Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hannibal Barca

19 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terminus Technicus Szabadesés 2008.10.23 13:53:17
A Világ tőzsdéi folyamatosan zuhannak. A Forint az Euróval szemben az elmúlt hetekben 230 Ft-ról, 280 Ft-ig gyengült. Az olaj, a kukorica és a búza ára megfeleződött. Zuhan az ezüst és az arany, szárnyal a dollár. Mi folyik itt?A magyarázathoz egy kicsit vissza kell mennünk az…..
Terminus Technicus Irány-vonal 2008.10.02 14:51:00
Hiánypótlónak szánom ezt az írást. YP korábban írt valami hasonlót, de az már nincs fenn és nem is teljesen ez volt a tartalma.   Miről   A Blog témája az egész emberiséget érintő válságok: a kezdődő Energiaválság, a Globális Felmelegedés és a…..
Jegyzet a pénzügyi válságról   Dehogynem! Független elemzők tucatjai, legendás befektetők és az egész blog-szféra évek óta arról ír, hogy az amerikai pénzügyi rendszerben nagy bajok vannak. Még az összeomlás időpontját is elég pontosan előrejelezték. Az ingatlanpiaci…..
Hannibal Barca 2008.10.04 18:27:49
Az USA gazdasagi novekedes 5 eve (!!!) hazugsag.
www.shadowstats.com

A csomag nem kepes helyreallitani a bizalmat, a bankok vesztesegei joval nagyobb mint 700 milliard dollar. A bizalom helyreallitasahoz nem penz kell, hanem nyilvanossagra hozatal.

Es az hogy van mindig van valaki akinek igaza van ez butasag. A jelenlegi valsagra TOMEGESEN figyelmeztettek fuggetlen szakertok (brokerek, befektetok, bloggerek, , milliardosok, kozgazdaszok). Csak az nem latta ezt jonni, aki nem akarta es inkab a homokba dugta a fejet es/vagy hazudott. Es ha megnezed az USA adossaganak alakulasat az utobbi 10 evben (de inkabb 40 evben), akkor TELJESEN EGYERTELMU-en lathato, hogy egy olyan folyamat indult be ami csak rosszul vegzodhetett. Csak az idozitesen lehet vitatkozni. Es ha vannak olyanok akiknek az utobbi 10 evben minden joslatuk bejott (pl. Eric Janszen), akkor igencsak el kell gondolkodni.

A valsagnak NINCS VEGE. Meg csak most kezdodik igazan. Nagyon kemeny lesz. Ezt mondjak azok, akik elore is lattak. Bocsi, de en inkabb ezeknek hiszek, nem azoknak akik 1 eve azt bufogtek, hogy "contained to subprime", "the economy is strong".

Aki most javulasban hisz, az mar megint megette a BULLSHITET. A bailout kutyaszart nem er es a piacnak is ez a velemenye, semmi rally nem volt szavazas utan. A piac szkeptikus es joggal.

Arrol inkabb mar ne is beszeljunk, hogy olyan csomagot nehez lesz megszavazni amitol tobb olaj lesz a foldben. Borulas lesz mindenkepp. Elkerulhetetlen. Tuti. Biztos mint a halal. Csak az idozitesen lehet vitatkozni.
Terminus Technicus Peak Oil 2008.10.02 15:01:00
 TOVÁBB..
Terminus Technicus Irány-vonal 2008.10.02 14:58:00
Ebben az írásban a Blog céljairól és terveinkről olvashattok.  TOVÁBB..
Jegyzet a pénzügyi válságról TOVÁBB..
Az egyre különösebb irányt vevő itteni beszélgetéseket megpróbálván érdemibb mederbe terelni, itt egy hírcsokor. (Természetesen ismét elloptam AoL accountját. YP)  Az oroszok azt állítják, a jelenlegi árak mellett veszteséges biznisz nekik az olaj. Azt nem tudjuk, hogy…..
Zajlanak az események.A Pakisztáni hadsereg tűzparancsot adott ki arra az esetre, ha területére amerikai erők lépnének. With friends like these, who needs enemies? Akinek ilyen barátai vannak, nincs szüksége ellenségre. A NATO lassan elkezdhet csomagolni Afganisztánból haza. Az afgán…..
Csődök a Wall Street-en, olajháború Nigériában .... TOVÁBB..
Kezdjük hát el! Sok hír, kevés magyarázat, kommentelési lehetőség. Mint a mesében. :-) Nagyjából az történt, amire számítottunk. Az OPEC hivatalosan nem csökkent, mert nem akarja magát kitenni a vádaknak, hogy ők tehetnek a magas árakról. Ugyanakkor a gyakorlatban…..
Somkuti Bálint küldte nekünk ezt a cikket, egy sorozat első részeként. Bálint hamarosan csatlakozik a blog szerkesztőségéhez.A háború új módszerei a XXI. században, az úgynevezett 4. generációs hadviselés a téma. TOVÁBB..
  Az alábbi cikket Szám Dorottya, az FFEK csoport munkatársa küldte. A csoport munkájáról bővebb tájékoztatást ezen a webcímen érhettek el: http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK.htmTOVÁBB..
Terminus Technicus Tulajok 2008.09.03 22:31:29
Földlakók!Ma a Föld Tulajdonosairól mesélek nektek. Ez a világ a korporativizmus vagy globalizáció vagy újkapitalizmus vagy nevezzétek aminek nevezni akarjátok. Profit határok nélkül. Az egész arra van tervezve, hogy egy szűk elit minél több pénzt keressen rajtatok. Demokrácia???…..
Tombol a hurrikán-szezon és további hírek. ..
AoL beteg. Keressek cikkeket helyette? Vagy majd ti? Hannibal Barca:Esett az OPEC termelése (0,6% mínusz júliusról augusztusra), elsősorban Irak és Szaúd-Arábia miatt. Érdekes módon Irán emelt a termelésen. A Gustav hurrikán miatt fél Louisiana áram nélkül maradt. Csak a…..
Kijött az ASPO (Association for the Study of Peak Oil) legújabb hírlevele. Ezúttal főleg ebből mazsolázgatok. A teljes PDF fájl letölthető innen.Spanyolország az első ország amely Európában intézkedéseket hozott az energiaválsággal kapcsolatban. - csökkentették a megengedett…..
Hannibal Barca 2008.09.03 22:54:46
Hírek amik tényleg számítanak, közös alkotói munka eredményeképp...
Terminus Technicus Szabad piac? 2008.09.01 21:34:00
Avagy: Hát olyat meg hol találsz?Egy magyar származású úriember kinyomozta, hogy kik nyomulnak az árutőzsdén. Tom Szabó elsősorban ezüstben utazik, itt a weboldala: silveraxis.com Az árutőzsdéről annyit érdemes tudni, hogy ezt elsősorban a termelők (és kisebb mértékben a…..
 Úgy tűnik, a brazílok komolyan gondolják az államosítást az olajszektorban. Az új mezőkből még legalább 5 évig (Tupi) de inkább 10 évig (Carioca) nem jön majd sok olaj, de nagyon úgy néz ki, hogy amikor majd már igen, akkor sem tervezik exportálni. Működni látszik az…..
Terminus Technicus Szabad piac? 2008.09.01 21:40:00
Avagy: Hát olyat meg hol találsz? Gyanús szagok az árutőzsdék környékéről.TOVÁBB..
Terminus Technicus Fekete arany 2008.08.30 21:46:00
Miért ennyire különleges anyag az olaj? Miért nem váltottuk le már régen? Mit kell tudni az olajról? Olvass tovább. TOVÁBB..
Mint rávilágítottatok, nincsen hová betenni az aktuális napi hírek linkjeit - ezúton kérek elnézést, ez ma az én saram.ígéretet tettem, hogy ma írok Magyar Vándort, de csak éjjel fogok tudni több időt rászánni, úgyhogy addig ide tudtok gyűjteni.Hajrá!..