Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zabos Muffin

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Javában tart az eperszezon, vagy netán a szamócaszezon? A piaci standok roskadoznak a jó esetben finom, lédús és édes gyümölcsöktől, rosszabb esetben pedig a gyönyörű piros külső mögött íztelen termés rejlik. Persze most nem a görög eperre, hanem a hazai, magyar termékre gondolok. Találunk köztük…..
Lejárt szavatossági idő: muszáj kidobni az ételt? Rengeteg olyan étel landol a kukában, ami még fogyasztható lenne, mert nem merjük megenni, ha a csomagoláson feltüntetett dátumot akár egy nappal is túllépjük. De valóban ki kell dobni azonnal mindent, ha lejárt a szavatossági ideje? A válasz erre:…..
Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda cukrásza lett a Gelato Festival World Masters aranyérmese "Frutto di Pistacchio" fagylaltjával, maga mögé utasítva a spanyol és olasz fagylaltkészítőket. ..
Szomorú hír a kávéimádóknak, hogy az egyik közkedvelt márka kivonul Magyarországról, 2021. július 23-án az összes Costa Coffee bezárta kapuját...
Rengetegen hagyták el szálloda- és vendéglátóipart az elmúlt egy évben, és más területen kerestek megélhetési lehetőséget. A nyitás után sokan visszatértek a szektorba, de magasabb bérért, ami a vállalkozás költségeinek növekedését és az árak emelését vonta maga után...
Sokak számára szinte elképzelhetetlen, hogy ne kávéval induljon a reggel, nem csoda, hogy ez a világ legnépszerűbb itala. A megvásárolható kávé minőségi skálája széles, és ennek függvényében az ára is változó, viszont ennek köszönhetően mindenki megtalálja az igényének megfelelőt. Belegondoltál…..
A tészta vizét főzés után általában kiöntjük, pedig sok mindenre felhasználható, és a hagyományos olasz gasztronómiában nagy becsben is tartják ezt a sokak számára értéktelennek hitt lét. Mutatunk pár tippet, hol veszed rengeteg hasznát a háztartásban - és nemcsak a főzés során...
Egy fővárosi street food ételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által megállapított hiányosságok az egység tevékenységének azonnali…..
Bátran mondhatjuk, hogy az étel-házhozszállítás virágkorát éljük. A járvány teljesen felülírta az eddigi éttermi szokásainkat, és ha ugyan csak átmeneti időre is, de az éttermek többsége (már amelyik kibírta a járványt), átállt a házhozszállításra. Vannak a hagyományos kiszállítók, és vannak, akik…..
Sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy mindent be akarunk pakolni a hűtőbe, hogy ne romoljon meg, de van olyan étel, aminek pont az árt, ha „hűvösre tesszük”...
Szokásunktól eltérően most nem étteremkritikát vagy receptet hoztunk, hanem egy érdekes eseményre hívjuk fel a figyelmet, meghirdették ugyanis a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsversenyt. A megmérettetésére 2021. március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat…..
Az év utolsó napja a hagyományokat tekintve nagy jelentőséggel bír, hiszen az óévet magunk mögött hagyva egy új és talán jobb év elébe nézünk. Aki azt szeretné, hogy a következő éve szerencsés legyen, nem bízza a véletlenre. Milyen ételek hozzák meg a hőn áhított szerencsénket és a gazdagságot?..
A karácsonyi időszak legjobb része a finomabbnál finomabb ételek készítése és az evés-ivás. A nálunk megszokott karácsonyi ételekhez képest a világ más tájain azonban elég hajmeresztő, vagy egyszerűen csak számunkra furcsa ételeket fogyasztanak karácsonykor...
A fővárosi éttermek fele becsődölhet a járvány miatt és még  2021-2022-ben is válságkezelő, piacfejlesztő lépéseket kell majd tenni Zsidai Zoltán Roy közgazdász, valamint szálloda- és étteremtulajdonos szerint..
A töltött káposzta rengeteg országban, főleg Kelet-Európában számít elterjedt ételnek számos névváltozattal, Magyarországon több variációja is ismert. Nemzeti értékeink sorát gazdagítja, de tudjuk-e, honnan származik és mikorra datálható magyarországi elterjedése? Mert bizony ezt az ételt sem mi…..
5%-ra csökken a kiszállított ételek áfája az eddigi 27%-ról a kormány friss döntése alapján. Szerdától az éttermek is zárva tartanak, a szigorú intézkedések ideje alatt a vendéglátóhelyek egyedüli bevételi forrásként az elvitelre történő értékesítésre és a házhoz szállításra támaszkodhatnak.…..
Ismét szigorú korlátozási intézkedések lépnek életbe - jelentette be ma Orbán Viktor miniszterelnök. Ahogy az várható volt, a járvány nagymértékű elterjedése miatt ismét a tavaszihoz hasonló intézkedéseket vezetnek be, ami az éttermeket is érinti...
Berobbant a koronavírus-járvány második hulláma, most viszont nincsenek olyan szigorú korlátozások, mint tavasszal. Nyugodtan beülhetünk bármelyik étterembe, ha épp úgy van kedvünk, de vajon mennyire biztonságosan és nyugodtan fogyaszthatjuk el ételünket zárt térben, vagy amíg az időjárás engedi, az…..
A tavaszi járványhelyzet után egyértelmű volt, hogy a nyár nem hoz a tavalyihoz hasonló számokat a turisztikai szektorban. Utazni ugyan lehetett a nyári hónapokban, elég csak a magyarok Horvátországba özönlő tömegeire gondolni, de a külföldi vendégforgalom nagymértékben csökkent az előző évekhez…..
Két buci közé helyezett darált marhahúsból készült húspogácsa. Ez az alap koncepciója a hamburgernek, aminek ma már számtalan fajtáját kínálják a most meg nem nevezett gyorséttermi láncokban és a gombamódra szaporodó kézműves, kevésbé gyorséttermi jellegű, felcicomázott hamburgereket kínáló…..
A túlzott műanyag-felhasználás velünk élő probléma, amivel nap, mint nap találkozunk. Gondoljunk csak a megvásárolt termékek csomagolására, amely sok esetben szintén műanyagból készül, pedig ma már számos környezetkímélőbb alternatíva létezik. Ezt tekinti át és foglalja össze az Magyar Dietetikusok…..
Sűrű, zöld farengeteg, meseszép kilátás, egy vendégház kedves személyzettel és finom ételekkel, legtöbben pont erre vágyunk egy hétvégi kikapcsolódáskor. A külföldi nyaralások helyett a belföldi utazások sokasodtak meg ezen a nyáron, és bizony ez nem is baj, mert Magyarországon is vannak meseszép…..
Megnyitása óta szemeztem a Kossuth térhez közel található vendéglátóhellyel, amely szálláshely és étterem is egyben. Amikor végre rávettem magam, hogy kipróbáljam, annyira megtetszett, hogy másnap ismét betértem...
A Michelin-kalauz 2020-as válogatásában 29 ország 39 városában 1850 minőségi éttermet kínál. Korábban beszámoltunk arról, hogy a járványhelyzet hogyan érintette a budapesti csúcskategóriás éttermeket, most megnézzük, hogy az új kalauzban történt-e valamilyen változás fővárosunk éttermeit illetően...
A boltok tele vannak cukormentes üdítőkkel. Gyakran vesszük le ezeket az italokat a polcokról cukros társaik helyett, mert úgy gondoljuk, ezek jobban beleillenek a diétánkba. Ha jobban megnézzük, egyik-másik piacvezető márkából nagyobb darabszámot látunk a cukormentes verzióból a polcon, mint a…..