Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Goda Zoltán

4 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szóba kerül a termálvíz hajlamosak vagyunk az egész Kárpát-medencét egy nagy, összefüggő gyógyvizes medenceként értelmezni, ahol elég egy tetszőleges helyen, egy elegendően mély lyukat fúrni és már jöhetnek is a vendégek pancsolni, vagy gyógyulni, ki mit szeret. Az biztos, hogy sehol a környéken…..
"A' legrégebbi artézi kút Francziaországban 1126dik esztendőről van, a' chartusianus szerzetbéli barátok klastromában Lilliersben, Artois grófságban, Pas de Calais megyében, 's ettől neveztetnek a fúrt kutak artézi kutaknak." Hasznos mulatságok, 1835. Az előző részben beleástuk – illetve, hogy…..
A tudósok, kutatók és elvetemült science-fiction rajongók fantáziáját már régóta foglalkoztatja az időutazás. E sorok írója az utóbbi csoportba tartozik és számtalanszor elgondolkodott már azon, hogy milyen lenne visszautazni a múltba. Szigorúan csak óvatos bámészkodás céljából, hiszen azt minden…..
Számomra nem kétséges, hogy a bajaiak többsége ismeri a várost, mint a tenyerét. Álmából felébresztve elmondja a város történetét, legendáit, nevezetességeit, ismerősek számára az utcák, az épületek. Ismeri a környékbeli erdőket, vizeket, a felszín kisebb-nagyobb földrajzi jellegzetességeit. De az…..