Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juditmanó

0 bejegyzést írt és 578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi itt a Lemilblogon szeretjük a rendhagyó dolgokat, s azon vagyunk, hogy a lehető legváltozatosabb módon kössük le a hadtörténelem és a rendvédelem-história iránt érdeklődő olvasóink figyelmét. Mai posztunk egyfelől csatlakozik az elmúlt időszak első világháborús tematikájú posztjainak sorához…..
Utolsó darabjához érkezett aktuális étlapszériánk (korábban: itt és itt). Azért egyszerre tesszük ki a maradék öt oldalt, mert ebben némi ismétlés is van már, de azt reméljük, nem bánjátok: Legelőször is szögezzük le, hogy az első sorban rögtön mindkét nyelven…..
Hosszú hallgatás után ismét itt vagyok, hogy meséljek nektek a tavaly december 12-iki szavazás győzteseiről. Igen, ilyen régen volt már az a szavazás... Tudom, tudom, ne is mondjátok. Noha saját szememmel láttam olyan egyetemistákat, nem is egyet, akik nem hallottak még Artúr…..
juditmanó 2012.03.05 09:45:55
Louie the purple horse Hatóság 2012.01.31 08:59:00
Olvasom a Majtényi-Koltay polémiát az interneten. Polémia, na végülis az is tengeri csata, amikor a tízezer tonnás cirkáló véletlenül nekimegy egy arra járó szomáli kalózcsónaknak. Nem fogom Cohn-Bendit képviselőt itt megvédeni, egyrészt mert semmi szüksége rá, ugyanis ő…..
juditmanó 2012.01.31 15:02:16
A csapat minden tagja kényszeredetten méregette a többit, hosszas kényszer-együttlétünk tovább folytatódott. Én nem méregettem senkit, mert tudtam, hogy ha így összezárnak minket, annak oka lehet, és az ilyen rejtélyek különösen sok dohányzással oldhatók meg csak, és…..
juditmanó 2011.12.26 20:00:13
Louie the purple horse Alternatíva 2010.08.03 01:26:00
Míg leng a lánc, meleg az ülőkecsicserg még ereszeden ábrándos fülőkeFüstölög még neked fellógott szalonna,Hazád ez neked, mint Drugethnek Homonna Áthajol a vigaszág az elöntött árkonillatozik még a te ragudban tárkonyfelépül az ne félj, mit elsodort az árújranyit a…..
juditmanó 2011.12.25 10:59:24
A rendszerváltó nosztalgia állandó népi motívuma az egykor világhírű magyar valami. Világhírű ipar, világhírű futball. világhírű bor, világhírű kereklámpás Ikarusz. Ezekről már sokan és sokat írtak. Van ami a születése pillanatában sem volt világhírű, hanem…..
Ismét a Bibliához fordulunk elképesztő történetért, már csak azért is, mert Judit sztoriját régen ígérem (nem csak én, hanem fölülmúlhatatlan Delila-posztjával hagyományt teremtő tiboru mester is), kétszer szavazásra is bocsátottam, de valahogy nem sikerült első helyre…..
juditmanó 2011.11.21 10:10:01
Kedves Olvasók! Alant olvashattok arról, hogy mi is az a lemilbuli, mire jó és mire nem jó, kinek érdemes jönni és kinek nem, továbbá távgyógyítok és sorselemzek is, de a töredezett hajvégekre is megoldást nyújt ez a poszt. Hajtás után.   A Lemil immár sok éves blog;…..
Az inkvizíciós szörnyűségek után több, mint egy fél évvel már senkit nem fog meglepni, hogy a portugál történelem nem éppen legkellemesebb korszakát választottam újabb posztom témájául. De hát a lemilhez nem is a kellemetességek illenek. Ebben a sztoriban van természeti katasztrófa, szerelmi dráma,…..
Louie the purple horse A győzelem 2011.10.18 20:09:18
Megvan a következő tíz év fizikai és kémiai Nobel-díjasa a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Korrupciós Bűnözés elleni Osztály, Korrupciós Bűnözés Elleni Alosztály személyében.Ezek a derék zsaruk ugyanis nem kevesebbet vittek véghez, mint…..
juditmanó 2011.10.18 22:02:30
Entebbe, Mogadishu, a londoni nagykövetség. Túszmentő akciók, ahol a speciális egységek sikerrel jártak, amelyekről újságcikkek százai, könyvek és filmek tucatjai születtek. De ott vannak azok az akciók is, ahol a különleges alakulatok bevetése kudarccal végződött, ártatlanok életének tucatjait…..
juditmanó 2011.10.13 14:28:03
@Combat Gear Admin: Köszi a választ. És ezek az adatok meg az elkészült profil mennyire megbízható ilyen helyzetben. Nyilván a terroristák is idegesek, kapkodnak kiszámíthatatlanok.
juditmanó 2011.10.13 19:55:21
@NagyTeve: Milyen papírt szeretnél tőlem? :))
Ajánlj légy szíves olvasnivalót.... :P
A mi katonatörténeteink között nem egy van, amelyik arról szól, hogy a nagypapa/dédpapa hazagyalogolt a frontról vagy a fogolytáborból. Vannak olyan nemzetek, ahol hajóval vitték haza a foglyokat, és vannak olyanok, akiknek úszni kellett volna. Ez a cikk róluk szól.  Tanaka…..
Amikor gyorsan körbekérdeztem a családot és az ismerősöket, mi jut eszükbe Ausztráliáról, kiütéssel nyert a kenguru és a dingó. /NEM a harcjármű./ Szorosan utánuk jött a világ legkeményebb autópályarendőre: Mad Max. Sajnálattal állapítottam meg, hogy amennyiben ez a felmérés reprezentatívnak…..
juditmanó 2011.09.08 16:03:16
@Hiryu 2,0: Azon kívül, hogy érdekes volt a poszt, meg is akartam köszönni a szerkesztőknek, hogy gondoltak a női olvasókra. Nekem rögtön feltűnt az első képen a sok alulöltözött pasi :D. A ruhátlanság valamilyen gyakorlat része, szoktatják magukat az időjárás viszontagságaihoz vagy csak szellőztetnek? :P
juditmanó 2011.09.08 16:13:44
@Hiryu 2,0: Köszi a választ, szóval afterparty a sikeres bevetés után :))
Rég volt már szavazás. Na, nem a goldenblogos őrületre gondolok, azon nemrég estünk át, mint Szegvári a talicskán. De itteni témaszavazás régen volt. Úgy döntöttem, most kifogok rajtatok, és prezentálok négy eddigi második helyezettet, akik közül egyet ki kell hoznotok…..
Sziasztok! Egy héttel az első megjelenés, több ezer oldalletöltés és több száz hallgató után, a blog felső menüjében már elérhető az iTunes link, amivel ingyenesen és automatikusan lehet letölteni az újabb és újabb részeket. Továbbá tesztelés alatt van egy cikkfelolvasó…..
juditmanó 2011.08.29 22:58:58
Hosszú szünet után a lemilblogon újfent az amerikai háborús propaganda plakátterméséből válogatunk. Jelen posztban azonban nem nagyon találunk majd acélos tekintetű rangereket, rettenthetetlen nyugalmú tengerészeket, vagány pilótákat. A mai poszt témája ugyanis az elővigyázatosságra felhívó plakátok…..
juditmanó 2011.08.15 10:20:08
@taser: :) Persze, hogy mindenre emlékezünk, mert odafigyelünk rátok, férfiakra :P

Proletair, nagyon jó lett a poszt!
Elkúrtátok.Nem hazudtatok éjjel és nappal, ennyire nem súlyos a helyzet. Hiányoznak a trükkök százai is, ez viszont már gond.A HVG és környezetével szemben az embernek nincsenek nagy elvárásai, hiszen maga a lap arra való, hogy a felszínes társalgást fenn tudjuk tartani jobb…..
juditmanó 2011.08.15 09:45:56
Hovanyek Ebitda, a Cunnilingus Alapkezelő vezető elemzőjeA tőzsdék idegesen reagáltak a határidős piacokon nyitott pozíció stop-loss zárására, illetve a kedvezőtlen amerikai havi makroadatokra. Ugyanakkor a kedvező készletadatok hatására esni kezdő olajár nyugodtabb…..
juditmanó 2011.08.10 15:56:50
Ha az ember konzervatív vagy a magas tesztoszteronszintje miatt kevés színt tud megkülönböztetni, akkor fekete, szürke, kék, zöld és barna ruhákat hord, mint egy Robin Hood film statisztája.Ha a ruhatára különböző családlátogatások okán az ország különböző szegleteiben van,…..
juditmanó 2011.08.05 14:10:28
Ma nem akartam semmit írni, dehát az élet ilyen: felsőoktatási reformtervezet szivárgott ki. A felsőoktatást reformálni kell, pontosabban reformálni kellett volna ezelőtt harminc évvel. Azóta mindig, mindenki belevág, de számos érdek ütközése végül mindig valami mutyihoz…..
A csúcsgasztronómiát önmagában nehéz dolog elfogadni. Ahelyett, hogy krumplit ennénk hússal, albumot lapozgatunk az étteremben, és hol a technikát, hol a merész ízharmóniát, hol pedig az egészre kifizetett sok pénz csodáljuk. Az egésznek számomra akkor van értelme és…..
Skopoi, hemeroskopoi, kataskopoi   Legutóbb többen is a szememre vetették, hogy Asszíria és a Római Birodalom közt túl nagy az idő- és térbeli távolság, szóval leszek szíves a görögökről is írni, különben macskahadak lepik el jól karbantartott gyepfelülettel…..
juditmanó 2011.07.13 08:40:00
@Iustizmord: Kettes szám az ószlávban is volt (még emlékszem orosz nyelvtöriből, a nyomai a modern orosz nyelvben is fellelhetők, főleg a nőnemű főnevek bizonyos alakjainál, de példát most nem tudok mondani :)
Félrefordítások GYIK 2011.07.04 08:25:00
Uchi no Doragon az előző beküldésénél nem kapta meg az RJB-t, pedig járt volna neki - most pótoljuk. Mostani beküldése hatalmas darab, és nem csak a kép mérete miatt:A képet 2006. februárjában készítettem Gran Canaria szigetén, egy étterem mellett. Az angol és az olasz…..
2001. szeptember 11-én Amerikának egy új fenyegetéssel kellett szembenéznie. Most kivételesen nem a repülőgépekről és a WTC-ről van szó, hanem azokról a borítékokról, melyekben a küldemény szövegét fehér porral is nyomatékosították. 22 ártatlan alkalmazott halt meg az…..