Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poolfanati

0 bejegyzést írt és 1994 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken este hétkor vetíti a Food Network az Kövesd Donalt Európába! című sorozat első részét, melynek nyitó epizódja éppen Budapestet mutatja be. A Nagy-Britanniában és Írországban nagyon népszerű, - egyébként Dublinban élő, és népszerűségét egy ír fiúbandával megalapozó - Donal Skehannak már több…..
Az eddigi négy helyett hét szereplője lesz a Top Gearnek, közölt a BBC Worldwide egy sajtóközleményben a semmiből, meg is leptek vele mindenkit a szerkesztőségben. Az ugye már köztudott, hogy az autóbuzik (eddig) kedvenc sorozatában lesz Chris Evans  és Matt LeBlanc Most az is kiderült,…..
poolfanati 2016.02.12 10:19:12
@Virág et.: A Schmitz v Stig versenyzésekből még pl. tök vicces jelenetek is kijöhetnek, a konfliktusuk poénforrás lehet.
Engem pont a fenti kommentek ellenkezője zavar, hogy most van egy volt F-1 főnök és egy profi autóversenyző csaj, akik majd mindent elmondanak a kocsikról és jó köröket mennek a pályán. De vajon tudnak majd szórakoztatni is?
Óriási hírt hozott le a Variety, és persze az összes többi médiaipari szaklap: a Jóbarátok Joey-ja, azaz Matt LeBlanc lett a Top Gear új házigazdása. Ő egyébként az első nem brit születésű házigazda a műsor történetében. A hányattatott sorsú Top Gearnél azóta kapkodnak két kézzel az új…..
Konkrétumok kellettek? Tessék, itt van pár, nem fog örülni neki senki. A táblázat nem teljes, az USA mellett a környező országok vannak csak rajta, de az siralmas, hogy mi állunk a legrosszabbul, igaz, nem sokkal az már nem oszt, nem szoroz, hogy 203 vagy 177 sorozat van a tárban egyelőre. Szegény…..
poolfanati 2016.01.19 17:05:59
Habár nagyon örülök, hogy már itthon is elérhető, első nap óta meg van, használom is naponta, eléggé felemás eddig a Magyar Netflix. Először nagyon hiányoltam a Magyar feliratot, de végülis jól beszélek angolul, szóval inkább esti angol nyelvleckének tartom a netflixes sorozatot vagy filmet. Ami viszont zavar az a relative kevés tartalom. Értem persze ennek az okait, de eléggé elkapkodottnak tartom ezt az egy lépéses gyors terjeszkedést. Úgy látom, hogy inkább a mennyiségre mentek rá, mint a minőségre. Most perpill a HoC 4. évada miatt izgulok, hogy lesz e itthon is vagy arra is vonatkozik a Sony joga?

Hozzászólva a Netflix vs torrent vitához. Szerintem mindenhol van egy réteg, aki szeretne legálisan filmet, sorozatot nézni és zenét hallgatni. Hol nagyobb, hol kisebb ez a réteg. Én pl szeretnék legálisan filmezni, sorozatozni, de ez DVD filmeknél nálam csak a legnagyobb rajongásokra terjedt ki (pl. Star Wars, James Bond kollekciók vagy Pool mez, amit olcsóbban tudtam volna beszerezni a túrkálóból). Meg hiába van már torrent, még mindig van egy réteg, aki megveszi a zene CD-t, hogy ezzel támogassa kedvenc előadóját. Én ezért örülök a relative olcsó Netflixnek, mert most már legálisan és olcsón lehet ezt megoldani, pedig eddig sem féltem attól, hogy elkapnak.

Viszont még ha valaki meg is engedheti magának, hogy megvegyen filmet, CD-t vagy fizessen sorozatért, még mindig lehet, hogy nem lesz rá képes, mert az nem elérhető a hazájában, mert nem hozzák be (vagy csak késéssel) azt a sorozatot. A Magyar Netflix ezen is csak részben segített az egyelőre picit szűk kínálatával.

Ami még nagyon érdekes vita, sőt, szerintem még a torrent vs netflixnél is érdekesebb, az a Netflix/Amazon vs. tradicionális tévézés. Azt a piacot vajon mennyire tudja meghódítani?
poolfanati 2016.01.19 17:07:51
@poolfanati: Ha valakinek szúrja a szemét a nagy kezdőbetűjű Magyar, annak elárulom, hogy nem "nagymagyar" vagyok, csak van valami hülye autocorrect az angol explorerben, ami kijavítja ilyenre. :D
Megy a mozikban A túlélő, azaz a Lone Survivor című film. Úgyhogy a felvetésemre megnéztük egy szakkollégiumi kurzus részeként, ha már ott stratégiai és jelenkori konfliktusokat érintő kérdésekkel foglalkozunk. A film valós történeten alapul: négy SEAL-kommandós történetét meséli el, akik 2005…..
poolfanati 2014.03.02 15:01:40
Tegnap előtt néztem meg a filmet és nagyon tetszett. Az utóbbi idők legjobb háborús filmje lett. Izgalmas és reálisan kivitelezett akciójelenetekkel és jó színészekkel.

Egy-két dolgot tényleg megváltoztattak, de szerintem még így is elég hű lett a valósághoz. Például majdnem lefejezés tényleg nem volt, de a Lutrellt a tálibok több órán keresztül kínozták a faluban és a végén meg is fenyegették, hogy lefejezik. Ekkor küldték el a tálibokat a falusiak. Szóval a majdnem lefejezéses jelenet, annyira nem is nagy ferdítés, de egy filmbe kellenek az ilyen izgalmas jelenetek. A többi valótlansággal egyetértek, azok tényleg nem történtek meg vagy valahogy máshogy.

Végül pedig arról, hogyan is találták meg őket. A film nem jelenti ki egyértelműen, hogy az elengedett pásztorok szóltak a táliboknak. Mutatják a fiút menekülés közben, de azt nem mutatják, hogy szólt volna. Továbbá van egy párbeszéd a SEAL tagok között, hogy hogyan találhatták meg őket ilyen gyorsan. Szóval a film két dolgot is sugall: vagy a pásztorok szóltak vagy máshogy találták meg őket. Döntse el a néző.

Végül még egy kérdésem lenne a Tanár Úrhoz. Mit gondol arról, hogyan viszonyul a film az afgánokhoz (ez alatt a szó alatt az Afganisztánban élő rengeteg népet értem)? Szerintem a film elején úgy tűnik mintha az összes afgán tálib/gonosz lenne. Több erre utaló mondat is van a szereplőktől. Továbbá a sebesült Luttrel többször is kérdezi, hogy miért segítenek neki, ergo ő is azt hitte, hogy az összes afgán tálib és mind utálják az amerikaikat. De a film végére "egyenesbe" jön a film, a falubeli afgánok (talán pastuk voltak?) több napon keresztül védték és bújtatták Luttrelt (sőt a film szerint még harcoltak is érte, de ez ugye nem történt meg). Sikerült objektívnek lennie a filmnek vagy csak olcsó propagandáról van szó, hogy nem minden afgán tálib/gonosz/merénylő stb...?

Üdvözlettel:

Aradszky Attila
Drága Feleim, Nem is tudom hol kezdjem annyi minden történik itt velem ebben a nagy városban. Az ember nem is gondolná mennyire különbözik a világ ezen a fele, a jól megszokott otthonitól. Még a levegő sem ugyanolyan drága barátaim. Ma is például a sok pöfékelő automobil olyan…..
Trixivel éppen Introduction to World Politics előadáson ülünk, és amint azt gondolom már kitaláltátok én nem szentelek túl sok figyelmet az előadónak, sajnos. Mindazonáltal van egy olyan érzésem, hogy Trixi figyelmét is el-el vonom, mert percenként rápillant a monitoromra. De ez…..
Nous n'avons pas l'eau chaude Lidl! 2013.01.29 21:39:29
Sötétben kilépni a lakásból nem a legkellemesebb dolog, de az embernek nincs más választása, ha reggel 8kor kezdődik az órája, a nap pedig csak 8:24-kor kel fel. A szóban forgó óra, az EU-ról szól, ami kifejezetten kellemes volt. Az EU és Franciaország kapcsolatáról folyt a…..
A tegnapi este elég változatosan telt, ezért írok csak most, reggel, ami inkább már délután így 12:22-kor. Reggel felkeltem, és úgy döntöttem megvalósítom régi álmomat, és elmegyek az Ikeába. Miután könnyed háromnegyed órás keresgélés után kisilabizáltam, hogy akkor most…..
Tegnap este megnéztem egyedül, vagyis inkább egy üveg bor és a laptopom társaságában a Magyarország - Lengyelország nyolcaddöntőt. A Himnusznál hatalmas honvágyam támadt, amin magam is meglepődtem, eddig nem volt ilyen hatással rám ez a dal. A meccset viszont élmény volt nézni,…..
Kedves nézőink! Ma újból megismerhetnek 3 versenyzőt, akikből kettő ma tényleg beköltözik a Villába! Trixi, Wade, vagy Bendi? Kit szeretnének négy és fél hónapon keresztül minden nap a képernyőn látni? Szavazzanak most kedvencükre! Szavazóink között értékes nyereményeket…..
Bocsánat mindenkitől a késésért, de nem kell aggódni, a közvetítés folytatódik! Nem olyan könnyű visszagondolni egy nap távlatából, ekkora időtávnál már néha homályba vésznek az események, de megpróbálom felkutatni őket emlékezetem labirintusában. Feltöltöttük a…..
Felemás epizóddal tért vissza a téli pihenőről a How I Met Your Mother, voltak benne klasszikus poénok és nagyszerűen használták ki a Marshall családja adta lehetőségeket is, nem beszélve a nőgyógyászos szálról, és a 22 perc alatt folyamatosan látható számokról. Van még…..
Való Világ 9 Zsófi meztelenül 2010.12.04 15:12:43
poolfanati 2011.01.02 19:13:00
Bear Grylls nagyon népszerű a túlélős-keménycsávós műsorok rajongói körében, valahol érthetően, hiszen kis túlzással állítom, egy marék iguánaszarból is ki tudná nyerni a tápanyagot, és ha mohát kell ennie, akkor azt eszik. Az már más kérdés, hogy minek, mert annyira…..
poolfanati 2010.09.30 13:25:23
Mint már többen is leírták Bear Grylls az SAS-ben szolgált. Hogy valaki oda jelentkezhessen először éveket kell szolgálni a sima brit seregben. Az SAS kiképzése a világon a legdurvább, ha egy feladatot nem tud az ember megcsinálni máris megbukott. A jelentkezők 1/10-e lesz csak SAS kommandós. A kiképzés legutolsó része nagyon is hasonlít a Túlélés törvényei műsorra, csak kb. 1000-szer durvább. A Dél-kelet ázsiai dzsungelben rakják ki az újoncokat, ahol ha jól emlékszem 3 hetet kell túlélniük. Eddig csak az is szimpla Discovery shownak tűnik. De közbe az újoncokra a saját kiképzőik vadásznak, akik úgy ismerik a terepet mint a tenyerüket, míg az üldözöttek semennyire sem. Plusz ott vannak még a veszélyes ragadozók is...

Továbbá ugye harcolnak is. Az SAS-t a II. vh-ban alapították és Észak-afrika sivatagában deríettek fel az ellenséges vonalak mögött. Szabotalták az ellenséges erőket. Az egész német hadsereg őket kereste. Ugyanaz megismétlődött a Falkland-szigeteken és az Öböl-háborúban is.
A következő sztori annyira nem túléléses, de ez a kedvencem. Amikor 1980-ban Londonban az iráni nagykövetségen terroristák túszokat ejtettek. Kik oldották meg a vészhelyzetet? Az SAS...

Szóval itt szolgált Bear. Már a kiképzésen durvább dolgokat megcsinálhatott, mint a műsorban a legdurvább. Szóval lehet hogy meg van rendezve. Ő attól meg tudná csinálni és szerintem akarná is. De az emberi élet fontosabb ezért nem engedik neki. Ő pedig gondol a családjára és nem teszi. Mert ha balszerencséje van, akármilyen kiképzés nem segíthet.
poolfanati 2010.09.30 13:41:53
@janosbacsi: Nem, nem emeli rögtön a piadesztálra és nem kell semmit sem elhinned. Azt hiszel el, amit akarsz, szabad akarat meg szabad vélemény, tudod...
De én ettől még tartom hogy meg tudja csinálni azokat a dolgokat és nem csak kamera előtt megrendezve.

Nagyon szívesen vitatkozok veled, ha rendes érvekkel jössz majd mint én. De amíg csak vádaskodni tudsz, akkor inkább hagyjuk.
Ezen az oldalon utoljára. Búcsúzunk, de csak a helytől. Új haza - donnelly Véget ért az őskor az NST történetében. Kicsiny városállamunk túlnőtt a falak jelentette határokon, és elég erőssé lett, hogy egy egész birodalmat kormányozzon. Mivel az nst.blog.hu legelői már nem…..
poolfanati 2010.08.18 17:08:16
@donnelly: @Ronal-d'oh!: Engem Liverpool drukkerként, olyan büszkeséggel tölt el hogy a Liverpool tehet az NST létrejöttéről.
poolfanati 2010.08.18 17:20:17
@vadkutya: Na hadd halljam:D Nyugi, nem veszem magamra:D
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
poolfanati 2010.08.18 13:37:55
@Ronal-d'oh!: Ha megmondod az NST-s felhasználóját, akkor lehet ismerem innen. De akárki jöhet.
poolfanati 2010.08.18 13:41:11
@Csöncsön: Hát, remélem nem csak fellángolás volt neked a 2008/2009es szezon. Mert ha igen... akkor bajba vagy!:D
Elkezdődnek a csatározások a tavalyelőtti év legjobb bajnokságában is. Ahogy már az elmúlt évek során megszokhattuk, az átigazolási időszak lezárása nem esik egybe az idény kezdetével, vagyis a konkrét erővonalakat még nagyon nehéz meghúzni. Így az első pár forduló…..
poolfanati 2010.08.14 13:31:14
@man city: basszus, akkor swp mégsem eladó?
poolfanati 2010.08.14 16:15:02
@Everred: nem azért cserélte le mert megsérült? én úgy láttam hogy jegelte a lábát.
poolfanati 2010.08.14 17:16:47
@dino vercotti: Oh my frakking god. Erre nem is tudok többet mondani.
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
poolfanati 2010.08.10 13:14:54
@danesdzsu2: Mért? A srácok biztos nagyon szeretnének Sam Fisher lenni...:D
poolfanati 2010.08.10 18:30:36
@Pig_Bodine: Jogos! Ha jól tudom már rég semmi köze a blognak az Indexhez.
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Kedves mindenki és a többiek. Hamarosan teljes erőből beindul az európai topfutball, ezzel párhuzamosan nekünk is véget ér az elmúlt hetek láblógatása, és belekezdünk erősen a szokott színvonalú tartalmak előállításába. Van néhány teljesen új ötletünk, vagy nevezzük…..
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..