Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezüstvándor Arion

2 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A most következő bejegyzésben egy elhagyatott szovjet pszichiátriai (vagy pszichoneurológiai) intézetről lesz szó.   ..
Ezüstvándor Arion 2020.05.30 08:22:19
@kiskutyauto: Nem lehet a falakból kivenni már azt hogy őrültek éltek ott.
Sugárzik belőle az őrület, pláne ha sokáig használták.
Ezért nem jó lipótmező se semmire. Zavaró.
Életemben először akkor ettem algalevest, amikor a fiam születését követően hazakerültem a kórházból, és a férjem egy jó nagy lábas algalevessel várt otthon. Előtte nem ismertem ezt az ételt és a hozzá kapcsolódó koreai hagyományokat sem. Ebben a cikkben nem csak a leves eredetéről írok, de a saját…..
Kocsmablog A pesti borozók világa 2020.04.30 14:30:00
Szeretek a budapesti kocsmák tapasztalt szakértőjeként tetszelegni, de koromnál fogva a XXI. századon inkább innen, miközben nagyon is érdekel a túl. Így találtam rá Tomasz Gábor: A pesti kocsmák világa című írására az academia.edu oldalon 2001-ből, mi terjedelménél fogva egy szuszra elolvasható, én…..
Akarunk-e bebiciklizhető várost? És ha akarunk, akkor vállaljuk-e a következményeit?..
Ez a poszt azoknak szól, akik imádják az IKEA húsgolyóit, és képesek hosszú sorokat kivárni, hogy megízlelhessék a svéd, már-már kultikusnak számító ételt. Most viszont nem kell sorban állni, a svéd áruházlánc ugyanis kiadta a receptet...
Ezüstvándor Arion 2020.04.21 19:44:50
KKBK Az ateizmus apoteózisa 2019.07.07 17:56:01
  Valójában csak két dolgot különböztetünk meg, tudni valamit, és elhinni azt, amit "valaki tud".Tudni valamit: az tudomány. Elhinni azt, amit "valaki tud" : tudatlanság. Hippokratész  "A bölcsesség alapja a kétkedés" de "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak" "Tehet-e kárt a bölcs…..
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
Ezüstvándor Arion 2020.03.24 14:23:26
@szánmonoxid: A study-k szerint napi 60.000 NE fogyasztása sem okoz panaszt. Nem hogy mérgezést, vagy túladagolást, PANASZT sem okoz.
(természetesen A és K vitaminnal együtt fogyasztva)

És mégis hogy a francba lenne elégséges szint a 30ng/ml?
A study-k szerint az optimális szint 80-től felefelé van.
de télen 2000NE-vel a 20-at se éri el egy csomó ember. Ami meg nagyon deficiens!

El kell felejteni, hogy a D-vitamin mérgező!
Sőt azt is el kell felejteni, hogy vitamin.
Nem vitamin, hanem hormon.

Hogy akarsz nem beledögleni a COVID-ba ha a T-killerek üzemanyaga a D-vitamin? Ha a dendritikus sejtek felprogramozási képessége drasztikusan lecsökken ha a D-szint beesik kb 40 alá?
Arról nem is beszélve, hogy 39 gén működése szabályozza a kolekalciferol anyagcserét és ezek közül bármelyik hibás az már kolekalciferol hormon rezisztenciához vezet.

Zárszóként, meg a napozás jól hangzik, de a bőrből kioldható forró vízzel és szappannal a termelt kolekalciferol. Vagyis 0 azaz nulla is lehet a szintézis. (Pláne hogy csak UVB hatására szintetizálódik, amit kerülni ajánlanak)

Le vagy maradva a D-hormonból kb 10-15 évet szánmonoxid.
Ezüstvándor Arion 2020.04.04 14:16:01
@Meleg Sándor:
Amerika sose számított ilyenekben.
Elég jártas vagyok amerikanisztikában, a tapasztalataim alapján az, hogy az USA-ban emelkedett a D-vitamin mérgezések száma az a világ többi részének nem számít érvnek.
Mert az amerikaiak átlagban rettentően ostobák, gondolkozni képtelenek. Erre húzzuk rá a kényszeres magamutogatást és versengést, valamint beteges figyelem hajhászást.
Így nem meg lepő, hogy az ajánlott D-A arány, D-K együttes, D+Mg helyett teljesen ostobán nekiállnak 100.000iu-t beszedni és ez terjed.
Ez az átlagra igaz.

Népességileg viszont a kóros D-hiány csökkent.
Ami nagyon jó.

és arra hajlandó vagyok hogy a napi 10000NE bevitel állításomat kicsit módosítsam. Hiszen nem a bevitel hanem a bent lévő számít.
Szóval az optimális szint fenntartásához szükséges bevitel kell.
Az optimális szint meg minimum a 80.
napi 2000-3000NE bevitellel éppen csak be lehet tornászni a 35 feletti zónába a D-szintet. Ami a kóros hiány küszöbe.
Mégis mi a cél? A minimum vagy az optimum???
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
Míg az UV-sugárzás káros hatásaival többnyire tisztában vagyunk, az kevésbé köztudott, hogy a látható tartományba tartozó kék fény is hatással van az emberi szervezetre, előnyei és ártalmai is lehetnek. Mivel a modern készülékeink által kibocsátott mesterséges fény zöme ebbe a tartományba tartozik,…..
Ezüstvándor Arion 2020.03.04 14:57:46
@efi:
Hány study-t olvastál?
(ezek közül az egerekkel és más éjszakai állatokkal végzetteket természetesen ki kell zárni.)
Nullát?
Köszönjük az okos és tájékozott hozzászólásodat.

Naplemente után normál esetben enyhe kék szűrés, képernyő használat esetén sárga színű szűrő használata bizonyítottan javítja az alvásminőséget.
Ezüstvándor Arion 2020.03.04 22:21:23
@efi:
eszed ágában sincs megváltatni bármelyik gondolatodat is.
Minek vitába szállni veled?

Olvass el néhány könyvet a cirkadián ritmusról, próbálj ki cirkadián ritmus helyreállítási módszereket.
szerezz ismereteket és tapasztalatokat.
Vagy ne tedd és kapaszkodj a lejtős alagút falába míg bírsz és el nem visz valami megelőzhető nyavalya korán.
Aludj rosszul minőségtelenül, kelj kialvatlanul és eszedbe ne jusson panaszkodni róla.
Ne tévesszen meg! Ez nem Fidesz ellenes poszt. Ezt bármilyen regnáló magyar kormány szemére vetném, mert ritka kivétel volt, hogy bármikor is kompetens államférfiak és államnők vezették volna országunkat.   A magyar kormány felkészül a koronavírus magyarországi terjedésére. A…..
  Van egy jelenség: "A ma fiatalok 12-13 éves korukban találkoznak először pornóval és hamar rá is szoknak a pornó fogyasztásra." A probléma: Ami pornó ezeket okozza. Eltorzult szexuális fejlődés, az erőszak kultúra, az egyenlőtlen nemi megjelenítés, torzult testképek és…..