Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Méhecske

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem vagyok egyedül azzal érzéssel, hogy a padlizsán egy izgalmas zöldség, tele lehetőségekkel, de valahigy nem sikerült még igazán jót kihozni belőle. Na, megtört a varázs. sikerült végre az egész család számára ízletes vacsorát készíteni, ami nem csak szép, de finom…..
Szia,Aliz néhány napon belül 2 éves lesz, és én nagyon elfáradtam. Megmondom őszintén, mikor családról álmodoztam, nem gondoltam, hogy ennyire elfáradok majd. Persze lehet, hogy csak velem van a baj. Egyszerre szeretnék szexi és csábos lenni a férjemnek, gondos anyja lenni a…..
Nálunk a Húsvét és a Karácsony nem múlhat el fonott kalács nélkül. Amellett, hogy van egy tuti receptem, amit idén Húsvétra sikerült tökéletesre csiszolnom, mindig variálok a fonási technikák és a töltések terén. Idén 6 szálból fontam a kalácsot (klasszikus magas hatos…..
Férjem olykor felelmlegette, hogy középiskolás éveiben a hétvégi menü mindig brassói volt és mákos nudli. Szinte elérzékenyülten beszélt a mákos nudliról, mert azt a nagymamája készítette neki, és már 20 éve nem evett ilyet. Már-már misztikus köd lengte körül ezt a…..
Szép és finom Székely káposzta 2010.03.29 15:46:00
Szia,A káposzta a családomban nagy kedvenc. Bármilyen formában készíthetem, nem tudok elég sokat csinálni belőle. Most a Székely káposzta Csikósított változatát készítettem el. Hatalmas adagnak gondoltam, de a szombat délelőtt készült étek nem élte meg a vasárnap estét. 2…..
Én is, mint sokan mások a legtöbb időmet a munkahelyi dolgaimmal töltöm. Szerencsés helyzetben vagyok, mert - divatos szóval élve - "home office" rendszerben dolgozom, így munkaidőm alatt elméletileg meg tudom főzni a család vacsoráját. Sajnos az otthoni iroda nem azt…..
Szép és finom Újabb gasztro blog 2010.03.18 08:39:30
Szia,Na, egy újabb tízezredig gasztroblog, ahol a konyhában ügyeskedő háziasszony próbálja elhitetni magával, hogy csak az ő főztje az igazán jó. Megnyugtatlak, igyekszem majd blogomat más arculatban vezetni. Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen "konyhatündér", és sok…..
Kedves Olvasó! aliz gyermekem már 21 hónapos. Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült ez a 21 hónap. Igaz, nem sok időt töltöttem itthon, mert 5 hónap után vissza kellett mennem dolgozni. Minden esetre azért sok érdekes dolog történt a 21 hónap alatt. Egészen a múlt hétig azt hittem,…..
Kedves Olvasóm!Örömmel tudatom, hogy a kis drága gyermekből 17 hónap alatt egy furfangos zsivány lett. Olyan szinten képes használni az eszét és manipulálni a szüleit (akik szentül megfogadták, hogy itt a szülő fog diktálni, nem pedig a gyerek), hogy elképedve ülünk esténként…..
Aliz 11 hónapos lett. van már 6 foga, de már a 7. és 8. is elkezdett kibújni. Egyedül megy sőt, fut!!!! akarata is kezd élénkülni. Ha nem arra megyünk, amerre ő akar, akkor nem engedi megfogni a kezét és se szó, se beszéd, elindul a feje után. Ha felkapom, hogy akkor ha másképp…..
2009. március 25-én lett Aliz 10 hónapos. Már majdnam két hete meg-megáll kapaszkodás nélkül, és végre tegnap (2009. április 2-án) megtette első 5 lépését teljesen egyedül. Össze-vissza puszilgattuk a gyereket örömünkben, amit Ő annyira nem értett, hiszen csak odament…..
Na igen! Szalad az idő! Kicsi lányom már nem is olyan kicsi.... Mikor szoptatom (mert még szoptatom ám!), olyan furcsa, hogy már nem tudunk szépen ülni a fotelben, mert kilóg keze, lába.Bizony, én még szoptatom Alizt, bár csak délutánonként. Délelőtt ugyanis bölcsődében van.…..
Sziasztok!Aliz 7 hónapos lett december 25-én. Nagyon ügyes kis ördög ez a lány. A karácsonyi ajándékunk az volt tőle, hogy 24-én a dohányzó asztalba kapaszkodva felállt. egy-két nap múlva már minden gond nélkül bármilyen bútorba, vagy a lábunkba kapaszkodva feláll és elemgeti…..
Sok női blogoló most lesi a webes oldalakat, hol lelhetne egy jó kis karácsonyi menüre.Én szeretek főzni, és már novemberben kitalálom a karácsonyi ételsort.Idén a következők kerülnek az asztalra:Előétel: Saját zsírjában sült libamáj friss zöldségekkel körítve…..
Aliz olyanokat is kohozott belőlem, amire nem is gondoltam előtte. Például elkezdtem verseket írni. Gyerekeknek szóló aranyos kis versikéket. Most leírom ide azt, ami a legjobban tetszik Neki: Cica és egér Cica és a kisegéregymás mellett meg nme fér.Néhanapján…..
Aliz nagyon sokat tanult és fejlődött az első 10 hét alatt. Természetesen én is, mint minden anyuka bújtam és bújom a szakújságokat és -könyveket, hogy mikor mit kell tudnia a gyerkőcnek.A hossza a leírtak szerint heti 2 centivel több. 52 cm volt születéskor és mára már a 62-es…..
A vendégjárás után, és Anyukám jótanácsait követően már kellően ki voltunk éhezve arra, hogy végre magunk legyünk. Végre megízlelhessük a mi családi életünket. Amikor nem mondják meg mások, hogy mikor mit kellene tenni. Amikor csak mi vagyunk és a magunk esze és tapasztalata…..
A hazajövetel napján izgultam leginkább. Persze, akkor késett minden és mindenki. A reggeli vizit elmaradt, pedig vizit nélkül nem engednek haza, a varatszedés is egy órával később történt, mint ahogy azt előző nap megbeszéltük. Alizt elvitték, hogy a gyerekorvos megvizsgálja,…..
Szülés után volt 2 óránk, melyet hármasban tölthettünk. Aliz 3050 g és 52 cm lett. Nagyon jó volt együtt! Igazi családnak éreztem magunkat. Nézegettük a kicsi Alizt, aki nem volt lila, vagy gyűrött. Nagyon szép kis baba lett. Békésen pihent mellettem, és mivel én is nagyon…..
Aliz lányom születése noha a fogantatással kezdődött, azt mégsem írnám le. Ez mindenkinek a szigorúan vett magánügye, és mivel ezt a blogot olvasod, valószínűleg élesben gyakoroljátok párotokkal a műveletet.A megszületés konkrátan a 10 perces fájásokkal kezdődtek pénteken…..