Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cicavízió

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nyafogni kéne, hanem újságot írni. És akkor lenne kereslet a komoly újságok iránt. A magyar sajtó problémája az, hogy reprezentatív szerepet játszik. A komoly sajtó politikai, gazdasági, üzleti és értelmiségi érdekeknek, gondolatoknak akar megfelelni. Nem egyszerűen…..
Hiába tartotta kézben a gyeplőt Veres maestro, borulni látszik a bili. Persze most már borulhat: túl vagyunk a választásokon, II. Gyurcsány Ferenc elfoglalta trónját. A sokszázmilliárdos brutál-hiánytúllépésért persze nem a kormány a felelős, hanem az árvíz. Meg Járai.…..
 Bolíviában a biztonsági erők végeztek három férfival, két társukat pedig elfogták. Az egyik áldozat (a brutális videó tanúsága szerint) szinte biztosan Rózsa-Flores Eduardo. A vádak szerint merénylet előkészületeire utaló terveket találtak Rózsa-Floresnél, és az ő…..
cicavízió 2009.04.19 13:13:00
A rendszerváltás előtt egyetemi gyakorlaton töltöttem együtt pár napot Rózsa Gy. Eduardoval, majd együtt adtunk le beszámolót, ennek kapcsán jártam náluk. Az Ajtósi Dürer sor elején laktak, abban a házban, melynek üzlethelyiségében ma a Liget Galéria van. A nolblogon olvasható egyik visszaemlékezés szerint a festőművész idősebb Rózsa, akinek munkássága teljesen feledésbe merült, a hazatelepülésük után a Liget szélén kapott az államtól műteremlakást. Többek szerint a rádió latin-amerikai adásainál dolgozott.

A nyolcvanas évek első felében reggelenként gyakran láttam ebből a házból szovjet katonatiszteket kijönni a ház előtt vagy a Liget szélén rájuk várakozó dzsipekhez. A rendszerváltás után azt olvastam, hogy a ház lakói a különböző magyar minisztériumokban működő szovjet összekötők voltak.

A lakásban Eduardo szülei éppen kis társaságban voltak, hevesen vitatkoztak spanyolul. Eduardo szobájában zászlókat, szovjet katonákkal készült csoportképeket és a szamizdat Beszélő számait találtam. Izgatott volt, a közeledő március 15-i rendezvényekkel kapcsolatos manipulációról beszélt, nem értettem, mire gondol.

Néhány ismerősöm már közvetlenül a rendszerváltás után követhetetlennek nevezte, ha szóba kerültek Eduardo általunk ismert fordulatai. Az információtöredékek alapján a család része annak a hosszú történetnek, mely az illegális kommunista mozgalommal és a spanyol polgárháborúval kezdődik, feltehetően nem csak Tömpe András esetében folytatódhatott a latin-amerikai szovjet-magyar hírszerzéssel, majd a magyarországi szocializmus baloldali kritikájával, a gyerekek és az unokák lázadásával, és így tovább, a személyes pszichológia változatosságával is színezve.
Konzervatórium Bokros-retro 2009.03.08 16:20:00
Bokros Lajos olyan, mint a fehér-fekete (mosás után sötétkék) kínai tornacipő. A kilencvenes években, amikor nekem ilyen kínai tornacipőm volt - gondolom nem kell részletezni -, az valami hihetetlenül cikinek számított. Adidast akartam vagy valami menő márkát, de hát arra nem…..
Izgatottan fényesítjük a csizmánkat, médiatörténeti esemény készülődik ugyanis: ma délután három órakor kilőjük az éterbe az Index első, abszolúte kísérleti, élő-betelefonálós stúdióadását. A stúdióban Szily Lászlót, vagyis engem lehet kérdezgetni, Bolgár György…..
Árokásó Top100 Konrád György 2008.09.26 00:10:00
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy író. Mégpedig igen jó író. Annyira jó író, hogy első, nagy sikerű regényét követően nem is adták ki a könyveit Magyarországon egy évtizedig. Nagy volt aztán az öröm, amikor a rendszerváltás környékén végre olvashatóvá vált egy…..
Mindenki másképp csinálja. Van aki csákánnyal, van aki kis kertészkapával. Van aki keményen belevágja az ásót, van aki finoman munkálja a földet.Az árokásó módszereket majd kivesézzük külön, itt most arra kérnélek benneteket, gyűjtsük össze a legjellemzőbb és…..