Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamijolalszik

29 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                           Kipróbáltál már számtalan praktikát,…..
Magyarósi Csaba tollából érdekes írást olvastam. A lényege, hogy feltaláltak egy speciális  ébresztőórát, ami akkor ébreszti fel az embert, amikor a legközelebb van az éberséghez. Ezt az eszközt használva állítólag kipihenten ébredünk. Hogyan tudja ez az…..
mamijolalszik 2008.11.02 00:28:23
Ülsz, gépelsz. Ülsz, kötsz. Ülsz, amikor mesélsz. Ülsz a metrón, a buszon, a tévé előtt otthon. Sokat, sokszor. Fáradt vagy? Néhány tipp fáradtság…..
Mostanában már olyan ismerőseim is alvás problémáról mesélnek, akik egyébként úgy alszanak, mint a bunda. Mert napok óta más sem ömlik a médiából, mint a gazdasági világválság ecsetelése. Elég! Amíg van kezünk-lábunk, amíg tudunk gondolkodni, amíg tudunk vágyakozni,…..
Nehezen tudsz elaludni. Már kaparod a falat. Éjjel felriadsz és nem tudsz visszaaludni. Hiába feküdtél le éjjel, már hajnalban kipattannak a szemeid. Tudod miért?  Elgondolkodtál már az életritmusodon? Valaha kivülállóként megnézted mit csinálsz délután öt és éjfél…..
A minap azt olvastam a nana oldalán, hogy tudnak 10 okot arra, amiért nem érdemes megrövidíteni a szundikálást. Élvezettel nyálaztam a szöveget, szinte hajtogattam volna a kis fecniket, ha jegyzetfüzetként adták volna a kezembe. Néha mosolyognom kellett, mert olyan általánosságokat…..
hé, 68! Énnékem elegem van! 2008.10.07 14:32:00
Van az úgy, hogy a nő besokall.Tegnap este, miközben a gyerek éppen a fecskefarkot gyakorolta a füzetében, meg a kissé kerekdedre sikeredett karikát, én mindenféle híradókat néztem. Azért kapcsolgattam, mert ugyan nem vagyok notórius kapcsolgató, csak egyszerűen nem hittem a…..
mami alvászavar Ovis éjszakázás 2008.10.05 18:34:00
Pár nappal ezelőtt jeleztem, írok majd az ovisok esti lefektetéséről néhány gondolatot. Mert a mami akkor tud jól aludni, ha körülötte -és benne- jótékony nyugalom, és csend van. :)„És akkor boldogan éltek, míg meg nem haltak” – szól a mese vége. Valahol 9 óra…..
Mi másra is gondoltam volna, mint a humorra!? Bár közvetlenül alvás előtt nem épp a kívánt hatást érjük el vele, annyi azonban fix, hogy a jókedv feloldja az idegességet. S ha jókedvűen, mosolyogva fogsz az esti rituálédhoz, garantáltan könnyebben…..
Reggel a telefon dallamosan cseng felénk. Én még szeretem ilyenkor a fejemre húzni a takarót. Legalább öt perc erejéig! Úgyhogy egyet kell értenem Wlcsek Annával, a Vasárnap Reggel újságírójával, aki azt állítja, hogy a reggel és az óra örök ellenségei egymásnak. A…..
 Az ilyen tippgyűjteményekben rendre szerepelnek Feng Shui „szak”tanácsok is. Persze egy mondatban. Hátha abból kiolvassuk a lényeget. De hogyan jön a Feng Shui az alváshoz? Kérdezem én, mi változik meg az életünkben attól, ha eddig az ajtóval szemben volt az ágyunk,…..
mami alvászavar Ágytársak 3. 2008.09.30 22:39:00
Nyugtató nélkül is szeretnél jól aludni? Akkor egyáltalán nem mindegy a térben hol van az ágyad. És hogyan legyünk együtt az ágyban? Ez az igazán fogas kérdés...- Ha padlófűtés fut a az ágy alatt - állandó vízér-hatást kelt, mely radiesztéziailag (földsugárzás…..
 Konkrétumok 2.  Az alapkérdés maradt. Bár tudom most már, ha egyszer belefogok a saját lakásom tudatos átrendezésébe, először lomtalanítani fogok, aztán megtisztítom a teret. Csak ezután kezdem el átgondolni szobáról-szobára mit kellene másképp elhelyezni. A…..
Weöres Sándor: Szunnyadj, kisbaba Szunnyadj kisbaba,őriz halk szoba,Zsongó éjszaka,csillagfény. Nagy a mennablaksüt a hold éjszaka,Letekint egymaga:„AludjálKisbaba!” Hold jár egymaga,rád hull fátyola,álmodj, kisbaba,tündérkém...
Weöres Sándor: Aludj, lenge madár Aludj, lenge madár,holnap a fa sűrűje vár – Aludj, tengeri hal,vánkosod a kusza korall – Aludj, medve, te vén,rengetegen, a hegy ölén – Aludj, kék hajú lány,csillagokig emel a szárny!..
Az origo-n találtam egy érdekes felvételt. Eszerint a Surrey Egyetem kutatói legújabb vizsgálataik során az agyhullámok aktivitását tanulmányozzák az alvás különböző fázisaiban.  Az Alváslabor szakértői egy háromlépéses vizsgálat során figyelik meg…..
Egy kis szösszenet az Amerikai Alváskutató Akadémiától. Tudni szeretnéd mennyi alvásra lenne szükséged? Érdekel hogyan pótold a kimaradt alvás mennyiséget? Mi a szerepe a fénynek és a sötétségnek?Klikk ide a…..
Hogy lássátok van, aki jókedvéből nem alszik...Hétvégi programajánlóként, könnyed hangulatkeltőként is érdekes lehet.Guinness rekordkísérlet pálinkával ÉrpatakonÉrpatak – Barna Sándor főzőmester, a Zsindelyes Pálinka Népi és Gasztronómiai Fesztivál keretein belül…..
Még mindig az alvásnapló. 5 egyszerű lépésben tudod hozzáadni az életedhez azt az új szokást, hogy alvásnaplót vezetsz, vagyis méred az alvás időd, a felébredéseid, a lefekvéseid idejét. Ezek a következők: 1. Ne csak a fejedben mérj, hanem írd is le. A tényt is, a…..
Vezess alvásnaplót, amikor nem tudsz elaludni és álmatlanul hánykolódsz. Ígyis-úgyis egyre idegesebben várod a megnyugtató álmot, ami - tudjuk tapasztalatból - nem jön. Ilyenkor nem jó dolog az ágyban maradni. Mit lehet csinálni, hiszen már majd kifolyik a szemed a…..
Sok esetben az alvászavar önálló probléma, de lehet szervi vagy lelki megbetegedés tünete is.Nem organikus insomnia BNO-10-05-F51.0Nem kielégítő mennyiségű és/vagy minőségű alvás, ami jelentős ideig fentáll, magába foglalja az elalvási, átalvási nehézséget, vagy nagyon korai…..
Tök Király Idő filmtabletta 2008.08.04 12:41:00
Hatóanyag: 1440 percnyi időkivonat filmtablettánként. Javallat: Alkalmazása javasolt túlhajszoltságból, stressz-hatásokból fakadó vagy egyéb ideges eredetű elalvási és átalvási nehézségek (nyugtalanság, feszültség, idegesség, szorongás, szégyenérzet) esetén. Előírás…..