Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aranygombóc

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszereztük a gyerekkálciumot is, mostmár kúraszerűen (három hónapig kell legalább) kapják a nagyok a következő vizsgálatokig.Mátét is megmértük már, hogy neki mi van a növekedésével, nincs-e véletlenül baj nála is a növekedési hormon szinttel.Lucával szinte azonos módon…..
Ma reggel végképp elfogytak a dobozból a tiszta nadrágok ... :) Hogyan fordulhat ez elő egy gyermekes családban?Nem lettünk hajlékonyak, csak a fűtéskorszerűsítés átcsapott felújításba, így az emelet teljesen használhatatlan. A cuccok 2/3-a a padlásra költözött, a többi…..
Aranygombóc 2009.08.01 10:11:05
Szia!
Idézem az adagolásról szóló részt a termékek weboldaláról:

Ez a vitaminos, gyerek kalcium porra vonatkozik:

Adagolás:

- 1 éves korig minimális adag: 1/3-1/2 kávéskanállal naponta; langyos vízzel, vagy ételbe keverve, inkább túróba.

- 3 éves korig: naponta 1-2 csapott kávéskanállal.

- 5 éves korig: naponta 1-2 csapott teáskanállal.

- Serdülők és nők: naponta 1/2 - 1 tasak.

Csak most vettem észre, hogy felnőtt férfiakra egyik sem vonatkozik :) , de az általános 1 tasak/nap a mérvadó náluk.

A részletes leírást itt találod:
egeszsegkore.tiensbazis.com/book/tiens-gyermek-kalcium?a=38

A rágókalciumot csak nagyobbaknak, és csak akkor szokták javasolni, ha a port nem tudják a gyerekbe "tuszkolni" :)

Mi egy dl meleg vízben, kakaóval ízesítve készítünk el egy tasakkal, és kettéöntjük a két nagynak. Szeretik.

A tasakos, por kalcium egy vitaminkomplex-ként, általános étrend-kiegészítőként is funkcionál.
20 nap után 10 nap kihagyást érdemes betartani, és csak ez után újból adni nekik.
A tavaszi felülvizsgálat szerint már mindkét gyerkőcnél negatív lett a tejallargia teszt, viszont a hajlam megmaradt.Közben mintha pollenallergiás lett volna Luca, tavasszal legalábbis olyan heves tüsszögés és bőrszáradás, szemviszketés jött rá, hogy megkértük a…..
Ma kaptuk meg a hatósági bizonyítványt ahhoz, hogy a gyerekekkel utazó kísérőnek is ingyen legyen a tömegközlekedés.Kis műanyag tokba csomagolt kártya az egész, de itt a hitelválság idején meglepő, hogy ezt is megkaptuk...
Aranygombóc 2009.02.07 07:18:32
@rekamorvay: Hát igen, ez így van. Bérletre nem jogosít kedvezményt. Nálunk is, ha együtt megyünk (5-6 fő) autóba ülünk.
Ez a kedvezmény igazán csak alkalmanként jó, ha pl. valaki besegít és elviszi busszal a gyereket valahova. Szóval nem használjuk ki mi sem.
Tegnap vérvétel volt, remélem a vizsgálatot is arra végzik, amire kíváncsiak vagyunk. Mindenesetre a tartós betegségről az emeltösszegű családi pótlékhoz ismét kiadták az igazolást.Irány a MÁK, illetve nem is, már az Egészségbiztosítási Pénztárnál kell ezt…..
3 hétre ígérték és meg is jöttek az eredmények az allergia vizsálatról.Máté tejallergiája A 3)-ró A 2)-re csökkent, de a diétát továbbra is szigorúan tartani kell.Lucának elmúlt a banánallergiája (ami szerencsére csak átmeneti volt).Máté miatt viszont továbbra is át kell…..
Ma kaptunk értesítést a MÁK-tól, hogy szeptember végén megszűnik a jogosultságunk az emelt összegű családi pótlékra.Ez annyit jelent, hogy előre emlékeztetnek, ne felejtsünk elmenni a kontrollvizsgálatokra.Nagyon barátságosak és segítőkészek telefonban is. Még abban is…..
Szeptemberben a középsővel megyünk a tejallergia vizsgálatra, októberben meg a nagyot visszük a klinikára, hátha végre azt a vizsgálatot végzik el, amiért megszúrják szegényt.Szóval hamarosan ismét megmérettetünk, ami szó szerint igaz, hiszen épp a nagynál kellene addig valami…..
Erre a kérdésre csak az orvosi vizsgálat (vérvétel) után tudnak csak pontosan válaszolni.Rosszabb esetben általános tejallergiáról (tejcukorra, -zsírra és tejfehérjére is) van szó, habár ennek is vannak fokozatai. Nálunk a két nagyobbról (4, 5) derült ki tavaly, hogy…..
Gyerekkori tejallergia Tejallergia! 2008.07.25 12:25:05
A gyerekkori tejallergiáról családanyaként sokan kénytelenek teljes körű ismereteket szerezni. Minél előbb szerzünk róla tudomást, annál kisebb hátrány érheti a piciket...