Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berecz.P

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint kétezer képet készített Budapestről, vizuális naplójával 27 éve követi a budapesti mindennapokat. Marcus Goldson brit szobrász, festő képeivel sok helyen találkozhatunk, a kiállítások mellett nyomtatásban, képeslapokon is megjelennek alkotásai, amelyekről ismerős helyek és jellegzetes…..
Jó társaság, fáklyák, mini grill a lakótelepi Nyúldombon – az eszközöket a szervezők, a sütnivalót pedig a résztvevők biztosítják.  Lívi 2017-ben csatlakozott egy József Attila-lakótelepi csoporthoz, s saját kezébe vette a lakótelepi szabadidős tevékenységek szervezését. A József Attila lakótelep –…..
A 2020. július 1-jei adás első órájában Baranyi Krisztina polgármesterrel értékeltük az elmúlt három hónapot és erre kértük a ferencvárosi frakciókat is. Az adás második felében pedig arról beszéltünk, miként tehető komfortosabbá, jobbá  a ferencvárosiak élete...
Kerületünkben eddigi kutatásaink alapján 53 könyvtár működik. Ezek között a nemzeti könyvtárt leszámítva minden könyvtártípus megtalálható. Sorozatunk eddigi részeiben már többféle nyilvános könyvtárat mutattunk be: közkönyvtárat, szakkönyvtárat és felsőoktatási könyvtárat is. A sort most egy nem…..
2020. június 11-én a Rádió9 legújabb adása ezúttal a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményből jelentkezett. A közel kétórás adás középpontjában a kerületi média szerepe és helyzete állt. Interjút készítettünk Vágvölgyi B. Andrással, a Ferencváros Újság új főszerkesztőjével, Hagymási Zoltánnal, a…..
Autómentes hétvégék Ferencváros szívében, költözés a digitális térbe, majd vissza a valóságba – a ferencvárosi kulturális és közösségi intézmények a nyitásban bíznak, de addig is online jelen vannak és segítenek, ha kell. Stadion helyett parkot a Duna-partra – mennyit ér egy civil kezdeményezés a…..
Újraindítás az egészségügyben, kárenyhítés a jövedelem nélkül maradt ferencvárosiaknak – hányan igényeltek pénzbeli támogatást az önkormányzattól? A Kiserdő májusban nagyon él – de vajon ezt jövőre is elmondhatjuk? Amikor a segítő is segítségre szorul – a Van esély Alapítvány is a túlélést…..
Kerületünkben 53 bibliotéka működik, melyek közül most egy felsőoktatási könyvtárat mutatunk be. Ennek a könyvtártípusnak elsődleges célja, hogy az adott egyetem vagy főiskola oktatóinak kutatásait, hallgatóinak tanulását, kutatómunkáját támogassa. Hazánkban a felsőoktatási könyvtárak központi…..
Kedvezőbb feltételeket teremteni a most érettségizőknek, a kerékpárosoknak, a színházi háttér szakmában dolgozóknak, a munka nélkül maradt előadóművészeknek, a kultúrához hozzáférésben és a home office munkavégzésben. Vagyis a Leövey Gimnázium felkészült a most vizsgázó diákok fogadására, az Üllői…..
2020. május 4-én reggel 9 órakor hivatalosan is elstartolt az idei érettségi időszak. Szigorú körülmények között ugyan, de a világjárvány idején is megtartják a vizsgákat. Az első nap magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról a vizsgázók közép és emelet szinten egyaránt. Az idei érettségin…..
Berecz.P 2020.05.05 14:50:50
@LúzerMan: Azért láthatod, hogy a fiatalember szemüveges, és nekik nem a legegyszerűbb párás szemüveggel írni az érettségit. Továbbá egyáltalán nem volt bent kötelező hordani. :)
A Trafó “Magyarországon egyedülálló, a nemzetközi kortárs színtérbe beágyazott befogadó hely, ahol a különböző műfajok – színház, tánc, újcirkusz, zene és vizuális művészetek – egyedi és autentikus módon jelennek meg” – olvasható az intézmény honlapján. A magyar és nemzetközi közönség által egyaránt…..