Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rathelor

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom a Szigony és Corvin negyed - Én is itt lakom! fb-csoport oldalán, hogy a Cordia tovább terjeszkedik Józsefvárosban, ugyanis tulajdoni lap nyilvántartás szerint még 2017-ben megvásárolták az Illés utca 6-10 számú, három telekből álló területet. Így az Illés utca Kálvária tér a Kőris utca…..
Miután a második évad első részét (amiről itt írtunk hosszan és spoileresen) alig valamivel kevesebben nézték (3 millióan), mint annak idején az első évad első részét (3,3 millióan), egyetlen egy embert sem meglepve a világon bejelentették: az HBO megrendelte a Westworld című robotos-vadnyugatos…..
Rathelor 2018.05.02 14:30:08
@Intimitás Gourmet: akartad mondani a második évad eddig tömény unalom.
Mostanában sok velem egyidős emberrel beszélgetek a gyermekvállalásról. A Maternityn mindössze 8 családi szoba volt (amikor én szültem ott), és mindegyik anyuka és apuka közül én voltam a legfiatalabb. Pedig ők is első gyereküket vállalták akkor. Én akkor 28 éves voltam.  Aldric barátai közül is a…..
Rathelor 2018.04.06 09:22:18
@prukker: ahha.. vagy még inkább semmi. Ha gyereket akarsz akkor kalkuláld bele, hogy esetleg egyedül neveled fel.
Egészen elviselhetetlen körülmények között tartanak félmillió (igen, 500 ezer) tyúkot egy brit farmon, ahonnan a legnagyobb élelmiszerláncokat látják el tojással. Durva felvételek...
Rathelor 2018.03.25 13:11:14
@szombi: a nagy többséget nem valószínű, hogy izgatná, de én pl már elég régóta csak alternatív vagy szabad tartásból származó tojást veszek, pontosan a tyúkjólét miatt.
Az árkülönbség meg nem izgat, nem ezer HUF/db árkategóriás termékről beszélünk.
A Star Wars-filmek hemzsegnek a bénábbnál bénább mellékfiguráktól. És most nem Jar Jar Binksre gondolok, ő máshogy rossz, hanem azokra, akikre elég csak ránézni, és vagy röhögőgöcsöt vált ki az emberből, vagy inkább mélységesen elszomorodik. Nézzünk is meg…..
Rathelor 2017.04.29 20:40:11
@exec: mert szar.. Pont, mint a Hobbit - fogták a sztorit, kibelezték, a karaktereket lenullázták, telenyomták az egészet felesleges jelenetekkel, hogy valamivel kitöltsék az időt, aztán megpróbálták lenyomni 3D-ben a torkodon. És az se segített, hogy a színészválasztás kimondottan pocsékra sikerült.

Akkor már inkább a Rouge One - ott is voltak problémák, de arról úgy jöttem ki, hogy ha marad a szint, akkor a spin-off-ok jöhetnek számolatlanul, a fővonalra viszont soha többé nem vagyok kíváncsi.
1986. április 26-án hajnalban az ukrajnai (akkor Szovjetunió) Csernobili Atomerőműben baleset történt. Az erőmű reaktorát a hirtelen fejlődő nagymennyiségű gőz szétvetette. Felrobbant, és 25 ezer tonna grafit kapott lángra. A hatalmas tüzet két hét alatt sikerült teljesen eloltani. A baleset miatt a…..
Rathelor 2017.04.26 13:26:01
@rockjano: "a nap és szélerőművek mellé KELL a fosszilis erőmű"
Már miért kellene? Kismillió megoldás van energiatárolásra, teljesen felesleges ezek mellé egy fosszilis erőmű.
  Sokan álmodoznak az ideális társról. Akinél minden stimmel, aki úgy tökéletes, ahogy van. 40 éves kor felett sok férfi számára az a bizonyos tökéletes társ csakis mutatós, csinos nő lehet. Ez érthető is. Ki ne álmodozna egy dekoratív partnerről? Legyen kedves, vidám, szexi! A lényeg azonban nem…..
Rathelor 2016.10.11 17:36:53
@Yoss: "Dugni persze jobb a ropogós húst", a többire pedig ott vannak az ember barátai..
De ha a többi időt mégis női társaságban akarom otthon eltölteni, akkor is húzok egy vonalat 35-40 körül.
Sok fontos kérdés van az életben, némelyik egészen mély filozófiai, de a „Te mennyit nyomsz?” kérdést nehéz überelni. Pedig mennyivel több információt adna a „Oszt felhúzni fel tudod-e magad?” kérdő hangsúlyú információ szerző verbális közlés. Ami egyébként nem is annyira egyértelmű kérdés, mert sok…..
"A nők és férfiak sosem lesznek egyformák, de mindnyájunk érdeke, hogy ugyanolyan jogokat élvezzenekˮ - összegezte Marc Tarabella belga képviselő a vitát és szavazást a nők egyenjogúságáról, melyre éppen a nemzetközi nőnap után, március 9-10-én került sor. Az életvédő…..
Rathelor 2015.03.20 10:38:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet itt trollkodni, de amíg a kedves meg nem született csemete placentán/köldökzsinóron át kapja a tápot, addig technikai szempontból parazitának számít, ezért a bármikor eltávolítható kategóriába tartozik. Ez egy.

A kettő arról szól, hogy az ÉN mindig elsőbbséget fog élvezni az Ő-vel szemben, ezért ha úgy döntök, hogy nem kell, akkor megint csak alapvető jog az abortusz.

Három: az emberi élet jelenleg teljesen értéktelen, szimplán azon okból kifolyólag, hogy túl sokan vagyunk. Majd ha a kihalás szélére kerülünk, mint faj (és nem mint pl. nemzet), akkor a körülmények függvényében talán elgondolkodok azon, hogy a fennmaradás elsőbbséget élvez az egyén érdekeivel szemben, de addig az összes abortuszellenes nyomoréknak csönd és hullaszag.
Fölösleges „milliárdokat pazarolni” rákkutatásra, amikor ez a legjobb módja a halálnak. Mielőtt nekünk esne mindenki, gyorsan leszögezzük, ezt nem mi állítottuk, hanem egy neves orvos, a British Medical Journal volt főszerkesztője. Szögezzük le rögtön az elején: (a belső…..
Rathelor 2015.01.04 20:30:51
@Rongy Rázó: Nem, nem fog mindenki meghalni. Legfeljebb mi már nem éljük meg az ehhez szükséges technológia kifejlesztését és bárki számára elérhetővé válását.
És ennek megfelelően mindenki, aki a high-tech orvosi kutatásokat bármilyen formában fölöslegesnek nevezi, pusztuljon el minél hamarabb.
KODIAK Hogy csalhatott KQLY LAN-on? 2014.11.24 17:43:25
Engem személy szerint sokkolt a hír, hogy profi játékosok buktak le csalással. Az pedig egyenesen felfoghatatlan volt, hogy hogyan tudtak LANon is csalni. Nem egy nemzetközi versenyen voltam, és igaz 2001-ben még nem volt olyan óriási szigor, de 2005 környékén már elképzelhetetlen…..
Rathelor 2014.11.25 12:52:52
@peter3374: a versenyeken általában pénzért vagy egyéb értékes díjakért megy a harc, így valóban elég komoly a probléma, tekintve, hogy valaki ebből él.
És mivel gondolom jólesett nulla háttérinfóval fikázni egyet, most menj és játssz egy kicsit a dömperrel is, csak hogy teljes legyen az élvezet.
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Az MPAA és a Mozi Tulajdonosok Országos Szövetsége hivatalosan is tiltják a Google Glasst és egyéb hasonló viselhető kütyük használatát a mozikban. Azok, akik szeretnének moziba menni, le kell, hogy vegyék az okos-szemüvegüket, mivel ezeket az eszközöket fel lehet használni a…..
Újabb devizahiteles törvény - újabb milliárdok Valóságos össztársadalmi válságot okoztak a devizahitelek a 2008-as gazdasági világválságot követően. Az aránytalanul megugró törlesztő részletek, a bankok részéről mindemellett egyoldalúan felemelt kamatok is mind-mind…..
Rathelor 2014.09.16 17:51:39
@talicskás munkásember: emiatt nem kell aggódni. Mire ezek az ügyek EU bíróság elé kerülnek, már lehet tudni, hogy melyik banknak mennyit kell kifizetnie/leírnia összesen.
Még ha a bíróság azt is mondja, hogy kamatostul vissza kell nekik fizetni mindent, azonnal személyre szabott egyszeri adót kaphatnak még aznap a nyakukba és rögtön nem jár nekik vissza semmi.
Ilyen szempontból kb semmit sem tehetnek.
Mert a magyar társadalom nagy része nem akarja őket látni. Ez a kézenfekvően adódó válasz tükröződik az Index.hu-n minap megjelent cikkhez feltett kérdésre adott olvasói válaszokból, ezt sugallják az országgyűlési és önkormányzati képviselői helyekért versenyző politikai pártok, erre a politikai…..
Már Putyin sem cáfolja, hogy Ukrajnában haditechnikája és katonái vannak, noha az orosz hadsereg desszantos egysége szerinte járőrözés közben “véletlenül” került a szomszédos országba. Ezt a minszki három oldalú orosz-ukrán-EU-s csúcstalálkozón jelentette ki az orosz…..
Ez márpedig kurvajól néz ki, és punktum. Az első hét percben a Birodalom megérkezik a Lothal nevű bolygóra, és velük együtt a zsarnokság és elnyomás is. A rohamosztagosok megfélemlítik a jónépet, új törvényeket tartatnak be és úgy általánosságban faszfejként viselkednek,…..
Lehet hát: a The Big Bang Theory, azaz Agymenők című sorozat három főszereplője, Jim Parsons (Sheldon), Johnny Galecki (Leonard) és Kaley Cuoco (Penny) addig zsarolta a sorozatot gyártó Warnert és a CBS-t, hogy megkapták a fejenként és epizódonként járó egymillió dolláros…..
Rathelor 2014.08.04 23:30:06
@Pilóta78: akárcsak Penny. Nem is értem miért nem cserélték már le legalább kétszer.
A kormány éppen értelmezni szeretné a Kúria devizahitelesekről alkotott jogegységi határozatát. Természetesen a szokásos módon, vagyis úgy, hogy véletlenül se kelljen semmit neki szakmailag megoldani, kiszámolni, dolgozzanak inkább mások, vagyis a problémáért részben valóban…..
Ez a bátor újságírói kiállás?   A HVG.hu átlépett egy határt. Mert lehet és kell is egy demokráciában kritikával illetni a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Lehet újságírói véleményként akár patás ördögnek is beállítani, sőt le kell leplezni -  ha vannak -…..
Rathelor 2014.06.12 01:27:30
@Tiszteltetem Brüsszelet: tehát amint nem látsz több ilyet, tudni fogod, hogy szájtépés helyett elindultak koncolni :)
Rathelor 2014.06.12 01:28:24
@bastian: vigyázz, be ne vigyenek rágalmazásért :D
Vajon hány ember kezén ment át a nyomdába kerülés előtt a McDonald's új kuponja? Egyszerűen elkerülhető lett volna a félreértés, ha valaki egy kicsit is gondolkodik, de így, a szóközzel elválasztott kettes és négyes számjegy kinek mit jelent? 24 csirkefalat vagy kettőször…..
Rathelor 2014.06.02 14:59:33
@hobbitroll: Igaz, van ott egy 24-es, mint kupon sorszám. Alatta meg egy 2 4-es, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar, DE mivel van kép is mellékelve, ezért elég naivnak kell lenni ahhoz, hogy 24-et láss bele..
Egyébiránt pedig alap, hogy a rosszabb ajánlat az életszerű.
Rathelor 2014.06.02 15:10:40
@hobbitroll: Nincs, de egyértelmű. Másrészt ha abba akarsz belekötni, hogy mi az a szóköz, nehogy az legyen a válasz, hogy a kötőjelet hagyták le, aztán kapsz két darabot csirkeszerűséget a pénzedért..
Ebben a formában ez 2x4 db-ot jelent, követve a kupon jelölésrendszerét (darabszám _szóköz_ termék megnevezés).
Rathelor 2014.06.02 15:17:05
@L2007: nem vagy vele egyedül..
De mielőtt kivágom a szemétbe az ilyeneket, kíváncsiságból meg szoktam nézni mennyivel akarnának lehúzni a szemétért. Kedvezményesen természetesen :)
Kati meglepődött, mekkora darabokból áll minálunk a konzerv tonhal. A spanyol közértekben bezzeg nem ilyet kapni! De valakinek az ipari hulladékot is el kell adni, nem igaz? Meg olcsóbb is volt biztosan. Hát igen kicsinyke darabok.... VS ..