Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzyG

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontosabban 167 napé. A számszerű értékek, amelyeket használok, az inverter adatgyűjtő rendszeréből származnak. Ezek kinyerhetők online módon, illetve USB adathordozóról. Én ez utóbbit preferálom. A rendszer egy sor áram- és feszültségadatot tárol, és a minket leginkább érdeklő energia-mennyiségi…..
Már említettem, hogy a ház, a telepítés helyszíne két lakásos, két (normál időszaki) villanyórával, ugyanazon „fogyasztási hely”-hez rendelve. Ez szabályos volt 30 éve, a használatba vételkor, húsz éve, mikor megvettük és nevünkre írattuk a közműveket, ám nem szabályos ma. Az engedélyezéshez…..
Kivitelezőt kellett találnom, ezért kitöltöttem a Napelem Napkollektor Szövetség ajánlatkérő űrlapját, és vártam. Lassan elkezdtek csörgedezni az ajánlatok, és érkeztek pontosítást kérő e-mailok is, amelyeket rendre megválaszoltam.  Mindössze egyetlen ajánlattevő kért helyszíni szemlét, (ami…..
SzyG 2020.02.23 15:28:24
@Pipiske: A porladó szigetelés meg az esetleges nagyobb teljesítményű fogyasztók miatt előbb utóbb napelemes beruházás nélkül is sort kell keríteni az elektromos hálózat felújítására. Gondolom a mérő nem 90 éves, azt a szolgáltató rendszeres idő közönként cseréli. Ha baja lenne a mérőhely kialakításával már valószínűleg jelezte volna. Az új, elektronikus mérők egyébként jóval kisebb méretűek a régi mechanikus mérőknél, az ad-vesz mérő sem igényel nagy helyet. A enyém is külső óraszekrényben van, igaz, egy előtető alatt.
napelemet telepítek (1) a döntés 2020.02.21 11:01:37
Hosszú ideig meditáltam, hogy belevágjak-e egy olyan fejlesztésbe, amire nagy szükségem nincs. Egy kétlakásos házban élek nyolcadmagammal, de már nem hosszú ideig, ez hamarosan változni fog. Mikor a lányomék négy unokával ideköltöztek, és megunták a mindenütt száradó ruhákat, az éves 2500-2800…..