Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kézy Béla (MEGAKOM)

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját felvétel Az előző héten John F. Kennedy elnök beiktatási beszédében elhangzott híres mondata nyomán azt vettem sorra, hogy mi az a néhány dolog, amit bárki, erőfeszítés és kényelmetlenség nélkül megtehet azért nap-mint-nap, hogy városa jobb hellyé váljon. Vannak azonban olyanok - remélem,…..
Saját felvétel 1961. január 20-án John F. Kennedy elnök beiktatási beszédében hangzott el a következő híressé vált mondat: “Ne azt kérdezd, mit tud tenni érted a hazád, hanem inkább azt, hogy te mit tudsz tenni a hazádért.“ S hogy mi köze ennek a városfejlesztéshez? Meglepően sok. Miközben komoly…..
Hamarosan lejár a jogosítványom - épp az imént érkezett az értesítés a mobiltelefonomra. Az üzenetben érkező link segítségével belépek az e-kormányzati felületre, majd bejelentkezés után a rendszer közli, hogy van egy fél éven belül elvégzett átfogó orvosi vizsgálatom megfelelő eredményekkel, és egy…..
Bár vannak olyan ambiciózus városfejlesztők és közlekedési szakemberek, akik az önvezető technológia gyors elterjedésében látják a választ a városok növekvő közlekedési problémáira, az európai városok többsége egyelőre inkább a kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeinek javítására és a…..
2019. október 9-én este a brüsszeli SQUARE Konferencia Központ nagytermének színpadán adták át egy nagyszabású gála keretében a “fejlesztési projektek Oscar-ját”, a Regiostars díjakat. A Regiostars közönségdíjat a CityWalk projekt nyerte, melynek szakmai előkészítésében és végrehajtásában egyaránt…..
Nem általános még, hogy egy város digitális eszközöket és megoldásokat állít a társadalmi befogadás szolgálatába. És mégis - a párizsi agglomeráció részét képező egyik kisvárosban egy Kanadából adaptált társadalmi innovációt alkalmazva segítik a leszakadó városrészekben élő korai iskolaelhagyó…..
Az angliai Barnsley-ban működő Digitális Média Központot (Digital Media Centre - DMC) az EU URBACT programja hivatalosan is városi jó gyakorlatnak minősítette, és az elmúlt években számos díjat nyert a szigetországban is. Vajon mi lehet a siker titka? A legfontosabb tényezők 10 pontban! 1.…..
Cesena egy olasz kisváros Bologna közelében. A Foo Fighters a világ egyik legsikeresebb rockzenekaraként stadionokat tölt meg - 2015-ben mégis bensőséges hangulatú koncertet adott Cesenában 3000 rajongónak. Hogyan történhetett ez meg? És mi köze lehet ehhez egy start-up központnak? Kattints az…..