és valahányszor ez a belülről fakadó, megszüntethetetlen késztetés aktiválódik, az az érzésünk támad, hogy tüstént indulnunk kell. Az ősz beköszönte magában hordozza a nyári, meleg időszaktól való búcsú fájdalmát, és ahogy télen a fák…..
A lakóingatlanokba történő invesztálás hosszú idők óta az egyik legnagyszerűbb befektetési döntésnek bizonyul. Ezen értékálló befektetések sorában kimagasló helyen szerepelnek azok az ingatlanok, melyek megkülönböztetett, sokak által kedvelt és sűrűn látogatott, vízparti, turistamágnes területeken…..
A világ számos helyén építettek emlékhelyet a szerelem számára, melyek mágnesként vonzzák az érdeklődők százezreit. Az örökzöld téma, mely leválaszthatatlan létünkről, kifogyhatatlan forrása a művészeteknek és a történelemnek egyaránt. Íme néhány jellegzetes „szerelem-lakóhely”, mintegy ízelítő és…..