Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saaby

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- 15 km- 1h 31' alattKolozsváron a Grigorescu negyed végében vagyon szállásom, így kedden kézenfekvő volt, hogy ismét nyugatnak induljak futni. Hasonlóan a kalotaszentkirályi portyához, most sem gyilkoltam magam sportból, inkább ráérősen bámészkodtam és fotózkodtam. Az utca…..
Belsőség Ez kéne ezerért! 2011.07.02 06:27:00
Már akkor megfogant a gondolat, amikor Papp Tibi évekkel ezelőtt megírta anyám drágán vásárolt K11-es Micrájának történetét. Azt tudtuk, hogy ez az autó a magas, hatezer eurós ár és az újszerű állapot ellenére Németországban már roncsnak számít, legalábbis a…..
saaby 2011.07.02 08:52:40
@Embervad: mert nem használhatatlanok. erről szólt a cikk...

Akkor politikustszidni itt sem lehet, nem csak a népszavánál?! :D
Hosszútáv blog Nincs visszaút 2011.06.24 20:46:00
Na, ma egy füst alatt regisztráltam a szeptember 4-i Nike Félmaratonra és az október 2-i SPAR Budapest Maratonra. 14 500 Ft-ba fájt a kettő. Épp ma győzködtem a Futóblogon penelope garciát, hogy a futás nem költséges sport, nem a fenét. Ami a…..
saaby 2011.06.28 12:24:56
@mgergoo: Igen, ez kemény volt! :)

@rrroka: Teljesen egyetértek veled, fontos a visszajelzés, az összehasonlíthatóság, ezért a (korábban?) általatok is használt futoterkep.hu -n kirajzolom az útvonalam, az meg-szintekkel-megmondja mennyi.

Biztos erősen szubjektív, de nagyon zavar ha bármi lóg-csüng rajtam futás közben. Legjobb lenne egy pár csukában és kétnapi borostában futni! :D
saaby 2011.06.28 17:51:54
@mgergoo: Megkövezés? Ááá, dehogy! Kütyüfetisizmusért max. kerékbe törés jár! :D
Komolyra fordítva, attól hogy nekem elképzelhetetlen ennyi biszbasszal futni az nem jelent semmi többet mint ezt a tényt. Nem akarok senkit sem téríteni, kritizálni meg végképp.
A blog jelszavával élve: "Fuss, ahogy jólesik!"
(hű, ez kicsit marketingszagú lett! :D )
Manapság kétségkívül Michelisz Norbi az, a 27 éves srác, aki tízezreket vonzott élete tán eddigi legfontosabb versenyére, a WTCC Magyar Nagydíjra. Mindamellett, hogy remek pilóta és nagy reménység, még egy nagyon-nagyon fontos szerepet is betölt, amit talán maga sem tudatosított…..
saaby 2011.06.19 11:41:56
@BOSCHtechnikus: köszi hogy beosztod a pénzem...
E havi talpalávalónkat pannonfunknak köszönhetjük. A klipet letiltás miatt nem tudom beilleszteni a YouTube-ról, úgyhogy hallgassuk/nézzük meg eredeti helyén, de előbb olvassuk el, miként vall róla törzsolvasónk: Amikor először meghallottam ezt a számot, egyből…..
Dobzséval szerda este hétkor elszaladtunk kenyérért, persze kis kerülővel. A múltkori 11 kiris utat jártuk be megint Nagytétény felé, erre kevés a domb, kicsi a forgalom és van közkút. Sokkal könnyebben ment mint legutóbb, 2,5 perccel gyorsabban mentünk és jobban is esett. A…..
saaby 2011.05.28 00:16:36
saaby 2011.05.28 00:18:55
@saaby: ez a link jobb:
www.fetis.hu/crossfutas/
saaby 2011.05.31 23:36:37
@BGy: Hmmm. Nálunk az nagy Alföldön megértik mindkettőt. Finom-hideg-nyalni lehet! ;)

De ezt nálad olvastam, s kicsit sok:
"mizuno dynamic plus: Növeli a teljesítményt azáltal, hogy a ruha a testünkkel mozog, csökken a súrlódás."

Háááát...ha ezen múlik inkább szügyön döföm magam.
Figyelj, nekem Free Derry-ben működött nagyapám, mint tűzszerész! Szegény, sokan mondták neki, hogy ne vigyen haza melót! Kishíján, kráter vagyok. Igen mindössze egy nyolcas. Van amikor az ember tervekkel tele indul futni, beválaszt egy jó zenét (Eleven Hold - Cserélnénk…..
- 21,5 km futás- 1h 55min alattVasárnap délelőtt Rrróka épp húst pácolt, így egyedül vágtam neki Fundoklián túli területnek. Nem ment túl simán, kezd ismét kijönni rajtam az allergiám (b*zmeg, április közepén?), kicsit nyomottan fújtattam az emelkedőn, és az új Saucony is…..
Hosszútáv blog Linzi maraton 2011.04.13 10:26:00
Talán sokakat megdöbbent, de Linzben maratont futni sok szempontból jobb más, mint Budapesten. Először is, a hangulat. Habár osztrák sógoromtól megtudom, hogy a linzi autóstársadalom éppúgy gyűlöli a szervezett urbánus futkorászást és az ezzel járó útlezárásokat, mint a…..
Fellelkesedve a Tóparti-futóparti első 20 kirijén, ami simán ment 5 perces tempóban, pénteken toltam egy lendületes gátas kört. Jó is lett, ment ez a tempó, és büszke is voltam rá, mindaddig amíg Lemúr Miki ki nem posztolta ezt facebookra:3:30:49 nettó idő, az 4:59-es tempó, ez…..
saaby 2011.04.12 09:00:20
@DERRICK: épp Erdély hegyeit járom akkor, így sajnos kiesik, de tökéletesen értelek!
Vasárnap Vivicittán próbáltam szóba elegyedni, de nem sok sikerrel. Egy leány 4km-nél már kész volt, próbáltam vigyorogva biztatni hogy "Nyugi, utolsó kör!" (egy kör az egész ugye), még egy félmosolyt sem sikerült kicsikarni. :-/
Bitliszbá elküldte nekünk ide balatoni tortúrája kivonatát a 4. BSI Balaton Szupermaratonról, ami a hivatalos szlogen szerint "4 nap FUTÁS, 4 nap BARÁTSÁG, 4 nap BULI, 4 nap CSODA". Ultrafutó barátunk ezt biztos kiegészítené: "4 nap TÉRDFÁJÁS" Én nagyon…..
saaby 2011.04.09 13:10:50
@bitliszbá: Szívből gratulálok bitliszbá!

rrróka egy réges-régi írásában fejtegette, egyszer felfedhetnéd a neved eredetét. Talán így a rivaldafények gyűrűjében... ? :)
A Budapest színeiben pompázó grafikon azt mutatja, hogy 2011 első három hónapjában  szinte azonos mennyiséget futottunk, 5 kirivel tolt többet Lemúr Miki. Neki ebben a hónapban majdnem két teljes hét kimaradt a sok munka miatt, és én is pihentem egyet, már ha pihenésnek lehet…..
saaby 2011.04.07 17:16:26
Sziasztok!

Annyit hallottam már tőletek a Sauconyról, s mivel jó öreg Asicsom többet ártott már mint használt térdeimnek, így ma kemény elszántság- de szerény anyagi javak birtokában berontottam a Szentendrei úti boltba és hosszas próbálgatás után vételeztem egy Progrid Phoenix 4-et, s ha már lúd legyen kövér alapon kiválasztottam a legdurvább színkombinációt ami létezett
www.saucony.hu/index.php?p=termek&cs=001001&termid=710
(Barátnőm leszögezte, hogy ily' rondát még sosem látott).
Hazaérve kivittem a csúfságot egy körre kocogni, egy kicsit ismerkedni, meg hogy
legalább egy kis por legyen rajt. Mert ne nézzenek mán' divatmajomnak...;)
Ez durva. 4km-en PB lett a szolid kocogásból. Elképesztően jó benne futni! :)
Azóta is vigyorgok...
Szóval köszi a tippet! :D
saaby 2011.04.08 17:15:42
@Lemúr Miki: Köszi! Vasárnapra kívánok legalább egy stadionnal! :)

@rrroka: Ördöge van Rrróka uram!:D
A cipőhöz ajándék zokni járt amit bizonyosan nem fogok hordani(nekem túl vastag a zanyaga), 42-es praclira való. Hmmm? ;)
Ja, vasárnap Vivicittá!
Hosszútáv blog Szenvedős 9,5 km 2011.03.03 07:09:00
Mentem egy kört tegnap a Fundoklia felé, rég jártam már arra. Hát marha szarul ment, hogy egyenesen megmondjam. Hat perc feletti tempóval sikerült vánszorognom, fájt mindenem. Vagy nem regenerálódtam a Yours Truly 25km után még megfelelően, vagy a közeledő havas front tett be. Vagy…..
- 14,5 km- 1h 26' alattTegnap T. sporttárssal kocogtunk el a gát aszfaltos részének végéig meg vissza, kb. 5'55"/km-es kényelmes tempóban. T. sporttárs nem kispályás, alapos edzésterv szerint készül az első maratonjára, a márciusi balatonira. Heti három alkalommal fut 10-20…..
Olvasónk és egyben autóm megvásárlója totálkárosra törte a Subaru Forestert. Ennek a történetét meséli el, okulásképp mindazoknak, akik azt hiszeik, nekik mindent lehet. Kapnak a belső sávban szöttyögők is. Az ominózus napot megelőző három éjszaka igen rövid volt, a…..
A Survivor című valóságshow töretlen népszerűsége többek között annak az egyszerű tényezőnek köszönhető, hogy akadnak közöttünk olyanok, akik nagyon szeretnek otthonuk melegében üldögélve mások kínlódásán szórakozni, vajon megeszi-e a nyers birkaagyvelőt Mike, ha…..
Értelmiség: mi is az? Ma Magyarországon újabban - cikkekben és sok blogban is - mintha átalakulna az értelmiség fogalma. Pontosabban: felerősödik az egyik jelentése. en.wikipedia.org/wiki/Intellectual Egyre inkább csak a véleményformáló humánértelmiséget nevezik annak. Ez…..
saaby 2008.07.25 01:10:18
Ebben a posztban azt próbálom bebizonyítani, hogy ma Magyarországon egyik nagy politikai pártnak sem áll érdekében - ebben a pillanatban - komoly reformokat, változásokat végigvinnie. Ha a lakosság szerkezete nem változik meg hamarosan - legfeljebb a…..