Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lupó Nikoletta (MEGAKOM)

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden évben április 22-én ünnepeljük a Föld napját: a mozgalom rendezvényeinek célja a figyelem felhívása a természeti környezetünk megóvására. Jóval kevesebb visszhangot kap az április 20-a – nem meglepő, hiszen ez a dátum viszonylag új fejleményként lett a ’Cli-fi’ Nemzetközi Világnapja. Maga a…..
Ha valaki megjelenne most a 70-es évekből 2021-ben, az első kérdését – ami az amerikai időutazós filmek alapján ”Ki az aktuális elnök?” – az ”Ugye van már repülő autó?” kétségtelenül másodperceken belül követné. Ez nem túl meglepő: a fiktív jövőnek már régóta elengedhetetlen kelléke ez a fejlemény.…..
Lupó Nikoletta (MEGAKOM) 2022.06.30 08:39:36
@Balogh Zsolt: Jogos a felvetés, és teljesen egyetértek (a film hátteréről ennyit nem tudtam korábban, ezért köszönöm az információt), de igazából a gyalogosbarát jövőkép bemutatása szinte egyik említett példában sem hinném, hogy motiváció volt (vagy ha igen, akkor sem a TOP10 között). A cikk célja inkább az volt, hogy összegyűjtse azokat a filmeket/könyveket, amelyek alapján közlekedési szempontból érdekes következtetésekre, gondolatokra lehet jutni - sok esetben az alkotó céljától függetlenül is. :-)
A mindennapi élet tapasztalatának köszönhetően köztudott, hogy a mágnesesség az az erő, amely bizonyos tárgyakat a hűtőszekrény felé vonz. Az általános iskolai természettudomány órák ennél persze valamivel árnyaltabban mutatják be ezt a fizikai jelenséget: mágnesnek nevezzük azokat a testeket,…..
Los Angeles, 2019. Állandó éjszakai sötétség az utcaszinten megrekedő szmog miatt. Génmanipulációval előállított intelligens, de mindössze néhány éves élettartamú androidok képezte munkaerő. Felhők fölé emelkedő, techcégek székhelyeként szolgáló (fél)piramisok. Az 1982-ben bemutatott Szárnyas…..
„A 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokon ugyan a videójátékosok az aranyéremért (még) nem mérkőzhetnek meg egymással, de promóciós versenyszámként megjelenik az e-sport.” „A McLaren elindítja ’A világ leggyorsabb játékosa’ névre hallgató versenysorozatát, melynek első helyezettje a csapat…..
Szinte minden videojátéknak van egy ’tutorial’, vagyis oktató része, amely során a játékos gyorsan elsajátítja az alapvető szabályokat, de természetesen mindig eljön az a pont, amikor a tanultak élesben való alkalmazása következik. Az elméleti megalapozás, és a sok-sok online és offline példa után a…..
„Friss hírek következnek: Carzilla újra támad! A szörnyeteget a szén-dioxid, a kén-dioxid és a nitrogén-oxidok táplálják, így érthető, hogy miért bukkant fel városunkban – a járművek kibocsátása igazi svédasztal a számára. Az ereje már most is szinte felfoghatatlan, de van megoldás: aki csak teheti,…..
A helyszín Amerika, az időpont a közeljövő. Az állampolgárok társadalmi státusza egy 1-től 5-ig terjedő skálán múlik – egymást pontozzák az interakcióik során. Főhősünk meghívást kap gyermekkori barátnője esküvőjére, és elhatározza, hogy ott a viselkedésével megszerzi a 4,5 feletti elit átlagot. Még…..
“Az emberi kultúra a játékban, játékként kezdődik és bontakozik ki.” – Johan Huizinga holland kultúrtörténész ezt már 1938-ban megfogalmazta Homo ludens (latin: játszó ember) című könyvében. Míg a kulturális eszmék és ideológiák származékos jelenségek, a játék az ember kezdettől fogva természetes…..