Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zopar

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    JIM LEHRER: And, finally tonight, in praise of working with your hands. Jeffrey Brown has our Labor Day book conversation. JEFFREY BROWN: Motorcycle maintenance, Martin Heidegger, and how we live as consumers and workers, it all comes together in a new book by Matthew Crawford,…..
A következő online angol interaktív feladat segítségével gyakorolni lehet a címben szereplő elöljárószavak használatát. A gyakorláshoz1. Add meg a nevedet (vagy fantázia nevedet) a téglalap alján a Your Name felirat után!2. Kattints a Start Quiz gombra!3. Jelöld meg a megjelenő…..
Video:   Text:JIM LEHRER: Next tonight: turning lowly (egyszerű) algae (alga) into fuel, another in a series of stories about how people are innovating to move the economy forward. "NewsHour" correspondent (tudósító) Tom Bearden has our Science Unit report. DAVE DISS, Solix…..
Egyszerű angol nyelvű matematika feladatokkal rengeteg dolgot lehet tanulni és gyakorolni. Azok is sikerrel használhatják ezeket a feladatokat, akik nincsenek oda a matekért, mivel az egyszerűségük miatt nem a matematikai tartalom jelenti a fő kihívást. Az angol nyelvtan…..
online angol A 3. feltételes módot mutatja be egy kedves anyanyelvű amerikai angol tanár a következő videóban. Láthatjuk magát a szerkezetet miközben néhány országgal kapcsolatos élményéről számol be, és a szerkezet használatával kapcsolatos hasznos tanácsokat is kapunk.…..
Lássuk az előző bejegyzésben szereplő cikk folytatását!Hananyag: 01:59-től 3:53-ig  A cikk szövege:... David Sinclair of Harvard Medical School in Boston, Massachusetts, led (vezette) the study (kutatás).  He studies ways (mód) to control (irányít) aging, and the National…..
A túlsúlyosság mára a világ jobban élő országaiban egyre növekvő problémát okoz. Sok járulékos betegség következtében jelentősen lerövidítheti az életünk hosszát. A legjobb dolog természetesen megszabadulni a felesleges kilóktól, de ez nem megy mindíg könnyen. Mi…..
Lássunk most néhány hasznos kifejezést a következő online angol nyelvű videóban. A téma: egészségügyi problémák.   Kifejezések:cold - megfázásHe has a cold. - Meg van fázva. headache - fejfájásfever - lázsore throat - torok fájáscough - köhögésstomach ache - has…..
A házimunkák elvégzése gyakran nem tölt el minket túl nagy örömmel. Az otthonunk karbantartását célzó tevékenységek közül biztosan vannak olyanok is, amelyeket kifejezetten nem szeretünk, utálunk, mégis meg kell őket csinálni. Az Online angol tanulás blognak ebben a…..
A következő videó segítségével még jó néhány étel nevét tanulhatjuk meg. Hallgassa és ismétleje a szavakat! Ha a jelentésük a videó alapján nem világos akkor itt találhat egy angol magyar szótárat, ahol utánanézhet a szavaknak. A videó végén néhány kérdést is…..
Az angol tanulás sosem volt egyszerűbb mint manapság. Online angol tanulással nagyon sok dolgot elsajátíthatunk. Például gyümölcsök és zöldségek neveit. A követkző videó ebben segít bennünket:     Költséghatékony online angol tanulás:…..
Online angol tanulás - a megoldás az áhított nyelvtudás megszerzésére Lehet, hogy régóta küszködik már az angol tanulással és egyre égetőbbnek érzi az angol tudás megszerzésének szükségességét. Akár munkához, akár tanuláshoz szeretné megszerezni az áhított…..
                   Az angol nyelv hangjait, fonetikai jeleit, kiejtését tanítja azAngol kiejtést fejlesztő oktatócsomag, amely elérhető ide kattintva: KATT.  ..
Az angol kiejtésünk fejlesztésének feltétele, hogy időt és energiát szánjunk rá. Nem elég csak elolvasni az angolrahangolo.blog.hu-t. A megértett dolgokat gyakorolni is kell. A hangok képzésének mélyebb megértését és hatákony gyakorlási lehetőséget biztosít az Angol…..
Kedves angol kiejtést fejlesztők! Szerettem volna egy kis elméletet és gyakorlati tanácsokat megosztani ebben a bejegyzésben is, de találtam valami nagyon "királyt". Nem hagyhatom ki, hogy ne osszam meg veletek. Ráadásul ha jobban végig gondolom azon kívül, hogy nagyon…..
Eddig sok szó esett már az angol kiejtés részleteiről. Most lássunk egy weboldalt, ahol az angol kiejtés minden elemét együtt gyakorolhatjuk. Ide kattintva elérheti az odalt: katt , de mielőtt meglátogatná az oldalt olvassa el a következő gondolatokat.Az oldalra érkezve két média…..
Hogy megy az angol kiejtés, kedves blog olvasók? Letöltötték már a kiejtést fejlesztő ingyenes programot? Ha nem, ne késlekedjenek. Jobb előbb mint később! Sokat segíthet az angol kiejtés fejlesztésében: klikk ide.Ahhoz, hogy a legtöbbet tudja az ember kihozni az ingyenes…..
Akkor hát, lássuk mit tud még az angol kiejtést fejlesztő program. A következő videó azt szemlélteti, hogyan válthatunk át a hang tanulós oldalról a szavak kiejtését gyakoroltató oldalra. A videó a program magyar nyelvű Használati útmutatójában a 4. és 5. oldalon leírtakat…..
És, hogy látni is lehessen, hogy miről írtam az előző bejegyzésben következzen egy videó, amiben a program egy funcióját lehet látni működés közben. A hírlevélre (lásd a bejegyzés alján) feliratkozottaknak, akik letöltötték már a programot és próbálják használni,…..
Azon kívül, hogy az angol kiejtést fejlesztő program ingyenes mit tud még? Nem csak valami "gagyi" dologról van szó? Hát, nem. Összesen 10 területet képes fejleszteni (pl. kiejtés, hallásutáni értés) és minden korosztálynak ajánlják.Hogyan fejleszti a kiejtést?Minden…..
Angol kiejtést fejlesztő porogramot minden angolul tanulónak érdemes beszerezni. Sokat segíthetnek a kiejtés fejlesztésében. Az ilyen programokról a nyelvtanulók általában nem sokat tudnak, pedig nagyon hasznosak tudnak lenni.A probléma az lehet velük, hogy nehezen elérhetőek, vagy…..
Nem csak az angol kiejtés, hanem minden más dolog tanulásának van egy nagyon fontos eleme, amit ha kihagyunk, akkor nem sok sikert fogunk tapasztalni. Ez a nagyon fontos elem a gyakorlás, ismétlés. Kedves olvasó, olvashattál már az oldalon a gyakorlás fontosságáról. Most szeretném…..
A ritmus, ahogy azt már láthattuk, az angol kiejtés egy fontos eleme. A mondatok ritmusát a hangsúlyos és hangsúlytalan szótagok váltakozása adja. A  dalokban a mondatok megőrzik a természetes ritmusukat, de felerősödnek a hangsúlyok. Ezért egy-egy dal sokszori…..
Az angol kiejtés standard British English változatában (vagyis abban, amelyet legtöbb helyen ma nálunk okatatnak és számonkérnek) az "r" betűvel jelölt hang furcsán viselkedik. A mi mindent kiolvasni igyekvő gyakorlatunk számára egészen idegen módon. Ahogy az előző…..
  Jöjjön most egy kis angol kiejtés fejlesztés élvezetes módon!   Az angol nyelv azért válhatott a könnyűzene egyik általánosan elfogadott nyelvévé, mert nagyon dallamos már a beszélt (nem énekelt) formában is. Előfordult már, hogy mikor egy angol anyanyelvűt…..