Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bányabükki

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vaskereszt áll a Kőszikla ormán A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 17,63 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 884/845 m (GPS)- Nehézség: 7/10 (Alig több…..
bányabükki 2022.10.29 22:50:10
@horvabe: Hörpi, picinyke lazasággal a Kálvária felé menet sem tértél le a (régi) kékről, ugyanis volt egy időszak mikor a kék jelzések a kálvária stációi mentén kapaszkodtak felfelé. Majd utánanézek pontosan mikor volt ez az útvonal és mi volt a pontos nyomvonal vezetés. Tényleg: régi kék jeleket nem láttál?
Kilátás a Móri Ezerjó Borút keskeny aszfaltcsíkjáról A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a gyalogos kitérőkkel együtt: 73,66 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a gyalogos kitérőkkel együtt: 783/843 m (GPS)- Nehézség: 8/10 (Egész…..
bányabükki 2022.09.17 19:21:13
@horvabe: Ez így van. És sajnos amíg nincsen egy megdönthetetlen bizonyíték addig minden eszközzel hátráltatják is a kutatásokat, mert ez az érdekük.
bányabükki 2022.09.17 20:42:13
@gigabursch: Ez így teljesen igaz. (egyébként nem Sasvári, Sashegyi) Pontosan tudta mit keres, meg is találta a sírokat. A sírhely bejárata tökéletesen úgy néz ki mint pl a madarai Krúm kán sír bejárata, és megvannak a jellegzetes kaptárfülkék is, ami a Mithrasz-kultuszban a temetkezési helyeken fellelhető. Menj feljebb a Holtvilág-árok katlanjánál, a barlanghoz, arról van szó... Sashegyi 1927-ben találta meg a kunbabát, amelyhez a Nemzeti Múzeum régészét is kihívta. (Dr Gallus Sándor) A sírt egyébként 1942-ben találta meg.
Szörényiék is sokáig ástak itt, az eredményeik nem voltak átütőek (sajnos) vagy az is lehet hogy szépen leállították őket. Ezt nem tudom.
Felszakadozó felhőzet egy éppen elvonult hidegfront után Dévaványa közelében Azt hiszem, felesleges is mondanom, hogy a turisták, kirándulók számára az időjárás a legfontosabb tényező, amikor arról dönt, elindul-e egy hosszabb vagy rövidebb útra a természetben. Manapság már nagyon sok időjárási…..
Eger várának díszletromjai a Nagy-Kevély lábánál A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Earth-ön A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 24,75 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 581/1172 m (GPS)- Nehézség:…..
bányabükki 2022.03.29 14:55:07
@horvabe: Köszönöm szépen, szívesen írtam, de azért ez mégis csak a te blogod. :-))
Azért remélem lesz még részem hasonlóan jól sikerült túrában!
bányabükki 2022.03.29 18:39:15
@gigabursch: Ja, és köszönöm a dicséretet! :-) Még annyi, hogy a Pilisi Parkerdősök amellett hogy ígéretet tettek az utak helyreállítására finoman jelezték azt is hogy ezek elsősorban erdészeti és csak másodsorban turistautak. :-)
bányabükki 2022.03.30 17:25:36
@horvabe: Hörpi olvasd el a Nemoratta sírköves táblát, azon pl ott van a Kevélyeken futó római út leírása, melynek nyomai az 50-es években még jól látszódtak. Mit tettek annak megóvásáért? Ha jól tudom semmit. Sajnos ami nekünk evidens az nagyon keveseknek az.
Az Országos Kéktúra kék sáv jelzése a Köves-bércen Igen, egyre ismertebb ez a patinás gyalogos túramozgalom, ezt a tényt a Magyar Természetjáró Szövetség által vezetett statisztika is bizonyítja! (lásd: alábbi diagram) Az utóbbi években egyre több kéktúrázót szoktam látni az erdőkben, most pedig,…..
bányabükki 2022.03.14 07:33:34
@horvabe: Igen-igen, volt ellenőr! De nekem erről még most is a régi mondás jut eszembe, értsd átvitt értelemben: "Meghalt Mátyás király, oda az igazság!" :-)
bányabükki 2022.03.14 12:10:05
@horvabe: Nemrég jártam erre, a módosítás ismeretében nyugodtan állíthatom hogy még az aszfalt is jobb volt. Hogy miért, azt majd a következő írásodban bemutatod, mivé is tud lenni egy sáros földút ha jól elintézik az erdészeti munkagépek. Mint amit tegnap is láttunk együtt...
Plusz hosszabb is 2 kilométerrel egy olyan szakasz amely átkötő, unalmas és nyáron odasül majd a turista a flaszterre. De ilyen a Csókakői aszfalt kiváltására létrejött új út is, Szarvas Matyi is megszidta rendesen tavaly, pedig ő gyakorlott túrázó, strapabíró emberke. Ha valami évtizedekig aszfalt az nem véletlen, mert csak úgy lehet kiváltani hogy a megoldás több gondot hoz mint ami vélt hasznot hajt.
bányabükki 2022.03.16 19:52:16
@horvabe: Majd kifigyellek és lecsapok!! :-))
Kapaszkodás az Ezüst-hegy gerincén a Nagy-Kevély felé A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 18,07 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 752/726 m (GPS)-…..
Túra a Cuha-patak kanyargós völgyében A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonal GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel: 14,39 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel: 244/133 m (GPS)- Nehézség: 3/10 (Félnapos gyalogtúra…..
bányabükki 2021.11.23 20:54:08
@Drag: Nem üdvözölt, de egy héttel később mikor feleségemmel visszamentem érdeklődtem felőle, és azt mondták hogy megvan, éli világát. Mászógép kolléga nevezte "Sátán kutyájának" mikor ezen a néven érdeklődtem felőle majdnem meglincseltek a lányok...:-))
Ettől függetlenül két másik borzas kis kutya is volt a büfénél, meg 3-4 cica.
Bakonyi táj a Németh tanya felett A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 27,24 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 792/858 m (GPS)- Nehézség: 9/10 (Teljes…..
bányabükki 2021.11.08 18:20:25
@horvabe: Erre nem fog sor kerülni, :-) Ez nem az a hely semmiképpen. Nekem ez a véleményem az erdőirtásokról, de elfogadom ha másnak más, és ennél jobban nem is érdekel ez a téma. :-) Nem volt benne semmiféle indulat. Azt a másik úrtól tapasztalhattad esetleg. Már a neked címzett hsz-ben is benne volt egyébként.
Ki mint él, úgy ítél.
bányabükki 2021.11.08 18:22:34
@horvabe: A Papodról tavaly éppen egy KDP túra keretében a Balatontól a Szent-György-hegyen, a Somlón át Pannonhalmáig, kelet felé pedig a Gerecséig és halványan a Budai-hegységig láttam el! Számomra is elképesztő volt ezt megtapasztalni, az egyik kedvenc kilátóm lett azóta a Vitéz Bertalan Árpád kilátó. Pedig előtte csak legyintgettem rá.
bányabükki 2021.11.08 20:37:38
@horvabe: Anno elküldtem neked az írásomat, abban is benne volt egyébként. A Schneeberges és a Magas-Tátrás élcelődés előzményéről érdeklődj Mászógép kollégától, :-) az egy több évvel ezelőtti emlékezetes történet volt.
KDP pecsételőpont a Márkus szekrényén A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 23,36 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 655/513 m (GPS)- Nehézség: 8/10…..
Előttem a Zsíros-hegy kilátópontja, a távolban feltűnnek a Zajnát-hegyek (balra) és a Pilis (középen és jobbra) A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 21,35 km (GPS)-…..
bányabükki 2021.10.12 16:31:46
@olahtamas-: Szia Totó! Tudom, tudom, terveztem is hogy megyek, de sajnos nem voltam abban a helyzetben hogy visszautasítsak egy szombati melót. Nyáron kalandoztam egy kicsit a munkahelyek közt és ezt sajnos be kell hozni. :-)
A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A TÚRA JELLEMZŐI: - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 12,68 km- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 598/619 m- Nehézség: 4/10 (Félnapos túra átlagos szinttel)- Kilátások: 8/10 (Kilátás a Gete-hegyről, a Nagy-Getéről…..
bányabükki 2021.10.11 14:09:07
@horvabe: Igen, sajnos tudom. :-( Igazat is adok! Csak arra akartam célozni hogy szuper! :-)
Baja - Rövid pihenő a Türr István hídnál a Duna-parton A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 99,22 km (kerékpárcomputer)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 106/100 m (GPS)- Nehézség: 7/10 (Teljes…..
A mai posztomban arról beszélek, hogy én hogyan tudtam az életemet egy olyan munkahelyen ideig óráig jobbá tenni, ahova maga a pokol volt bejárni. Nem vagyok pszichológus, viszont számos személyes tapasztalattal rendelkezem a témában, amit szeretnék veletek megosztani, mert tudom, hogyha én olvastam…..
bányabükki 2021.07.11 00:06:23
@Eszter Bogdany: Egy ideig lehet tolni és megpróbálni oldani a dolgot, ki ahogyan bírja. Legtöbben isznak, munka közben is, nekem a túrázás és a cikkírás a hobbim, a vége felé már minden hétvégén el kellett mennem a hegyekbe, majd utána még 2-3 napot átvittem azzal hogy megírtam a túrabeszámolót. De ez csak pótcselekvés, a problémát csak oldja, de nem oldja meg. Váltani kell, különben tönkremész, sajnos van sok ilyen példa is. ( Turista Magazinba szoktam írni egyébként, nem vagyok újságíró, csak írogatok és megjelentetik)