Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ovisleszek

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
óvodás leszek Boldogságölelés 2008.09.01 00:01:00
 Mielőtt patent anyuka képében tetszelegnék, elárulom, hogy nagy az esély arra, hogy  szétszórtságom visz a sírba. Ez a szétszórtság párosul egy csapnivaló időérzékkel, ha nagyon divatos lennék, timing management-et írnék, de én ódivatú vagyok.   A…..
 Lehet, hogy a gyerekünk egy picit feszült, amikor megérkezünk az oviba, de az is biztos, hogy anya torkában ugyanakkora, vagy talán még nagyobb gombóc van, mint a kicsiében. Lehetőleg, a gyerkőc ezt ne lássa rajtunk, mert ezzel az ő ijedtsége nagyobbra dagad... és akkor... vak…..
 A gyerkőcöknek nem az a probléma, hogy oviba kell menni, hanem, hogy ott kell maradni anya nélkül. A bölcsiből érkező gyerekek könnyen feltalálják magukat, hiszen a játékok ismerősek, persze mindig akad egy-egy új felfedezni való dolog, bár a környezet még mindig idegen.…..
 Beszéljünk először a kézzel fogható dolgokról.Az ovikezdést megelőzi egy orvosi vizsgálat. A kapott igazolás óvodakezdéskor lehetőleg ne legyen régebbi 5 napnál. Némely ovi 3 napos igazolást kér. Aki bölcsiből megy, ezzel külön nem kell foglalkozni, a ballagási csomagba…..
 Autóval megyünk A-ból B–be, én vezetek, Luca hátul a gyerekülésben ül. A gólyákról kérdez, én pedig széles kézmozdulatokkal próbálom vezetés közben szemléltetni  mondanivalómat.   -Ne engedd el a kormányt, két kézzel vezess! -Én egy kézzel is…..
óvodás leszek mesecsalád 2008.08.20 11:17:00
Nálunk most jött el az idő, amikor a kislányból hercegnő lett :-) . Mi leszel,  ha nagy leszel? -teszik fel a gyerekkorunkból nagyon is ismerős kérdést. A felnőtteknek ez a vesszőparipájuk. Tegye fel a kezét, akitől ezt még nem kérdezték meg :-) . Nálunk is előjött, és a…..
Mivel szinte rettegtem az óvodába való beszoktatástól (annak ellenére, hogy a lányom már járt közösségbe) utánanéztem a lehetséges megoldásoknak. Beültem a könyvtárba, s kb. 25 magazint, szakkönyvet és tanácsadó könyvet nyálaztam végig a megoldásért. Gondoltam, megosztom…..
Holnap lesz a vakációnk utolsó napja. Hétfőn újra indul a bölcsi, nekem pedig vissza kell mennem dolgozni. :-/  Nem nagyon van kedvem... Lucának meg pláne nincs kedve visszamenni a bölcsődébe, pedig nagyon szeretett járni, de sokkal jobban érezte magát velünk. Már várja az…..
Már most félek egy picit az oviba való beszoktatástól. Jó lenne, ha tudnánk, hogy a mi esetünkben vajon mennyi időre lesz szükség ahhoz, hogy a gyerek vidáman és önként menjen be a csoportba. Hál' Istennek a választott ovinkban létezik a szülős beszoktatás -manapság ez szinte…..
A szállodaszomszéd azt mondja, ő a helyünkben várna a házvásárlással addig, amíg romlik a forint. Főleg úgy, hogy a vételár nagy részét hitelből, devizahitelből szeretnénk kifizetni. Ők akkor vették fel a hitelüket, amikor 290 Ft-tal számolták az eurót, most sokkal…..
Hol van az megírva, hogy a gyerekeknek nyaralás alatt legalább egyszer ossze kell törniük magukat? Velünk minden nap történik valami, de ezzel nem vagyunk egyedül.A szállodaszomszédunk kislánya, Anna, 4 éves. Már a nyaralás második napján ráesett a part menti sziklákra…..
Lucának nagyon hiányzott Sebi, a legjobb barátja. Emlékeztem, hogy ők is ezidőtájt nyaralnak. Telefonáltam, tök jó! A szomszéd városban vannak. Végre összejött a nagy találkozás Sebestyénnel, aki igazából Szilárd. Anyukája véleménye szerint nevéhez hűen viselkedik, szilárd…..
óvodás leszek darázscsípés 2008.07.31 10:39:51
Tegnap a strandon pici halakra "horgásztunk" Lucával. Egyik pillanatról a másikra éktelen nagy visítás... megcsípte egy darázs. Emlékszem gyerekkoromból, milyen iszonyú fájdalmas a darázscsípés, nagyon sajnáltam, ölbe vettem és elmentem vele jó messzire, hogy még a…..
Vakációnkat töltjük a Balatonnál. Szerencsénk van, pont a rossz idő végén érkeztünk, nekünk már csak a kánikula jutott. Rohasztó hőség, csúcsponton a gyerek aktivitása. Én inkább egész nap az árnyékban hűsölnék, de az nem megy. Vízbe, majd nem sokára ki (azért ez a 2…..
A mai jogszabályok szerint az óvodaérettség egyetlen feltétele, hogy az óvodás gyermek óvodakezdéskor betöltse a 3. életévét. Ez teljesen egyértelmű, arról viszont megoszlanak a vélemények (szülői körökben), hogy a szobatisztaság milyen szintjére kell eljutnunk, amire elindul…..
Sziasztok!Már véglegesítettük döntésünket: kiköltözünk Budapestről.Jó ötlet-e vagy sem? Hááát, több érv szólt mellette mint ellene, ezért vetettük bele magunkat a keresgélésbe. Szívem szerint maradnék a Duna-parton, így Szentendre, Leányfalu és Tahitótfalu jöhet…..
Sziasztok!Amikor Luca lányom megszületett, szinte biztos voltam benne, hogy bölcsibe nem, de óvodába biztosan beiratom. Közben az életünk máshogy alakult, s olyan gyorsan eltelt ez a három év, hogy már itt állunk az óvodakezdés küszöbén. Főleg ezeken a nyári esős napokon kerít…..