Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coci

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
coci 2011.04.14 18:32:06
@manipul:
Bocs, de dolgom van, megyek a gép elől.

Asszem, mi nem fogunk közös nevezőre jutni soha.

Te beszéltél pl a GULAG-ról, amire én megkérdeztelek, hogy hogy is jön ez ide.

Én NEM beszéltem semmiféle fasizmusról, akkor Te miért engem kérdezgetsz, hogy hogy jön ez ide?

Kérdezd azt, aki beszélt róla. Ő tudja, hogy mire gondolt, én legfeljebb csak tippelhetnék, mert nem én hoztam fel.
coci 2011.04.14 18:39:42
@manipul:

Leborulok a zsenialitása előtt!
Érveléstechnika: 2 kredit.
Talán még fel kéne vennie 2-3* a tárgyat, előbb utóbb csak megadják majd a kettest.

Ezért mondtam, hogy mi nem leszünk soha közös nevezőn.
A különbség, hogy mindezt rövid időn belül elfelejtem, míg önnél komoly gondolkodási képességbeli problémákat gyanítok.

Adja az "Úr", hogy tévedjek:)

És igen, nyugodtan gondolja azt, hogy már nem tudok mit válaszolni, ezért személyeskedni kezdek.
Ez engem nem fog zavarni...
coci 2011.04.14 18:42:59
@torró:
Az összemosás valóban nem helyes.
Ha véletlen, akkor logikai/következtetési hiba.
Ha szándékos, akkor...

De ha jól emlékszem a beszélgetések ezen részéhez nem is szóltám hozzá -tudom, nem is állítod ezt, csak a biztonság kedvéért mondom.

Tényleg mennek kell,
Hola mindenkinek!
  Mint korábban volt szerencsénk említeni, a mostanában a közbeszédben – jó okkal – háttérbe szorított, de annál húzósabb Széll Kálmán terv alapjaiban vágja haza a komplett magyar felsőoktatási rendszert. A felsőoktatásra költött költségvetési pénz…..
coci 2011.04.04 17:19:16
@cdrom70:
1848-ban, Eötvös József báró, mint az új, átfogó népoktatási törvény megalkotására felkért oktatásügyi miniszter 14 beszédet mondott, azok egyikéből van.

A + szavazati jogra is tudok egy jót tőle:DDD

"A politikai jogok megadása akkor, mikor míveletlenség miatt a népnek egy nagy része mások vezérletének van kitéve - magában semmi,
s mennyivel több szabadság áll törvényben, annál nagyobb lesz azon valóságos különbség, mely a mívelt és nem mívelt osztályok között létezik."
coci 2011.04.04 17:50:58
@vuvuvu2:
"Utsó kommentem egy költői kérdés: vajon van-e az országban annyi és olyan minőségű egyetemi oktató (ill. középiskolai, ált. iskolai tanár) akivel egy oktatási reformot végre lehet hajtani? Hány év kell ahhoz, hogy kineveljünk egy olyan tanári, oktatói gárdát, amely az egész ország színvonalas oktatását biztosítani tudja?"

Ez nagyon nem költői kérdés sztem, hanem a hosszútávú politika egyik sarokköve kellene, h legyen!

Én sokat beszélgettem, és vitatkoztam már az oktatásról, sokféle emberrel.
Ezzel szoktam "befejezni", h sztem a jelenlegi általános és középiskolai tanári gárdának a 70%-át minimum le kell cserélni. Ehhez 10 év elegendő (ez 7 és 5 évfolyam főiskolán, és egyetemen a jelenlegi képzési rend szerint.)
A felsőoktatásban pedig kb 15 év.
Viszont onnantól, hogy az általános iskola rendben van, már azonnal beindul olyan generáció felnevelése, amelyik alkalmas arra, h a felelős szülő legyen.
utána a jó pedagógusok a szülőnek alkalmas népességgel már az "életre alkalmas" nemzedékeket tudnának együtt nevelni.
Ezt osztva, szorzva, hozzáadva az ellentettjének a felét, majd a Ricci-görbületet és a Riemann-tenzort is figyelembe véve, cirka 50 év.
50 év!

És ez nem sok!!!!

A legnagyobb probléma, h nem tudsz mutatni egyetlen ... ... ... ... ... (ez itt egy halmozott jelzős szerkezet a kevésbé szalonképesekből összeválogatva)
POLITIKUST sem, akinek ez érdekében állna.
coci 2011.04.04 18:47:13
@arton88:
"Hülye ember könnyebben szavaz birka módon. Régi jól bevált trükk."

Igen, sajnos ez nagyon igaz.
Erre kopiztam is be egy Eötvös idézetet.

A pedagógusok társadalmi megbecsültségének és tekintélyének a visszaállítása pedig sztem is valóban a "már 20 évvel ezelőtt is késő lett volna elkezdeni" prioritású dolgok közé tartozik.
Az analógiáról, illetve sokkal inkább a fogalommal szembeni érthetetlen közönyről szeretnék pár triviális szót ejteni, a kontextus a közgondolkodás, mert a hétköznapi életben még csak-csak elboldogulunk, de ahol már egy kicsit összetettebb, ott vége a világnak. Az…..
coci 2011.03.14 14:50:37
@fuflun:

"...s ezen ismeretek alapján következtetek arra, hogy valaki, aki az adott csoporthoz tartozik, hogyan fog viselkedni adott helyzetekben, akkor az analógiát, mint filozófiai megismerési eszközt használom, vagy előítéletes vagyok?"

Ha erre a valakire, mint egy "csoport" tagjára gondolsz, és úgy alkalmazod, akkor filozofálsz.
Ha viszont nem mint egy csoport tagjára, hanem mint egy "etnikum" tagjára gondolsz, akkor kirekesztő, rasszista, szemétköcsöghúzzinnenabüdöspicsába
vagy.
:DDDD
coci 2011.03.14 15:29:53
@maroz:
de nem mind1!
Tetszett az írásod, azért is szóltam hozzá.
Kíváncsi lennék, miért "nem egy malomban őrölünk".
Nem mutattam "fundamentumokat"?
Vagy mire mondod?
 A november 22-én indult Való Világ miatt már harminckilenc panasz érkezett a médiahatósághoz, de az Ifjúsági Kereszténydemokraták Szövetsége panaszbejelentő formanyomtatványának segítségével elképzelhető, hogy ez a szám a sokszorosára fog emelkedni. Stágel Bence, az…..
coci 2011.01.08 14:28:38
Hajjaj!
Hol is kezdjem? Ha elkezdtem, meddig meséljem?

Elsőbben is:
Sziasztok!

Azután meg:
Amit írni fogok, az az Én Véleményem -annak is csak egy csapongó, még részleteiben is hiányos szinopszisa a teljesség igénye nélkül-, véletlenül sem a nagybetűs Igazság, a Tuti, az "Ez van, és csak így lehet!".
Nyilván a témát (és szövődményeit) kismillió módon/irányból/úton meg lehet közelíteni.

Felvezetésként:
Csak hogy kevésbé legyek félreérthető,
elöljáróban pár fogalomról, azok viszonyáról, hogy mit gondolok:

Az emberek szinte 100%-a (igen, Én is!) valamilyen (legtöbbször egy raklap) szempontból igénytelen. Szellemi, érzelmi, testi (értsd: egészséges életmód), kommunikációs, stb ...

Az, hogy mit értünk az erkölcs és az érték fogalmak alatt, a demokráciával járó szólás- és véleményszabadság velejárójaként olyannyira nem egzakt, hogy szinte bármely két ember értelmezésében van különbség.

A hit és a vallás nem u.az.

A kormányzásra megválasztott párt (vagy pártok) nem csak a saját szavazóik, hanem az egész ország érdekeit kell, hogy képviselje(k).

A gyermeknevelés legfőképp a család és a pedagógusok dolga.

És végre a lényeg:
A ker. TV-knek se nem feladata, se nem célja az emberek művelése, tanítása.
Következésképp nem feladata/célja a gyermek szellemi táplálása sem.
Ez alapján számomra már az ilyen jellegű érvek sem elfogadhatóak, hogy "ha "kellően" sok embert zavar vagy megbotránkoztat egy adott műsor, a médiahatóság tiltsa ki a főműsoridőből!"
Amennyiben vki 8-17h-ig melózik, mint az emberek egy jelentős része, akkor kb 19-22h között van "esélye" TV-t nézni, ha és amennyiben akar/igénye van rá. Nemhogy egy maroknyi csoport, hanem senki se mondja meg neki, hogy mit nézhet! Akit zavar egy adott program, nézzen mást, vagy még inkább tanuljon vagy játsszon együtt a gyermekével a TV-zés helyett. Ha nincs gyerek, akkor meg elkapni az asszonyt (azt egyébként is sűrűn megtenni, mert egyrészt jólesik, másrészt Ő is szereti, és ráadásul tán még egészséges is a dolog); ha nincs asszony, akkor meg irány keresni:DDD!
A más gyermekét pedig ne féltsük semmilyen műsor megtekintésétől, majd a szüleik nem engedik neki megnézni, ha az adott anyag a gyermek korában még tényleg ártalmas lehet a fejlődésére.
Az egy másik kérdés, hogy hány család van ma Magyarországon, ahol a szülőnek megvan a képessége, igénye, és nem utolsósorban a lehetősége arra, hogy "normálisan" felnevelje a gyermekét. De mindez semmiképp sem az RTL KLUB vagy a hatóságok feladata.

Aki hívő, egészségére! Semmi közöm hozzá, sőt, néha még irigylem is egy kicsit. Neki legalább van egy "stabil" támpont az életében, amihez igazodva sok tekintetben könnyebben boldogul.
Viszont a vallás szerint értelmezett erkölcsre hivatkozva korlátozni bárkit jogi eszközökkel bármilyen szabadságában, számomra nem elfogadható.
Egyébként az sem, hogy az én adómból bármilyen formában is támogassák az egyházakat.
Én a logikában és az egyénben hiszek, mégsem finanszírozza sem a tudományos folyóirat vásárlásomat (egyébként újságot csak Magyar Horgászt veszek:D), sem semmilyen egyéb időtöltésemet a költségvetés.
(Ne kezdjen most senki azon billegni pls, h ilyen v olyan áttételes formában mégis csak támogatja az állam, sztem mindenki érti, miről beszélek!)

Magyarország lakosságának nem tudom, hány százaléka vallja magát kereszténynek, de gyanítom, hogy bőven több az ateista ember -és akkor az egyéb hitűeket még bele sem számoltam.
Innentől ne hivatkozzon nekem senki sem arra, hogy "egy keresztény országban, mint a miénk", mert Magyarország nem az!
(Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, akkor még csak nem is "keresztény gyökerű", de most tekintsünk rá államként, és úgy legalább a "gyökér" stimmel.)

Sajnos -az előző kormányok idején rejtettebben, most pedig már egész nyíltan-
politikai körökben a demokratikus jogok kiforgatása, sárba tiprása dívik.
A munkának kevés a becsülete, romlik a közbiztonság, szétesik az egészségügy, összeszakad a nyugdíjrendszer.
Az önkormányzatok és a háztartások jelentős hányada adósságban fuldoklik.
Az országot elviszi a víz (vagy épp az aszály).
És hiába van egy kormány 2/3-os többséggel, a politikai akaratnak a nyoma sem látszik, h felelősségteljesen, érdemben változtatni akarna bármin is.

Kedves IKSZ-esek, EZ a "Való Világ", nem pedig az, ami az RTL-en ezen a néven fut.
Talán célszerűbb lenne VALÓS problémák megoldásáért küzdeni, nem?

Merthogy mindez az én véleményem, és nekem fontos, azt hiszem érthető, ha szeretném minél több emberrel megosztani/megvitatni.
Mivel ez a comment elég hosszúra sikerült, az elköszönés elé még beillesztenék egy rövid összefoglalást.
(Előre is elnézést kérek mindenkitől, akit zavar, de vannak, akik nem biztos, hogy megértették a többszörösen összetett mondatokat. Vagy esetleg csak a trágárságra figyelnek, illetve abból értenek. Őket sem szeretném elveszíteni, ezért az összefoglaló stílusa lehet hogy kicsit ordenáré lesz.)

Diszkusszió:
A VV egy kalap fos, ezért nem nézem.
Viszont senkire sem köpködök azért, mert nézni szeretné.
Az én gyerekemet majd én felnevelem.
Nem kell eltiltanom a VV nézésétől, mert nem is akarja nézni.
Ugyanis nem úgy lett nevelve.
Ha meg nézi, nem károsodik tőle, mert nem hülye.
A papoktól és a vallási műsoroktól viszont igenis eltiltom!
Mindenkinek tiszteletben tartom a hitét,
de minden egyházra nagy ívben szarok!
Ne mondja meg egy IKSZ-es, hogy mi a jó az embereknek, hanem ragadjon lapátot és zsákot, oszt' taka' ki a tőtésre.
Az a jó az embereknek.

Végezetül: csak próbáltam kifigurázni (nem tudom mennyire sikerült), hogy az embereknek tényleg ilyesmire van idejük
(nekem 40 percemet vitte el), ahelyett, h vmi hasznosabb v kellemesebb dolgot művelnének...

u.i:
Üdv!

:))
coci 2011.01.09 13:55:13
@blaise71:
"
Az RTL műsor üzenete világos: "Nézd a VV4-et és megerősítést nyersz, h ott is a primitív, szándékosan buta, suttyó embereket tesznek, szerkesztenek, választanak ki, h "EZ LEGYEN A MINTA ÉS A KÖVETENDŐ MODELL"
"Mert ő is olyan nyomorú és egyszerű mint Te így nincs miért kiakadnod, sőt ő az igazi honfitárs és magyar ember"
"

Kedves @blaise71, sztem ebben tévedsz.
Sztem:
az RTL nem "üzenget" semmit, csak igyekszik pénzt csinálni, hiszen egy kereskedelmi vállalkozás.
Az, h vannak emberek (sajnos nem is kevesen), akik a sugárzott műsorokban látott viselkedési mintákat, attitűdöket követendő példaként fogják fel, egy egészen más kérdés. De hadd hangsúlyozzam ki:

MINDEN ilyen típusú érv, h "a bugyuta, erkölcstelen TV műsoroktól buták és erkölcstelenek lesznek az emberek" hibás!
Az állítás mindkét része igaz, de nincs ok-okozati összefüggés! Csupán korrelálnak egymással.

Ilyen jellegű "üzenet" pedig, h "ő az igazi honfitárs és magyar ember", nem hiszem h pár tényleg vezérprimitív emberen kívül bárkinek is leszűrődne.

A gyermek személyiségfejlődését szinte felsorolhatatlanul sok minden befolyásolja. Némely dolgok erősebb hatással vannak rá, míg mások csak minimálissal.
DE: Mindig a közvetlen környezetében tapasztalt viselkedési minták formálják legerősebben a fejlődő személyiségét.
Ez kb 4 éves koráig szinte csak és kizárólag a szülők, később pedig a pedagógiai intézményekben lévő társai és nevelői, majd tanárai válnak a másik meghatározó elemmé.

Alapvetés a kormánynál is, az IKSZ-nél is, hogy a gyermekeket //ide most szívesen írnám azt, hogy "szeretnék", de sajnos valójában// AKARJÁK megvédeni a szerintük káros tartalmaktól.
Javasolnék nekik két dolgot megfontolásra:

1. Bár nincs precíz definíció a "helyes értékrend" fogalmára, de csak úgy "érzésből": Biztosan az Ő értékrendjük a leghelyesebb?

2. A mai magyar oktatási rendszer számos sebből vérzik. Én ezt a betegséget próbálnám
az elsők között orvosolni, mert sztem a "minőségi" oktató és nevelőmunka a szellemi és erkölcsi hanyatlás megállításának majd pediglen visszafordításának az egyetlen módja.

UFF
w A tök napja 2007.11.07 07:45:00
Vettem tököt, lámpást faragandó. Nekem töklámpást adott kezembe az Úr. Jó kis jack-o-lantern lett belőle. Babának tetszik, kurjongat neki. Nekem is tetszik, jól néz ki. Csudaszépen narancssárga a tök belseje. Még a Fidesz-narancsnál is szebb. KDNP-logónak pont jó volna. A…..
w Nem a haverom a kalauz 2007.09.03 05:30:00
Jó reggelt, kellemes hideg évszakot kívánok. Nem, Magyar Gárdából elég volt ennyi, és a magyar Star Wars Kid fotómontázsa sem érdemes szóra. A Gárdáról már megmondtam és fenntartom, azt meg igen szomorúnak találnám, ha mostantól úgy működne az országos politika, hogy…..
w Kockázatok és mellékhatások 2007.07.19 16:24:00
Az Erste reklámjában megénekelt bácsi, aki büszkén újságolja, hogy nem képes eldönteni, hova menjen nyaralni, de azt már tudja, hogy miből – na ennek kellene kötelezően bekarikázni a fejét, és kiírni, nem apró betűvel: SZERENCSÉTLEN HÜLYE. Mint mindenki, aki effélékre…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
w A ló elszáll 2007.05.29 04:00:00
Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába, és valamit csinál ezzel az országgal, nyilván a személyes kötődések miatt magától értetődően választotta ehhez az MSZP-t. Ott volt esélye a csúcsra emelkedni; joggal gondolta magát…..
coci 2007.05.29 09:52:19
hajjaj!

zsibonganak a fideszesek, orbanistak, h gyurcsany mekkora metely, h eqrt mindent, es nna nehogyman egy erkolcsi 0 vezesse az orszagot.

a sajat peldamat ismerem a legjobban, az alapjan hadd ne sajnaljak egyetlen politikai "fanatikust" sem a fidesz taborabol!

adva van egy valasztas, gyk 4 resztvevo:
mdf: lattuk mar, h mire kepesek, meg DI-nal nagyobb politikai kurva keves van
szdsz: sosem lattam benne raciot
fidesz: amikor indultak tok vagany, "friss" lenduletu sracok voltak.
most egy egyszemelyes part, barmi erdemi mondanivalo (program, 5let, terv) nelkul. raadasul olyan vezetovel, akinek a megnyilvanulasaitol a falat kaparom.

mi maradt?
mszp, vagy nem szavaz az ember, mert nincs kire.
az mszp-nek (ertsd: gyurcsanynak) voltak "reformjavaslatai".
azt sztem egyetlen ertelmes embernek sem kellene vitatni, h nem mehetnek u.ugy a dolgok, mint eddig.
hogy jol nyultak-e hozza? NEM!
hogy kellett volna? nem tudom!

De: a fidesz keressen nekem 2 szamot, aminek u.az a dimenzioja, es adja ossze jol. utana ha OV-t, DFT-t, AJ-t meg PZ-t eltakaritjak a partvezetesbol, akkor orommel szavazok rajuk!!!!

mszp-re szavaztam, es kiba gazosnak latom, amit csinalnak. ez nem "beszopas"
alapjan tortent, hanem egyszeru kizarasos alapon.

Aki fideszes, annak ott van az alomkep, h "de fasza lesz vityaisten ha visszater", de azoknak az mszp szavazoknak, akik felfogjak (es raadasul a sajat borukon tapasztaljak), h milyen szar helyzetben van az orszag, mi marad???

ugy tunik, h gyf nem lesz kepes erdemi atalakitasok garmadara, mert amihez hozzanyult, vagy szarul tette, vagy ha jol, akkor is kiba nagy az ellenallas.

a "masik oldalon" tovabbra sem latok egyetlen konstruktiv gondolatot sem felszikrazni

kerdem +1*: en mibe kapaszkodjak?

hadd ne sajnaljam a fideszeseket!

megj.: ha orbant par evvel ezelott eltakaritja a fidesz a kozeppontbol, most is folenyesen nyerte volna a valasztasokat!
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
w Helyreigazítás 2007.04.06 05:39:00
Üzent a Buta Fiú, nyilván megrettenve a haraszti zörgéstől, hogy őt holmi tévésre cserélné a párt. Most pedálozni kell. Intelme gyorsan, nyersen ért: ők bizony beperelik az Indexet, amiért úgy kommentáltuk Orbán Viktor Tápióbicskei Beszédét, miszerint „Orbán…..
w Ajándék erős gyomorhoz 2006.12.24 07:11:00
Karácsonykor nem lesz blog, engem is békén lehet hagyni pár napig. Moderálni azért majd benézek, úgyhogy nem érdemes bomolni. Hoztam valamit ajándékba. Nem kell megijedni, ebből nem lesz gasztroblog, Stahl Judit-rajongásomat is kordában tartom, ez most az ünnepi kivétel. Viszont…..