Regisztráció Blogot indítok
Adatok
györgyikertje

12 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Györgyi kertje Szüret 2020.07.03 11:30:42
Június – szüret Hosszú, de annál tartalmasabb szünet után jelentkezem. Nem az idei a legegyszerűbb szezon, ez már biztos. Hihetetlen szárazság márciusban és áprilisban, elképesztő vízözön májusban és júniusban. Na ez pont fordítva kellene. Ha mindez pedig nem lenne elég, akkor a tetű özön és gaz,…..
Györgyi kertje Cukkini, uborka 2020.04.20 17:45:42
Cukkini  Ezt a két zöldséget a zöldbabbal egyszerre szoktam ültetni. Idén ez is másképpen alakult, mivel nagyon hideg éjszakák voltak, nem tettem el, mert mindkettő nagyon érzékeny még a kis fagyra is. Most már nem lesz remélem semmiféle mínusz, szóval elültettem.  A cukkini rengeteg termést ad,…..
Paradicsom Pár éve már április végén szoktam elpalántázni a paradicsomot. Már írtam, hogy nem bíbelődöm a magról neveléssel, palántát veszek. Idén pl. a karantén miatt nem a szentendrei piacon, hanem a Szentendrei-szigeten. Mivel a piac zárva van, szegény őstermelők nem tudják hol árulni a…..
Györgyi kertje Áprilisi aszály 2020.04.13 19:54:30
Áprilisban sok-sok teendő van a kertben és egyáltalán nem az, amiről most írnom kell. Normál esetben most csak megmutatnám, hogy hogyan vetem a zöldbabot, nem sokkal a retek és borsó után, de sajnos muszáj írnom arról a nem normális helyzetről, ami idén, de már tavaly is megkeserítette a…..
Györgyi kertje A burgonya vetése 2020.03.28 16:50:01
Burgonya Március vége felé, amikor már látszik, hogy nem lesznek nagy mínuszok elvetem a burgonyát is. Mi túl sok krumplit nem eszünk, annyit termesztek, ami négyünknek elég is egészen télig. Leginkább rakott krumplit és krumplilevest szoktam belőle készíteni, ezt imádják a gyerekek. A burgonya…..
Szeretek főzni, ezért aztán a fűszernövényeket is imádom a kertben. Február végén, március elején még nincs sok dolgunk a fűszernövényekkel, de ha már vannak a kertben, megmutatom, én mit csinálok velük ilyenkor. Rozmaring Az egyik nagy kedvenc, szinte az összes sülthúshoz és krumplihoz használom.…..
Két állatról írok most bővebben. Az egyiket imádjuk, a másik az amatőr kertészek rémálma. Legalábbis az enyém. Nincs is annál szörnyebb érzés, amikor elvetettél mindent a finom, morzsalékos, puha talajba. Répát, retket, borsót, salátát. Reggel aztán kimész a kertbe és azt látod, hogy nagyjából…..
Rukkola A kertben télen is lehet „találni” vitamint, ha ültettünk tavasszal. Az egyik ilyen növény a rukkola, vagy borsmustár. Én mindig vetek, kétszer is egy évben. Ez az egy olyan salátaféle, ami szinte már fűszernövény. Nagyon megosztó, van, aki ki nem állhatja, van, aki imádja. Én az utóbbihoz…..
Mit, mivel?Február végén, március elején el kell kezdeni a vetést. Még nem vagyunk elkésve. Megfigyeltem,hogy minden évben hetekkel korábban végezhetem ezt a munkát. Amikor gyerek voltam, márciuselső heteiben nekiláttunk, idén meg elültethettem volna a magokat február közepén is. Persze mégnem…..
Február vége... Na erre nehéz rávenni magam. Bárki bármit mond, ez nem egyszerű. Február vége, még hideg van, amit utálok, ráadásul a világ összes tűlevele az én kertben az én ágyásaimon. A tavaszt még nem érzékelem. Mi jön most? A takarítás!!!! Fúj! A kertészkedésnek ez az egyik leghervasztóbb…..
györgyikertje 2020.03.06 10:33:43
@clemens: Köszi az észrevételt! Inkább őszinteségnek hívnám. Sokan azért nem kezdenek bele, mert azt gondolják, sok munka van vele. Van. Minden kerttel. Ezzel is. Próbálok őszinte lenni és az első bejegyzésben le is írtam, hogy megéri. A lehető legkevesebb erőfeszítéssel is lehet csodákat művelni a kertben. Szenvedős történetről szó nincs, őszintéről van. Szép hétvégét!
Györgyi kertje Kezdetek... 2020.03.02 11:12:55
Sziasztok!  Közkívánatra "Györgyi kertje" Blog!!!! Aki ismer, pontosan tudja, hogy amióta újra vidéken élek, és ez már elég régóta így van, azóta szinte minden szabadidőmet igyekszem a kertben tölteni. Na ebből nincs sok, sőt nagyon kevés, mégis megéri! Ezeket a tapasztalatokat szeretném…..