Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GaborPesti

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A paksi bővítés nem Magyarország, hanem a kormánypárt energiaellátásáról szól. Az LMP felszólítja a kabinetet, hogy ne használjon egy tökéletesen felesleges és méregdrága álprojektet arra, hogy közpénzből érdekköre cégeit, a Fidesz közeli oligarchákat…..
FérjBlog az adócsalás nem bűn 2009.09.20 07:31:00
Magyarországon bocsánatos bűn az adócsalás.Arról szerettem volna írni, hogy mekkora becsülete van jelenleg Magyarországon az adómegkerülő vállalkozóknak, hogy mennyire természetes, hogy a beosztottaikat csak 4 órában jelentsék be, és feketén fizessék ki őket. Sajnos annyira…..
GaborPesti 2009.09.20 16:38:28
@we: "Tegyük fel hogy a főnököd egyik nap odaáll és azt mondja:

Na kispofám! Az a helyzet, hogy kereshetsz legálisan 150e-t, vagy nem annyira legálisan 220-at. "

Ténylegesen képenröhögném. (220e az semmi)
De ha épp ráérek látszólag megállapodnék, bizonyitékot szereznék (Diktafon, vagy szerződés)+ APEH+Rendőrségi feljelentés.

Amúgy ilyen helyzetben a munkaügyi bíróság nem tudja a fizetést legális nettó 220e Ft-ra változtatni?
Persze nem volt egyszerű bejutni, ellenőrizték, tényleg újságírók vagyunk-e. Az ajtónálló lány kedvesen mosolygott közben, de nem viccelt. Aztán bemehettünk. Nem mondhatnám, hogy tömegnyomor volt bent. Egy-két öltönyös, egy kedves hostess, egy asztal. Meg két autó. Az egyik…..
Tegnap nem csak megismerkedtem a szlovák cserediákokkal, akik igazolták döntésem helyességét a szálláshely választását illetően (saját lakás, így nincs amerikai lakótárs, teljesen el vannak veszve), hanem ezen túlmenően megismerkedhettem a projektem részleteivel, mely…..
w Kísértet járja be 2009.01.08 07:30:00
Konzervatív fordulat! Megijedtél, mi? Ez most a menő para, ettől kell beszarni. Halloweenre konzinak fognak öltözni a gyerekek, sétapálcával és jelentős megtakarításokkal mennek rémisztgetni. Konzervatív fordulattól tart Gyurcsány Ferenc, és vészcseng a Népszabadságban. Féltve…..
GaborPesti 2009.01.08 16:41:22
"Az élettársi kapcsolat idealizálása tévut. Válóperes ügyvédként írom, hogy ezzel valaki, általában a nő egyértelműen rosszul jár. Nem a formaságok miatt nem esküsznek. Egy polgári házaságkötés max. 30 perc., ezt mindenki kibirhatja. A felelősségvállalástól írtóznak. Nemcsak a társukkal, hanem egyáltalán senkivel és semmmivel szemben sem vállalunk felelősséget. Ez az igazi probléma"

Ez is azt mutatja hogy a magyar birósagi gyakorlat teljesen elavult: Miert van az hogy hazassag eseten a no egyertelmuen anyagi elonybe kerul valas eseten? M iert itelhet meg a birosag tartasdijat a kisebb jovedelmu szamara akkor is ha nincs gyerek? Miert van az hogy a gyerek a nonel a ferfi tartasdijat fizet az alapertelmezett ha gyerek is van, nem a kozos felugyelet 1 het itt 1 het ott?
Miert van az hogy hazassagi szerzodessel sem lehet felulirni a legtobb vagyonjogi hazassagi rendelkezest (Pl hazassag alatti fizetesbol valo megtakaritas maganvagyonba sorolasa ha eletpalyabol adodoan mas eletkorban keletkezik jovedelem), miert van valas utan a nonek komoly eselye pl a ffi nyugdijjellegu megtakaritasanak jelentos reszehez hozza jutni?
"
Egyelőre ez tény:

Vallás
Római katolikus 51,9%

Aki ezzel szembe megy, az (politikailag)öngyilkos. Kivéve egy vérkomcsi, hiszen ő alapból egyházellenes"

En is ebbe a kategoriaba tartozom. Megsem hiszem hogy barmilyen egyhazparti ideologia pozitivan befolyasolna. Miota valasztasokkor elkezdtek politikai temaban predikalni inkabb felhagytam a templombajarassal. Neha visszanezek de sajna gyakran ismet elriasztanak aktualpolitikai beszedekkel.

Szerintem kozel sincs 50% katolikus az orszagban. Pl egy 2000 fos faluban jo ha 50 en jarnak misere hetente. Es ott meg demografiailag felulreprezentaltak a vallasosak.
 Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban, Tóta W. Árpád a w blogon vészcseng. Worluknak nem érdemi, csak terminológiai vitája van a miniszterelnökkel: a veszélyt ő is érzi. A racionalizmusára máskor oly' kényes Worluk agyát egyszerűen elönti a harci düh, ha vallásról,…..
Argentin újságírók egy csoportja azt szeretné elérni, hogy a nők elleni erőszakról szóló beszámolók nyelvezete ne legyen teli sztereotípiákkal és előítéletekkel.Egy százegynéhány főt tömörítő újságírószervezet 10 pontból álló javaslatot fogalmazott meg a nők elleni…..
Csókolom, csókolom, újra itt vagyunk! Ismét korábbi hozzászólásokból szemezgetünk. Szép napot Mindenkinek!Közszolga vagyok, hivatalban dolgozom. Volt már sok főnököm, jellemzően mindegyikkel jól kijöttem, mint általában mindenkivel.Egyszer azonban nyakamba ültetett a sors egy…..
Konzervatórium Hollywood és Che 2008.12.17 10:03:00
Hollywood és a nyugati baloldal tömeggyilkosok iránti perverz rajongásának egy újabb állomását jelentette Steven Soderbergh Che-ről szóló kétrészes filmje. A Che-kultusz tényleg  elképsztő méreteket öltött - már nem csak Che Guevarát ábrázoló póló kapható, hanem…..
 Mert én sehogy. Nem azért, mintha annyira becsületes lennék, hogy elfogadhatatlan segédeszközt eleve nem vennék igénybe, hanem mert nem volt rá szükségem. Gimnáziumban azért nem, mert amikor még én oda jártam, a sikeres felvételihez csak annak a két tárgynak a jegye kellett,…..
Sorra érkeznek a hírek, hogy melyik milliárdos mennyit bukott a tőzsdén, sokan pedig kaján vigyorral dörzsölik a tenyerüket, hogy lám-lám a szemét spekulánsok elnyerik méltó büntetésüket.Kétségtelenül igaz, hogy van néhány nagy piaci szereplő, aki csúnyán megégette magát…..
Hóbelevanc Tojunk az Unióra 2008.12.12 14:30:00
Egy szürke, kicsit borongós május 1-én jelentős dolog jött el a magyar történelemben. Magyarország tagja lett ez Európai Uniónak, amelyet mi magyarok is akartunk. Ezt az akaratunkat több fronton is megerősítettük, akár a népszavazásra gondolunk, akár a parlament döntésére. A…..
Koppenhágában nem áll meg télen sem a biciklis élet. Állítólag csak minden ötödik dán futamodik meg a hidegtől, a többiek a hóesésében is kitartanak. A csajok is.   Bizonyítéknak itt vannak Lars Daniel napokban készült fotói...
Balázs két történetet is küldött, mindkettőt a Posta jóvoltából. Először hiába adott meghatalmazást, mégis a bürokrácia legmélyebb bugyraiba zuhant és más nem vehette át a levelét, másodszor pedig az új épületbe költözött posta egyoldalúan módosította a szerződést…..
Bill Plympton egész estés filmjének bemutatóját nagy érdeklődéssel várták itthon is, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az összes vetítésre egy perccel az után, hogy erre lehetőség nyílt, elkapkodták az összes megvásárolható jegyet. Így jártak azok a belépők is, amiket…..
Az uniós források magyarországi sikerességét fenyegető legnagyobb veszély a korrupció - mondta Bajnai Gordon 2007-ben.Mivel mással járhatna elöl ebben az uniós pénzek szétosztásával foglalkozó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), mint egy évek óta zajló elrettentő…..
GaborPesti 2008.12.03 16:14:53
"Ehhez csak annyi kellene, hogy a rendszertervezést és a kivitelezést ne engedjék egy kézbe."

A jó öreg Waterflaw izé Waterfall model? Tesztelni meg csak akkor ha már Codecomplete volt?
www.waterfall2006.com/ az érdeklődőknek.


Egyébként általában 2 féle megközelités létezik:
- Amikor terméket veszel. Itt is ez történt - ekkor nagyon ritka hogy más által továbbfejleszthető rendszert tudsz kapni az arra való jogokkal, de előnye hogy nem kell saját IT apparátus.
- Amikor munkát veszel. Igazából bérmunka a kódot dokumentációt megkapod de cserébe gyakorlatilag saját architektekkel, PM ekkel kell rendelkeznie a kiirónak. (Vagy bérelnie őket is független forrásból)

Általában az első olcsóbb ha olyan termékről van szó ami másnak is kell, a második amikor másnak nem kell.

És a továbbfejlesztés megoldására van egy sokkal jobb módszer a fejlesztés átadásánál:

Az első döntéskor nem spórolni kell (Eltitkolni magunk elől a tényleges költségeket) hanem leszerződni a 10 éves supportra is.

Átadási módszertani overhead is eltűnik és a vevő sem lesz túlszámlázva.
Üdv Kedves Olvasók! Aktuális levelünkben Erzsébet életével ismerkedünk meg. Diplomás, tapasztalt, beszél nyelveket, de a kutyának sem kell. Hogy miért? Mert túl van az ötvenen. Figyelem: A jövőben hétfőtől péntekig jelennek meg új levelek az oldalon, hétvégén nem lesznek…..
GaborPesti 2008.11.26 19:41:42
Hát a magyar jogrendszer és főleg adórendszer nem támogatja az időseket. De valamit valamiért.

Dániában jobb helyzetben vannak: Nincs hátrányuk a szabadság miatt mert mindenki 25 napot kap. 18 évesen is és 62 évesesen is. Ráadásul a munkaadó csak azon szabadság napokat kell hogy állja amit az adott cégnél megkeresett. Tehát ha Dec-ben vettek fel és még abban az évben nem voltál szabon nem kapsz 3 hetet a munkaadód sarára vagy veszel ki a köv évit az elején és otthagyod őket.

Továbbá végkielégítés sem nagyon van. Így kockázat nélkül felvehetnek ha jobb vagy. Továbbá az átképzést is támogatja az állam a munkanélküli felett is kiemelt járulékkal ha még nem használtad fel.

De a lagfontosabb szerintem akkor is az egyéni felelősség: Tudni kell hogy milyen perspektíva vár az emberre. IT-sként tudom hogy 10 év múlvaelavul a tudásom teljesen. És 50 év felett esélytelen szakmában elhelyezkedni. De pont ezért keresünk jobban az átlagnál. Egy orvos most keveset kapde még 60 éves korában is csak jobb lesz. Engem most fizetnek meg jobban de nem hogy elszórjam, hanem hogy kompenzáljanak a későbbi versenyhátrányért.

A BME re annyire büszke hozzászólóknak jelzem hogy az ott megszerzett tudás se ér sokat. Csalni meg lehet tanulni mást pl csapatmunkát, fairplay-t nemigen. A tanári kar 90% a meg el van szálva magától. Nemzetköti elismertségük kapcsolataik minimális. Külföldön hitetlenkednek hogy lehet magyarul is irni egy MSc diplomamunkát. Főleg hogy még azt is bátorítják az egyetemen.
leaping cat ismét jelentkezett:A napokban olvastam Robin Cook frissen megjelent legutóbbi könyvét, melynek magyar címe Halálcsapda. Az eredeti cím Critical. A regény történetéhez persze sem az eredeti, sem a magyar címnek az égvilágon semmi konkrét köze nincs, a magyar cím…..
avagy Bernstein mise a MüPában November első hetében mutatták be a Művészetek Palotájában Leonard Bernstein Mise című darabját Böhm György rendezésében. Szürreális élmény volt. Őszintén szólva mi nem is hittük el. Aki esetleg nem ismerné: maga a zenemű J. F. Kennedy…..
GaborPesti 2008.11.22 14:57:54
Szerintem csak te vagy éretlen. A darabot sajnos nem láttam - nem kaptam rá jegyet de volt szerencsém pár hasonlóan átdolgozott műre főleg a bécsi operában. (Pl 2004 Don Carlos - www.youtube.com/watch?v=NZmzBeyD2Dc )

Ott is voltak akiknek nem tetszett el is mentek, a bemutatón fújoltak is, mig másoknak köztük nekem nagyon is sokkal jobban mintha az konvencionális előadás lett volna.
A Zugügyvédhez előbb érkezett meg ez a csemege. A fejlesztő cég egy számlakésedelem miatt szerzői jogsértéssel gyanúsítja a megrendelőt. Már ez is necces egy kicsit, de a bocsánatkérés követelése késedelem miatt, mint jogi kategória mindenképpen…..
 Magyarország az a sajátos helye a világnak, ahol majdnem mindenki majdnem mindenhez ért. A futballról ezt eddig is tudtuk, az utcán véletlenül megszólítottak közül bárki jobb csapatot tudott volna évtizedeken át összeállítani, mint az aktuális szövetségi kapitány. Ma már…..
GaborPesti 2008.11.19 22:54:07
@minden témával foglalkozó cikk

Meglep hogy mennyi funkionális analfabéta van az országban mind a blogírók mint a kommentelők között. (Tisztelet a kivételnek, továbbá lehet hogy csak lusták olvasni vagy csak a saját vélemény újra kifejtésének appropójának tartják az esetet nem pedig a tényleges történésekre reagálnak - bár ha mindenki a saját véleményt mondja és nem olvas akkor elég akadozik a kommunikáció)

Szóval a történések kb időrendben:

1- támadás megtörténik, áldozatok meghalnak.
2- nyilvánosságra kerül hogy cigányok az elhunytak
3- rendőrség kijelenti hogy nincs rasszista indittatás a háttérben.
4- Az ombudsman és köre állásfoglalást hoz valamiről (hogy miről, arról látok funkcionális analfabétizmusra utaló tényeket sokaknál)
5- Infók vagy pletykák kerülnek napvilágra mely szerint alvilági leszámolás lehetett inkább.

Hogy látom én a dolgot:
Az eset önmagában a rasszizmus töb szintjének jelenlétét mutatja. Nem az elkövetőben hanem a társadalomban és a rendőrségben.
Ennek demonstrálására elég nézni 1, 2, 3 történést.
Valaki meghal, nincs forró nyom, egyből hír lesz az áldozat származása, lakcíme (társadalom rasszizmusa: miért fontos nemzetisége abban a kontextusban hogy megölték? Ha rokonod az áldozat örülnél ha nyilvánosságra hoznák lakcímed az ujságírók kérdezgetnék a szomszédait? Nyilvánosságra hozzák hasonló esetben ha pl sváb az áldozat?)
3 annyira közel történik 1hez ami jelzi: Rendörség érzi hogy szempont lehet a rasszizmus kérdése. (Nem arról nyilatkoznak hogy nem meteorbecsapódás áll a háttérben), és tesznel sejtésük alapján egy megalapozatlan tagadó tényállítást: A helyett hogy azt hangsúlyoznák hogy alvilági leszámolásra mutató infóik vannak azt mondják hogy mi biztos hogy nem történt. Ebben a fázisban biztosan nem lehet kizárni (Hacsak nem elfogták a tettest helyben vagy ők voltak más okból) a rasszista indittatást. (A nemzeti alapon szerveződő maffiacsoportok közti háború is rasszista indittatásúnak számít.) -Rendőrség rasszizmusát bizonyítja ez a tény. Főleg a statisztikai hibahatáron túlmutató közelmúltbeli hasonló esetek mutatják hogy rasszista indittatások is befolyásolhatják ezeket de legalább is a rasszista indittatás valószínűségét emelik ahoz képest mintha nem illeszkedne egy trendbe.

Ahogy én olvastam az első híreket az ombudsman tiltakozásáról, ő is a rossz kommunikáció az elhamarkodott állásfoglalás ténye ellen tiltakozott nem pedig azt állította hogy biztos hogy raszizmus áldozatai lettek az elhunytak.

Akik nyugodjanak békében.

ps Egyébként szvsz ezen esetben valószinű tényleg nem raszizmus áll fő motivátorként a háttérben. Bár nem lennék meglepve akkor sem ha kiderülne ha vki őrültek vmi igazságosztót kezdtek volna játszani hogy Bpn kövezni már nem divat mert 17 éves pisisek is mennek könnygázt szívni.(Utolsó akció után meglepődtem 4 vilire felszált friss élménybeszámolóján és hogy a rendőr előli futás beszámolója után hogy át váltottak vmi iskolai tini romantikus témára)
Kaució Kaució: az eredendő bűn 2008.11.16 14:00:00
Az albérlet gonosz dolog. Születése pillanatában romlott. "Kéthavi kaució szükséges!" "50/hó+3 havi kaució." Rémséges érzés ezt olvasni, miközben az ember harminc évesen szülőtől, elhagyott/elhagyó barátnőtől, szcientológussá vált gyerekkori havertől…..