Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kissfestes

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jóslatokba nem tudunk bocsátkozni, de a piaci mozgásokat a saját bőrünkön érezzük, ezért a kilátásokról van némi fogalmunk. Tavaly már összeállítottuk mi várható a 2023-as szezonban a szobafestő árakat tekintve, ezek utólag nézve nagyrészt beigazolódtak.  Szerencsére mi visszaesést nem tapasztaltunk…..
A felület előkészítés minden minőségi szakipari munka alapja. A csiszolás, portalanítás épp oly fontos a glettelés vagy festés előkészítése során, mint a mázolás esetében. Legutóbbi munkánk egy Liapor technológiás ház belső kivitelezése volt melyet a Homes4you készített kajászói…..
Tisztasági festések esetében gyakran döntő tényező a gyors kivitelezés. Ilyenkor pontosan kell ütemezni minden szakmai részfeladatot, különösen a száradások szoktak kritikusak lenni amikor egy kisebb garzon vagy másfél szobás lakás gyors tisztasági festésére kerül sor. Rendszerint elő kerül pár…..
  A magyar piac minden szegmensére jellemző volt az ár érzékeny hozzá állás, ennek egyik kiemelt területe mindig is az építőipar volt. Érthető is, a költségek sosem voltak alacsonyak, az utóbbi években pedig nagyon elharapódzott a kivitelezési-és anyagárak , melyet tovább borzol a csúcsokat…..
Az árajánlat készítés fontos része az üzleti életnek, egy megfelelő szobafestő árajánlat megteremti az alapot a sikeres üzleti kapcsolathoz. Az árak meghatározása és az árajánlat készítése azonban időigényes és munkaigényes lehet, különösen, ha nem rendelkezünk megfelelő tapasztalattal. Az…..
Korábbi bejegyzésünkben már szót ejtettünk a FOX dekor anyagokról, egy kis lakás hálószobájában a Pearl Relief került fel az ágyvég falára, de ugyanitt a nappali is kapott egy kis dekort a gyártó Diamento 3D fantázianevű termékével. A hálószobával ellentétben, ahol egy világos, aranyszínű dekor…..
Az elmúlt években igen változatos tényezők mozgatták a piacokat, a 2020-as covid lezárásokat nehezen élte meg mindenki, 2022 tavaszára mégis már a boldog békeidők emlékével gondolunk vissza rá. Az építőipari piac 2015 óta tartó felfutását a pandémiás időszak sem szakította meg, de  az alapanyaghiány…..
Egyik régi kedves ügyfelünknek dolgoztunk ismét, akinek korábban családi házában már készítettünk egy klasszikus márvány hatású falat, még kézi technikával, lúd toll erezéssel, waxolás és polírozás helyett egy fedőlakkozással. Mivel költözésre került a sor és a márvány fal maradt a helyén, az új…..
Szobafestésünk során a legváltozatosabb helyszíneken és felületeken dolgozunk, természetesen minden munka kiemelten fontos megrendelőinknek, nekünk pedig megrendelőink fontosak . Tisztasági festéseinket pontosan egyeztetett időterv szerint kivitelezzük, egy iroda vagy orvosi rendelő esetében ez…..
Igaz idestova egy hónapja már, hogy a győri székhelyű Coverart bemutatótermében jártunk továbbképzésen, de időben most értünk csak oda hogy beszámoljunk Nektek is az élményeinkről. Korábban már jártam itt mikrocement workshop keretében, ám ezúttal nem egy termékre koncentráltunk gyakorlással…..
  Hogyan menjünk elébe és hogyan szüntessük meg házilagosan a penészes falakat? Gyakori kérdés megrendelőinknél, alább röviden megpróbálom vázolni az okokat és megoldásokat. Bár így augusztus elején ez a probléma nem szokott előjönni, egy tulajdonos váltáson átesett kis garzon lakás tisztasági…..
  A kétezres évek elején bevett szokás volt szinte minden kültéri felületet lábazati gyöngykaviccsal, díszítő vakolattal áthúzni, mert akkor a gyártok minden kültéri felületre ajánlották az azonos szemcsenagyságú, vegyes színekből álló műgyanta kötőanyaggal erősített „gyöngykavicsot”. A vegyes…..
Megrendelői oldalról gyakran merül fel az igény, hogy a szép tiszta falfestés a későbbiekben valamilyen módon tisztítható, törölhető legyen. Elsősorban kisgyerekes családoknál vagy forgalmas irodák esetén jön szóba ez az elvárás. A sarkok, élek amik a leggyakrabban piszkolódnak, szűk folyosókon is…..
Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondom inkább ne, annyi sok apró buktató tud lenni egy tapétázás során hogy az olykor még a gyakorlott szakembert is gondolkozásra készteti. A tapéta minta követése, miközben csövek, karnisok, kávák, pozitív és negatív sarkok állják útját az embernek nem…..
  Igen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy megrendelőink mindig pontos és naprakész árak alapján kapják meg ajánlatunkat a szobafestő munkára, így került most napirendre év elején a kérdés, hogy merre is mozdulnak a szobafestő árak 2022-ben? Az okokért érdemes tovább olvasni, de a lényeg:…..
Tavaly lényegében elsők közt osztottuk meg otthonfelújítási támogatásról szóló blogbejegyzésünket, 2021. év első munkája egy ilyen családtámogatást igénybe vevő fiatal pár volt. Januárban, még épp a szülés előtt sikerült végére érnem a II. kerületi tisztasági festésnek Szépilona városrészben. Az…..
Ez a viszonylag kerek évforduló 2018-ban történt, az 1953-ban alapított UNIEP – ahogy a mostani szlogenjük is szól: az európai szobafestő iparosok hangja- akkor ünnepelte fennállásának 65. évét. Mint láthatjuk, az európai festő szövetség megalakulása mintegy 40 évvel előzte meg az Európai Unió…..
Ez bizony egy régebbi történet, pár lelkes fiatal magyar kollégával összeállva 2016-ban kilátogattunk a müncheni „messére” ahol a soron következő FAF kiállítás került megrendezésre: Farbe-Ausbau-Fassade , azaz minden ami a festő szakmához kapcsolható. Az 1972-ben életre hívott, jelenleg a kontinens…..
Év elején első munkaként egy társasházi lakás tisztasági festése volt soron, azzal a problémával hogy a külső falakon visszatérő probléma  a penész megjelenése, emellett igen hidegek is voltak (a kettő összefügg, a hideg falakon jelenik meg a harmat pont, a penész "melegágya"). Mivel a 60-as évek…..
FRISSÍTÉS: A megrendelők megigényelték az otthonfelújítási támogatást a festésre. A pályázat sikeresen elbírálásra került! Hiánypótlásként bekérték a kiállított számla anyag és munkadíj részletezését, erre elég volt a kivitelezést megelőző  árajánlatot beküldeni, ami tételesen tartalmazta az…..
Kültéri faszerkezetek a fokozott időjárási kitettség miatt különleges bánásmódot igényelnek. Az UV sugárzás károsító hatása, a faszerkezet természetes mozgása (pára felvétel-leadás), a csapóeső vagy télen a ráfagyott hólé, mind károsító erőként lép fel épített faszerkezetünkkel szemben. Legyen az…..
A korábbi posztunkban egy kis bevezetést tartottunk a gépi festékszórás világába. A technológiai megvalósítás három főelemből épül fel, a festék-vagy glett szóró gépből, ami a több száz báros nyomást állítja elő, ehhez nagynyomású (rendszerint 270 barra hitelesített) tömlő kapcsolódik, mely az…..
Természetesen a gépi festés is szobafestő szakember munkáját kívánja. Az iparágban elterjedt festékszórást, melyet gépi festésnek is szoktak hívni, airless típusú berendezésekkel kivitelezzük. Ilyen gépek már a 80-as években is segítették a festők munkáját nagy állami építőipari vállalatoknál,…..
Lassan két hónapja, március 11-én hirdetett országos vészhelyzetet a kormány, de a vírus elleni intézkedések már előbb megkezdődtek. A március 15-i Nemzeti Ünnepünket már korábban lemondták biztonsági okokból, onnantól kezdve a mindennapi életünk és munkánk is pillanatok alatt borult fel, a…..
A fertőtlenítő festés régebben egyetlen anyagról szólt: a mészről és a meszelésről. Ez volt a tavaszi tisztasági festések egyszemélyes sztárja! Meg a rokonság, akik közösen kimeszelték a "portát" húsvétra. Mind a mai napig a mészfestés az egyetlen olyan eljárás, ahol a kötőanyag, töltőanyag és a…..